Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
agatka196 wrote:Nancy ze mną Rafał siedział od rana do wieczora tylko na obiady jeździł. I to samo było na salach poporodowych. Tylko się wymieniali tatusie z teściowaymi.
A jeszcze po cc w drugiej dobie jak mamusie źle się czuła czy coś to na noc oddawały dzieciaczki i problemu nie było.
Tylko fakt że u nas do szpitala trzeba wszystko mieć swoje. Nawet kartki były rozmieszczenie ze obowiązkowo trzeba mieć ze sobą płyn do kompania dla dzidziusia, husteczki nawilżane i pampersy. A o reszcie dowiadywalysmy się pocztą pantoflowa od dziewczyn które już urodziły.
Agatka ale ciuszki chyba dla dzidziusia dają? Przynajmniej kiedyś tak było. Na początku myślałam, że wezmę swoje, ale teraz dałyście mi do myślenia, że faktycznie nie będę ciągać tych zarazków i też wiem, że się gubiły te ciuszki. -
nick nieaktualnyDziewczyny, z tymi zarazkami to nie tak łatwo...
w końcu Wam szpitalnych ciuchów nie dadzą, a i Waszych na wyjście nie odkażą, więc i tak coś tam wyniesiecie
po prostu trzeba po wyjściu uprać w wyższej temperaturze i tyle
zresztą bakterie nie tylko bawełny się trzymają, na skórze też je będziecie mieć
-
nick nieaktualnyAle dusZno leżę właśnie na balkonie

Robiła któraś domowy sorbet? mój w trakcie prYgotowania, pierwszy eksperyment
Odnośnie mleka modyfikowanego lepiej mieć w zapasie bo różnie bywa, czasami nasze może nie wystarczać .
Rozeznanie zrobię w sierpniu jak z ciuszkami w szpitalu miejskim bo koleżanka będzie rodzić a w tym do którego się wybieram do innego miasta to druga kumpela jest 2 dni po terminie
Jedynie co wiem to w miejskim dają pajacyki z nazwą miasta
-
Jeśli chodzi o szpitalne bakterie, to ja zawsze po szpitalu pierwsze co robię to długi prysznic i wszystko co ze sobą miałam - ubrania (nawet te, których nie używałam tylko leżały w torbie), kosmetyczkę, torbę wrzucam do prania. Wiadomo, że tak czy inaczej wszystkich zarazków ciężko się pozbyć, ale zawsze to coś
-
nick nieaktualnymi w szkole rodzenia mówili, ze ciuszków się nie przynosi swoich, tylko na wyjscie, ale z tego co wiem to kazdy szpital moze mieć inaczej, dlatego warto się wcześniej dowiedzieć. u mnie szkołe rodzenia na szczęście prowadzą położne które pracują na porodówce więc wszystko będę wiedziec na bieżąco i "wycieczka" na porodówkę ma być pod koniec czerwca
-
agatka196 wrote:Nancy może Anulka będzie wiedzieć czy ciuszki tez bo jej mama jest położna?
Bo ja słyszałam że wszystko od a do z.
Dziewczyny moja siostra rodziła rok temu miała cesarke to tylko ciuszki na wyjście miała przywiozła je mąż ale zapytam koleżanek które rodziły w Jeleniej i wam powiem bo w maju urodziły
agatka196, Nancy87 lubią tę wiadomość
-
Widzę, że nie tylko ja ostro się wzięłam za robienie wyprawki - dziś złożyłam zamówienie w Gemini na ponad 500 zł
Co do butelek dla malucha - planuje karmić piersią, ale kto wie, jak będzie - więc na razie wzięłam dwie, bo i tak zawsze się przydadzą. Mnie uczulono tylko, żeby na zapas nie kupować do nich smoczków i wziąć dwie różne. Po zasięgnięciu opinii i przewertowaniu wielu stron internetowych zamówiłam Tommee Tippee i z Canpolu Haberman - ponoć obydwie są bardzo dobre i antykolkowe
-
nick nieaktualny
-
snoopy_etka wrote:Po zasięgnięciu opinii i przewertowaniu wielu stron internetowych zamówiłam Tommee Tippee i z Canpolu Haberman - ponoć obydwie są bardzo dobre i antykolkowe

Mnie wlasnie ta butelka haberman nie przekonala, rozne te opinie sa w necie
. Tez sie ku niej sklanialam, ale pozostane jednak wierna butelce Avent i slyszalam sporo dobrego jeszcze o butelce Mam, rowniez antykolkowej. Tak naprawde jest co wybierac 
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Nancy Agatka o to co napisała mi koleżanka :Hej:) dla siebie: podklady na lozko, duze podpaski po porodowe, mydlo bialy jelen, 3reczniki, majtki siateczkowe. Dla dziecka ubranek nie musisz miec:) ale: pampersy, wilgotne chusteczki, cos do mycia, alantan puder, masc z wit. A:)
Nancy87, agatka196 lubią tę wiadomość
-
Witam!! U mnie męczący dzień na uczelni ale musiałam wszystko załatwić.
Co do laktacji to chyba muszę zakupić wkładki bo cieknie i to sporo. A piersi moje to takie maleństwa i prawie nic nie urosły więc aż się dziwię gdzie to się mieści.
Co do wyprawki to my mamy tylko wózek i ciuszki reszty brak i trochę mnie to dołuje. Ale czekam na kasę z zusu za kwiecień ;/
Dzisiaj już skurczy nie było jedynie ciągnący ból w pachwinach;)
Miłego wieczoru;) -
Witam sie i ja po pierwszym naprawde letnim dniu w 3city.
Na plaży wiało ale dzieki temu temperatura taka, ze spokojnie można bylo kilka godzinek posiedziec chowając sie od czasu do czasu w cień
tylko mój nos tego teraz zaluje 
Ogólnie to padam i dzis chyba zasne o 20 po takiej dawce tlenu
Jesli chodzi o szpitale- sprawdźcie to dokladnie bo u nas wszystko trzeba miec swoje. Pewnie maja jakies awaryjne ubrania dla matki i dziecka ale z tego co slyszalam raczej korzystają panie lekko nieprzygotowane do wszystkiego, czasem nawet do macierzyństwa
często ich higiena pozostawia wiele do życzenia wiec ja bym tam w tym lezec nie chciała
tym bardziej dziecka w to ubierać. No ale tak jest u nas 
Co do majtek- to kupujcie tylko siateczkowe. W tych flizelinowych tyłki się odparzają jak nie wiem. Ja dodatkowo traktować je bede jak jednorazowe- majątku nie kosztuje a zakrwawionych gaci mężowi do domu dawać nie będę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 19:23

-
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:A ktora z mamusiek miała majtki poporodowe?
Warto kupić ? Jak one 'dzialaja'?
Ja mam takie
http://archiwum.allegro.pl/oferta/wielorazowe-majtki-poporodowe-siateczkowe-44-46-i3357846171.html
moja mama mówi że takie majty są bardzo bardzo dobre ona je po wszystich 3 porodach nosiła i sobie chwali -
Staraczka23 wrote:A ktora z mamusiek miała majtki poporodowe?
Warto kupić ? Jak one 'dzialaja'?
Moim zdaniem tylko majtki poporodowe.
Po pierwsze musisz miec podkład a takie majtki lepiej go trzymają. Często są jednorazowe, wyrzucasz i sie nie martwisz czy sie poplamily czy nie.
Po drugie musisz sie wietrzyć- sorry za doslownosc
i takie siateczkowe w tym pomagają. Wiadomo jest podkład ale i tak nie zatrzymują tak powietrza jak takie pelne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 20:36

-
nick nieaktualny