X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    I właśnie siedzię przed glukometrem i się modlę, powinnam dziś zacząć pomiar, i tak juź godzinę siedzę i się modlę, ;/ jestem już strasznie głodna, :( kurna nie wiem co robić.

Lady nie głodź Zuzi i naciśnij ten glukometr hehe. Najwyżej sobie krzykniesz:D Ale na pewno naciśniesz i nawet nie będziesz wiedziała, że to już.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Ale panikujesz no :p przed chwilą mnie kluli, nic strasznego!

:( ale to kłuje Cię ktoś, a ja tak sama sobie mam krzywdę robić, i sie na to patrzeć, nie chcę na to patrzeć

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :( ale to kłuje Cię ktoś, a ja tak sama sobie mam krzywdę robić, i sie na to patrzeć, nie chcę na to patrzeć

Już po:D? Jaki masz cukier? Lady to nie jest żadna krzywda:) Naprawdę nic nie boli jak umiejętnie sobie strzelisz, a jak nie to najwyżej poczujesz coś jak ugryzienie komara. Zaraz do nas napiszesz, że w ogóle nie poczułaś:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 08:45

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Lady Savage Musisz się przełamać, trzymam kciuki.

Sigma Życzę dobrych wyników!

Ja czasami też miewam twardnienie brzucha, bezbolesne może trochę nieprzyjemne.
    Pomaga dłuższy odpoczynek. Na ostatnim USG mała była główką w dół i lekarz stwierdził, że takie delikatne uczucie ucisku może właśnie powodować to ułożenie.

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jaką krzywdę, daj spokój xD
    Kluje cie aparat, igła sama pstryka i zanim sie zorientujesz juz jest po sprawie ;)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rezygnuje z tego, w nosie mam, popłakałam się a nic nie zrobiłam, kur.. nie umiem się przełamać, w oczach łzy i nic ;/ masakra

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Rezygnuje z tego, w nosie mam, popłakałam się a nic nie zrobiłam, kur.. nie umiem się przełamać, w oczach łzy i nic ;/ masakra

lady to dla dobra Zuzi ja tez się bałam ale jakoś się przełamałam to nic strasznego.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...ja się boję pająków..panicznie...ale jeśli od tego by zależało zdrowie mojego dzidziolka...to bym je mogła nawet jeść :-) :-)

diatomka lubi tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhm...

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..w pragnieniu posiadania dziecka pozwoliłam zrobić sobie dwie lewatywy i dziury w brzuchu..zwane laparoskopią :-) ...strach był ale przed zabiegiem dali dormicum i było mi tak lekkkoooo... :-) ...później "sznurki" jeszcze były w brzuchu...a my z mężulem już działaliśmy...tzn.walczyliśmy o potomstwo ;-)
    Lady zamknij oczy i do przodu! ...toć to nie urwie Ci pół palca...
    Trzymam kciuki!

1usacwa1uvvludfr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może pojadę do przychodni :( ale kurna 3 razy w ciagu dnia do przychodni jeździć

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź do sąsiadki, powiedz jej jak ma ukluc i niech ona ci zrobi... No przecież musisz to zrobić, nie masz wyboru.

Zapadam w śpiączkę, wszystko mi zwalnia i zasypiam, tylko młody kopie jakby mu smakowalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Ej to jest smaczne! ;)

Ps cukier na czczo z glukometru 90, jest ok? Z żyły byłby chyba niższy? (Też mi pobrano)

Zazwyczaj trochę się różni z żyły, zazwyczaj jest niższy. Ale u mnie były takie same na obciążeniu, sama byłam zdziwiona.

Przez to wolne dumalam jak to możliwe ze masz w niedziele obciążenie :-) Właśnie się ocknelam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 09:07

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem, zobaczymy. Pewnie na wyniki poczekam chwilę.

No piątek jest :D ale cieszę sie ze pracują bo to ostatni dzwonek dla mnie, za chwilę 28 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 09:08

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Niestety u mnie wcale nie lepiej. Dostalam tez zastrzyk niby przestalo bolec qiec puścili mnie do domu. Jak tylko doszlam do samochodu zaczęlo znowu boleć. Lekarka nic nie znalazła niepokojącego, szyjka twarda, zamknięta, dluga 42 mm. USG zrobila- maly ok...
    Powiedziala tylko tyle, ze maly ma tam ręce, nogi moze mi jakos uciska na macice. Kazala brać no spe max 3 razy dziennie i aspargin. Rano wzielam no spe o 7.30 i jak bolalo tak boli.
    Kuźwa irytujące to jest na maksa. Ja juz nie wiem czy to wiezadla mi dają popalić, czy to moze kolka jelitowa.... Kluje w lewym boku i tyle...

Pytala sie tylko kilka razy, czy bol promieniuje do kręgosłupa lub czy boli cos przy oddawaniu moczu ale nic z tego nie mam.

Jestem juz tym wkrzuona i zmęczona :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Niestety u mnie wcale nie lepiej. Dostalam tez zastrzyk niby przestalo bolec qiec puścili mnie do domu. Jak tylko doszlam do samochodu zaczęlo znowu boleć. Lekarka nic nie znalazła niepokojącego, szyjka twarda, zamknięta, dluga 42 mm. USG zrobila- maly ok...
    Powiedziala tylko tyle, ze maly ma tam ręce, nogi moze mi jakos uciska na macice. Kazala brać no spe max 3 razy dziennie i aspargin. Rano wzielam no spe o 7.30 i jak bolalo tak boli.
    Kuźwa irytujące to jest na maksa. Ja juz nie wiem czy to wiezadla mi dają popalić, czy to moze kolka jelitowa.... Kluje w lewym boku i tyle...

Pytala sie tylko kilka razy, czy bol promieniuje do kręgosłupa lub czy boli cos przy oddawaniu moczu ale nic z tego nie mam.

Jestem juz tym wkrzuona i zmęczona :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedź jeszcze raz na IP albo do lekarza się sprobuj wbić. Może to nic złego, ale niech znajdą przyczynę, bo jeśli boli to jakas przyczyna jest.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry... witamy się w 26 tygodniu =)

Lady ja też się panicznie boje igły i zawsze na pobieraniu krwi odwracam wzrok, ale zapewniam Cię, ze badanie z glukometru nie jest takie straszne... kiedyś mnie tato tym meczyl i mam w domu jeszcze po Nim glukometr, czasem zdarzyło mi się zmierzyć cukier i ręki mi nie urwało... wiem, ze to jest strach i w ogóle, bo wiesz ze jest tam igla... ale weź dotknij tym do paluszka i szybko nacisnij... nie myśl o tym i zobaczysz, ze się uda...

4me dobrze, ze jesteś z powrotem z Nami =)

Sigma mnie tam ta glukoza do samego końca smakowała, a po Niej czułam się wręcz jeszcze lepiej =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me a przed chwila pisałam o Tobie ... myślałam, ze juz wszystko okey...
    Faktycznie tak jak Sigma pisze może wbij się do lekarza, albo jeszcze raz IP...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Lady ja kłuje ludzi na codzień a jak mnie ma ktoś kłuć to momentalnie bledne, ale dla dobra dziecka- nie ma problemu, pomyśl o małej, nie mysl o tym że to bedzie bolało, bo taki nakłuwacz to boli jak ukłucie komara.

Wszystkie w Ciebie wierzymy! :)

‹‹ 1161 1162 1163 1164 1165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ