Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry

My też już wstajemy i szykujemy się do wizyty... dowiem się w końcu co z tymi moiki cukramy, czy mam powody do niepokoju ze są takie niskie...
Szkoda tylko, ze pewnie nie będę miala USG i nie podejrze malutkiej... no chyba, ze chociaż tak na szybkości mi zrobi
Trzymajcie kciuki
ps. Powodzenia dla innych wizytujacych mamus
-
Anulka ale Ci zazdroszcze. Ja już czwarty dzień czekam na zaakceptowanie całej pracy a do 10 ma być już i zaakceptowana i wklepana w system i zrecenzowana, więc wątpie że w lipcu mnie czeka obrona a raczej we wrześniu

I dziś mam egzamin , chyba najgorszy jaki może być z takim rygorem że szok
no ale licze na szczęście bo jakoś w tą piękną pogodę nie chciało mi się uczyć
-
Witamy się i my z Zuzią, u mnie z cukrami z dnia na dzień gorzej ;/ dzisiaj na czczo 115 ;/ noż kurdę a zjadłam ciemny chlebek z słonecznikiem i sałatkę z pomidorami, rukolą,cebulą i śmietaną ;/ nie rozumiem tych cukrów w ogóle.
-
Nancy87 wrote:Uciekam spać. Jutro muszę jedną prezentację zrobić, pouczyć się, a no i o 11:30 mam dentystę. Ciągle się waham czy iść, bo ciągle mi słabo na tym fotelu, a poza tym będę biedniejsza o 510 zł no ale chyba jakoś przeboleję i zrobię. Będzie spokój po porodzie.
Nancy87, a wiesz, że ciężarówki i kobiety w połogu (do ok 40 dnia po porodzie) mają ulgi i bezpłatne leczenie zębów? Kanałowe jest bezpłatne, poza tym czytałam, że lepsze plomby są za darmo (choć jak byłam w sobotę u dentystki, to mówiła, że u nich te na nfz są dobre i te robią- natomiast mi zrobiła lepszą...chyba bardziej po znajomości).
Doczytaj i dopytaj
Kubuś
-
nick nieaktualnybrzuch sie robił twardy jak kamień i ogólnie czułam jakieś ciśnienie. zasadniczo przeszło mi dopiero koło 1 wiec noc z głowy. teraz zawiozłam młodą do przedszkola i mam zamiar przeleżeć resztę dnia.anulka20 wrote:Mozajaka a skąd wiesz ,że sie stawia ? Będzie dobrze poleż , może za dużo się nachodziłaś, choć ja czasem mam , że macica mi twardnieje ale bez skurczy.
tak w ogóle to witam się w 3 trymestrze.
Lady Savage, Czarna_88, agatka196, skabarka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyheeeyyyyyy...młody bryka w przedszkolu a ja regeneruje się po weekendzie....tak intensywnych kilku dni nie miałam dawno....mała bryka w brzuszku, słonko świeci ehhhh....
Powoli ogarnia mnie trema jak dam radę z dwojką gdzie różnica wieku jest niewielka a maly jest chodzącym żywiołem
-
nick nieaktualnyBento mam wlasnie taki zamiar w koncu odpuscic.
ja mam takie plamy wokół oczu, jakbym patrzyla przez brudna lornetke. Moja mama mowi ze to schodzi.
Mam nadzieje ze pod koniec ciazy bede miala na tyle dosc tego stanu ze bede sie modloc o potod, bo obecnie na sama mysl o cc robi mi sie słaboWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 08:50
-
To ja tak samo miałam 2 razy teraz obserwuje bo jako się pojawi wtedy na sorMozjaka wrote:brzuch sie robił twardy jak kamień i ogólnie czułam jakieś ciśnienie. zasadniczo przeszło mi dopiero koło 1 wiec noc z głowy. teraz zawiozłam młodą do przedszkola i mam zamiar przeleżeć resztę dnia.
tak w ogóle to witam się w 3 trymestrze. -
Hejka z ranabento wrote:Cześć,
Mozjaka Oszczędzaj się ile tylko możesz.
Pogoda świetna
nie pada, około 20 stopni i trochę słonka. A ja mam lenia...
Muszę zupę ugotować i nie chce mi się.
Dziewczyny czy któraś z Was ma(ciążowe) plamy na twarzy? Mi zrobiły się na nosie i między brwiami... wygląda to kiepsko... mam nadzieję, że po ciąży zejdzie.
Powodzenia na wizytach.
Ja mam nowa plame na policzku i chyba robi mi sie kolejna. ZrobIla mi sie jakis czas temu ale wlasnie w ciazy juz. Niestety z tego co ja wiem to one nie schodza
ale chyba mozna je jakos usunac laserem i po ciazy planuje sie tym zajac 
A w ogole to gorsza od plamy jest tzw ostuda. To sie robi nad ustami i wyglada jak wasy ale ńie mozna tego zgolic bo to plama. Kolezanka to miala i to dopiero bylo nieladne. Po ciazy jednak jej zeszlo bo to bylo typowo hormonalne.

-
hej!
ja po raz pierwszy kupiłam ubranka na Allegro. Do tej pory kupowałam w sklepach, ale przy przeglądaniu ofert natknęłam na super pakę ubranek ocenaianych na 6- w skali 1-6 więc zaryzykowałam i wylicytowałam ją za ułamek faktycznej wartości nowych ciuszków:-) a jaka radość oczekiwania na przesyłkę.
Dzieki Waszym rozważaniom wózkowym zdecydowałam się na Barlettę Adamex 3 w 1, tylko nie wiem czy kupić z bazą iso fix, czy nie. Dzięki niej chyba fotelik się lepiej trzyma bo same pasy to za mało, tak?
-
Hej

U nas 15stopni i pada. Dzisiaj pakuje mlodego w samochod i jedziemy troche koszulek zakupic. Tak mi sie spodobaly moje zdobycze z ostatnich zakupow, ze czuje niedosyt
Wszystkim wizytujacym dzis powodzenia. My wizytujemy w czwartek
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
anulka20 wrote:A ja dzisiaj dałam prace licencjacka do druku
do tego mam jeszcze 3 zaliczenia i byleby do 9 lipca czas w końcu podpisać obiegowke oraz opisywać pytania do egzaminu i uczyć się na egzamin dyplomowy
a coś spać nie mogę
Anulka, a nie masz w ksero opracowanych pytań? Ja wiem, że na pewno ich sama nie opracowywałam i miałam od kogoś. -
bento wrote:Cześć,
Mozjaka Oszczędzaj się ile tylko możesz.
Pogoda świetna
nie pada, około 20 stopni i trochę słonka. A ja mam lenia...
Muszę zupę ugotować i nie chce mi się.
Dziewczyny czy któraś z Was ma(ciążowe) plamy na twarzy? Mi zrobiły się na nosie i między brwiami... wygląda to kiepsko... mam nadzieję, że po ciąży zejdzie.
Powodzenia na wizytach.
Na buzi nie ale na piersiach tak -
Pamiętacie tą pakę ostatnią którą Wam pokazywałam tych ciuszków z PRL
No to właśnie odświeżam jeden różowy kaftanki, bo na brzuchu miał plamę i jakieś przebarwienia. Zakryje to haftem
na razie wygląda tak.
aldonaa lubi tę wiadomość