X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

My też już wstajemy i szykujemy się do wizyty... dowiem się w końcu co z tymi moiki cukramy, czy mam powody do niepokoju ze są takie niskie...
    Szkoda tylko, ze pewnie nie będę miala USG i nie podejrze malutkiej... no chyba, ze chociaż tak na szybkości mi zrobi =)

Trzymajcie kciuki =)

ps. Powodzenia dla innych wizytujacych mamus =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ale Ci zazdroszcze. Ja już czwarty dzień czekam na zaakceptowanie całej pracy a do 10 ma być już i zaakceptowana i wklepana w system i zrecenzowana, więc wątpie że w lipcu mnie czeka obrona a raczej we wrześniu :/
    I dziś mam egzamin , chyba najgorszy jaki może być z takim rygorem że szok :P no ale licze na szczęście bo jakoś w tą piękną pogodę nie chciało mi się uczyć :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my z Zuzią, u mnie z cukrami z dnia na dzień gorzej ;/ dzisiaj na czczo 115 ;/ noż kurdę a zjadłam ciemny chlebek z słonecznikiem i sałatkę z pomidorami, rukolą,cebulą i śmietaną ;/ nie rozumiem tych cukrów w ogóle.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Wróciliśmy wczoraj w nocy z wyjazdu - jestem na bieżąco ze wpisami, ale odezwę się jak dojdę do siebie, bo jednak trochę zmęczyła mnie jazda 9h samochodem... :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Uciekam spać. Jutro muszę jedną prezentację zrobić, pouczyć się, a no i o 11:30 mam dentystę. Ciągle się waham czy iść, bo ciągle mi słabo na tym fotelu, a poza tym będę biedniejsza o 510 zł no ale chyba jakoś przeboleję i zrobię. Będzie spokój po porodzie.

Nancy87, a wiesz, że ciężarówki i kobiety w połogu (do ok 40 dnia po porodzie) mają ulgi i bezpłatne leczenie zębów? Kanałowe jest bezpłatne, poza tym czytałam, że lepsze plomby są za darmo (choć jak byłam w sobotę u dentystki, to mówiła, że u nich te na nfz są dobre i te robią- natomiast mi zrobiła lepszą...chyba bardziej po znajomości).
    Doczytaj i dopytaj :)

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Mozajaka a skąd wiesz ,że sie stawia ? Będzie dobrze poleż , może za dużo się nachodziłaś, choć ja czasem mam , że macica mi twardnieje ale bez skurczy.
    brzuch sie robił twardy jak kamień i ogólnie czułam jakieś ciśnienie. zasadniczo przeszło mi dopiero koło 1 wiec noc z głowy. teraz zawiozłam młodą do przedszkola i mam zamiar przeleżeć resztę dnia.

tak w ogóle to witam się w 3 trymestrze.

Lady Savage, Czarna_88, agatka196, skabarka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeeyyyyyy...młody bryka w przedszkolu a ja regeneruje się po weekendzie....tak intensywnych kilku dni nie miałam dawno....mała bryka w brzuszku, słonko świeci ehhhh....
    Powoli ogarnia mnie trema jak dam radę z dwojką gdzie różnica wieku jest niewielka a maly jest chodzącym żywiołem :P :P

• bento Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Mozjaka Oszczędzaj się ile tylko możesz.

Pogoda świetna :-) nie pada, około 20 stopni i trochę słonka. A ja mam lenia...
    Muszę zupę ugotować i nie chce mi się.

Powodzenia na wizytach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:32

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento mam wlasnie taki zamiar w koncu odpuscic.

ja mam takie plamy wokół oczu, jakbym patrzyla przez brudna lornetke. Moja mama mowi ze to schodzi.

Mam nadzieje ze pod koniec ciazy bede miala na tyle dosc tego stanu ze bede sie modloc o potod, bo obecnie na sama mysl o cc robi mi sie słabo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 08:50

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    brzuch sie robił twardy jak kamień i ogólnie czułam jakieś ciśnienie. zasadniczo przeszło mi dopiero koło 1 wiec noc z głowy. teraz zawiozłam młodą do przedszkola i mam zamiar przeleżeć resztę dnia.

tak w ogóle to witam się w 3 trymestrze.
    To ja tak samo miałam 2 razy teraz obserwuje bo jako się pojawi wtedy na sor

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja również z wami. A w tym rok egzaminy mam super :-) zaraz wstaje śniadanie jem u nas chłodno brak słoneczka

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Cześć,

Dziewczyny czy któraś z Was ma(ciążowe) plamy na twarzy? Mi zrobiły się na nosie i między brwiami... wygląda to kiepsko... mam nadzieję, że po ciąży zejdzie.

Powodzenia na wizytach.
    Hejka z rana

Ja mam nowa plame na policzku i chyba robi mi sie kolejna. ZrobIla mi sie jakis czas temu ale wlasnie w ciazy juz. Niestety z tego co ja wiem to one nie schodza :( ale chyba mozna je jakos usunac laserem i po ciazy planuje sie tym zajac ;)

A w ogole to gorsza od plamy jest tzw ostuda. To sie robi nad ustami i wyglada jak wasy ale ńie mozna tego zgolic bo to plama. Kolezanka to miala i to dopiero bylo nieladne. Po ciazy jednak jej zeszlo bo to bylo typowo hormonalne.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja...z rana...z wysypką na szyi troszkę i lewym ramieniu.. to pewno od wczorajszego słoneczka..Póki co nie podnoszę alarmu, piję wapno i obserwuję.
    Miłego dnia brzuchatki :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:32

sRUqp2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    ja po raz pierwszy kupiłam ubranka na Allegro. Do tej pory kupowałam w sklepach, ale przy przeglądaniu ofert natknęłam na super pakę ubranek ocenaianych na 6- w skali 1-6 więc zaryzykowałam i wylicytowałam ją za ułamek faktycznej wartości nowych ciuszków:-) a jaka radość oczekiwania na przesyłkę.

Dzieki Waszym rozważaniom wózkowym zdecydowałam się na Barlettę Adamex 3 w 1, tylko nie wiem czy kupić z bazą iso fix, czy nie. Dzięki niej chyba fotelik się lepiej trzyma bo same pasy to za mało, tak?

720fbe94f2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U nas 15stopni i pada. Dzisiaj pakuje mlodego w samochod i jedziemy troche koszulek zakupic. Tak mi sie spodobaly moje zdobycze z ostatnich zakupow, ze czuje niedosyt ;)

Wszystkim wizytujacym dzis powodzenia. My wizytujemy w czwartek :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A ja dzisiaj dałam prace licencjacka do druku :-) do tego mam jeszcze 3 zaliczenia i byleby do 9 lipca czas w końcu podpisać obiegowke oraz opisywać pytania do egzaminu i uczyć się na egzamin dyplomowy :-) a coś spać nie mogę

Anulka, a nie masz w ksero opracowanych pytań? Ja wiem, że na pewno ich sama nie opracowywałam i miałam od kogoś.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Cześć,

Dziewczyny czy któraś z Was ma(ciążowe) plamy na twarzy? Mi zrobiły się na nosie i między brwiami... wygląda to kiepsko... mam nadzieję, że po ciąży zejdzie.

Powodzenia na wizytach.

Na buzi nie ale na piersiach tak

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie tą pakę ostatnią którą Wam pokazywałam tych ciuszków z PRL :) No to właśnie odświeżam jeden różowy kaftanki, bo na brzuchu miał plamę i jakieś przebarwienia. Zakryje to haftem :) na razie wygląda tak.

2qn5x8x.jpg

aldonaa lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:57

Lady Savage lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 1180 1181 1182 1183 1184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ