Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka brzuchatki
gratuluje udanych wizyt dzisiaj i trzymam kciuki za kolejne
u nas noc troche nie przespana przez burze i błyski... moja sunia kochana troche się bała i się cały czas tuliła do nas a teraz śpi na krześle obok mnie -
A mi właśnie przyszły moje koszule. Zamówiłam zwykłe, jak któraś z mamus wklejła już link do nich i je odradzała. Ja za to jestem z nich zadowolona tylko mogłam rozmiar mniejszy wziąść noszę normalnie M a wzięłam L Nie są one bawełniane ale są z materiału z którego już mam jedną koszule i jestem zadowolona.
http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-l-xl-i5078134721.html
Ja teraz uciekam z koleżankami z pracy na kawę i lody -
diatomka wrote:Ona ech bo dostalam 12 tabletek, zostaly mi jesszcze trzy. Nie dosc ze wyolywa zolte dziadostwo i w hotelu posciel pobrudzilam to takie gluty mam i lekko jakby smuzka krwi byla, sama nie wiem ale to juz drugi raz. Poczytalam teraz w necie ze moga byc uplawy podchodzace krwia po tym. Teraz mam cykora zuzyc reszte:(
To ja nie miałam nic z krwią przy tym. Ale żółte paskudne dziadostwo wypływało, masa wkładek dziennie przy tym szła w ruch
Edit: a może podrażniłaś wkładając tę globulkę? Swoją drogą, ona taka mała nie jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 12:11
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Anitka201 wrote:Mam pytanie do doświadczonych dziewczyn. Czy przy noworodku potrzebny jest ochraniacz do łóżeczka?
Początkowo planuję używać tylko rożka (bez kołderki czy poduszki) i tak zastanawiam się nad tym ochraniaczem.
W ogóle. Noworodek leży jak betkaMy mamy dodatkowo poduszkę klin, ale to już z obaw, że może będzie masa ulewania jak przy synku
. Wtedy bezpieczniej.
Anitka201 lubi tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
4me Opinie są podzielone. Ja uważam, że potrzebny. Nasz Syn gdy zaczął się obracać obijał się o szczebelki(również główką), wkładał rączki i nóżki pomiędzy. Dzięki ochraniaczowi było bezpieczniej, miałam dwa i na przemian prałam i suszyłam.
Noworodek ruchliwy nie jestale dla takiego dziecka powyżej 3 miesiąca polecam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 12:26
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Gusiak wrote:Kobitki jaki macie sposoby na przeziębienie w ciąży... ?
Czuję się jakby przejechał po mnie walec, z nosa leci, ciężko coś przełknąć...
Najpierw polubiłam, a miałam zacytować, sorki.
Gusiak, ja bym wzięła paracetamol, poprostu. Na mnie zawsze działał przy początkach przeziębienia, a w ciąży jest dozwolony - oczywiście w rozsądnych ilościach -
nick nieaktualnyWróciłam od mamy, po drodze spotkałam teściową mojej siostry, podziwiala 'malutki' brzuszek
myślała że ja mam termin na teraz , mówiłam że zaraz nadrobie do września hehe
Widzę że na różowy wózek któraś ma chęć, też chciałam ale pomyślałam że po co każda sąsiadka ma wiedzieć jaka płeć niech plotkary zgadują
po za tym jeśli zajde w ciążę w ciągu półtora roku i będzie syn To ci ja zrobię, stawiam na neutralne kolory
-
u mnie w szpitalu pd razu chcą, by przynieść rozmiar 2 pieluch, wiec nie weim, czy kupować 1dynki
w jakimś artykule o niemowlakach, chyba w M jak mama czytałam opowieść kobiety, któej dziecko płakało tylko dlatego, bo było szczelnie odgrodzone od świata ochraniaczem i nic nie widziało.. ona myślała, że to kolka czy cos innego i dopiero po długim czasie doszła do źródłą problemu...wiec może ochranaicz tylko z 1 strony łózeczka -
nick nieaktualnyKasiarzynka ja nie zwróciłam uwagi ze animy nie ma, sZkoda bo chyba bez pożegnania poszła.
Miałam spojrzeć gdzie nie lubienia są Ale im mniej wiem tym lepiej śpię, niech ktoś dobrze się bawi, mi korona z głowy nie spadnie jedynie współczuję że ta osoba ma tyle czasu aby mnie śledzićKasiarzynka lubi tę wiadomość
-
Kasiarzynka - właśnie wróciłam ze sklepu i zdecydujemy się chyba jednak na X-Lander XA, chociaż nie ukrywam, że ten Jedo najbardziej mi się podoba. X-Lander ze względów praktycznych wygrywa, a to dlatego, że mamy niewielkie auto (Peugeot 206) i złożony stelaż zmieści się do bagażnika.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
bento wrote:4me Opinie są podzielone. Ja uważam, że potrzebny. Nasz Syn gdy zaczął się obracać obijał się o szczebelki(również główką), wkładał rączki i nóżki pomiędzy. Dzięki ochraniaczowi było bezpieczniej, miałam dwa i na przemian prałam i suszyłam.
Noworodek ruchliwy nie jestale dla takiego dziecka powyżej 3 miesiąca polecam.
Ale jak mnie wywolalas do odpowiedzi to ja na poczatku nie bede miecjesli sie okaże, ze maly się jakos kreci to dokupię
-
A teraz ide na pierwsza w swoim zyciu hybrydę na stopach
Najlepsze jest to, zr zrobiłam sobie moczenie stop i peeling przed kosmetyczka, żeby ewentualnego wstydu nie bylo. Nie ma to jak robić pedicure przed pedicuremkarolcia87, Gusiak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarlenak_me wrote:u mnie w szpitalu pd razu chcą, by przynieść rozmiar 2 pieluch, wiec nie weim, czy kupować 1dynki
w jakimś artykule o niemowlakach, chyba w M jak mama czytałam opowieść kobiety, któej dziecko płakało tylko dlatego, bo było szczelnie odgrodzone od świata ochraniaczem i nic nie widziało.. ona myślała, że to kolka czy cos innego i dopiero po długim czasie doszła do źródłą problemu...wiec może ochranaicz tylko z 1 strony łózeczka
co szpital to inne zasady, ale umówmy się, że nic Ci nie zrobią jak nie przyniesiesz dwóch rozmiarówtrochę bywałam na neonantologii i mam 6 ( !) siostrzeńców i bratankow w wieku do 3 lat i każda z mam do szpitala brała 1 ( największe dziecko ur się z waga 4250 g ! jednak takie maleństwo za nim porządnie się "rozprostuje" to Ty zdążysz wrócić do domu i kupić 2
) ja do szpitala biorę paczkę 1 ( ale tą dużą tzn chyba 76 sztk ) a potem w domu jak się skończą będę już zakładała 2
-
Dziękuję za info co do koszul, wezmę miarę wg swojego obecnego stanu i cos zamówie na Allegro, bo nie chcę zostawiać tego na ostatnią chwilę. Myślę też nad cieńszym bawełnianym szlafrokiem, bo w domu mam tylko taki cieplusi.
Ponawiam pytanko o książkę dla tatusiów, gdyby którejś umknęłochodzi mi o tytuł polecanej książki dla przyszłego taty
Czesto przewija się wątek o sklepie z wózkami we Wrocławiu - mają tam jakieś dobre ceny, że jest tak wspominany? Właśnie jestem z mężem w delegacji na tydzien we wro to moze podjechałabym zobavzyć co tam mają