X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to wcinam właśnie truskawy z makaronem... ♥
    Obie z małą jesteśmy szczęśliwe ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 09:58

skabarka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me niewiem co gorsze twoje bóle czy moje kiepskie samopoczucie dzisiaj, razem zaczynamy 26 tydzień jeszcze gusiak :)
    glowa mi pęka a co wstaję to się kręci w głowie i tak duszno u mnie , pewnie ta pogoda tak działa ech.
    A mała nad ranem mnie skoopala :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:05

monaaa85, Nancy87, agatka196, snoopy_etka, easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam! Ale nie celowo, haftowałam i się ukułam igłą przez przypadek, wyszło mi 96

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:00

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Zrobiłam! Ale nie celowo, haftowałam i się ukułam igłą przez przypadek, wyszło mi 96

super! bardzo bolało? :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka też miałam zastrzyki po operacji na 2tygodnie albo 10dni nie pamiętam ale tą igłą to mąż mi robił :D

Już dawno chciałam pytać bo nie wiem może zapomniałam a pisałaś, po cesarce też zostaje dren który wyciągają ci w tej foli krew jest?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Mały motywator negatywny: https://portal.abczdrowie.pl/cukrzyca-ciazowa#jak-cukrzyca-wplywa-na-ciaze

Sigma to samo miałam wrzucić. Lady musisz mieć na uwadze czym to grozi. Jeśli przestrzegasz diety i będą cukry ok to uwierz mi jak czasem nie zmierzasz to tragedii nie będzie. Ale Ty nawet nie wiesz jakie masz cukry po jedzeniu. Gdyby to chodziło tylko o Ciebie to dla mnie możesz się nie kuc jesteś dorosła Twoja brzucha, ale pomysł o córce. Makrosomia, mikrosomia są częste w cukrzycy. Dziecko może tez mieć po urodzeniu cukrzycę, nie mówię już o najgorszej tragedii. I zazwyczaj jest to tylko wtedy kiedy cukrzyca nie była kontrolowana. Mój 11 latek tak panikować jak mu chciałam sprawdzić cukier na czczo, nie było szans a kiedy go w końcu przekonałam i zacisnąć oczy to już po pomiarze było a on dalej je ściskal. Nawet nie czuł nic i myślał że jeszcze nic nie zrobiłam
    A w ogóle jeśli jest już 10 a Ty dalej jesteś na czczo i rozchisteryzowana to daj temu pomiarowi spokój bo wynik będzie na pewno wysoki. Zjedz śniadanie i po godzinie powalcz z glukometrem

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    super! bardzo bolało? :)

przez przypadek jak się ukłuje igłą podczas haftowania to nie boli, ale to jest co innego jak celowe kłucie. Celowe kłucie boli.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:00

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Sigma to samo miałam wrzucić. Lady musisz mieć na uwadze czym to grozi. Jeśli przestrzegasz diety i będą cukry ok to uwierz mi jak czasem nie zmierzasz to tragedii nie będzie. Ale Ty nawet nie wiesz jakie masz cukry po jedzeniu. Gdyby to chodziło tylko o Ciebie to dla mnie możesz się nie kuc jesteś dorosła Twoja brzucha, ale pomysł o córce. Makrosomia, mikrosomia są częste w cukrzycy. Dziecko może tez mieć po urodzeniu cukrzycę, nie mówię już o najgorszej tragedii. I zazwyczaj jest to tylko wtedy kiedy cukrzyca nie była kontrolowana. Mój 11 latek tak panikować jak mu chciałam sprawdzić cukier na czczo, nie było szans a kiedy go w końcu przekonałam i zacisnąć oczy to już po pomiarze było a on dalej je ściskal. Nawet nie czuł nic i myślał że jeszcze nic nie zrobiłam
    A w ogóle jeśli jest już 10 a Ty dalej jesteś na czczo i rozchisteryzowana to daj temu pomiarowi spokój bo wynik będzie na pewno wysoki. Zjedz śniadanie i po godzinie powalcz z glukometrem

no to to 96 jest nie wiarygodne? :(

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    przez przypadek jak się ukłuje igłą podczas haftowania to nie boli, ale to jest co innego jak celowe kłucie. Celowe kłucie boli.
    To teraz codziennie będziesz się niby przypadkiem kluc? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka każda praca to ryzyk,, ogladalas wczoraj wydarzenia? Spłonęła kobieta w aucie w mojej miejscowości, znałam ją bo była kierowniczka kas w Tesco, wracała z nocnej zmiany i niestety albo zmęczenie albo prędkość :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa, celowe ukłucie boli, a przypadkowe nie? W głowie masz to, ze zaboli i dlatego boli.
    Swoja droga brudna igła do szycia się ukluc w ciąży, bez odkazenia palca to chyba znacznie gorzej niż glukometrem.

Staraczka23, Gusiak, kapturnica lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    To teraz codziennie będziesz się niby przypadkiem kluc? :D

Nie wiem, czy ja w ogóle przeżyje dzisiejszy dzień jak jeszcze 2 razy będę tak po 2 godziny ryczeć zanim się haftem ukłuje to zwariuje. A będzie tak, od mało zastrzyki, pobieranie krwi to ryk, w przychodni teraz jak chodzię w ciąży na popieranie krwi, to odwaracam głowę i płaczę i czekam aż pielegniara mi powie że mogę iść. Wolę by mi ktoś to robił, a nie ja sama.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Musisz zmienic nastawienie bo jak bedziesz sie nastawiała że boli to nigdy tego nie zrobisz ot tak. ja tak miałam z dentysta płakałam nawet jak tylko ogladał mi zęby tym swoim lustereczkiem i krzyczałam,że boli, ale miałam wtedy moze z 10 lat. Teraz tez sie boję dalej ale chodze bo wiem,że trzeba,a w ciazy byłam 2 razy i bez znieczulenia robilam, żeby nie obciążać małej zbędnymi lekami.
    takze dasz radę, zmien tylko nastawienie.:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    no to to 96 jest nie wiarygodne? :(

spokojnie jest w miarę ok. Myślałam że po tych łzach i nerwach skoczy Ci do 120. Powinno być do 90 ale jak na początek 96 jest ok. Teraz będzie z górki :-)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:55

eM lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ