X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:01

easymum, karolcia87, agatka196, Czarna_88, Kasiarzynka, la_lenka, Lady Savage, wiaraczynicuda, Luna1, Gusiak, Wonderland, Misi@, Sigma, .ona., Dominka92, 4me, snoopy_etka, adzia, aldonaa lubią tę wiadomość

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ja bym dała tego storczyka do mieszkanki dla storczyków poczekała aż korzonki mu się odbudują i potem normalnie trzymała storczyka jak sie trzyma
    dzięki :) a powiedz mi rośnie mu nowa łodyga czy co??

relgio4pxlxziakh.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ja też zaczęłam 24 tydzień :)

U mnie pogida w krateczkę, trochę słońca, trochę deszczu, ale dzięki temu na niebie tęcza, którą uwielbiam oglądać:) Jest cudnie!

gg64rl68s121551a.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne mamusie i piękne brzuszki :-D

My pospaliśmy 2 godzinki i wstałam z bólem głowy :-/

My storczykom wody też dużo dajemy. Jeden nam się rozchorował i już myślałam że nic z niego nie będzie już prawie lądował na śmietniku ale podciełam go i patrze a tu 3 piękne pąki się pojawiły. Czyli będzie żyć :-D

skabarka lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage, piorunem wam ta wykończeniówka poszła! Dopiero co były gołe ściany, a tu już można się wprowadzać, super.

Lady Savage lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    dzięki :) a powiedz mi rośnie mu nowa łodyga czy co??

nie wiem dokładnie jaki rodzaj masz storczyka to też nie jestem wstanie stwierdzić czy to łodyżka nowa z kwiatkami

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Lady Savage, piorunem wam ta wykończeniówka poszła! Dopiero co były gołe ściany, a tu już można się wprowadzać, super.

I to robi jeden pan :) wiecie nawet mnie zaskoczył dzisiaj :3 pozytywnie, wchodzimy a on mi szoruje okna :3 podłogę wymył :)

skabarka, Gusiak, 4me lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, to już w ogóle. Ze świecą takich fachowców szukać!

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:51

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:02

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    proszę bardzo :3 mówiłam że te kwiaty kochają wodę :P jak Ci przekwitnie to zrób mu miesiąc suszy a potem znowu podlewaj :P u mnie w ten sposób kwitnie przez cały rok :P

Okeeey... jak tylko przestanie kwitnące to tak zrobię =)
    Sama już z nim nic nie będę eksperymentować, tylko oddaje się pod Twoje rady =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage, a drogo pan bierze? No i czy robi tylko na terenie Bytomia? Pytam, bo mam rodzinę w Gliwicach i zawsze dobrze mieć telefon w razie czego do takich sprawdzonych fachowców :)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne z was brzuchatki :)

Storczyki lubia przegotowana wode i stac od poludnia. Moje tez ladnie kwitna, ale nie przez okragly rok ;).

U nas pogoda do bani, pada, ponuro i smutno mi bez meza. Ech. A czas jakos tak wolno plynie :/

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Lady Savage, a drogo pan bierze? No i czy robi tylko na terenie Bytomia? Pytam, bo mam rodzinę w Gliwicach i zawsze dobrze mieć telefon w razie czego do takich sprawdzonych fachowców :)

Ja mieszkam w Poznaniu :) w Bytomiu się urodziłam, i mieszkałam do matury, ile wziął nie wiem, jak mój R wróci to się zapytam go o to.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:

Storczyki lubia przegotowana wode i stac od poludnia. Moje tez ladnie kwitna, ale nie przez okragly rok ;).

? jaką przegotowaną wodę?? o.O żadne kwiaty takiej wody nie lubią, bo taka woda traci ważne dla rośliny minerały i witaminki.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam się zameldować. Cały dzień byłam na uczelni i jestem padnięta. Coraz ciężej mi tam wysiedzieć. Zaraz poczytam co tam u Was:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski!
    dopiero teraz się melduje, dziś cały dzień spędziłam na słońcu i ledwo żyję, ale za to się nie nudziłam. Mój mąż biegł w Runmageddon'ie z drużyną z pracy, a ja byłam nadwornym fotografem. Na szczęście wszyscy przeżyliśmy :-)

720fbe94f2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem objedzona !
    zrobilismy sobie nalesniki z serkiem waniliowym,bita smietana, nutella i owocami :D
    bylo pyszne ale za duzo !
    Niedlugo tylek bede miala wiekszy od brzuszka :D
    jakos nie umiem sie powstrzymac od slodkosci :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się przypomniało, że chciałam się pochwalić, że w końcu znalazłam idealny dla mnie produkt do smarowania brzucha - czyli "Ziaja, Mamma Mia, Krem przeciw rozstępom". Rewelacja! W końcu coś co pięknie pachnie, świetnie się wchłania i nie zostawia tego paskudnego filmu jak oliwka. Chyba w końcu zacznę regularnie się smarować. :D

Poza tym odkryłam, że w Rossmannie jest dostępny Tangle Teezer. Kupiłam sobie kolejny, mimo, że w sumie wolę Dtangler, ale jest dostępny tylko w internecie. Tego mojego jednego, z ciążowym mózgiem, ostatnio ciągle gubię. Też jesteście takie rozkojarzone, ja mam wrażenie, że czasami naprawdę mózg jak orzeszek. ;)
    A, że już tak się odzwyczaiłam, to normalną szczotką nie daję rady się rozczesać :P Mój poprzedni TT musiałam poświecić do czesania kotów, bo linieją ostatnio jak wściekłe. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ? jaką przegotowaną wodę?? o.O żadne kwiaty takiej wody nie lubią, bo taka woda traci ważne dla rośliny minerały i witaminki.
    Zadne inne nie, ale storczyki owszem, podlewac najlepiej destylowana, deszczowka lub przegotowana i odstala przez np.noc. zwykla kranowa moze byc za twarda. Lubia byc tez podlewane rano i nie lubia miec ciagle mokro.
    ja robie tak i kwitna :). W sumie gdzie nie poczytalam o podlewaniu storczykow, to takie widzialam wytyczne.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ