X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie raczej nie o tych piszemy :P

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A są takie? Czy tylko te co reklamy w mango są dla wysCzuplenia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dla odmiany pochwalmy się widokami wieczorem z okna czy balkonu :)
    Uwielbiam swoje :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f99507d8af3.jpg

• 4me Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie interesowałam sie jakos bardzo ale wydaje mi sie, ze są takie gacie korekcyjne co chowają brzuch- niekoniecznie ciążowy i raczej nie maja one właściwości zdrowotnych a jedynie estetyczne dla tych co zanim dojdą do formy chca schować brzuch lub dla leniwych, co wola gacie zamiast ćwiczeń :D ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki Oki, ja miałam takie wyszczuplające jak ćwiczyłam, smarowalam się serum nakladalam je i ćwiczyłam, pomagały :)
    po porodzie mam nadzieję do leniwych nie będę należeć i wezmę sie ostro za siebie :D

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, anima od kolacji mam niski cukier strasznie. Teraz mam 70 czy powinnam na noc brać insulinę? Kurde pierwszy raz mam taką sytuację i dupa bo nie wiem co zrobić. A zjadłam coś i tez nie pomogło. Chyba się przegrilowałam.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dowiedziałam się też, że u mnie w szpitalu nie trzeba brać ciuchów dla malucha, bo szpital wszystko zapewnia. W sumie fajnie, mniej ciągania szpitalnych bakterii do domu. W ramach szkoły rodzenia będziemy zwiedzać porodówkę; to chyba dla mnie najistotniejszy aspekt tej szkoły - bardzo chcę się dowiedzieć co i jak z tym szpitalem

La_lenka, a w którym szpitalu będziesz rodzić? Ja zaczynam szkołę rodzenia za tydzień, ale taką weekendową - 2 dni od rana do wieczora. W sumie nie mogę się doczekać, przynajmniej mi się wyklaruje czego będziemy potrzebować, bo ja z zakupami też w lesie. Mam łóżeczko, materacyk, prześcieradła, poduszkę klin, rożek, ręczniczek po kąpieli, 2 kocyki, kilka ciuszków, pieluchy na miesiąc i to wszystko ...
    Czyli jeszcze masa do kupienia ...

gg64rl68s121551a.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dżuls, anima od kolacji mam niski cukier strasznie. Teraz mam 70 czy powinnam na noc brać insulinę? Kurde pierwszy raz mam taką sytuację i dupa bo nie wiem co zrobić. A zjadłam coś i tez nie pomogło. Chyba się przegrilowałam.

Agatka ja się nie znam na cukrzycy ciążowej ale uważaj żeby Ci za bardzo nie spadł cukier. To bardzo niebezpieczne.

Ja też będę wyrzucać te majtki, bo nie wyobrażam sobie ich prać. Kosztują kilka złotych, także nie zbiednieję. Mówiłam mojemu mężowi, że te wielorazowe kobiety normalnie piorą, to popatrzył na mnie jak na jakiegoś kosmitę, że go wkręcam hehe.

Właśnie, mamusie czym się podmywałyście tam po porodzie? Tamtum rosa, czy octeniseptem psikałyście?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me na sloneczku kilka h siedzialas? Bo tak to chyba dla nas nie dobrze jak brzuszek nagrzany. Chyba ze zle zrozumialam;)))

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Agatka ja się nie znam na cukrzycy ciążowej ale uważaj żeby Ci za bardzo nie spadł cukier. To bardzo niebezpieczne.

Ja też będę wyrzucać te majtki, bo nie wyobrażam sobie ich prać. Kosztują kilka złotych, także nie zbiednieję. Mówiłam mojemu mężowi, że te wielorazowe kobiety normalnie piorą, to popatrzył na mnie jak na jakiegoś kosmitę, że go wkręcam hehe.

Właśnie, mamusie czym się podmywałyście tam po porodzie? Tamtum rosa, czy octeniseptem psikałyście?

Właśnie wiem. Wzięłam ta insulinę i zjadłam rządek czekolady i czekam. Tyle że czuje się dobrze. Dwa razy kalibrowalam glukometr bo uwierzyć nie mogłam w wyniki a kułam już obie ręce.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    La_lenka, a w którym szpitalu będziesz rodzić?
    W takim moim lokalnym pipidówku ;)

Ja mam wózek, sporo ciuchów, laktator od siostry, jakiś rożek, coś z pościeli. Nadal nie mam pomysłu które łóżeczko kupić, żadne mi się nie podoba w pełni, nie umiem się zdecydować czy warto mieć szufladę? Gemini też zaczęłam i leeeży. Ale najpierw remont sypialni, dopiero jak będę miała miejsce to zacznę kupować większe rzeczy. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja! wow! ale intensywny ten weekend mamy :) przedwczoraj na wsi u moich rodziców, wczoraj cały czas do południa sadziłam kwiatki, świrowałam z młodym w ogrodzie potem spacer nad morzem i znowu ogród do nocy...dziś to samo...rano 3 godziny w ZOO potem cały dzień też na dworze: skosiłam trawnik, wyhasałam się z moimi chłopakami i w końcu młody padł o 21.30...ehhh cena za to, że przesypia całą noc: meeeeeeeeegggggggggggaahiperrrrrraktywny dzień....
    ale dzieki temu poztywne nakręcenie i opalenizna :) mała w brzuszku bryka jak szalona :) teraz mężuś zrobił góre popcornu i "pykamy" serial House of cards :P

'Co do butelek to nam logopeda w OWI poleciła MEDELE CALME ( fakt drogie to cholerstwo) ale uzywali ja też w szpitalu..i młody zręcznie przechodzil u mnie z piersi na butrelkę i odwrotnie, a musiał być karmiony mieszanie ze względu na leki jakie bralam...potem jak był starszy to sprawdziły sie tommee tippee

co do "gadżetów" do szpitala, w każdym mieście są ine zasady, w 3city wybitnie mało dostaje się od szpitala...jednak jeżeli dziecko lkeży na oddziale np wcześniaczym to z kolei nawet prosza by ubranek swoich i kocyków nie przynosic bo oni to musza prać w swojej pralni i te rzeczy zawsze "giną", co innego jak dziecko leży z Toba na oddziale poporodwym to z kolei wszystko Ty zapewniasz...ot taka polityka
    To samo tyczy się rzeczy dla nas czyli podkładów higienicznych, podpasek etc etc wszystko swoje..

miłego weekendu :)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ja rozrobilam w butelce po wodzie tantum rosa i psikalam po kazdej wizycie w lazience , dosc szybko sie zagoilo . Takze warto miec butelke z dziubkiem ;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Jejku nie wiem, ja 70 nigdy nie miałam. Ale czytałam ze zjadłam czekoladę. Ja bym dla.pewnosci zmierzyła jeszcze przed snem i jakoś w nocy by zobaczyć. Rzeczywiście człowiek nie wie co robić, cukier niski i jeszcze do walić mu insulinę. Jedyny plus ze ta insulina nie działa od razu. Daj znać jakie były potem wyniki. Czułam ten niski cukier??

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię i jeszcze w nocy zmierze jak będę wstawać na siku. Właśnie czułam się dobrze tylko troszkę zmęczona bo cały dzień na działce ale nic po za tym. Ale z czystym sumieniem zjadłam czekoladę :-D ale dobra była. Jeszcze chwila i zobaczę jaki cukier mam po czekoladzie jak niski to lodówko nadchodzę! :-P

Aaa i na kolacje zjadłam 2 kaszanki, 2 kromki białego pieczywa z masłem czosnkowym pieczone na grillu, ogórka i pomidora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 22:34

• 4me Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    4me na sloneczku kilka h siedzialas? Bo tak to chyba dla nas nie dobrze jak brzuszek nagrzany. Chyba ze zle zrozumialam;)))
    Nie strasz mnie bo zaraz sobie nawkrecam ;) brzuch byl caly czas zakryty, zimny- sprawdzalam to co chwile. Jak juz mi się ciepło robilo schodzilam do cienia. Wystarczyło, żeby spalić sobie nos.

Edit: Takie sobie leze i mysle o tym sloncu... Caly dzień to ja bylam na dworze ale niekoniecznie na sloncu. Na plaży byliśmy troche ale tam akurat wiatr jako czynnik chlodzacy dzilal wysmienicie- zakryty brzuch ciągle byl zimny. Za to w kanjpie na obiedzie pod parasolem zeszlo nam z 1,5 godzinny i tam za to brzuch niezle sie nagrzal... Mysle, ze to nie byla wieksza dawka słońca niż siedzeniu w ogródku, spacery itp itd ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 23:24

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    117 :-) żyje nie mdleje. Ale koniecznie muszę zapytać dr na wizycie co w takim przypadku zrobić no podejrzewam że czekolada nie jest za dobrym rozwiązaniem.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj taka leniwa przez to gorąco, że kopie tyle co nic, nie lubię tego. Ale poświeciłam jej latarką po oczach i sprzedała mi kilka drobnych kopniaków, jestem ciut uspokojona.

Poza tym zupełnie nie mam w czym chodzić w te upały. Nie mam sensownych spodni, takie co się mieszczę w pasie to w tyłku wiszą i wyglądam jak debil. Koszulek z krótkim też nie mam za wiele, bo wszystkie są za krótkie.
    Może któraś z was kupowała takie? http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0249165010.html Na stronie wyglądają na fajne (i tanie), ale zastanawiam się jak na żywo. Do H&M mam za daleko żeby ot tak jechać przymierzyć.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka nie mam takich ale wyglądają fajnie :) w h&m jest sporo takich zwykłych bluzek, kotrr nadają sie na ciazowe- takie wlasnie białe, szare, w paski itp- na grubych ramiączkach z tej serii LOGG- one maja zazwyczaj niezla jakość i na dluzej starczają ;)

Mój Tymek sie jakos od dwóch dni ogólnie mniej rusza- w dzien rzadko i lekkie kopniaczki. Wieczorem ale naprawde późnym sie rozkręca ale nie kopie juz tak jak kiedyś mocno... Nie lubię tego :/ wolalam jak mi dawal popalić. Gdzies czytałam, ze im pozniej tym dziecko sie mniej rusza bo ma mniej miejsca ale czy to prawda nie wiem...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy komuś poza mną zdarzają się kompletnie bezsenne noce? Ja właśnie dziś miałam taką "przyjemność". Wcześniej kilka razy miewałam problemy z zaśnięciem, ale tak źle jak dzisiaj jeszcze nie było. :(
    Wieczorem dosłownie padałam z nóg, położyłam się do łóżka, ułożyłam się do zasypiania i... koniec. Sen nie chciał przyjść, z każdą chwilą robiło mi się coraz bardziej niewygodnie, słabo, duszno, zrobiłam się głodna. W końcu wstałam, zjadłam kanapkę, trochę się pokręciłam po domu i podjęłam kolejną próbę zaśnięcia. Tyle, że znowu nic z tego. Najgorsze, że widzę, że sama siebie nakręcam - denerwuję się, że nie mogę zasnąć, więc przez zdenerwowanie tym bardziej nie zasypiam. :( Teraz siedzę i niby ziewam, ale nadal nie czuję, że dałabym radę zasnąć. Tylko mnie głowa i oczy bolą.
    Może macie jakieś rady co z tym zrobić? Byłam na wieczornym spacerze, sypialnia wywietrzona, zjadłam lekką kolację. Leży mi się całkiem wygodnie, ani mnie plecy nie bolą, ani brzuch nie zawadza. Mała owszem, trochę w nocy buszuje, ale nigdy wcześniej mnie to nie wybudzało. Jestem sama na siebie zła i przy okazji zmartwiona, że szkodzę małej przez taki brak spania. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ