X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja! :)

My zaraz jedziemy gdzieś na plac zabaw i po truskawki :)
    A poza tym zauważyłam, że lepiej mi się prowadzi auto niż spaceruje :/

Dobrego dnia dziewczyny!

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:51

Czarna_88, adzia, diatomka, easymum, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my dzisiaj :-D

Pogoda ładna słońce święci więc.jes cudnie ;-)

Mały od rana cudnie kopał a teraz poszedł chyba na drzemkę ;-)
    Dzisiaj przychodzą do nas moi rodzice i może mój brat z żona przyjdą chociaż na cchwilę :-)

Milej niedzieli brzuchatki:-D

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w niedzielny poranek :) u nas słonce swieci ale jakoś nei mam pomyslu na spedzenie dnia poza wyjsciem do kosciola wieczorem, bo mąż na dyżurze i jestem zdana dzis na siebie, pewnie zalegne przed kompem poogladam jakies filmy,ewentualnie wezme psa na spacer, ale boje sie chodzic do lasu, żeby jakiegos kleszcza nie złapac.
    Od piatku sa u nas dni Tarnobrzega ale jakos nie mielismy checi i czasu sie wybrac, moze dzisiaj wieczorem bo mam ogromna ochotę na watę cukrowa! :)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki!

My dalej kichamy, prychamy i ledwie żyjemy ale dajemy rade. Dziś tak pięknie cieplutko a ja za pewne spędze znowu dzień pod kocem :-(

Gratuluję nowych tygodni i miłego dnia życzę :-D

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka, bo mi się nazwa stancja kojarzy jakoś z pokojem/mieszkaniem dla studentów nie wiem czemu ;) A Wy po prostu wynajmujecie mieszkanie :)
    Przypomnij mi Skabarka jaki kupiłaś wózek chyba Riko Nano?Przypomnij też mi cenę i czy kupiłaś zestaw 3w1 czy 2w1?Jaki fotelik samochody planujesz kupić, jeśli nie masz?I czy z bazą do samochodu czy bez?Bo ja co prawda planuje inny wózek kupić, ale najprawdopodobniej z tej samej firmy riko brano ecco lub expander mondo ecco.

Paulinek na mnie też niektórzy faceci dziwnie spoglądają i jakby mnie podrywali, aż jakos głupio się z tym czuje...Myślę sobie hallo nie widzisz, że w ciąży jestem?? :p

A co do jeżdżenia samochodem to mi się na razie jeszcze bardzo dobrze jeździ, nie sprawia mi to żadnego problemu, dobrze czuję się za kierownicą :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, rano byliśmy w paru sklepach pooglądać kanapy do mieszkania, i zaszliśmy do Ikei :) już wiem że stamtąd będę mieć półkę na przewijak, przewijak i kołderkę z podusią. Ale to pojedziemy kupić jak wypłata moja przyjdzie :) Do tego mój chciał łóżeczka pooglądać, bo stwierdził że taniej będzie kupić w Ikei niż na allegro, ale po obejrzeniu 5 łóżeczek powiedział mi że mam rację. Rzadko to mówi :3 więc podwójnie jestem zadowolona z dzisiejszego dnia.

Jeśli chodzi o ciążę to dziecko mi się na pęcherzu położyło chyba bo taki ból że ja pierdziele, podobnie z kręgosłupem, no dzisiaj to przeszło samo siebie. Nie wiedziałam że tak może kręgosłup człowieka boleć.

diatomka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się łóżeczko z Ikea podoba, ale nie podoba mi się brak wyjmowanych szczebelków (no boję się, że mi dzieciak będzie wypadać z samą barierką, co poradzę ;) ) i nie podoba mi się, że mają tylko 2 poziomy, a nie 3. Teraz tylko kombinuję czy jak kupie łóżeczko na allegro to materacyk z Ikea będzie pasował? Może ktoś wie?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mi się łóżeczko z Ikea podoba, ale nie podoba mi się brak wyjmowanych szczebelków (no boję się, że mi dzieciak będzie wypadać z samą barierką, co poradzę ;) ) i nie podoba mi się, że mają tylko 2 poziomy, a nie 3. Teraz tylko kombinuję czy jak kupie łóżeczko na allegro to materacyk z Ikea będzie pasował? Może ktoś wie?

To zależy od wymiaru łóżeczka, my dziś patrzeliśmy to w Ikei nie kupimy materaca do łóżeczka bo wymiary nie pasują

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lozeczko najtansze z ikei, i jak mala bedzie juz wieksza to wytniemy trzy szczebelki i tyle:) fakt sa dwa poziomy ale w trakcie uzywania maz wywiercil po srodku 4 otwory i juz mamy trzy poziomy:) lozeczko warte 100 zl wiec nie szkoda. No i materq super tez z ikei:)ale mysle ze jak lozeczko standardowe to i materac ten chyba 60x120cm

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage - dzięki, ale ubzdurało mi się, że nadal mieszkasz w Bytomiu :) fachowiec z Poznania na nic mi się nie przyda :D :D :D

• AniaM Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kupiłam łóżeczko Używane z ikea z materacem kokos gryki za 40 zł i są wyjmowane szczebelki i 3 poziomy wiec to chyba zależy od daty produkcji

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie za szalałam i będę mieć 2 łóżeczka jedno w sypialni na noc córeczka będzie z nami a na dzień u siebie w pokoju.Wiem ze nie raz będzie taka awaryjna sytuacja ze będzie płakać po nocach to wtedy właśnie nada się jej pokoj.Za łóżeczka dała śmieszne pieniądze wiec mogę sobie na to pozwolić :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM ja mysle nad lozexzkiem jak mi sie okazja trafi za grosze ale zebym tesciom wstawila bo chcialnie chcial bede musiala czasem dziecko im podrzucic i z tymkiem zawsze byl problem gdzie go polozyc. Potem ze strychu zniesli stare lozexzko 30 letnie ale teraz ktos z rodziny je odebral jako pamiatke . Mam materac po synku bo teraz nowy malej kupie wiex brakuje mi lozeczka za grosze

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To polecam olx trzeba poczekać ale okazję są :) jeszcze poluje na tani przewijak drewniany kupie litr farby i pomaluj wszystko na biało i będzie jak nowe

diatomka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie!

U nas od rana pięknie, mała fika, przed chwilą pochłonęłam miskę Chili con carne, za chwilę lody na tarasie, więc pełnia szczęścia :)

Dzisiaj po raz pierwszy stanęłam w garderobie i autentycznie nie miałam co na siebie włożyć. Dżinsy ciążowe nie wyschły po praniu, w legginsach nie wypadało, letnie spodnie ciążowe jeszcze trochę luźne, zamówiona sukienka jeszcze nie dotarła... dramat. Skończyło się na tych przydużych letnich spodniach, które co chwila w miarę dyskretnie musiałam podciągać. No i doszliśmy z mężem do wniosku, że muszę sobie jutro coś kupić. Niestety.

Ja mam łóżeczko i materacyk, poluję na komodę z przewijakiem i szafę, ale u mnie ciąg dalszy remontu, więc do meblowania pokoju dla małej przystąpię najwcześniej w połowie lipca :/

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    To zależy od wymiaru łóżeczka, my dziś patrzeliśmy to w Ikei nie kupimy materaca do łóżeczka bo wymiary nie pasują
    No właśnie sama nie wiem, niby wszystkie o tych samych wymiarach (120x60) ale jak się zaczęłam wczytywać to się okazuje, że zewnętrznie raz jest np. 124cm, raz 125 itp. i boję się, że albo będą luzy albo będzie za ścisło.

Ja właśnie wróciłam od teściów, dostaliśmy wielką torbę ciuchów z TKMax i kasę na umeblowanie pokoju. Bardzo się cieszę, super miło :)

adzia, diatomka, agatka196 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka, ale przecież wymiar zewnętrzny zależy po prostu od grubości ramy i szczebelków, a w środku zawsze standardowy materacyk ma 120, nie?

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po komunii ostatniej w tym roku teraz tylko obrona, poród i chrzciny :) mąż dzisiaj rano wstał i się rozkłada, gardło go boli, wszystko go boli do tego katar ma :/ mam nadzieję , że mnie nie zarazi nie całujemy się i nie przytulamy .Pogoda dzisiaj była piękna u nas :) wręcz ciepło było :) no i rok małżeństwa za nami :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:51

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ