Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kurcze wszędzie czytam, ze klucie jest normalne, ze to macica i ze musi bolec. Nie wiem zjem śniadanie, poruszam sie troche, wypije kawe niech mnie pogoni do toalety bo z tymi zaparciami tez mam problem moze to od tego. Jak do polowy dnia nie przejdzie to pojadę...

-
nick nieaktualny4me wrote:Hejka
Niestety u mnie wcale nie lepiej. Dostalam tez zastrzyk niby przestalo bolec qiec puścili mnie do domu. Jak tylko doszlam do samochodu zaczęlo znowu boleć. Lekarka nic nie znalazła niepokojącego, szyjka twarda, zamknięta, dluga 42 mm. USG zrobila- maly ok...
Powiedziala tylko tyle, ze maly ma tam ręce, nogi moze mi jakos uciska na macice. Kazala brać no spe max 3 razy dziennie i aspargin. Rano wzielam no spe o 7.30 i jak bolalo tak boli.
Kuźwa irytujące to jest na maksa. Ja juz nie wiem czy to wiezadla mi dają popalić, czy to moze kolka jelitowa.... Kluje w lewym boku i tyle...
Pytala sie tylko kilka razy, czy bol promieniuje do kręgosłupa lub czy boli cos przy oddawaniu moczu ale nic z tego nie mam.
Jestem juz tym wkrzuona i zmęczona
a zaparć nie masz?
Edit. nie zauważyłam Twojego wpisu, ze masz z tym problem, ja też mam i jak 2 dni nic nei zrobie w toalecie to też zaczyna mnie kłuć,biore wtedy lactulose i siedze w łązience dokąd nie zrobie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 09:34
-
Anulka a Ty tez masz klucia podbrzusza? W jakimś konkretnym miejscu Cie boli?anulka20 wrote:Dziewczyny dzisiaj to mnie nie boli brzuch poki co w nocy sie napinał i spałam na bokach a teraz kłucia mam jak nie przejdzie to dzisiaj pojadę na SOR bo zaczyna mnie to martwić.

-
nick nieaktualnyNie musi bolec. Mnie boli rzadko, a jeśli juz to na tyle malo dokuczliwie, ze nawet nie myślę o IP... Słuchaj własnej intuicji, człowiek zwykle wie czy cos mu dolega czy nie4me wrote:Kurcze wszędzie czytam, ze klucie jest normalne, ze to macica i ze musi bolec. Nie wiem zjem śniadanie, poruszam sie troche, wypije kawe niech mnie pogoni do toalety bo z tymi zaparciami tez mam problem moze to od tego. Jak do polowy dnia nie przejdzie to pojadę...
-
Lady musisz to zrobić, to jest dla dobra Ciebie i Zuzi . Ja tez boje się igły ale tam nie widać igły, robi pstryk i po strachu nic nie boli naprawdę, a chyba lepiej żebyś się przełamała niż jakby miałoby się coś stać Zuzi bądź Tobie (nie daj boże). Ja też się kuję dla samej siebie by sprawdzać cukier jaki mam na tej diecie a w cale nie muszę, więc ukuj się i po strachu. Naciągnij , zrób pstryk i mała kropelka krwi poleci.
-
nick nieaktualnyWitam i ja

coś godziny się przestawiły kurde, od początku ciąży budzilam się między 7-8 a teraz od kilku dni po 9 i odrazu glowa boli
Aldona jak ja odpoczywam to na lewym boku i pół siedząco
Lady weź się nie rozczulaj nad sobą już bo sama widzisz jak córka ma duży przyrost to jest winą tej cukrZycy ciążowej musisz się z tym liczyć że nie chodzi o ciebie tylko o nią. Jak sama się boisz zrobić to jedz na IP cżycie zabiegowego niech pokażą jak zrobic i tyle
4me odpoczywaj dużo skoro nie wiedza skąd ten ból, też mnie rwalo i lezalam więc przelezalam
-
4me wrote:Anulka a Ty tez masz klucia podbrzusza? W jakimś konkretnym miejscu Cie boli?
Dzisiaj mam po tym wczorajszym bólu kłucia podbrzusza, kłucia czuje od prawej i cały brzuch na dole poniżej pępka na środku i po lewej też. I martwi mnie to bo wczoraj miałam te skurcze co prawda lekkie później, w nocy jak na plecy się obróciłam to brzuch mi twardniał i skurcze miałam lekkie nie bolące, a teraz skurczy brak brzuch nie twardnieje puki co ale kłucia w podbrzuszu mam (u mnie nie zaparcia bo się normalnie wypróżniam odkąd pije laktuloze i przeszłam na dietę bez cukrów). I wzięłam nospe max niby troszkę mniej czuje te kłucia ale czuje. Zobaczymy czy puści jak nie to pojadę na SOR(IP), trudno najwyżej mnie zatrzymają na weekend
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 09:42
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lady no wez się w garść bo zaczynasz mnie wkurzać bardziej niż moje klucie

A tak w ogóle to nie wiem jak odpowiadać lekarzom na pytanie czy mi brzuch twardnieje. Kurcze u mnie brzuch maly, tkanki tłuszczowej na nim nie ma za dużo wiec on zawsze byl napięty i jak ja mam to rozpoznać ?
Wczoraj sie mnie lekarka pyta, mowie, ze nie wiem ze mam problem z diagnoza i sie jej pytam, jak jest teraz jej zdaniem to odpowiada, ze jest troche napięty a w karcie wypisu jak byk stoi brzuch miękki
wrrrrrrr
Anulka czyli troche inaczej niż ja bo ja ewidentnie ciągle po lewej stronie. Moze to kurcze taki czas ciezki, ze dziecka zaczyna sie nie mieścix, macica sie rozciąga i sa efekty...
Sigma moja intuicja mi mowi, ze to nic groźnego ale zdrowy rozsadek, ze to juz trwa za dlugo i ogólnie mnie to wkurza
//
Tak czy siak dzieki, ze mogę sie tu wygadac- od razu teoche lżej
...
eM, Sigma lubią tę wiadomość

-
Lady, bo Ty za dużo o tym myślisz i się rozczulasz nad sobą...
Poważnie ja też jestem panikara pod względem igieł i np.nie wyobrażam sobie jak np. przed porodem dostane kroplowke czy coś... ale wiem, ze tak jest i będę musiała do jakoś zniesc... najwyżej będę non stop gapic się na ten wenflon z przerażeniem, ale tak trzeba i wiem, ze panika mi wtedy nie pomoże... tak jak i Tobie teraz...
Juz od dwoch godzin się na tym glukometrem męczyć zamiast zrobić to rach, ciach... zobaczysz, ze z każdym następnym razem będzie lżej...
A z drugiej strony jak to zaniedbasz to w końcu dostaniesz insuline i jak sobie wtedy poradzisz z prawdziwym zastrzykiem?
Moim zdaniem juz chyba lepszy glukometr...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 09:57

niestety pobranie mam tylko na czczo i po 2h