X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leze i dziecko mi sie ulozylo mocno z prawej strony bo lewa strone mam plaska a prawa wypchana :D
    Normalnie cuda potrafia wyprawiac w tym brzuchu te dzieciaczki

Lady Savage lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No laski, przedyskutowałam sprawę z mężem i zmieniliśmy zamówienie na 604K, ten jaśniejszy na białej ramie :D Ja jestem niecierpliwa, a różnica między tymi kolorami jest za mała na miesiąc czekania :D nie mogłam się zdecydować, bo oba kolory podobają mi się praktycznie tak samo, praktyczniejszy pewnie byłby ciemniejszy, ale jeśli mam czekać ponad m-c na niego, to wolę ciutkę mniej praktyczny ;)

Czarna_88, skabarka lubią tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    A ja leze i dziecko mi sie ulozylo mocno z prawej strony bo lewa strone mam plaska a prawa wypchana :D
    Normalnie cuda potrafia wyprawiac w tym brzuchu te dzieciaczki

U nas z prawej jest pupa (ostatnio tak było na usg), często mam mega spore wybrzuszenie z tej strony ;)

A co do ruchów - dziewczyny, jak jest to wasza pierwsza ciąza, jesteście w 24-25 tygodniu (w każdym bądź razie przed 28 tc) i macie w dodatku łożysko na ścianie przedniej, które działa jak amortyzator, to nie ma co od razu panikować. Ale wiadomo, czujnym trzeba być.
    Mówię z doświadczenia, w 1.ciązy miałam łożysko na ścianie przedniej, ruchy mocne były dopiero po 30którymś tygodniu wyczuwalne, w ogóle ruchy poczułam dość późno takie codzienne i regularne, a teraz jest na tylnej - dzień do nocy, widzę jak rączki/nóżki śmigają pod skórą, nie umiem odróżnić :P, o tym, że czasem nie jest to miłe i delikatne już nie wspominam :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 15:38

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:15

Lady Savage lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • la_lenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko na ścianie przedniej i szału z ruchami nie ma i chyba nie będzie. A to już 29 tydzień. Jakieś mocniejsze kopniaki czuje w dole brzucha, czasem gdzieś z boku. A jak mała się ustawi w kierunku łożyska to w ogóle tylko rzadkie smyrania czuję.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy - śliczny buziak! :D

Nancy87 lubi tę wiadomość

• eM Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy nam się to przyda, czy nie ale dodałam nam nową zakładkę do excela na informacje o wybranym wózku, foteliku, łóżeczku, komodzie, może jeszcze coś się doda. Myślę że to może pomóc nie zdecydowanym :) a ja bym chętnie zobaczyła w sumie jaki jest rozstrzał z markami i modelami zanim podejmę końcową decyzję co do wózka przede wszystkim. Zakładki w excelu zmieniamy tak (te strzałki):
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/386e69426067.png
    A jak się nie przyda, to trudno :)

Kasiarzynka, kasig, karolcia87 lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:15

eM lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jaki macie rozmiar rożka? mam okazję tanio kupić rozmiar 71/73cm i nie wiem na ile on wystarczy, prosze o poradę

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niewiem gdzie jest te łożysko, lekarz nie mówił, z ruchami i u mnie szału nie ma, często czuje na poziomie pępka z prawej i na środku. Jak jest nisko to tylko raz puknie i tyle

• kasig Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamusie :) pewnie nie dam rady Was nadrobić bo przez remont i konieczność mieszkania ponad miesiąc z rodzicami ładnych parę tygodni mnie tu nie było, a tyle piszecie że sporo by mi to zajęło :) teraz w końcu wróciliśmy do naszego mieszkanka i będę tu znowu częściej :) mam pytanko do słodkich mam, bo coś mi się wydaje że do takich dołącze, glukozę na czczo mam 87,5 a po godzinie z obciążeniem 50g glukozy wynik wyszedł mi 171,9. Zdaję sobie sprawę że zbyt fajny nie jest i pewnie czeka mnie dietka. Może mogłybyście coś doradzić zanim doczekam wizyty u swojego lekarza, co powinnam jeść i jak często żeby ten wynik jakoś poprawić, bo troszkę się dziś zdołowałam tym wynikiem

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja wróciłam z spotkania z koleżankami. Jak dobrze robi taka kawa z plotkami :-). Zmarzłam w stopy strasznie a wczoraj narzekałam że mi za gorąco :-)

Faktycznie anima skasował konto ale czemu? Może faktycznie któraś z mamus ma do niej nr telefonu?

LilaMy ja uważam że lepiej sprawdzić czy wszystko ok. Sama wczoraj panikowałam bo mała miała lenia ale po zaczepkach i lodowatej wodzie sprzedała kopa i dziś już kopie, rusza się jak należy. Może też spróbuj lodowata wodę, coś słodkiego lub delikatnie ponaciskaj brzuszek w miejscach gdzie najczęściej się odzywa.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    dziewczyny jaki macie rozmiar rożka? mam okazję tanio kupić rozmiar 71/73cm i nie wiem na ile on wystarczy, prosze o poradę

ja nawet nie wiedziałam,że są rozmiary. nie wiem czy widzialś mój post z rana, o tym, ze kupujemy wózek espiro gtx, bo pytałaś o ten model.

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    ja nawet nie wiedziałam,że są rozmiary. nie wiem czy widzialś mój post z rana, o tym, ze kupujemy wózek espiro gtx, bo pytałaś o ten model.

widziałam, polubiłam , dziękuję :) no sa właśnie różne, a nie mogę nigdzie znaleźć poradnika na jak długo starczy dany rozmiar, największe sa 100x100cm nawet

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    widziałam, polubiłam , dziękuję :) no sa właśnie różne, a nie mogę nigdzie znaleźć poradnika na jak długo starczy dany rozmiar, największe sa 100x100cm nawet

a no ta ja nie widziałam, mi sie wydaje,że dziecko tylko na początku nosi się w rożku, wiec chyba jakis duży nie jest potrzebny, ale to tylko moje zdanie.
    a Ty zdecydowalaś sie na ten wózek czy na razie szukasz opinii?

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szukam opinii, bo na olx babka wystawiła, tyle,że niebieski, a będę mieć córeczkę to tak nie bardzo mi pasuje, ale mówi, że ma tez fioletowy, więc się jeszcze zastanawiam, poszperalam też w necie i duzo ludzi pisze, ze sie hamulce psuja i jest steasznie ciezki i ma maly kosz na zakupy, wiec jeszcze sie zastanawiam, dzis znalazlam piekniejszy, ale cena za wysoka;/

relgio4pxlxziakh.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam, lekarz zrobił mi dodatkowe USG, bo położna z poradni od razu mnie do niego wysłała (chociaż jutro mam wizytę u swojej prowadzącej). Wszystko w porządku, po prostu zrobił się ostatnio leniwiec. 850g :)

Sigma, kasig, Czarna_88, trix, agatka196, Dominka92, Gusiak, Kasiarzynka, easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Wlasnie odebrałam wyniki testu obciążenia glukozą:

Glukoza na czczo 67 (norma 70-99)
    Glukoza po 1 h. 148
    Glukoza po 2h. 148

Wy jestescie bardziej doswiadczone, jak myślicie ok? Na czczo jest nawet poniżej normy, ale martwi mnie że po 1h i po 2h jest tak sami

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:

Glukoza po 1 h. 148
    Glukoza po 2h. 148

Wy jestescie bardziej doswiadczone, jak myślicie ok? Na czczo jest nawet poniżej normy, ale martwi mnie że po 1h i po 2h jest tak sami

Nie chcę martwić, ale po 2 godzinach miałam lepszy wynik: 143 i musiałam przejść na dietę i dostałam glukometr. Po godzinie miałam 141. Jak to lekarz ocenił to stan przedcukrzycowy.

Edit: a na czczo może być wynik 60-90 -> mam często rano w dolnej granicy normy i zdaniem diabetologa jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 16:44

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:

Glukoza po 1 h. 148
    Glukoza po 2h. 148

na moje za wysoki po 2h, nie wiem czemu Wam badają po 1h, w ciąży to niediagnostyczne w ogóle

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ