Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny4me niewiem co gorsze twoje bóle czy moje kiepskie samopoczucie dzisiaj, razem zaczynamy 26 tydzień jeszcze gusiak

glowa mi pęka a co wstaję to się kręci w głowie i tak duszno u mnie , pewnie ta pogoda tak działa ech.
A mała nad ranem mnie skoopala
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySigma wrote:Mały motywator negatywny: https://portal.abczdrowie.pl/cukrzyca-ciazowa#jak-cukrzyca-wplywa-na-ciaze
Sigma to samo miałam wrzucić. Lady musisz mieć na uwadze czym to grozi. Jeśli przestrzegasz diety i będą cukry ok to uwierz mi jak czasem nie zmierzasz to tragedii nie będzie. Ale Ty nawet nie wiesz jakie masz cukry po jedzeniu. Gdyby to chodziło tylko o Ciebie to dla mnie możesz się nie kuc jesteś dorosła Twoja brzucha, ale pomysł o córce. Makrosomia, mikrosomia są częste w cukrzycy. Dziecko może tez mieć po urodzeniu cukrzycę, nie mówię już o najgorszej tragedii. I zazwyczaj jest to tylko wtedy kiedy cukrzyca nie była kontrolowana. Mój 11 latek tak panikować jak mu chciałam sprawdzić cukier na czczo, nie było szans a kiedy go w końcu przekonałam i zacisnąć oczy to już po pomiarze było a on dalej je ściskal. Nawet nie czuł nic i myślał że jeszcze nic nie zrobiłam
A w ogóle jeśli jest już 10 a Ty dalej jesteś na czczo i rozchisteryzowana to daj temu pomiarowi spokój bo wynik będzie na pewno wysoki. Zjedz śniadanie i po godzinie powalcz z glukometrem
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
anima wrote:Sigma to samo miałam wrzucić. Lady musisz mieć na uwadze czym to grozi. Jeśli przestrzegasz diety i będą cukry ok to uwierz mi jak czasem nie zmierzasz to tragedii nie będzie. Ale Ty nawet nie wiesz jakie masz cukry po jedzeniu. Gdyby to chodziło tylko o Ciebie to dla mnie możesz się nie kuc jesteś dorosła Twoja brzucha, ale pomysł o córce. Makrosomia, mikrosomia są częste w cukrzycy. Dziecko może tez mieć po urodzeniu cukrzycę, nie mówię już o najgorszej tragedii. I zazwyczaj jest to tylko wtedy kiedy cukrzyca nie była kontrolowana. Mój 11 latek tak panikować jak mu chciałam sprawdzić cukier na czczo, nie było szans a kiedy go w końcu przekonałam i zacisnąć oczy to już po pomiarze było a on dalej je ściskal. Nawet nie czuł nic i myślał że jeszcze nic nie zrobiłam
A w ogóle jeśli jest już 10 a Ty dalej jesteś na czczo i rozchisteryzowana to daj temu pomiarowi spokój bo wynik będzie na pewno wysoki. Zjedz śniadanie i po godzinie powalcz z glukometrem
no to to 96 jest nie wiarygodne?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTaaa, celowe ukłucie boli, a przypadkowe nie? W głowie masz to, ze zaboli i dlatego boli.
Swoja droga brudna igła do szycia się ukluc w ciąży, bez odkazenia palca to chyba znacznie gorzej niż glukometrem.
Staraczka23, Gusiak, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:To teraz codziennie będziesz się niby przypadkiem kluc?

Nie wiem, czy ja w ogóle przeżyje dzisiejszy dzień jak jeszcze 2 razy będę tak po 2 godziny ryczeć zanim się haftem ukłuje to zwariuje. A będzie tak, od mało zastrzyki, pobieranie krwi to ryk, w przychodni teraz jak chodzię w ciąży na popieranie krwi, to odwaracam głowę i płaczę i czekam aż pielegniara mi powie że mogę iść. Wolę by mi ktoś to robił, a nie ja sama. -
nick nieaktualnyLady Savage wrote:przez przypadek jak się ukłuje igłą podczas haftowania to nie boli, ale to jest co innego jak celowe kłucie. Celowe kłucie boli.
Musisz zmienic nastawienie bo jak bedziesz sie nastawiała że boli to nigdy tego nie zrobisz ot tak. ja tak miałam z dentysta płakałam nawet jak tylko ogladał mi zęby tym swoim lustereczkiem i krzyczałam,że boli, ale miałam wtedy moze z 10 lat. Teraz tez sie boję dalej ale chodze bo wiem,że trzeba,a w ciazy byłam 2 razy i bez znieczulenia robilam, żeby nie obciążać małej zbędnymi lekami.
takze dasz radę, zmien tylko nastawienie.
-
nick nieaktualny