X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam... niestetyniski cukier po dwóch godzinach wcale nie byl taki dobry, faktycznie oznacza to hipoglikemie tzn. Lekarz stwierdził, ze może to oznaczać hipoglikemie i ze względu na to, ze przez miesiąc waga poszła + 4 kg, a dodatkowo jestem obciążona genetycznie jest bardzo prawdopodobne, ze cukrzyca mnie dopadnie... jeszcze Jej niby nie ma, aczkolwiek musze się pilnować.

Od dziś mam zalecenie diety cukrzycowej, zero węglowodanów, słodyczy i mam uważać z owocami... skończyły się czasy jedzoniowych pyszności =)

musze w ogóle ogarnąć co mi wolno, bo póki co kompletnie nie mam pojęcia co jeść...
    Help me... słodkie mamy co Wy jecie? ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) Pospałam dziś za wszystkie czasy i dopiero po 10:00 wstałam - taki przyjemny wiaterek z rana się u nas zrobił... Ale wstałam tak głodna, że szok - a tu weź człowieku czekaj pół godziny, bo eutyroxu nie wzięłam. Myślałam, że mi język do tyłka ucieknie :P
    Przeglądałam wasze przewijaki i tak się zastanawiam, czy dam radę tylko z takim na łóżeczko? Może jak przybornik na szczebelki kupię sobie razem z pościelą, to powinno dać radę? Nie chcę sobie pokoju zbytnio zagracać, a poza tym wiadomo, że z kasą nie ma co szaleć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    hej!
    ja po raz pierwszy kupiłam ubranka na Allegro. Do tej pory kupowałam w sklepach, ale przy przeglądaniu ofert natknęłam na super pakę ubranek ocenaianych na 6- w skali 1-6 więc zaryzykowałam i wylicytowałam ją za ułamek faktycznej wartości nowych ciuszków:-) a jaka radość oczekiwania na przesyłkę.

Dzieki Waszym rozważaniom wózkowym zdecydowałam się na Barlettę Adamex 3 w 1, tylko nie wiem czy kupić z bazą iso fix, czy nie. Dzięki niej chyba fotelik się lepiej trzyma bo same pasy to za mało, tak?

Raz bezpieczenstwo - bo baza trzyma fotelik w 1 miejscu i nie ma opcji by się przemieścil - mój brat który pracuje w policji tak to opisał: że gdyby zapinanie fotelika tylko pasami było bezpieczne to wszystkie fotele w aucie byłyby wyjmowane i przypinane pasami bo byłoby to tańsze niz ich montowanie na stałe..." jednak wszystkie testy bezpieczeństwa pokazują, że fotelik zamontowany na bazie jest "sztywny" i dziecko jest duzo bezpieczniejsze bo fotelik trzyma się tak samo sztywno jak pozostale fotele w aucie
    druga rzecz to wygoda" klik" i dziecko siedzi, a z pasami jest jednak trochę zachodu- jasne można dojść do wprawy, ale szybkości umieszczania dziecka w samochodzie nie ma w ogóle co porownywać
    Mysmy niestety przerz pierwsze 2 wyjazdy z młodym mieliśmy fotelik mocowany na pasach, bo czekaliśmy na bazę...więc znam plusy i tego i tego rozwiązania...MOIM zdaniem: baza jest i dużo bezpiecznioejsza i wygodniejsza :) ale to z mojego doświadczenia :)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:57

l22nhdge5b933eoh.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do mam które biorą nospe codziennie. Czy wam mimo tego od czasu do czasu teardnieje podbrzusze?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kto zepsuł gemini;( nie mogę zacząć koszyka pakować...coś się muli;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Witam się i ja :) Pospałam dziś za wszystkie czasy i dopiero po 10:00 wstałam - taki przyjemny wiaterek z rana się u nas zrobił... Ale wstałam tak głodna, że szok - a tu weź człowieku czekaj pół godziny, bo eutyroxu nie wzięłam. Myślałam, że mi język do tyłka ucieknie :P
    Przeglądałam wasze przewijaki i tak się zastanawiam, czy dam radę tylko z takim na łóżeczko? Może jak przybornik na szczebelki kupię sobie razem z pościelą, to powinno dać radę? Nie chcę sobie pokoju zbytnio zagracać, a poza tym wiadomo, że z kasą nie ma co szaleć :P

Dasz :) ja co prawda mam i miałam przewijak przy młodym, ale duzo z męzem podróżujemy i zdażało nam sie przwijac Go w róznych miejscach...to na prawdę nie problem...a skoro planujesz kupic przybornik to w ogóle myślę, że spokojnie dasz rade...

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki po pięknym ciepłym weekendzie ;-)
    Ogłaszam że dzisiaj mamy 100dniowke :-D

Powodzenia na wizytach dzisiaj :-)

U nas dzisiaj fajnie chłodniej słońca nie ma więc trochę wytchnienia od upałów :-)

Ja nie mam swojej położonej do porodu naj ważniejsze żeby mąż był ze mna :-)

W piątek kupiliśmy farbę do pokoju małego więc teraz od weekendu tatuś zacznie malować pokój synusia <3

agatka196, Kasiarzynka, skabarka, przyszła mama lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:03

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:11

.ona. lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki

Ja od rana jakaś słaba. Właśnie kawę pije może mnie ba nogi postawi.

Lady musisz kombinować z pieczywem. Często dodawany jest karmel, mieszanki mąk a czasem porostu cukry skaczą. A i śmietanę zamień na jogurt naturalny.
    U mnie dziś po śniadaniu tez cukier wysoki mimo że nic nie zjadłam nowego.

Gusiak witam w gronie mam cukrzycowych :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Lady, bie jestem na bieżąco, ale czy Ty w ogóle byłaś u diabetologa z tymi cukrami?
    Bo czytam Twoje wpisy dot. cukrzycy, i mam wrażenie, że cukry wyszły Ci kiepskie już kilka tygodni temu, a z tego co piszesz wynika, że kompletnie się z diabetologiem nie widzieliście na oczy. Nie dziwota, że masz wysoki cukier rano, jak po pierwsze nie można jeść jasnego pieczywa, a po drugie ostatni posiłek je się nie o 20tej, ale o 22giej, albo i póżniej, bo wysokie ranne cukry biorą się właśnie ze zbyt dużego odstępu między kolacją a śniadaniem. Jeśli jeszcze nie byłaś u diabetologa, to radzę nie czekać i albo pojść gdzieś prywatnie, albo poczytać o diecie cukrzycowej w necie, jest tego pełno, chciażby tutaj: http://www.szpitalkarowa.pl/download/cuk_ciaz.pdf

Widziałam się z diabetologiem, spojarzała tylko na mój wynik testu glukozy, spytała czy w rodzinie ktoś ma cukrzycę, dała glukometr, kazała robić 3 razy, na czczo, po śniadaniu, po obiedzie, za 3 tyg mam przyjść pokazać jej co wyszło, a w między czasie mam sie umówić z dietetykiem i tyle w tym temacie. Powiem że mi się ona cholernie nie podobała ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:11

kapturnica, Kasiarzynka, agatka196, Sigma lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy etka - ja mialam przewijak na lozeczko i bylo bardzo wygodnie ;). Teraz bedzie podobnie. Te meblowe do mnie nie przemawiaja, kwestia gustu :).

Gusiak - masz tez mierzyc cukier? Nie lam sie :). Ja tez niby nie mam cukrzycy, ale musze sie pilnowac. Zero slodyczy, tylko ciemne pieczywo, kasze, ryz brazowy, makaron i maka pelnoziarniste. Poza tym jem normalnie ;) i czuje sie najedzona, choc pierwsze dni byly trudne ;), ale plus taki, ze kg dodatkowych brak ;). Poki co waga mi stanela w miejscu odkad jestem na diecie i czuje, ze jem zdrowo. Owoce tez jem, unikam tylko suszonych i bananow, wszystko z umiarem, a z warzyw unikam straczkowych w duzych ilosciach i w ogole marchewki gotowanej.
    polecam blog slodkie mamy i mama wikinga - pisze z tableta i nie umiem wkleic linka :/ tam sporo jest o cukrzycy ciazowej i rozne przepisy.

Gusiak lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I będę musiała tak zrobić, bo mówie ona mi się nie podobała od pierwszego kontaktu wzrokowego ;/ a jak ją poprosiłam o wypisane recepty na paski do tego glukometru to mnie zbeształa takim wzrokiem że ja pierdziu ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopy ta są jednak czasem zupełnie bez pomyślunku. Ech, wkurzył mnie dziś rano ten mój mąż, że szok. Zjadłam krówki na uspokojenie, bo myślałam, że mu dziś krzywdę zrobię. Na szczęście waga chwilowo przystopowała z rośnięciem, będę mieć mniejsze wyrzuty sumienia.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:12

kapturnica, Lady Savage lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:57

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    kto zepsuł gemini;( nie mogę zacząć koszyka pakować...coś się muli;(

Wczoraj robiłam zamówienie w gemini i też starsznie muliło. Ostatecznie się udało, ale trwało to baaaardzo długo i już myślałam, że nic z tego nie będzie

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. - czy jak mierzysz te cukry, to zdarza Ci się przekraczać normy? Bo u mnie po krzywej była lekko przekroczona norma po 2h, więc cukrzycę mam teoretycznie zdiagnozowaną, ale od początku nie przekroczyłam ani razu norm, obojętnie co bym nie jadła. Rzadko kiedy po jedzeniu dobijam do 100. Chyba eksperymentalnie spróbuję zjeść taki typowo polski obiad - jakieś smażone schabowe z ziemniakami i zobaczę, czy cukry będą po tym ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 11:46

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ