X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak.. cała gama leków Prenalen: syrop, tabletki i coś jeszce tam jest. Tabletki na gardło LaryngUp pomarańczowe dobrze leczą bo te tabletki Prenalen to sproszkowana malina, miód i cytryna tylko,a LAryngUp zawiera jakieś składniki mleka i bardzo polecał go mój lekarz-faktycznie pomogło po 4 dniach/wszystko bez recepty/ +n dużo wit C

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Kobitki jaki macie sposoby na przeziębienie w ciąży... ?

Czuję się jakby przejechał po mnie walec, z nosa leci, ciężko coś przełknąć... =(

Wdychanie naparu z majeranku, plukanie gardla szalwia lub woda z sola, syrop z cebuli, na noc nafaszerowanie sie czosnkiem albo na kanapkach albo z mlekiem i miodem, picie duzej ilosci plynow w postaci herbata z miodem i cytryna plus jeszcze sinupret :)

• Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    cześć
    faktycznie noc była cieżka, grzmoty, duchota i pies chowający się pod nasze łóżko..
    ale nareszcie jest chłodniej. Cieszę się, bo od piętku czeka na mnie prasowanie 3 prań ubranek Malutkiej. Kiedy zabieracie się za torbe do szpitala? Nie wiem, czy 29 tydzień to nie za wcześnie, ale chyba wolę, by była przygotowana.

Udanych wizyt!

Ja zacznę pakować torbę z początkiem lipca, a to dlatego że mamy tylko jedną torbę :P a ostatni tydzień czerwca jedziemy do mamy od R, nad morze, jak wrócimy to zacznę pakować się do szpitala :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie tantum verdr forte też stosowałam i proszek do płukania gardła Gargarin też polecony przez lekarza

720fbe94f2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6ulzu2jysu4e_t.jpg

Dżuls, Gusiak, magdalenkaihelenka, alutka, diatomka, agatka196, wiaraczynicuda, Paulinek, snoopy_etka, adzia, monaaa85, Wonderland, Sigma, Czarna_88, easymum, Kasiarzynka, Lilla My, 4me, karolcia87, bento, sweety, SweetCherryPie, .ona., przyszła mama, trix, skabarka, Kucykowa lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy już 1,5 wow O.O

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy jak masz na kalendarzu belly napisane, kiedy rozpoczynasz ciążę donoszoną?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję... zaraz chyba sobie zrobię w takim razie płukanie gardła....
    Pije duzo herbaty i jeśli to nic nie pomoże to po południu poproszę męża, żeby wracając z pracy wstapil do apteki...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Ona juz nie chcialam sie wyrywac ale zgadzam sie z Toba w kwestii mody na wozek:)

Uzywala ktoras z Was macmiror na infekcje
    ?

Ja używałam jakiś czas temu.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Dziękuję... zaraz chyba sobie zrobię w takim razie płukanie gardła....
    Pije duzo herbaty i jeśli to nic nie pomoże to po południu poproszę męża, żeby wracając z pracy wstapil do apteki...

sok z malin, seria Prenalen - tabletki na gardło + syrop, czosnek w tabletkach, woda z miodem i cytryną. Ja na ból gardła mam jeszcze bioparox - jak dla mnie rewelacyjny lek, ale niestety trochę trzeba przeszukać net, żeby go kupić. Z aptek został wycofany, ale da się :). Ratowałam się nim przy porządnym zapaleniu oskrzeli na pocz. ciąży i w 1.ciąży.

alutka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • moka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Jesli chodzi o wozki to ja mam upatrzony baby design lupo comfort w szarym kolorze - uniwersalny dla chłopca Jak i dziewczynki no i zima przed nami także nie bedzie się tak brudził. Dotty turkusowy widziałam na żywo u siebie na dzielni - piękny kolor, choć dla mnie za jasny :)
    Kiedys pisalyscie o jakiejś fajnej książce dla tatusiów, możecie przypomnieć? Kupilabym przyszłemu tatusiowi na brzuszkowy dzien ojca :)

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • agatka196 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Powodzenia dziś na wizytach!

Nancy super że wszystko dobrze i juz całkiem dorodny Twój synuś :-)

Gusiak woda z cytryna i miodem, prenalen, tantum verde spray.

Sigma super ze decyzja podjęta co do wózka. U nas dalej debata trwa co do koloru. Chciałabym go zobaczyć na żywo. I dopiero kupić ale jak się nie da to trudno.

Marlencia ja pierwszy raz słyszę o takim czymś :-P
    Ja mam dziś bezcenna noc. Strasznie duszno w mieszkaniu prawie 27 stopni. Kręciła się, wierciłam, co chwila do toalety chodziłam. Wkrótce przeniosłem się z kocyki em do salonu i przy otwartych oknach zasnęła na narożniku i wstałam polamana. Ale ja już nie wiem co mam robić jest mi na okrągło tak gorąco a stopy i dłonie to mi płoną.
    Torbę do szpitala spakuje w lipcu. I tak nie mam co tam włożyć i tak :-P

Sigma lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 sierpnia mam równo 37+0.

Stronę wcześniej wrzuciłam Wam zdjęcie synka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 10:20

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff nadrobiłam Was... :) wczoraj wieczorem i dzis całą noc tak mnie bolały nogi, ze nie mogłam sobie poradzić, nigdy wiecej takich maratonów w weekend. Na weselu trochę potańczyłam, strasznie mi było szkoda,że srednio co dwie piosenki musieliśmy usiąść i odpoczywać bo nie dawałam rady, ale i tak się cieszę, ze chociaż trochę mogłam potuptać :)
    wczoraj wracałm z uczelni i tak starsznie chciało mi się siku a mała obrała sobie pęcherz za super rzecz do kopania, myślałam, ze albo sie posikam albo mi go przebije..
    a i woczoraj koleżanka, któa urodziła juz 2 dzieci mówi do mnie" Ty chyba niedługo rodzisz bo masz brzuch tak nisko i pępek na wierzchu"? była w szoku jak jej powiedziałam,że jeszcze 3 miesiace.
    Czy któaś z Was też ma nisko brzuszek? u mnie małą ma główkę u dołu, ale lekarz nic mi nie mówiła na temat tego,że jest nisko czy coś, nie wiem czy jest to jakiś powód do zmartwień?

widzę, ze temat wózkó jest na czasie, my kupujemy od znajomych,

MadziaRatMed Ty chyba pytałaś o wózek espiro gtx??? bo właśnie taki beedziemy miec,
    http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/espiro-gtx/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 11:30

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, waga Twojego malucha imponująca! jak tak patrze na to ,że ma już półtora kilo to uświadamiam sobie,że to juz coraz bliżej!

• moka89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie apropo torby - skąd wiecie jaki rozmiar koszuli kupic ?:p brzuszek teraz bedzie rósł szybko i nie wiem jaki mam kupic rozmiar.. Wczoraj kupiłam piżamę zwykłą nieciążową (bluzeczka i krótkie spodenki) w rozmiarze M, boję się, że jak zamówię większą L to bede wyglądać jak w worku. W sumie po porodzie brzuch chyba choć troche zmienia kształt co?:p

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenaihelenka - wydaje mi się, że mój brzuch też jest nisko, bardziej od dołu zaczal mi najpierw rosnąć. Znajoma z terminem na sierpień ma go wyżej. Ale..w Oczekiwaniu na dziecko był rysunek z 3 typami ciążowego brzuszka, więc jak lekarz nic nie mówi to wszystko w porządku :)

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka ja biorę M do karmienia. Wczoraj do porodu kupiłam sobie taką zwykłą szarą ale nie jestem pewna, że w nią wejdę:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa w ogóle synuś ułożony jest główką w dół i lekarka mówiła, że bardzo nisko jest, więc na pewno ciężko mi się chodzi i odczuwam ból.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    uff nadrobiłam Was... :) wczoraj wieczorem i dzis całą noc tak mnie bolały nogi, ze nie mogłam sobie poradzić, nigdy wiecej takich maratonów w weekend. Na weselu trochę potańczyłam, strasznie mi było szkoda,że srednio co dwie piosenki musieliśmy usiąść i odpoczywać bo nie dawałam rady, ale i tak się cieszę, ze chociaż trochę mogłam potuptać :)
    wczoraj wracałm z uczelni i tak starsznie chciało mi się siku a mała obrała sobie pęcherz za super rzecz do kopania, myślałam, ze albo sie posikam albo mi go przebije..
    a i woczoraj koleżanka, któa urodziła juz 2 dzieci mówi do mnie" Ty chyba niedługo rodzisz bo masz brzuch tak nisko i pępek na wierzchu"? była w szoku jak jej powiedziałam,że jeszcze 3 miesiace.
    Czy któaś z Was też ma nisko brzuszek? u mnie małą ma główkę u dołu, ale lekarz nic mi nie mówiła na temat tego,że jest nisko czy coś, nie wiem czy jest to jakiś powód do zmartwień?

widzę, ze temat wózkó jest na czasie, my kupujemy od znajomych,
    MadziaRatMed Ty chyba pytałaś o wózek espiro gtx??? bo właśnie taki beedziemy miec,
    http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/espiro-gtx/.

nie martw się...ja całą ciążę, z synem miałam brzuch bardzo nisko i cały czas było wszystko ok, teraz z córką mam brzuch wysoko, aż mi ciężko niekiedy się oddycha..a pępek na wierzchu mam od 20 tyg ciąży....nie martw się zabobonami to tak samo jak kształt brzucha ma świadczyć o płci dziecko, albo jego wielkość od etapu ciąży...są dziewczyny które nawet teraz cieszą się drobną sylwetką i brzuszkiem który w razie czego są w stanie "zamaskować" ( choć większość z nas woli go eksponować ;P wiadomo ;) ) a są i takie co w 24 tyg miały już mega duży brzuszek :)

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ