X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja! :)

My zaraz jedziemy gdzieś na plac zabaw i po truskawki :)
    A poza tym zauważyłam, że lepiej mi się prowadzi auto niż spaceruje :/

Dobrego dnia dziewczyny!

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:51

Czarna_88, adzia, diatomka, easymum, skabarka lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my dzisiaj :-D

Pogoda ładna słońce święci więc.jes cudnie ;-)

Mały od rana cudnie kopał a teraz poszedł chyba na drzemkę ;-)
    Dzisiaj przychodzą do nas moi rodzice i może mój brat z żona przyjdą chociaż na cchwilę :-)

Milej niedzieli brzuchatki:-D

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w niedzielny poranek :) u nas słonce swieci ale jakoś nei mam pomyslu na spedzenie dnia poza wyjsciem do kosciola wieczorem, bo mąż na dyżurze i jestem zdana dzis na siebie, pewnie zalegne przed kompem poogladam jakies filmy,ewentualnie wezme psa na spacer, ale boje sie chodzic do lasu, żeby jakiegos kleszcza nie złapac.
    Od piatku sa u nas dni Tarnobrzega ale jakos nie mielismy checi i czasu sie wybrac, moze dzisiaj wieczorem bo mam ogromna ochotę na watę cukrowa! :)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki!

My dalej kichamy, prychamy i ledwie żyjemy ale dajemy rade. Dziś tak pięknie cieplutko a ja za pewne spędze znowu dzień pod kocem :-(

Gratuluję nowych tygodni i miłego dnia życzę :-D

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka, bo mi się nazwa stancja kojarzy jakoś z pokojem/mieszkaniem dla studentów nie wiem czemu ;) A Wy po prostu wynajmujecie mieszkanie :)
    Przypomnij mi Skabarka jaki kupiłaś wózek chyba Riko Nano?Przypomnij też mi cenę i czy kupiłaś zestaw 3w1 czy 2w1?Jaki fotelik samochody planujesz kupić, jeśli nie masz?I czy z bazą do samochodu czy bez?Bo ja co prawda planuje inny wózek kupić, ale najprawdopodobniej z tej samej firmy riko brano ecco lub expander mondo ecco.

Paulinek na mnie też niektórzy faceci dziwnie spoglądają i jakby mnie podrywali, aż jakos głupio się z tym czuje...Myślę sobie hallo nie widzisz, że w ciąży jestem?? :p

A co do jeżdżenia samochodem to mi się na razie jeszcze bardzo dobrze jeździ, nie sprawia mi to żadnego problemu, dobrze czuję się za kierownicą :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, rano byliśmy w paru sklepach pooglądać kanapy do mieszkania, i zaszliśmy do Ikei :) już wiem że stamtąd będę mieć półkę na przewijak, przewijak i kołderkę z podusią. Ale to pojedziemy kupić jak wypłata moja przyjdzie :) Do tego mój chciał łóżeczka pooglądać, bo stwierdził że taniej będzie kupić w Ikei niż na allegro, ale po obejrzeniu 5 łóżeczek powiedział mi że mam rację. Rzadko to mówi :3 więc podwójnie jestem zadowolona z dzisiejszego dnia.

Jeśli chodzi o ciążę to dziecko mi się na pęcherzu położyło chyba bo taki ból że ja pierdziele, podobnie z kręgosłupem, no dzisiaj to przeszło samo siebie. Nie wiedziałam że tak może kręgosłup człowieka boleć.

diatomka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się łóżeczko z Ikea podoba, ale nie podoba mi się brak wyjmowanych szczebelków (no boję się, że mi dzieciak będzie wypadać z samą barierką, co poradzę ;) ) i nie podoba mi się, że mają tylko 2 poziomy, a nie 3. Teraz tylko kombinuję czy jak kupie łóżeczko na allegro to materacyk z Ikea będzie pasował? Może ktoś wie?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mi się łóżeczko z Ikea podoba, ale nie podoba mi się brak wyjmowanych szczebelków (no boję się, że mi dzieciak będzie wypadać z samą barierką, co poradzę ;) ) i nie podoba mi się, że mają tylko 2 poziomy, a nie 3. Teraz tylko kombinuję czy jak kupie łóżeczko na allegro to materacyk z Ikea będzie pasował? Może ktoś wie?

To zależy od wymiaru łóżeczka, my dziś patrzeliśmy to w Ikei nie kupimy materaca do łóżeczka bo wymiary nie pasują

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lozeczko najtansze z ikei, i jak mala bedzie juz wieksza to wytniemy trzy szczebelki i tyle:) fakt sa dwa poziomy ale w trakcie uzywania maz wywiercil po srodku 4 otwory i juz mamy trzy poziomy:) lozeczko warte 100 zl wiec nie szkoda. No i materq super tez z ikei:)ale mysle ze jak lozeczko standardowe to i materac ten chyba 60x120cm

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage - dzięki, ale ubzdurało mi się, że nadal mieszkasz w Bytomiu :) fachowiec z Poznania na nic mi się nie przyda :D :D :D

• AniaM Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kupiłam łóżeczko Używane z ikea z materacem kokos gryki za 40 zł i są wyjmowane szczebelki i 3 poziomy wiec to chyba zależy od daty produkcji

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie za szalałam i będę mieć 2 łóżeczka jedno w sypialni na noc córeczka będzie z nami a na dzień u siebie w pokoju.Wiem ze nie raz będzie taka awaryjna sytuacja ze będzie płakać po nocach to wtedy właśnie nada się jej pokoj.Za łóżeczka dała śmieszne pieniądze wiec mogę sobie na to pozwolić :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM ja mysle nad lozexzkiem jak mi sie okazja trafi za grosze ale zebym tesciom wstawila bo chcialnie chcial bede musiala czasem dziecko im podrzucic i z tymkiem zawsze byl problem gdzie go polozyc. Potem ze strychu zniesli stare lozexzko 30 letnie ale teraz ktos z rodziny je odebral jako pamiatke . Mam materac po synku bo teraz nowy malej kupie wiex brakuje mi lozeczka za grosze

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To polecam olx trzeba poczekać ale okazję są :) jeszcze poluje na tani przewijak drewniany kupie litr farby i pomaluj wszystko na biało i będzie jak nowe

diatomka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie!

U nas od rana pięknie, mała fika, przed chwilą pochłonęłam miskę Chili con carne, za chwilę lody na tarasie, więc pełnia szczęścia :)

Dzisiaj po raz pierwszy stanęłam w garderobie i autentycznie nie miałam co na siebie włożyć. Dżinsy ciążowe nie wyschły po praniu, w legginsach nie wypadało, letnie spodnie ciążowe jeszcze trochę luźne, zamówiona sukienka jeszcze nie dotarła... dramat. Skończyło się na tych przydużych letnich spodniach, które co chwila w miarę dyskretnie musiałam podciągać. No i doszliśmy z mężem do wniosku, że muszę sobie jutro coś kupić. Niestety.

Ja mam łóżeczko i materacyk, poluję na komodę z przewijakiem i szafę, ale u mnie ciąg dalszy remontu, więc do meblowania pokoju dla małej przystąpię najwcześniej w połowie lipca :/

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    To zależy od wymiaru łóżeczka, my dziś patrzeliśmy to w Ikei nie kupimy materaca do łóżeczka bo wymiary nie pasują
    No właśnie sama nie wiem, niby wszystkie o tych samych wymiarach (120x60) ale jak się zaczęłam wczytywać to się okazuje, że zewnętrznie raz jest np. 124cm, raz 125 itp. i boję się, że albo będą luzy albo będzie za ścisło.

Ja właśnie wróciłam od teściów, dostaliśmy wielką torbę ciuchów z TKMax i kasę na umeblowanie pokoju. Bardzo się cieszę, super miło :)

adzia, diatomka, agatka196 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka, ale przecież wymiar zewnętrzny zależy po prostu od grubości ramy i szczebelków, a w środku zawsze standardowy materacyk ma 120, nie?

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po komunii ostatniej w tym roku teraz tylko obrona, poród i chrzciny :) mąż dzisiaj rano wstał i się rozkłada, gardło go boli, wszystko go boli do tego katar ma :/ mam nadzieję , że mnie nie zarazi nie całujemy się i nie przytulamy .Pogoda dzisiaj była piękna u nas :) wręcz ciepło było :) no i rok małżeństwa za nami :)

skabarka, Misi@ lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:51

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ