Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hej!
u nas w klinice mam cały spis rzeczy dla dzidzi w tym 3 komplety ubranek, podkłady, poporodowe i paczka pampersów do zabrania z domu... eh więc niewiele od siebie dają. Dziś w planie spacer nad Wisłą w Krk, mam nadzieję,że się nie usmażymy
miłego dnia dla wszystkich! -
Dzień dobry,
la_lenka Chyba niewiele można z tym zrobić. Bezsenność to chyba taka ciążowa przypadłość, oby tylko nie zdarzała się jakoś często. Ja miewam przerwy w spaniu, takie 1-2 godzinki kilka nocy pod rząd.
alutka Zazdroszczę aktywności.
A nam zostało 100 dni do porodu JUPI!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:32
-
Staraczka23 wrote:Czyli serio jestem jakąś nie teges, zgadniecie co myślałam?

Byłam pewna ze majtki poporodowe służą do utrzymania brzucha po urodzeniu aby nie wisiał i w jakiś sposób go podnosza oraz pomagają na wyszczuplanie

hahaha
-
Nancy87 wrote:Agatka ja się nie znam na cukrzycy ciążowej ale uważaj żeby Ci za bardzo nie spadł cukier. To bardzo niebezpieczne.
Ja też będę wyrzucać te majtki, bo nie wyobrażam sobie ich prać. Kosztują kilka złotych, także nie zbiednieję. Mówiłam mojemu mężowi, że te wielorazowe kobiety normalnie piorą, to popatrzył na mnie jak na jakiegoś kosmitę, że go wkręcam hehe.
Właśnie, mamusie czym się podmywałyście tam po porodzie? Tamtum rosa, czy octeniseptem psikałyście?
Nancy ja sobie kupiłam Tamtum rosa -
Witam się i ja w 27 =28 tygodniu i zaczynamy III trymestr. Lalenka ja też mam bezsenne noce kładę się 22lub23 i kręcę się do 1 by zasnąć co chwile do WC zasne i budzę się znowu kolor 4 -5 i spać nie mogę do 6 później zasne do 8 lub 9. Ale ta noc przespalam ładnie. U nas brak pogody
Lady Savage, skabarka, adzia, agatka196, Gusiak, eM, Kasiarzynka, Wonderland lubią tę wiadomość
-
anulka20 wrote:Witam się i ja w 27 =28 tygodniu i zaczynamy III trymestr. Lalenka ja też mam bezsenne noce kładę się 22lub23 i kręcę się do 1 by zasnąć co chwile do WC zasne i budzę się znowu kolor 4 -5 i spać nie mogę do 6 później zasne do 8 lub 9. Ale ta noc przespalam ładnie. U nas brak pogody

jak ja się cieszę że ten okres bezsennych nocy za mną
teraz śpimy z Zuzią do 7, czasem do 8
ładnie, jeden raz się wstaje na sikanie,
-
W ogóle jakie ja miałam sny
śniło mi się że mieliśmy taki dom jak to w horrorach mają, i urodziłam chłopca, ale nie takiego prawdziwego, ale lalkę, i on tak strasznie z schodów na czworakach schodził. A potem urodziłam dziewczynkę ale zamiast głowy miała budzik.
sny w ciąży
haha
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny4me nie strasze;) po prostu myslalam ze sie 'smazylas' na sloneczku;) mi wlasnie tego brakuje... a tak pozostaje basenik, lezaczek i parasolka zaslanianaca glowe i brzuch bo trzeba uwazac na przegrzewanie sie ale nozki opalone lekko;)
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj czytałam artykół na temat tamtum. Rose i ponoć podmywac się można tylko 2 razy na dzień a w miedzy czasie należy używać np białego jelenia tylko czy to prawda któras z was pisała ze używała tamtum to może się wypowie:) mam poradę żeby nie chodzić siku w nocy -poduszke pod pupę wtedy bobas nie naciska na pęcherz i można spać i spac
-
nick nieaktualny
-
Ja też raz w nocy wstaję na siku ale to dobrze, bo ja z tych, co wiecznie łapią zapalenie pęcherza. Najgorzej było jak chciało mi się siku, a nie mogłam się na nie obudzić.
U nas dzisiaj w ogóle nie ma słoneczka. Byłam chwilę przed domem to tak średnio ciepło. -
Hej

Lady - nie jedz białego chleba! Nabiał podobno niektórym tez nie służy na kolację z tego co czytałam, bardziej na 2 śniadanie lub podwieczorek. Nie ma co się oszukiwać, trzeba trochę zmienić swoje nawyki żywieniowe, jeść mniej, a częściej, czasem nawet warto coś przekąsić tuż przed snem - ale to zależy. Ja często przed snem wypijam kubek mleka lub kakao - z tym że ja mam sprawdzać cukier tuż przed pójściem spać, a nie po kolacji, jak jest niski to mleko obowiązkowo (bo lubię
) i czasem kromka chrupkiego pieczywa.
AniaM - ja po porodzie używałam tantum rosa, nie pamiętam już ile razy musiałam sobie tam psiknąć, ale na pewno było to częściej niż 2x dziennie. Raczej co poszłam skorzystać z toalety, to musiałam sobie psiknąć
. Polecam taki zraszacz do kwiatków i w tym rozrobić saszetkę tantum. Bardzo wygodnie.
A co do płynu do higieny intymnej, ja od lat używam Laktacyd, nie zmieniałam na żaden inny nagle, ogólnie nie jest zalecane, żeby w trakcie ciąży, czy po porodzie zmieniać płyn, bo może uczulać (szczypać, piec itd). Ja białego jelenia nie miałam nigdy, boję się nawet eksperymentować, bo miałam w swoim życiu różne płyny i tylko Laktacyd od lat u mnie się sprawdza. W połogu po sn też się sprawdził.
Co do chodzenia na siku, ja od 4-5 tygodnia (jeden z pierwszych objawów ciąży u mnie) wstaję raz w nocy
Dobrego dnia!
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka