Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja w piątek byłam z synem ba basenie. I powiem wam że naprawdę tego było mi trzeba. Zabezpieczona przed słońcem byłam. Był parasol, cień, koszulka ręcznik na brzuch. A jak chciałam się ochlodzic to wychodziłam do basenu siadalam do jacuzzi. Pełen relaks. Dziś sama zagadalam Syna czy byśmy nie pojechali, bo mój M w pracy.

Miłego dnia mamcie. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    U nas dziś słonko świeci ale temp juz ma byc znacznie nizsza-'teraz jest tylko 16 stopni a ma byc maks 21.

Ja ostatnio ze spaniem mam zupełnie na odwrót tzn śpię do 9 lub do 10... Dzis teraz dopiero co sie obudziłam :/ no ale to dobrze- jak organizm chce to nie będę mu zabraniać;)

Ja dzis jadę po jakis jednoczęściowy kostium dla ciężarnych do tesco- moze cos tam upoluje a pozniej lekki spacerek i obiadek :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie szaleje burza z nawałnicą

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:07

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj z mężem serduszkowaliśmy i tak mnie teraz męczy podbrzusze:( Całkowicie muszę sobie odpuścić każdą aktywność seksualną.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :-)

Ja ostatnio śpię jak zabita i ile tylko się da. Ostatnio poszłam spać o 21 wstałam rano o 7 a o 8 znowu poszłam spać do 10. I mimo to ze wstaje na siku po 4 razy w nocy to zasypiam za każdym razem bez problemu.

Anima a więc moje cukry wczoraj zaczęły się od 70,potem 117, przed samym snem 140 :O -po tej czekoladzie, nad ranem 103 i naczczo 87 przed śniadaniem. Ale strachu miałam bo nigdy takich wahań ani skoków ani spadków.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 3 trymestrze! Wczoraj na zakończenie 2, Maksio tańcował tak https://youtu.be/GQVsBUL0COE

agatka196, AniaM, Gusiak, nick nieaktualny, aldonaa, Kasiarzynka, Czarna_88, Lady Savage, easymum lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie =)

I u nas pogoda troszkę się pogorszyła, ale w moim wypadku chyba to lepiej... zawsze uwielbiałam siedzenie na słońcu, ale teraz niestety nie daje rady.... dziś jest ciepło, tyle ze bez słońca wiec wybierzemy się chyba z mężem nad staw połowić rybki =)

Co do spania to ja też często przebudzam się w nocy... jakoś nie mogę znaleźć wygodnej pozycji... i co gorsze staram się spać na lewym boku, ale zdecydowanie wygodniej mi na plecach albo na prawym... zresztą nie umiem dlugo spać w jednej pozycji, bo zaraz bolą mnie kości... a później jak się budzę to się martwię o mała, ze przecież powinnam spać na lewym...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniała bym... Lady jestem z Ciebie dumna, ze tak dzielnie dajesz rade z tym glukometrem... strach widzę przełamany =)

Lady Savage lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Witajcie ja w piątek byłam z synem ba basenie. I powiem wam że naprawdę tego było mi trzeba. Zabezpieczona przed słońcem byłam. Był parasol, cień, koszulka ręcznik na brzuch. A jak chciałam się ochlodzic to wychodziłam do basenu siadalam do jacuzzi. Pełen relaks. Dziś sama zagadalam Syna czy byśmy nie pojechali, bo mój M w pracy.

Miłego dnia mamcie. ☺

jeju nie wchodź do jacuzzi w ciazy nie mozna !!!

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja :) ja też dzis po bezsennej nocy, za to teraz strasznie chce mi się spac, ale jak będę spała w dzień to później w nocy znowu nie i takie błędne koło... u nas upał, jak nigdy na noc miałam otwarte okno a rano i tak już gorąco..

• adzia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:

Nie można? Nie wiedziałam.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja też witam się w III trymestrze! :) W końcuuuuu! :D
    Wczoraj strzaskałam się na słońcu, mimo, że wcale nie siedziałam długo - a kiedy robiło mi się za ciepło, chłodziłam się w wodzie albo siadałam do cienia. Mimo to mam całe czerwone ramiona i dekolt, i o ile zawsze na drugi dzień zaczerwienienie schodziło, tak teraz zastanawima się, czy czasem mi tak nie zostanie :P bo kompletnie nie schodzi, a przecież w ciąży skóra jest podatna na przebarwienia ze względu na hormony... Uważajcie ze słońcem! :P Mnie złapało o wieeele łatwiej i mocniej niż przed ciążą, a teraz nie chce zleźć :P

Gusiak, Kasiarzynka, Czarna_88, Lady Savage, eM lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    A czemu nie można?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sauna jacuzzi solarium nie mozna

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sa zabiegi rozszerzające naczynia krwionośne potem pękające naczynka mogą sie robic zylaki, nie wspomnę o zwiększonym przepływie krwi wyzszej temperaturze wiem co mówie jestem rehabilitantka. Żadnych z tych zabiegów nie mozna brac nawet masazu leczniczego chyba ze u fizjoterapeuty z odpowiednimi kursami i doświadczeniem masuje sie wtedy tzw rąb na lędźwiach kręgosłupa lezac na boku ponoc przy porodzie to pomaga>Wypróbuje mam męża masażystę :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    sauna jacuzzi solarium nie mozna
    Hehe ale ja się pytam czemu a nie co :)

Bo ja ostatnio tak bezmyślnie powtorzylam po jakiś info w necie, ze można dziecko zagotować i aż mi się wstyd zrobilo bo tak na zdrowy rozsadek to przeciez my jestesmy stałocieplni-36,6 stopni... Nasza krew na słońcu tez nie osiąga 40 stopni. Pewnie plyny w organizmie mogą sie podgrzać ale przeciez mamy termolegulacje...

Tak mnie to ciekawi, ze aż chyba lekarza spytam- żeby bez sensu nie powtarzać glupkowatych opinii o zagotowaniu dziecka ;)
    Oczywiscie zanim ktos cos zle zrozumie- nie mowie, ze siedzenie na słońcu nie jest szkodliwe, bo jest zawsze! Nie tylko w ciąży. W ciąży dodatkowo to zagrożenie dla nas bo mozemy osłabnąć, dostać udaru itp itd a wiadomo, ze to z kolei moze zagrażać dziecku. Dodatkowo przebarwienia to nie mit- ja juz mam dwa na twarzy :/ wzmagają sie tez istniejace pieprzyki i powstają łatwiej nowe. Nigdzie jednak w artykulach- ale typowo naukowych nie czytalam- nie znalazłam info, ze można zagotować dziecka- tak często powtarzany argument na różnych forach jak czytam :)

Sigma ty jestes takim forumowym wyszukiwaczem naukowym- masz cos na ten temat ? :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    to sa zabiegi rozszerzające naczynia krwionośne potem pękające naczynka mogą sie robic zylaki, nie wspomnę o zwiększonym przepływie krwi wyzszej temperaturze wiem co mówie jestem rehabilitantka. Żadnych z tych zabiegów nie mozna brac nawet masazu leczniczego chyba ze u fizjoterapeuty z odpowiednimi kursami i doświadczeniem masuje sie wtedy tzw rąb na lędźwiach kręgosłupa lezac na boku ponoc przy porodzie to pomaga>Wypróbuje mam męża masażystę :)

To brzmi wiarygodnie :) ehhh moje naczynka musze je chronić :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem tylko tyle, że wszystko, co bardzo nagrzewa organizm i rozszerza naczynka krwionośne nie jest wskazane w ciąży właśnie ze względu na zwiększone ryzyko pękania naczyń krwionośnych, udarów, zasłabnięć i tego typu atrakcji. Jak chodzi o jaccuzzi to dodatkowo jeszcze jest zwiększone ryzyko infekcji, bo jednak przez małą wannę przewija się sporo ludzi, i mimo, że woda jest oczyszczana, to jednak ryzyko infekcji jest wyższe niż w basenie. Ale nie mam na to żadnych źródeł, po prostu powtarzam to, co kiedyś wyczytałam gdzieś-tam :)

Plus naprawdę skóra może różnie reagować na słońce, przebarwienia, oparzenia słoneczne, itd. - moja też zareagowała zupełnie inaczej, niż kiedyś :P

p.s. Aha :D a dziecko jest znacznie lepiej izolowane termicznie, niż my :P nasza skóra na słońcu jednak się nagrzewa (szczególnie, jeśli w suchym klimacie nie pocimy się, bo pot to najlepsza termoregulacja), za to dziecko jest w wodach płodowych - jednym z ich zadań jest właśnie zapewnienie stałego środowiska dziecku, w tym jak chodzi o temperaturę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 11:56

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:57

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ