X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Przed chwilą spisałam sobie, co jeszcze potrzebujemy kupić i jestem przerażona. Ile tego jest! A zus ma mnie w tyłku i nie wysłał mi jeszcze drugiej raty:P

Też mam multum rzeczy jeszcze do kupienia ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Grahamkę zjadła, moja mama powiedziała ze to tak wysoko wyszło bo olej słonecznikowy użyłam.

Próbuj kochana,może następny razem nie na oleju i zobaczysz. ja robię na małej ilości masła (bardzo zdrowo :-)). Z mega dużą ilością papryki, szczypioru i z szynka. Ogólnie to jaka mi służą nawet z mala ilością majonezu. Ale nie zalecają więcej niż 3 tygodniowo. Z tym ze ja jem więcej bo wiem ze chociaż cukier ok. O cholesterol pomorskie się później.

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Aaa i zapomniałam powiedzieć - w mojej lewej piersi <tylko jedna :P > na dobre rozkręciła się laktacja - musiałam zasnąć w staniku tak by móc sobie przykleić wkładkę co by codziennie nie prać koszul. Zero wolności :P .
    Ja miałam to samo tylko że w prawej :D
    Ale jak narazie ustało :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Też mam multum rzeczy jeszcze do kupienia ;/

No ja właśnie pododawałam sobie rzeczy do koszyka na gemini. Jeszcze muszę na allegro wejść i też pozapisywać w zakładkach, co potrzebujemy. Trzeba się wziąć za to raz, a porządnie, bo już mnie męczy to, że dużo rzeczy nie mamy.

W ogóle przed chwilą tak mi się słabo zrobiło, a tylko leżałam. Myślałam, że nie dojdę do sypialni. Masakra.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:02

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Z tego co wiem to może pojawić się do 3 dób po porodzie, więc nie masz się co martwić. Pomyśl - unikniesz konieczności noszenia wkładek i Twój R. może w spokoju przytulać się do Twoich piersi bez tego typu niezręczności.

Dominika92 ja też miałam wcześniej wyciek a potem przez 2? tygodnie spokój. Od 2 dni jednak jakiś nawrót, ze zdwojoną siłą :) .

Nancy, Ty już chcesz kupować mleko modyfikowane? Ja o tym nawet jeszcze nie myślę. Faktycznie nie wiadomo co podpasuje maluchowi zresztą chyba będę karmiła piersią. Jak nie będę miała takiej możliwości to wtedy coś kupię.

Ja swojego czasu zrobiłam sobie plik w Excelu - co potrzebujemy, ilość, koszt i link gdzie chcę kupić :) . Moja mama prosiła o przesłanie i odesłała mi z adnotacją co "bierze na siebie". Fajnie wyszło bo skoro chce pomóc to od razu wie czego potrzebujemy, jaką chcemy markę, model, itp.

Będę robić zamówienie z gemini, więc zawsze to taniej. Też chcę karmić piersią, ale jak nie będzie takiej możliwości, to wolę mieć MM w domu pod ręką (sprawdzałam, termin przydatności długi). Tak samo zamawiam herbatkę z kopru włoskiego. Ja w sumie 7 sierpnia już będę miała donoszoną ciążę, także powoli trzeba się szykować:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz na działeczce. I trzeci dzień z rzędu będzie grill :-)

W Gemini mam już naładowany cały koszyk tylko czekam na kasę. Miałam nic nie zamawiać ale biorę od nich witaminy to przy okazji naładowłam koszyk.
    Ale i tak pewnie okaże się że jeszcze połowy nie mam.
    Nancy ja mam z aventu 2 butelki jedna mała i jedna duża. Herbatkę z kopru tez zamówiłam. Mleka na razie nie kupowałam.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Próbuj kochana,może następny razem nie na oleju i zobaczysz. ja robię na małej ilości masła (bardzo zdrowo :-)). Z mega dużą ilością papryki, szczypioru i z szynka. Ogólnie to jaka mi służą nawet z mala ilością majonezu. Ale nie zalecają więcej niż 3 tygodniowo. Z tym ze ja jem więcej bo wiem ze chociaż cukier ok. O cholesterol pomorskie się później.

Najtrudniej będzie ograniczyć owoce, przed ciążą mało ich jadłam, ale teraz w ciąży, jak nie zjem jakiegoś owoca, to potem jem na umór czekoladę, ostatnio zeżarłam całą milkę z oreo sama, po tygodniu nie jedzenia owoców.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy już mleko modyfikowane, położna ze szkoły rodzenia mówiła by nie dawać dziecku tego do 1 miesiąca, bo potem bedziesz miała problem do cyca znowu przystawić.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Nancy już mleko modyfikowane, położna ze szkoły rodzenia mówiła by nie dawać dziecku tego do 1 miesiąca, bo potem bedziesz miała problem do cyca znowu przystawić.

No tak, ale jeżeli z jakiś powodów w ogóle nie będę mogła karmić, to muszę mieć coś pod ręką w domu. To tylko kilkanaście złotych, a będę się czuła bezpieczniej. W sumie wszystkie mamuśki mi doradziły kupno czegoś przed porodem. Możliwe, że i będzie trzeba i z cyca i mleko modyfikowane. U mnie ani mama ani siostra nie pokarmiły cycem, bo miały tak mało wartościowy pokarm, że dzieci ciągle płakały i leciały z wagi, a po sztucznym spały po 3 godziny. Mam nadzieję, że u mnie będzie inaczej:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam tez wole miec te gotowe mleko na zapas. Wiem po mojej siostrze ktora urodzila dwoje dzieci i bylo jej potrzebne od razu, swoje sciaga i daje teraz malemu ale tego jest niewiele i on poprostu sie nie najada. U mnie gorsza sytuacja w szpitalu ze na noc zabieraja dzieci od matek i wiadomo,zeby dzieci byly spokojne daja butle z gotowym mlekiem i dziecko juz nie chce meczyc sie zeby ciagnac z cycka , z butelki latwiej :P

Nancy87 lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam od teściowej taki "zestaw startowy" z Aventu. W środku 2 butelki duże, dwie małe, smoczek i szczoteczka do mycia butelek. W sumie nie planowałam aż tylu butelek, bo chce karmić piersią, ale skoro dostałam to fajnie. :)
    Mleka nie kupuję na razie, w wolę w razie czego próbować lokalnie, dopiero jak znajdę to właściwe mleko to zamówię na zapas. A najlepiej jakby się udało zupełnie bez butelki. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę aldonaa ze mamy na ten sam termin poród bo ja dzisiaj tez mam 100 dni :) Ahhhhhh trzeba kalendarz otworzyć i skreślić dni do porodu.Jak mężowi powiedziałam ze to jeszcze tylko 100 to odp ze jak będzie 24 to mi kupi kalendarz adwentowy z czekoladkami ale pod warunkiem że nie zjem wszystkiego na raz hehe

Nancy87, aldonaa lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym mlekiem modyfikowanym to lepiej kupić na początku saszetki małe z różnej firmy a po urodzeniu gdy dziecko będzie juz je siamac to zobaczysz czy smakuje czy nie ma uczulenia bo to cholernie drogie jest

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mleko kupie na końcu bo nie mam pojęcia jakie kupić a przynajmniej na jakie się zdecydować.
    U mnie w rodzinie wszyscy na butli chowani byli właśnie przez malowartosciowy pokarm lub przez żółtaczkę pokarmowa. Dlatego tez mam zamiar się zaopatrzyć w mleko. Daj Boże bym miała mleka poddostatkiem :-) bo te cycki na darmo nie rosną i bolą. :-D

Nancy87, karolcia87 lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    U mnie gorsza sytuacja w szpitalu ze na noc zabieraja dzieci od matek i wiadomo,zeby dzieci byly spokojne daja butle z gotowym mlekiem i dziecko juz nie chce meczyc sie zeby ciagnac z cycka , z butelki latwiej :P

Bez sensu, nie chciałabym żeby mi dziecko dokarmiali mm :/

Ja jak na razie kupuję jedną małą butelkę tak na wszelki wypadek, a mleko dokupię na szybko tylko jeśli będzie potrzebne.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Z tym mlekiem modyfikowanym to lepiej kupić na początku saszetki małe z różnej firmy a po urodzeniu gdy dziecko będzie juz je siamac to zobaczysz czy smakuje czy nie ma uczulenia bo to cholernie drogie jest

Dlatego zamawiam nie dużą ilość Bebiko 1 za około 15 zł. Jeżeli nie skorzystamy, albo nie podejdzie, to nie będzie żal wyrzucić, albo oddamy jakiejś mamusi:) Tak samo trzeba będzie próbować różne pampersy:) Dzisiaj dodałam do koszyka pampers 1 od 2-5 kg, new born. Boję się, że te do 2,5 kg będą za małe.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:56

l22nhdge5b933eoh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:56

agatka196, karolcia87 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanko: 1. Jakie majtki poporodowe wielorazowe czy jednorazowe i w jakim rozmiarze i ile ? Co do mleka nie wiem też najwyżej mąż kupi jak już będę po porodzie :) a w szpitalu i tak dają własne jak kobieta nie karmi piersią lub ma mało pokarmu. Co do wycieków wczoraj lekko poleciało z jednej piersi ale narazie spokój i na biustonoszu miałam plamki małe , ale żeby ciekło mocno nie mam tak.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ