Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLady, serio, ogarnij ten temat dla dobra własnego i Zuzy. Niekompetentna lekarka nie pomaga w ogarnianiu, ale to mimo wszystko Twoje zdrowie i Wasza przyszłość z młodą. Już miałaś sporo czasu na podowiadywanie się wszystkiego, no kurde, nawet dziewczyny nie mające problemów z cukrami znają normy czy wiedzą cokolwiek z grubsza o cukrzycy ciążowej.
Dżuls, kapturnica, Kasiarzynka, .ona. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
widzę,że od wczoraj rana sporo tu pisałyście. Coraz bardziej mnie motywujecie do rozpoczęcia zakupów,bo jak narazie to kiepsko to u nas wygląda.
my przewijaka raczej nie będziemy kupować z racji ograniczonego miejsca,
w ogóle stwierdziłam, ze jestem zielona w tym co muszę kupić i co tak na prawdę będzie potrzebne, a co jest zbędne i można się obejść bez tego.
Położnej nie będziemy mieć swojej prywatnej, ale mam nadzieję, ze trafię na dyżur którejś z Pań co prowadzą szkołę rodzenia.
Zapowiada mi sie ciężki tydzień bo w zbliżający się weekend mam 3 egzaminy i jeszcze wesele dodatkowo, także pewnie będę mniej tu zaglądać.
Powodzenia na wizytach w tym tygodniu, my mamy w czwartek, nie mogę sie juz doczekać ale też obawaim się czy wszystko ok, bo w weekend trochę napinał mi się brzuch, na szczęście obeszlo sie bez IP.
Miłego dnia Wam życzę, odpoczywajcie i dbajcie o siebie !
-
nick nieaktualny
-
Gusiak to witaj w klubie na diecie cukrzycowej nie mając cukrzycy. Ja jem normalnie jedynie unikam smażonego, cukru, słodyczy, białego chleba. A tak to ziemniaki zjem, ryż makaron również i cukry mam do 115 góra więc jest dobrze. Zazwyczaj to mam cukry po śniadaniu obiedzie i kolacji do 100 czasami mi wyjdzie 115, 112. Przedwczoraj po obiedzie wyszlo 122 ale juz wczoraj nie dalam do salatki smietany i cukier 112
a jadłam ziemniaki i żeberko
trzeba się pilnować i mierze cukier na czczo po sniadaniu obiedzie i kolacji 
-
Hej. Ja biorę no spe i aspargin codziennie od czasu IP czyli od czwartku, z tym ze kazali no spe trzy razy na dzień a ja biorę dwa bo ciągle zapominamAniaM wrote:Ja do mam które biorą nospe codziennie. Czy wam mimo tego od czasu do czasu teardnieje podbrzusze?

Od tego czasu ani razu nie miałam klujacego bolu brzucha ale Np po spacerze zdarzalo mi sie miec przez chwile napięty brzuch póki sie nie polozylam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 12:15

-
Wonderland wrote:.ona. - czy jak mierzysz te cukry, to zdarza Ci się przekraczać normy? Bo u mnie po krzywej była lekko przekroczona norma po 2h, więc cukrzycę mam teoretycznie zdiagnozowaną, ale od początku nie przekroczyłam ani razu norm, obojętnie co bym nie jadła. Rzadko kiedy po jedzeniu dobijam do 100. Chyba eksperymentalnie spróbuję zjeść taki typowo polski obiad - jakieś smażone schabowe z ziemniakami i zobaczę, czy cukry będą po tym ok
Po 3 tygodniach mierzenia wszystkie wyniki mam w normie. Teraz mam mierzyc co 2.dzien
.
Wonderland lubi tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Ja wlasnie odebrałam wyniki krzywej cukrowej i chyba wsio ok ?
Na czczo 76
Po godzinie 166
Po dwóch 100
A moze one sa nawet za niskie ???
Rzeczywiście Lady zacznij juz od teraz nie czekaj aż do wizyty kolejnej.
Ja się za bardzo nie znam ale tak na zdrowy rozsadek to moim zdaniem ten chleb slonecznikowy co z tego, ze ciemny??? Karmel, zwykla maka- zwykle oszustwo jak większość chlebow- trzeba miec sprawdzone albo takie gdzie dokladnie podany jest sklad. Tak samo smietana- zamiast niej jogurt naturalny.
Mysle, ze dieta cukrzycowa to troche takie zdrowe odzywiania- zastępowanie niezdrowych rzeczy zdrowymi.
Np śmietany od lat w domu nie mialam- zawsze jogurt
to nie jest takie zle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 12:24

-
Ja tak jem normalnie bez diety i bez ciążyanulka20 wrote:Ja jem normalnie jedynie unikam smażonego, cukru, słodyczy, białego chleba. A tak to ziemniaki zjem, ryż makaron również
Może właśnie dzięki temu jakoś się wybroniłam przed tą cukrzycą. Choć fakt, rożne grzeszki mi się trafiają.
Ja nospę brałam prawie od początku ciąży i brzuch mi się nie spinał nigdy. Chyba, miewałam kiedyś jakieś dziwne bóle, ale nie umiem tego określić, ogólnie mam sporo sadełka, więc mi ciężko stwierdzić czy brzuch się robi twardy, bo on w sumie ciągle jest miękki na wierzchu.
-
A ja leżę cały.Dzień.wiec nie powinnam tego mieć to mnie nie boli nie czuje skurczy tylko twardnieje mi podbrzusz może to mała się rozpiera ehhhh:/4me wrote:Hej. Ja biorę no spe i aspargin codziennie od czasu IP czyli od czwartku, z tym ze kazali no spe trzy razy na dzień a ja biorę dwa bo ciągle zapominam

Od tego czasu ani razu nie miałam klujacego bolu brzucha ale Np po spacerze zdarzalo mi sie miec przez chwile napięty brzuch póki sie nie polozylam.
-
nick nieaktualny
-
AniaM wrote:A ja leżę cały.Dzień.wiec nie powinnam tego mieć to mnie nie boli nie czuje skurczy tylko twardnieje mi podbrzusz może to mała się rozpiera ehhhh:/
No to rzeczywiście dziwne. Kiedy masz wizytę u lekarza? I cos Cie jeszcze boli dodatkowo?

-
.ona. wrote:Po 3 tygodniach mierzenia wszystkie wyniki mam w normie. Teraz mam mierzyc co 2.dzien
.
Dzięki, uspokoiłaś mnie, bo już się zaczęłam zastanawiać czy nie mam za niskic tych wyników, tym bardziej że waga stanęła w miejscu.
4me - Twoje wyniki są super!
Lenka, Anulka20 ja normalnie też jem podobnie, a jednak sie nie wybroniłam
teraz w sumie odstawiłam tylko ziemniaki, biały makaron itp
-
No to się cieszę, ze wyniki ok

Wlasnie je uczciłam jogurtem naturalnym z truskawkam, bez cukru! wiec mimo wszystko zdrowo
Co nie znaczy, ze nie zdarza mi sie zgrzeszyć bo ciśnienie na słodkie mam ogromne. Ogólnie my do domu nie kupujemy słodyczy wiec pozniej nie ma problemu, ze cos podjadam bo nie mam co
ale za to jak wyjde na miasto... Ochhh chowajcie lodziarnie, gofiarnie i wszelkie inne cukiernie
wczoraj jadlam pyszny mrożony, jakby lodowy sernik- nie wiem jak go zrobili, pierwszy raz jadlam taki wytwór ale chyba byl z tego potowrnie tlustego mascarpone 
Niestety wiem, ze po niego wrócę

-
Wonderland wrote:Dzięki, uspokoiłaś mnie, bo już się zaczęłam zastanawiać czy nie mam za niskic tych wyników, tym bardziej że waga stanęła w miejscu.
Moje cukry nawet 1 godz po sytym obiedzie (ale zgodnie z zaleceniami) rzadko kiedy dobijaja do 90. Waga tez mi stanela w miejscu, ale moze dlatego, ze nie grzesze
diabetolog stwierdzil, ze jest jak najbardziej ok.
Wonderland lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
snoopy_etka wrote:Z tego co widzę, to wszystkie miałyście krzywą trzy punktową - ja tylko dwu
Na czczo wyszło mi 79 a po 2h 91, więc chyba wszystko w porządku i nie muszę ograniczać truskawek 
Truskawki akurat maja niski indeks glikemiczny