Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymagdalenkaihelenka wrote:Hej dziewczyny:) witam się i ja w 25 tyg
dzisiaj miałam ciezką noc, w ogóle nei mogłam spać,ciągnęło mnie w pachwinach i strasznie bolały mnie nogi, nie wiedziałam jak mam sie ułożyć bo ciągle było nie tak.. od 2 do 7 wypróbowałam chyba wszystkie możliwe pozycje do spania w ciąży, włącznie z nogami na moim mężu a ten spał jak zabity 
Mam to samo. Juz nawet wolałabym nie spać i coś robić bo się mecze w nocy tylko. I przez to cukry na czczo to jakaś masakra, ale jak ja co chwile się budzę i kręcę i wstaje to się nie dziwię.
-
nick nieaktualnyStaraczka23 wrote:Masz zwykłe łóżko czy sypialniane?
Jak mnie rwalo to dzisiaj odkryłam przyczynę, znowu spałam w salonie i w zwykłym łóżku na środku jest wgłębienie jak w to wpadnę to rano połamana jestem, może też na tym środku spalas?
no właśnie nie mam dziury.. mąż mi rano powiedział, ze to dlatego, ze nie jestem zmęczona, bo jak bym była zmęczona to bym spałą tak jak on:) ale jak chciałam rano zmienić pościel i wyprać to mi kazał się położyć...
i jak tu go nie kochać
lecę zaraz na podwórko podziabać troche moje warzywka póki nei jest az tak gorąco
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHEj

Witam się w ostatnim dniu II trymestru i zaraz wyciągam męża gdzieś nad (brudną niestety) wodę
Anima, mam te same otulacze (tzn. wzory inne, ale firma ta sama). Mam nadzieję, że się sprawdzą
chociaż one są one-size, prawda? tzn. moje są
ile planujesz na początek kupić? Mam 4 one-size i zastanawiam się co dalej, czy kupować noworodkowe czy młody jako duży facet szybko dorośnie do o-s, szczególnie, że w pierwszym mcu życia będę na pewno wspomagać się jednorazówkami, zanim wszystko poogarniam.
-
Dzień dobry mamusie
witamy się w 27tc 
Anima bryka super i gatki też
Mnie nawala rwa kulszowa i tylko mnie dr powiedział że może być gorzej. Chyba tez poszukam jakiegoś fizjoterapelty może choć trochę ulży. Ach no i moje nieszczęsne cyrki bolą jak w I trymestrze. Normalnie jobla można dostać.
Lady cukry stanowczo za wysokie. Musisz poszukać odpowiedniego pieczywa. Ja jem z lidla chleb ciemny ze słonecznikiem i tylko ten mi odpowiada. Do tego musisz jeść często czyli nawet 6-8 posiłków dziennie + przed samym snem coś. Mogę dodać od siebie że ja na pierwsze śniadania nie jem w ogole nabiału i jem skromnie 1 kromke i zawsze do tego warzywo. Dopiero na drugie śniadanie zjadam więcej i wypijam kawę.
My zaraz uciekamy na szybkie zakupy i na działeczce odpoczywać
A Wam drogie mamuśki miłego i słonecznego dnia życzę
-
Lady Savage wrote:Kurczaki a teraz godzinę po śniadanku wyszło mi 133 ;/ a ja tylko jajeczniczkę zjadłam z chlebkiem ;/
Lady, ja też zjadam jajecznicę, ale zależy z jakim chlebem
i cukier mam ok. Generalnie najlepiej jeść ciemny i niesłodzony niczym.
Edit: no i zależy ile tego chleba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 10:34
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Witam sie i jaKasiarzynka wrote:Aaa i zapomniałam powiedzieć - w mojej lewej piersi <tylko jedna
> na dobre rozkręciła się laktacja - musiałam zasnąć w staniku tak by móc sobie przykleić wkładkę co by codziennie nie prać koszul. Zero wolności
.
Ja Wam dobrze radze dziewczyny- cycki wiezimi non stop odkąd urosly aż do zakończenia karmienia
żeby nas mężowie pozniej tak samo kochali. No chyba, ze ktoras planuje operacje 
Ja zaraz do uciekam na plaze
wieje na maaaaksa ale moze dzieki temu bedzie milo i przyjemnie
Kasiarzynka lubi tę wiadomość

-
Lady Savage wrote:Kurczaki a teraz godzinę po śniadanku wyszło mi 133 ;/ a ja tylko jajeczniczkę zjadłam z chlebkiem ;/
Lady, poczytaj sobie trochę o diecie dla słodkich mam. Polecam np. stronkę http://slodkiemamy.edu.pl/.
Szybko nauczysz się co podnosi Ci cukier, a co możesz spokojnie jeść
Witam się i ja w ten upalny dzień. Już jest strasznie duszno, nie wiem co będzie później... -
Lady ja po jajecznicy z 2 kromkami razowego chlebka z kartonu z firmy słonko mam cukier 100
a dzisiaj na czczo pokazał mi 75
mój najwięcej na czczo mam do 92. a cukry po śniadaniu do 100 po obiedzie do 115 i po kolacji też do 100 ( ale ja cukrzycy nie mam i też drastycznie diety nie zrobiłam) staram się unikać smażonego, słodkiego nie jem , herbaty nie słodzę i zamiast chleba białego razowy
I jak nie boli glukometrem?
Mieszkanie posprzątane u nas gorąco jest strasznie. Też wam zazdroszczę, pojechałabym nawet choćby na weekend nad jezioro albo nad morze ale nad morze mamy daleko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 11:21
-
Nancy87 wrote:Przed chwilą spisałam sobie, co jeszcze potrzebujemy kupić i jestem przerażona. Ile tego jest! A zus ma mnie w tyłku i nie wysłał mi jeszcze drugiej raty:P
ja nic nie mam także dużoo mam do kupienia a czas się kończy coraz to bliżej
-
Witajcie dziewczyny! Stęskniłam się za Wami, więc wpadłam odwiedzić.

U mnie święto - dziś już oficjalnie zaczęłam 3 trymestr. W środę byłam na usg w Luxmedzie, wszystko wyszło w porządku i po raz pierwszy dostałam poza wymiarami szacunkową wagę. Mamy już ponad kilo człowieka! A dokładnie - 1102g.
Zaczęliśmy też szkołę rodzenia, bardzo sympatycznie było. Na pierwszych zajęciach mąż zaliczył kąpanie "malucha" i przyznam, że radził sobie świetnie! Chociaż widok był przezabawny, bo z niego kawał - dwa metry wzrostu! - chłopa. Dostaliśmy całą torbę gratisowych próbek, jakieś gazetki, poradniki o pielęgnacji, żywieniu i świetną książeczkę z wierszykami dla malucha + płyta chyba z kołysankami (jeszcze nie sprawdzałam). Dowiedziałam się też, że u mnie w szpitalu nie trzeba brać ciuchów dla malucha, bo szpital wszystko zapewnia. W sumie fajnie, mniej ciągania szpitalnych bakterii do domu. W ramach szkoły rodzenia będziemy zwiedzać porodówkę; to chyba dla mnie najistotniejszy aspekt tej szkoły - bardzo chcę się dowiedzieć co i jak z tym szpitalem trzeba.
Za tydzień ruszamy z remontem sypialni i chyba pora zacząć kupować - albo chociaż stworzyć listę co trzeba kupić, bo ja nadal w lesie.
monaaa85, Kasiarzynka, Gusiak, agatka196, aldonaa, diatomka, .ona., skabarka, Misi@, easymum, Kucykowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySigma wrote:HEj

Witam się w ostatnim dniu II trymestru i zaraz wyciągam męża gdzieś nad (brudną niestety) wodę
Anima, mam te same otulacze (tzn. wzory inne, ale firma ta sama). Mam nadzieję, że się sprawdzą
chociaż one są one-size, prawda? tzn. moje są
ile planujesz na początek kupić? Mam 4 one-size i zastanawiam się co dalej, czy kupować noworodkowe czy młody jako duży facet szybko dorośnie do o-s, szczególnie, że w pierwszym mcu życia będę na pewno wspomagać się jednorazówkami, zanim wszystko poogarniam.
dokładnie one są one size i dla noworodkow są za duże podobno. Podobno są dobre dopiero ok 3 miesiąca. Mój plan jest taki, że zakupie jeden dla noworodkow ( nie da się ukryć ze są najdroższe) i będę się wspomagać jednorazówkami. Jeśli będą ok to wtedy zdecyduje czy dokupić jeszcze mały czy juz zainwestuje w te one size. A może w ogóle mnie to przerośnie i odpuszczę.
-
lenka super, że u Was wszystko w porządku:)
Jejku weszłam na gemini i ja nic nie wiem! Jakie mleko zamówić...bebiko, nestle nan, humana czy jakieś jeszcze inne. Tak samo butelki, lepsze dwie 125 aventu czy dwie 260? Oliwki, żele, kremy też czarna magia. Nie wiem, co podpasuje Nikosiowi, a ten zadowolony kopie matkę i niczym się nie przejmuje hehe. Ratujcie doświadczone mamy:) -
anima wrote:Lady z jakim chlebem? Bo to on pewnie ma tu znaczenie największe. Białego nie można jeść. Tylko razowy, zytni, Graham. Większość z nas je Graham, ja też głównie ten. Po jajecznica mam cukier o 110 ale do niej zjadam tylko mała kromce chleba bo inaczej leci w górę.
Grahamkę zjadła, moja mama powiedziała ze to tak wysoko wyszło bo olej słonecznikowy użyłam. -
Kasiarzynka wrote:Aaa i zapomniałam powiedzieć - w mojej lewej piersi <tylko jedna
> na dobre rozkręciła się laktacja - musiałam zasnąć w staniku tak by móc sobie przykleić wkładkę co by codziennie nie prać koszul. Zero wolności
.
Serio! Ale masz fajnie, u mnie brak
i nie zapowiada się by w najbliższym czasie się coś rozkręciło, troszkę mnie to martwi.