X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu się zdrzemnęłam jakieś 3h, może uda się dociągnąć do wieczora i zasnąć jak człowiek. Niby taka głupota, a czuję się tak wymęczona jakbym tonę węgla przewaliła. :(
    Miałam dziś sortować ciuszki, ale nie mam siły, chyba spędzę dzień snując się bez celu. :/ Jedno dobrze, że trochę dziś chłodniej.

A tak przy okazji zobaczcie jakie fajne!
    https://www.youtube.com/watch?v=J9hBXvOoS5s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 12:11

Lady Savage, easymum lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem meeega słonecznym stworzeniem. Cale lato zawsze na plaży a wczoraj za dlugo bezpośrednio na słońcu nie siedzialam a nos czerwony ze aż wstyd wychodzić ;) co najlepsze posmarowany kremem bo nigdy nie wychodzę na słońce bez filtrów. Takze jestem kolejnym przykładem na poparcie tezy, ze to słońce bardziej spala w ciąży. Dzis wyszlam na kawe na balkonie i choc temp nie tak wysoka jak wczoraj to nie da sie tam siedziec. Tylko nad woda i tylko z wiatrem trzeba te lato, w takim stanie spędzać. Jak ktos nie ma wody i wiatru zostaje kanapa lub miska z lodem pod parasolem ;)

Sigma czyli dzieci bardziej chronione niż my- zgadzam sie z tym ;)

Ide zatem namawiac mojego by skończył grać w wiedźmina i byśmy poszli na chwile zamoczyc nogi w baltyku ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    W końcu się zdrzemnęłam jakieś 3h, może uda się dociągnąć do wieczora i zasnąć jak człowiek. Niby taka głupota, a czuję się tak wymęczona jakbym tonę węgla przewaliła. :(
    Miałam dziś sortować ciuszki, ale nie mam siły, chyba spędzę dzień snując się bez celu. :/ Jedno dobrze, że trochę dziś chłodniej.

Rewelacja!!! Szkoda, ze nie widzialam tego wczesniej bo aż chce się ściągnąć pomysl :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

Super! :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie i tak by nie było tak ładnie widać :P Rożnica między teraz, a brzuchem z 22 tygodnia jest dosłownie symboliczna. Trochę kształt mu się zmienia, ale do przodu to wcale nie idzie. Aż się zastanawiam czy w ogóle kiedyś ruszy z kopyta czy już zostanie taki kompaktowy :P
    Mała ładnie rośnie, wymiary i waga idealnie na dany tydzień, ale po brzuchu to tego nie widać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Zapomniała bym... Lady jestem z Ciebie dumna, ze tak dzielnie dajesz rade z tym glukometrem... strach widzę przełamany =)

Dziękuje :)

Co do spania, mam tak samo jak Ty, strasznie się wiercę i kręcę, nie raz robię takie gwałtowne ruchy, że Zuzia mi daje znać, żebym przestała. Ale ja tego nie kontroluję. Co do leżenia na plecach, ostatnio nie mogę bo mnie kręgosłup rano boli i mam skurcze łydek. Ale kobieta w szpitalu koło mnie mówiła że ciągle śpi na plecach bo jej tak najwygodniej, kładzie sobie poduchę pod nogi by mieć je wysoko i śpi, była w 37 tyg + 5 i urodziła zdrową córkę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam kryzys ciążowy od początku ciąży, wczoraj na mnie jakieś tam bluzki pasowały a dziś, przebierałam się w 12 bluzek i w żadną się nie mieszczę! Moja szafa świeci pustkami, muszę sobie pokupować jakiś bluzek bo nie mam w czym chodzić XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja to znam! Przebieram się po kilka razy zanim znajdę bluzkę która da radę. Tyle, że u mnie to nie kwestia szerokości, tylko długości - wszystko jest za krótkie. Połączenie biustu i brzucha sprawia, że wszystkie "normalne" bluzki mam do pępka, wystaje mi albo pas od spodni, albo kawałek brzucha. Gdyby było chłodniej to bym sobie kupiła kilka tych zakrywających pasów ciążowych, ale przy tych temperaturach to się nie da dodatkowo dogrzewać.
    Miałam nadzieję, że bluzkowo się uda przechodzić w tym co mam, ale jednak bez zakupów się chyba nie uda.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leci i mi :3 z cycka :3 ale lewego :3, tak mnie coś nagle zaswędziało podnoszę bluzkę a tam z piersi lewej leci mi siara XD. Ale ja myślałam że to białe będzie anie przezroczyste

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 15:46

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe lenka u mnie identycznie, bluzki krótkie się zrobiły, po wypłacie zamierzam uderzyć do sklepu po tuniki będą bezpieczne bo są długie więc krótkie się nie zrobią, i takie koszule przewiewne chcę sobie wziąć.

Byłam na obiedzie u rodziców i chciałam oddać mamie tunike koszule, ubrałam a ona w sam raz i nawet lepiej wygląda niż rok temu w wakcje bo piersi urosły :D
    śmiałam się ze tak za miesiąc jej oddam bo w brZuszku już ciasno będzie.

I jeszcze rozstępy, paradowalam w staniku i mąż zauważył że z tylu nad tylkiem się zrobiły takie kreski jak by kot mnie podrapal :/

• eM Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się w żadną bluzkę nie mieszczę :( ale bardziej dlatego że cycki wypadają... wszystkie moje względnie duże dekolty zrobiły się ekstremalnie duże!

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi siara nie leci, ale czasem podczas przebierania widzę albo czuję, że pierś jest mokra. Ale jest tego bardzo malutko, ot trochę wilgoci.

Co do tunik to jakoś nie koniecznie :/ Kiedyś lubiłam, a teraz się czuję dziwnie. Najlepiej mi w obcisłych, trochę dłuższych bluzkach. Do tego muszę jeszcze wykombinować jakie spodnie kupić żeby było przyjemnie chłodno, a bez efektu namiotu na tyłku. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mi siara nie leci, ale czasem podczas przebierania widzę albo czuję, że pierś jest mokra. Ale jest tego bardzo malutko, ot trochę wilgoci.

Co do tunik to jakoś nie koniecznie :/ Kiedyś lubiłam, a teraz się czuję dziwnie. Najlepiej mi w obcisłych, trochę dłuższych bluzkach. Do tego muszę jeszcze wykombinować jakie spodnie kupić żeby było przyjemnie chłodno, a bez efektu namiotu na tyłku. ;)

fajne sa spodnie w reserved. Koszulki rowniez ;). Pewnie w innych sklepach tez sa podobne, ale nie szukalam. Ja sobie wczoraj kupilam m.in.spodnie - przewiewne, materialowe, nie zadne ciazowki, ze sznurkiem do regulacji w pasie. I co fajne nadal w swoim rozmiarze. Rewelacja ;).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reserved mnie nie obejmuje rozmiarówką, poza drobnymi wyjątkami. Raczej szukam na allegro - zamierzam kupić coś w stylu "alladynek" 3/4, ale takich zwykłych, bez miejsca na pieluchę. Tylko nie umiem się zdecydować które brać :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:03

wnidtv73dpzdszlc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też mieszczę (zwłaszcza, że przed ciążą schudłam, więc mam trochę ciuchów po prostu w większym rozmiarze). Tyle, że się sobie nie podobam w tych ubraniach. :P Dużo lepiej wyglądam jeśli mam coś bardziej "ciążowego" z miejscem na brzuch, niż po prostu luźny worek, który mnie okropnie pogrubia.
    Choć teraz oglądam po prostu gatki, które myślę, że się ciążowo nadadzą.
    Wstępnie zamierzam chyba wziąć po jednej sztuce z każdego typu od tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=14760685&order=p&string=RYBACZKi&search_scope=userItems-14760685&bmatch=s0-moda-0519
    Te najtańsze raczej po domu, bo po rozciągnięciu stracą swoją "pumpowatość", ale tu też w czymś trzeba chodzić.

Bardzo mi się podobają te, ale wychodzi na to, że żaden wzór nie jest dostępny?
    http://allegro.pl/new-luzne-modne-rybaczki-kwiat-szorty-xxl-11634-23-i5380799317.html

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis sie podlamalam, w nic nie wchodze i brzuch mi w ciagu paru dni tak urosl ze juz jestem malym slonikiem:( ogolnie przytylam na twarzy i w rekach, waga niby stoi a tutaj ewidentnie tyje i jakos doła zlapalam :(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

My wypoczęci po długim weekendzie na działeczce :) Ależ sie najadłam grilla, starczy mi na następne 2 tygodnie :)

Mam pytanie: czy decydujecie się na wynajęcie prywatnej położnej czy raczej jedziecie rodzić same? Pytam, bo teraz dużo kobiet to praktykuje, a ja chyba jednak będę rodzić bez prywatnej położnej. Co prawda będzie ze mną Mąż i wiem, że to nie to samo...ale zaryzykuję :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niby przytyłam teraz aż 3 kg w miesiąc ale nie widze tego
    i w ciuchy się mieszczę jeszcze, ale może dlatego, że chodzę właśnie w takich typu lekkie dresowe z reserved. Są cienkie,zwiewne i nie jakieś rozlazłe ani nie obcisłe :)

relgzbmhh8tsviez.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak sobie właśnie dziś myślałam o prywatnej położnej.. Mam swoją ukochaną i chyba tylko jej bym zaufała :P przyjmowała poród u mojej mamy z najmłodszą siostrą, teraz dwójkę u mojej siostry i ona właśnie jest tam gdzie chodzę do ginekologa :)
    chyba bym chciała szczególnie,że będę rodzić sama a no i tych położnych w szpitalu kompletnie nie znam

relgzbmhh8tsviez.png
‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ