Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Savage wrote:I właśnie siedzię przed glukometrem i się modlę, powinnam dziś zacząć pomiar, i tak juź godzinę siedzę i się modlę, ;/ jestem już strasznie głodna,
kurna nie wiem co robić.
Lady nie głodź Zuzi i naciśnij ten glukometr hehe. Najwyżej sobie krzykniesz:D Ale na pewno naciśniesz i nawet nie będziesz wiedziała, że to już.
-
Lady Savage wrote:
ale to kłuje Cię ktoś, a ja tak sama sobie mam krzywdę robić, i sie na to patrzeć, nie chcę na to patrzeć
Już po:D? Jaki masz cukier? Lady to nie jest żadna krzywda:) Naprawdę nic nie boli jak umiejętnie sobie strzelisz, a jak nie to najwyżej poczujesz coś jak ugryzienie komara. Zaraz do nas napiszesz, że w ogóle nie poczułaś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 08:45
-
Witam,
Lady Savage Musisz się przełamać, trzymam kciuki.
Sigma Życzę dobrych wyników!
Ja czasami też miewam twardnienie brzucha, bezbolesne może trochę nieprzyjemne.
Pomaga dłuższy odpoczynek. Na ostatnim USG mała była główką w dół i lekarz stwierdził, że takie delikatne uczucie ucisku może właśnie powodować to ułożenie.
-
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:Rezygnuje z tego, w nosie mam, popłakałam się a nic nie zrobiłam, kur.. nie umiem się przełamać, w oczach łzy i nic ;/ masakra
lady to dla dobra Zuzi ja tez się bałam ale jakoś się przełamałam to nic strasznego. -
nick nieaktualny
-
..w pragnieniu posiadania dziecka pozwoliłam zrobić sobie dwie lewatywy i dziury w brzuchu..zwane laparoskopią
...strach był ale przed zabiegiem dali dormicum i było mi tak lekkkoooo...
...później "sznurki" jeszcze były w brzuchu...a my z mężulem już działaliśmy...tzn.walczyliśmy o potomstwo 
Lady zamknij oczy i do przodu! ...toć to nie urwie Ci pół palca...
Trzymam kciuki! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySigma wrote:Ej to jest smaczne!

Ps cukier na czczo z glukometru 90, jest ok? Z żyły byłby chyba niższy? (Też mi pobrano)
Zazwyczaj trochę się różni z żyły, zazwyczaj jest niższy. Ale u mnie były takie same na obciążeniu, sama byłam zdziwiona.
Przez to wolne dumalam jak to możliwe ze masz w niedziele obciążenie
Właśnie się ocknelam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 09:07
Sigma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka
Niestety u mnie wcale nie lepiej. Dostalam tez zastrzyk niby przestalo bolec qiec puścili mnie do domu. Jak tylko doszlam do samochodu zaczęlo znowu boleć. Lekarka nic nie znalazła niepokojącego, szyjka twarda, zamknięta, dluga 42 mm. USG zrobila- maly ok...
Powiedziala tylko tyle, ze maly ma tam ręce, nogi moze mi jakos uciska na macice. Kazala brać no spe max 3 razy dziennie i aspargin. Rano wzielam no spe o 7.30 i jak bolalo tak boli.
Kuźwa irytujące to jest na maksa. Ja juz nie wiem czy to wiezadla mi dają popalić, czy to moze kolka jelitowa.... Kluje w lewym boku i tyle...
Pytala sie tylko kilka razy, czy bol promieniuje do kręgosłupa lub czy boli cos przy oddawaniu moczu ale nic z tego nie mam.
Jestem juz tym wkrzuona i zmęczona

-
Hejka
Niestety u mnie wcale nie lepiej. Dostalam tez zastrzyk niby przestalo bolec qiec puścili mnie do domu. Jak tylko doszlam do samochodu zaczęlo znowu boleć. Lekarka nic nie znalazła niepokojącego, szyjka twarda, zamknięta, dluga 42 mm. USG zrobila- maly ok...
Powiedziala tylko tyle, ze maly ma tam ręce, nogi moze mi jakos uciska na macice. Kazala brać no spe max 3 razy dziennie i aspargin. Rano wzielam no spe o 7.30 i jak bolalo tak boli.
Kuźwa irytujące to jest na maksa. Ja juz nie wiem czy to wiezadla mi dają popalić, czy to moze kolka jelitowa.... Kluje w lewym boku i tyle...
Pytala sie tylko kilka razy, czy bol promieniuje do kręgosłupa lub czy boli cos przy oddawaniu moczu ale nic z tego nie mam.
Jestem juz tym wkrzuona i zmęczona

-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry... witamy się w 26 tygodniu

Lady ja też się panicznie boje igły i zawsze na pobieraniu krwi odwracam wzrok, ale zapewniam Cię, ze badanie z glukometru nie jest takie straszne... kiedyś mnie tato tym meczyl i mam w domu jeszcze po Nim glukometr, czasem zdarzyło mi się zmierzyć cukier i ręki mi nie urwało... wiem, ze to jest strach i w ogóle, bo wiesz ze jest tam igla... ale weź dotknij tym do paluszka i szybko nacisnij... nie myśl o tym i zobaczysz, ze się uda...
4me dobrze, ze jesteś z powrotem z Nami
Sigma mnie tam ta glukoza do samego końca smakowała, a po Niej czułam się wręcz jeszcze lepiej
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Rezygnuje z tego, w nosie mam, popłakałam się a nic nie zrobiłam, kur.. nie umiem się przełamać, w oczach łzy i nic ;/ masakra
Lady ja kłuje ludzi na codzień a jak mnie ma ktoś kłuć to momentalnie bledne, ale dla dobra dziecka- nie ma problemu, pomyśl o małej, nie mysl o tym że to bedzie bolało, bo taki nakłuwacz to boli jak ukłucie komara.
Wszystkie w Ciebie wierzymy!

ale cieszę sie ze pracują bo to ostatni dzwonek dla mnie, za chwilę 28 tc