X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja w piątek byłam z synem ba basenie. I powiem wam że naprawdę tego było mi trzeba. Zabezpieczona przed słońcem byłam. Był parasol, cień, koszulka ręcznik na brzuch. A jak chciałam się ochlodzic to wychodziłam do basenu siadalam do jacuzzi. Pełen relaks. Dziś sama zagadalam Syna czy byśmy nie pojechali, bo mój M w pracy.

Miłego dnia mamcie. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    U nas dziś słonko świeci ale temp juz ma byc znacznie nizsza-'teraz jest tylko 16 stopni a ma byc maks 21.

Ja ostatnio ze spaniem mam zupełnie na odwrót tzn śpię do 9 lub do 10... Dzis teraz dopiero co sie obudziłam :/ no ale to dobrze- jak organizm chce to nie będę mu zabraniać;)

Ja dzis jadę po jakis jednoczęściowy kostium dla ciężarnych do tesco- moze cos tam upoluje a pozniej lekki spacerek i obiadek :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie szaleje burza z nawałnicą

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:07

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj z mężem serduszkowaliśmy i tak mnie teraz męczy podbrzusze:( Całkowicie muszę sobie odpuścić każdą aktywność seksualną.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :-)

Ja ostatnio śpię jak zabita i ile tylko się da. Ostatnio poszłam spać o 21 wstałam rano o 7 a o 8 znowu poszłam spać do 10. I mimo to ze wstaje na siku po 4 razy w nocy to zasypiam za każdym razem bez problemu.

Anima a więc moje cukry wczoraj zaczęły się od 70,potem 117, przed samym snem 140 :O -po tej czekoladzie, nad ranem 103 i naczczo 87 przed śniadaniem. Ale strachu miałam bo nigdy takich wahań ani skoków ani spadków.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 3 trymestrze! Wczoraj na zakończenie 2, Maksio tańcował tak https://youtu.be/GQVsBUL0COE

agatka196, AniaM, Gusiak, skabarka, aldonaa, Kasiarzynka, Czarna_88, Lady Savage, easymum lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie =)

I u nas pogoda troszkę się pogorszyła, ale w moim wypadku chyba to lepiej... zawsze uwielbiałam siedzenie na słońcu, ale teraz niestety nie daje rady.... dziś jest ciepło, tyle ze bez słońca wiec wybierzemy się chyba z mężem nad staw połowić rybki =)

Co do spania to ja też często przebudzam się w nocy... jakoś nie mogę znaleźć wygodnej pozycji... i co gorsze staram się spać na lewym boku, ale zdecydowanie wygodniej mi na plecach albo na prawym... zresztą nie umiem dlugo spać w jednej pozycji, bo zaraz bolą mnie kości... a później jak się budzę to się martwię o mała, ze przecież powinnam spać na lewym...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniała bym... Lady jestem z Ciebie dumna, ze tak dzielnie dajesz rade z tym glukometrem... strach widzę przełamany =)

Lady Savage lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Witajcie ja w piątek byłam z synem ba basenie. I powiem wam że naprawdę tego było mi trzeba. Zabezpieczona przed słońcem byłam. Był parasol, cień, koszulka ręcznik na brzuch. A jak chciałam się ochlodzic to wychodziłam do basenu siadalam do jacuzzi. Pełen relaks. Dziś sama zagadalam Syna czy byśmy nie pojechali, bo mój M w pracy.

Miłego dnia mamcie. ☺

jeju nie wchodź do jacuzzi w ciazy nie mozna !!!

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja :) ja też dzis po bezsennej nocy, za to teraz strasznie chce mi się spac, ale jak będę spała w dzień to później w nocy znowu nie i takie błędne koło... u nas upał, jak nigdy na noc miałam otwarte okno a rano i tak już gorąco..

• adzia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:

Nie można? Nie wiedziałam.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja też witam się w III trymestrze! :) W końcuuuuu! :D
    Wczoraj strzaskałam się na słońcu, mimo, że wcale nie siedziałam długo - a kiedy robiło mi się za ciepło, chłodziłam się w wodzie albo siadałam do cienia. Mimo to mam całe czerwone ramiona i dekolt, i o ile zawsze na drugi dzień zaczerwienienie schodziło, tak teraz zastanawima się, czy czasem mi tak nie zostanie :P bo kompletnie nie schodzi, a przecież w ciąży skóra jest podatna na przebarwienia ze względu na hormony... Uważajcie ze słońcem! :P Mnie złapało o wieeele łatwiej i mocniej niż przed ciążą, a teraz nie chce zleźć :P

Gusiak, Kasiarzynka, Czarna_88, Lady Savage, eM lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    A czemu nie można?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sauna jacuzzi solarium nie mozna

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sa zabiegi rozszerzające naczynia krwionośne potem pękające naczynka mogą sie robic zylaki, nie wspomnę o zwiększonym przepływie krwi wyzszej temperaturze wiem co mówie jestem rehabilitantka. Żadnych z tych zabiegów nie mozna brac nawet masazu leczniczego chyba ze u fizjoterapeuty z odpowiednimi kursami i doświadczeniem masuje sie wtedy tzw rąb na lędźwiach kręgosłupa lezac na boku ponoc przy porodzie to pomaga>Wypróbuje mam męża masażystę :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    sauna jacuzzi solarium nie mozna
    Hehe ale ja się pytam czemu a nie co :)

Bo ja ostatnio tak bezmyślnie powtorzylam po jakiś info w necie, ze można dziecko zagotować i aż mi się wstyd zrobilo bo tak na zdrowy rozsadek to przeciez my jestesmy stałocieplni-36,6 stopni... Nasza krew na słońcu tez nie osiąga 40 stopni. Pewnie plyny w organizmie mogą sie podgrzać ale przeciez mamy termolegulacje...

Tak mnie to ciekawi, ze aż chyba lekarza spytam- żeby bez sensu nie powtarzać glupkowatych opinii o zagotowaniu dziecka ;)
    Oczywiscie zanim ktos cos zle zrozumie- nie mowie, ze siedzenie na słońcu nie jest szkodliwe, bo jest zawsze! Nie tylko w ciąży. W ciąży dodatkowo to zagrożenie dla nas bo mozemy osłabnąć, dostać udaru itp itd a wiadomo, ze to z kolei moze zagrażać dziecku. Dodatkowo przebarwienia to nie mit- ja juz mam dwa na twarzy :/ wzmagają sie tez istniejace pieprzyki i powstają łatwiej nowe. Nigdzie jednak w artykulach- ale typowo naukowych nie czytalam- nie znalazłam info, ze można zagotować dziecka- tak często powtarzany argument na różnych forach jak czytam :)

Sigma ty jestes takim forumowym wyszukiwaczem naukowym- masz cos na ten temat ? :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    to sa zabiegi rozszerzające naczynia krwionośne potem pękające naczynka mogą sie robic zylaki, nie wspomnę o zwiększonym przepływie krwi wyzszej temperaturze wiem co mówie jestem rehabilitantka. Żadnych z tych zabiegów nie mozna brac nawet masazu leczniczego chyba ze u fizjoterapeuty z odpowiednimi kursami i doświadczeniem masuje sie wtedy tzw rąb na lędźwiach kręgosłupa lezac na boku ponoc przy porodzie to pomaga>Wypróbuje mam męża masażystę :)

To brzmi wiarygodnie :) ehhh moje naczynka musze je chronić :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem tylko tyle, że wszystko, co bardzo nagrzewa organizm i rozszerza naczynka krwionośne nie jest wskazane w ciąży właśnie ze względu na zwiększone ryzyko pękania naczyń krwionośnych, udarów, zasłabnięć i tego typu atrakcji. Jak chodzi o jaccuzzi to dodatkowo jeszcze jest zwiększone ryzyko infekcji, bo jednak przez małą wannę przewija się sporo ludzi, i mimo, że woda jest oczyszczana, to jednak ryzyko infekcji jest wyższe niż w basenie. Ale nie mam na to żadnych źródeł, po prostu powtarzam to, co kiedyś wyczytałam gdzieś-tam :)

Plus naprawdę skóra może różnie reagować na słońce, przebarwienia, oparzenia słoneczne, itd. - moja też zareagowała zupełnie inaczej, niż kiedyś :P

p.s. Aha :D a dziecko jest znacznie lepiej izolowane termicznie, niż my :P nasza skóra na słońcu jednak się nagrzewa (szczególnie, jeśli w suchym klimacie nie pocimy się, bo pot to najlepsza termoregulacja), za to dziecko jest w wodach płodowych - jednym z ich zadań jest właśnie zapewnienie stałego środowiska dziecku, w tym jak chodzi o temperaturę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 11:56

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:57

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ