Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusiak.. cała gama leków Prenalen: syrop, tabletki i coś jeszce tam jest. Tabletki na gardło LaryngUp pomarańczowe dobrze leczą bo te tabletki Prenalen to sproszkowana malina, miód i cytryna tylko,a LAryngUp zawiera jakieś składniki mleka i bardzo polecał go mój lekarz-faktycznie pomogło po 4 dniach/wszystko bez recepty/ +n dużo wit C
-
nick nieaktualnyGusiak wrote:Kobitki jaki macie sposoby na przeziębienie w ciąży... ?
Czuję się jakby przejechał po mnie walec, z nosa leci, ciężko coś przełknąć...
Wdychanie naparu z majeranku, plukanie gardla szalwia lub woda z sola, syrop z cebuli, na noc nafaszerowanie sie czosnkiem albo na kanapkach albo z mlekiem i miodem, picie duzej ilosci plynow w postaci herbata z miodem i cytryna plus jeszcze sinupret -
marlenak_me wrote:cześć
faktycznie noc była cieżka, grzmoty, duchota i pies chowający się pod nasze łóżko..
ale nareszcie jest chłodniej. Cieszę się, bo od piętku czeka na mnie prasowanie 3 prań ubranek Malutkiej. Kiedy zabieracie się za torbe do szpitala? Nie wiem, czy 29 tydzień to nie za wcześnie, ale chyba wolę, by była przygotowana.
Udanych wizyt!
Ja zacznę pakować torbę z początkiem lipca, a to dlatego że mamy tylko jedną torbęa ostatni tydzień czerwca jedziemy do mamy od R, nad morze, jak wrócimy to zacznę pakować się do szpitala
-
Dżuls, Gusiak, magdalenkaihelenka, alutka, diatomka, agatka196, wiaraczynicuda, Paulinek, snoopy_etka, adzia, monaaa85, Wonderland, Sigma, Czarna_88, easymum, Kasiarzynka, Lilla My, 4me, karolcia87, bento, sweety, SweetCherryPie, .ona., przyszła mama, trix, skabarka, Kucykowa lubią tę wiadomość
-
Gusiak wrote:Dziękuję... zaraz chyba sobie zrobię w takim razie płukanie gardła....
Pije duzo herbaty i jeśli to nic nie pomoże to po południu poproszę męża, żeby wracając z pracy wstapil do apteki...
sok z malin, seria Prenalen - tabletki na gardło + syrop, czosnek w tabletkach, woda z miodem i cytryną. Ja na ból gardła mam jeszcze bioparox - jak dla mnie rewelacyjny lek, ale niestety trochę trzeba przeszukać net, żeby go kupić. Z aptek został wycofany, ale da się. Ratowałam się nim przy porządnym zapaleniu oskrzeli na pocz. ciąży i w 1.ciąży.
alutka lubi tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Hej dziewczynki. Jesli chodzi o wozki to ja mam upatrzony baby design lupo comfort w szarym kolorze - uniwersalny dla chłopca Jak i dziewczynki no i zima przed nami także nie bedzie się tak brudził. Dotty turkusowy widziałam na żywo u siebie na dzielni - piękny kolor, choć dla mnie za jasny
Kiedys pisalyscie o jakiejś fajnej książce dla tatusiów, możecie przypomnieć? Kupilabym przyszłemu tatusiowi na brzuszkowy dzien ojcawiaraczynicuda lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Powodzenia dziś na wizytach!
Nancy super że wszystko dobrze i juz całkiem dorodny Twój synuś
Gusiak woda z cytryna i miodem, prenalen, tantum verde spray.
Sigma super ze decyzja podjęta co do wózka. U nas dalej debata trwa co do koloru. Chciałabym go zobaczyć na żywo. I dopiero kupić ale jak się nie da to trudno.
Marlencia ja pierwszy raz słyszę o takim czymś
Ja mam dziś bezcenna noc. Strasznie duszno w mieszkaniu prawie 27 stopni. Kręciła się, wierciłam, co chwila do toalety chodziłam. Wkrótce przeniosłem się z kocyki em do salonu i przy otwartych oknach zasnęła na narożniku i wstałam polamana. Ale ja już nie wiem co mam robić jest mi na okrągło tak gorąco a stopy i dłonie to mi płoną.
Torbę do szpitala spakuje w lipcu. I tak nie mam co tam włożyć i tak
Sigma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyuff nadrobiłam Was...
wczoraj wieczorem i dzis całą noc tak mnie bolały nogi, ze nie mogłam sobie poradzić, nigdy wiecej takich maratonów w weekend. Na weselu trochę potańczyłam, strasznie mi było szkoda,że srednio co dwie piosenki musieliśmy usiąść i odpoczywać bo nie dawałam rady, ale i tak się cieszę, ze chociaż trochę mogłam potuptać
wczoraj wracałm z uczelni i tak starsznie chciało mi się siku a mała obrała sobie pęcherz za super rzecz do kopania, myślałam, ze albo sie posikam albo mi go przebije..
a i woczoraj koleżanka, któa urodziła juz 2 dzieci mówi do mnie" Ty chyba niedługo rodzisz bo masz brzuch tak nisko i pępek na wierzchu"? była w szoku jak jej powiedziałam,że jeszcze 3 miesiace.
Czy któaś z Was też ma nisko brzuszek? u mnie małą ma główkę u dołu, ale lekarz nic mi nie mówiła na temat tego,że jest nisko czy coś, nie wiem czy jest to jakiś powód do zmartwień?
widzę, ze temat wózkó jest na czasie, my kupujemy od znajomych,
MadziaRatMed Ty chyba pytałaś o wózek espiro gtx??? bo właśnie taki beedziemy miec,
http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/espiro-gtx/.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 11:30
MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O właśnie apropo torby - skąd wiecie jaki rozmiar koszuli kupic ?:p brzuszek teraz bedzie rósł szybko i nie wiem jaki mam kupic rozmiar.. Wczoraj kupiłam piżamę zwykłą nieciążową (bluzeczka i krótkie spodenki) w rozmiarze M, boję się, że jak zamówię większą L to bede wyglądać jak w worku. W sumie po porodzie brzuch chyba choć troche zmienia kształt co?:p
-
Magdalenaihelenka - wydaje mi się, że mój brzuch też jest nisko, bardziej od dołu zaczal mi najpierw rosnąć. Znajoma z terminem na sierpień ma go wyżej. Ale..w Oczekiwaniu na dziecko był rysunek z 3 typami ciążowego brzuszka, więc jak lekarz nic nie mówi to wszystko w porządku
magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagdalenkaihelenka wrote:uff nadrobiłam Was...
wczoraj wieczorem i dzis całą noc tak mnie bolały nogi, ze nie mogłam sobie poradzić, nigdy wiecej takich maratonów w weekend. Na weselu trochę potańczyłam, strasznie mi było szkoda,że srednio co dwie piosenki musieliśmy usiąść i odpoczywać bo nie dawałam rady, ale i tak się cieszę, ze chociaż trochę mogłam potuptać
wczoraj wracałm z uczelni i tak starsznie chciało mi się siku a mała obrała sobie pęcherz za super rzecz do kopania, myślałam, ze albo sie posikam albo mi go przebije..
a i woczoraj koleżanka, któa urodziła juz 2 dzieci mówi do mnie" Ty chyba niedługo rodzisz bo masz brzuch tak nisko i pępek na wierzchu"? była w szoku jak jej powiedziałam,że jeszcze 3 miesiace.
Czy któaś z Was też ma nisko brzuszek? u mnie małą ma główkę u dołu, ale lekarz nic mi nie mówiła na temat tego,że jest nisko czy coś, nie wiem czy jest to jakiś powód do zmartwień?
widzę, ze temat wózkó jest na czasie, my kupujemy od znajomych,
MadziaRatMed Ty chyba pytałaś o wózek espiro gtx??? bo właśnie taki beedziemy miec,
http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/espiro-gtx/.
nie martw się...ja całą ciążę, z synem miałam brzuch bardzo nisko i cały czas było wszystko ok, teraz z córką mam brzuch wysoko, aż mi ciężko niekiedy się oddycha..a pępek na wierzchu mam od 20 tyg ciąży....nie martw się zabobonami to tak samo jak kształt brzucha ma świadczyć o płci dziecko, albo jego wielkość od etapu ciąży...są dziewczyny które nawet teraz cieszą się drobną sylwetką i brzuszkiem który w razie czego są w stanie "zamaskować" ( choć większość z nas woli go eksponować ;P wiadomo) a są i takie co w 24 tyg miały już mega duży brzuszek
magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość