X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka no może, może... chociaż nigdy pełnia tak na mnie nje działa, ale w tej ciąży to mój organizm wariuje =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

Upał i u mnie, godzinę temu na tarasie jadłam śniadanie, ale bez zadaszenia nie dałoby rady wytrzymać. Jutro chyba trochę chłodniej więc odetchniemy. Moja mała chyba też upałem zmęczona, bo tylko kilka razy popukała i teraz grzecznie siedzi.

Lady, dobrze, że ok i że wychodzisz. Tej karkówki zazdroszczę, ale u mnie ciąg dalszy remontu, więc o grillu możemy zapomnieć.

Właśnie zaplanowałam obiady na 4 dni, zrobiłam listę zakupów i jadę na łowy. Dodatkowo muszę kupić farby i klej do tapet, aż się boję myślec jak wytrzymam w tym upale. Dobrze, że w aucie klima ...

Sigma powodzenia na egzaminie! I bez pawia tym razem ;)
    Ktoś dziś wizytuje? Jak tak, to powodzenia również:)

Sigma lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie też skwar i w takich dniach cieszę się, że mam zacienione przez większość dnia mieszkanie. Wczoraj byłam u siostry, która ma wszystkie okna od południowego-zachodu - totalna masakra, jej 7-miesięczna córa była mokra jak niedźwiadek, który wpadł do basenu i ponoć przebierała małą z 6-7 razy :(
    Co do zakupów, to wszystko zrzuciłam na męża,jak będzie wracać z pracy... te tłumy rzucające się na półki jakby miała nadejść wojna, trochę mnie przerażają

easymum lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W biedronce będą sukienki i sandały bo przeglądałam ulotkę w telefonie :)

U mnie jak jest pełnia to gadam przez sen, rano mąż już mówił że coś majaczylam w nocy :D

A całkiem zapomniałam że była teraz wiem czemu poszłam spać przed północą :D

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do południa cień ale po południu koło 13-14 zaczyna świecić , aż do samego wieczora. Jeszcze to ostatnie 4 piętro więc gorąco po południu teraz jest fajnie przyjemnie :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • bento Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma Powodzenia na egzaminie.

Lady Cieszę się, że u Was wszystko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:30

Sigma lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra teraz mnie zaczyna mulić. Zjadlabym pyszne śniadanko i poszla spac...
    U mnie w przychodni pustki, miejsc pelno, zero kolejki a Pani pielegniarka przemila ;)
    Mamy poziom europejski ale tylko w prywatnych klinikach :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me Mnie po glukozie strasznie muliło, miałam zawroty głowy i pierwszą godzinę przeleżałam.

sRUqp2.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten piękny dzień!

Dla mnie ten upał jest nie do zniesienia. Już teraz przed domem o mało co nie zemdlalam. Czuję się masakrycznie. A dzisiaj jeszcze muszę jechać do centrum zbindowac prace magisterska i o 18.45 mam wizytę. Trzymajcie kciuki ;) mam nadzieję że wieczorem będzie chłodniej bo inaczej będę musiała wziąć męża żebym się gdzieś nie przewalila.

Miłego dnia;)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie aż tak nie muli. Po prostu ucięłabym juz sobie miłą drzemkę po jedzonku. I widzę, ze za oknem pogoda ladna wiec juz bym stad poszla ;) ale ogólnie uważam, ze badanie jest przereklamowane- tyle się o nim mowi a dla mnie to najgorsze to te dwie godziny siedzenia ;) mam gazetę ale jakos mi nie idzie czytanie, afer żadnych nie ma bo nie ma kolejki wiec człowiek nawet sie nie moze pośmiać :D

alutka, karolcia87 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja...zgadzam się nie sposób Was nadrobić :) u nas dziś pięknie - na szczęście upału nie ma bo wieje jak to nad morzem :)

A my próbujemy "ustawić" naszego syna :P :P młody przesypiał całe noce do 6 msc., potem zaczęło się ząbkowanie i budził się raz w nocy na butelkę mleka....teraz znowu od 3 tyg śpi całą noc, ale....za to nie chce spać w ciągu dnia w porze swojej dotychczasowej drzemki a pada ok 17 i wtedy jest wstanie przespać nawet 3 godz, a brykać potem może kolejne 6 godz :P wybudzanie Go nic nie dało bo był nieprzytomny, zero kontaktu, a nawet jak się ocknął to tak płakał z niedospania, że nie mieliśmy serca Go męczyć...

Więc postawiliśmy na efekt grupy :P czyli młody zostaje w żłobku godzinę dłużej, na tzw leżakowaniu i wtedy widząc że inne dzieci śpią, on też drzemie od pół do godzinki. Potem zabieram Go do domu brykamy do 19, potem kolacja, kąpiel i o 19. 45 śpi jak laleczka :P :P

zobaczymy jak ten schemat się sprawdzi, bo z dzieckiem jest tak, że jak już się je jakoś "ustawi" to on zmienia przyzwyczajenia :P

Mała w brzuchu bryka, choć wczoraj tez jakby mniej, ale może to wina pogody :P dzis po dawce truskawek ze śmietaną - daje czadu :P

Lady współczuje przeżyć, ważne że dziś wychodzisz :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 10:15

• bento Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka My też mieliśmy problem z drzemkami syna. Była taki moment, że wcale nie chciał spać w dzień, a później wykończony padał o 17(a od 14 chodził nieprzytomny) i spał do 4... Najlepiej "wyregulował" się w przedszkolu :-)

alutka lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o ruchy maleństwa to i u mnie od wczoraj jest zdecydowanie spokojniej... wydaje mi się, ze to właśnie upały tak wpływają na nasze dzieciaczki... mnie jest ciezko i duszno, wiec i mała na pewno to odczuwa =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic...trzeba chyba trochę poćwiczyć i się zabrać za pierniki...
    bo wieczorem do baru z dziewczynami ;) co śmieszniejsze jedna z koleżanek ma termin za 4 tyg;p ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Dzięki za kciuki, tezy siadły, napisałam dobrze - byłam obkuta mega. Mam nadzieję, że profesor też tak stwierdzi, bo o nim krążą legendy różne :D

Z tymi mdłościami niestety to nie od nerwów, zbieg okoliczności z tymi egzaminami. Ostatnio się nie denerwowałam, bo egzamin był prosty, tym razem też się nie denerwowałam, bo byłam tak obryta, że nic więcej już zrobić nie mogłam. Myślę, że to kwestia tego, że późno poszłam spać i wcześnie wstałam, zresztą oczy mam przekrwione też :P Przed egzaminem miałam moment kulminacyjny, gdzie nie byłam pewna czy nie będę musiała wyjść w trakcie... :P ale kupiłam colę zero zimną, zawsze pomaga mi na mdłości, i teraz też trochę pomogła.

Aaa... dziś wieczorem mam umówione w Luxmedzie USG :) tak o, sprawdzić co u młodego, bo ostatnie miałam 6 tygodni temu :) Także dam znać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 10:51

Kucykowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Prosze dajcie mi jakis pomysł na obiad :) Nic mi nie przychodzi do glowy, wczoraj poprostu byl makaron z serem :)Jakąs mam taka pustke w glowie.

a jesli chodzi o wymioty to jakos 3-4 dni temu zwymiotowalam rano...lekarz mi zmienil zelazo na inne i to chyba po nim mi nie dobrze rano, musze szybko cos zjesc wtedy mi przechodzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w aplikacji Mi pokazało ze maluch przesypia teraz nawet 15h stąd ta cisza i brak czucia ruchów :)

U mnie duszno i wieje dosyć mocno.

Wyszłam z psem i prawie hafta puściłam, kobietki klatkę myly i kiedyś zapach tego płynu mi się podobał a dzisiaj ledwo wytrzymałam :D :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysl na obiad po polsku- mielone z piekarnika (aby bylo zdrowiej ;), mlode ziemniaczki i mizeria :) 30 min i gotowe :)

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☺

Dziś pięknie i słonecznie ☺ i tak bardzo Wam zazdroszczę tarasów i balkonów.
    Marzy mi się rano w szlafroczku usiąść na tarasie i wypić kawę. A się rozmarzyłam.

Lady super ze wychodzić do domu i że Zuzia się ładnie rusza ☺

My z R dziś o dziwo spaliśmy jak za bici, mimo że zawsze jak jest pełnią to wiercimy się i nie śpimy.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie się dziś słabo zrobiło w Tesco przy kasie.. no bo to jutro przecież zagłada narodowa- jednodniowe święto, więc wszystkie babki pobiegły na zakupy- ludzi miliard, miejsc parkingowych zero i temperatura jak rankiem w Egipcie.

Na szcęcie jakoś opanowałam się i nie padłam jak długa obok kasy, ale uciekałąm stamtąd jaknajszybciej. JAk dobrze, że mieszkam na wsi!!!

720fbe94f2.png
‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ