Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo laski, przedyskutowałam sprawę z mężem i zmieniliśmy zamówienie na 604K, ten jaśniejszy na białej ramie
Ja jestem niecierpliwa, a różnica między tymi kolorami jest za mała na miesiąc czekania
nie mogłam się zdecydować, bo oba kolory podobają mi się praktycznie tak samo, praktyczniejszy pewnie byłby ciemniejszy, ale jeśli mam czekać ponad m-c na niego, to wolę ciutkę mniej praktyczny
Czarna_88, skabarka lubią tę wiadomość
-
Dominka92 wrote:A ja leze i dziecko mi sie ulozylo mocno z prawej strony bo lewa strone mam plaska a prawa wypchana
Normalnie cuda potrafia wyprawiac w tym brzuchu te dzieciaczki
U nas z prawej jest pupa (ostatnio tak było na usg), często mam mega spore wybrzuszenie z tej strony
A co do ruchów - dziewczyny, jak jest to wasza pierwsza ciąza, jesteście w 24-25 tygodniu (w każdym bądź razie przed 28 tc) i macie w dodatku łożysko na ścianie przedniej, które działa jak amortyzator, to nie ma co od razu panikować. Ale wiadomo, czujnym trzeba być.
Mówię z doświadczenia, w 1.ciązy miałam łożysko na ścianie przedniej, ruchy mocne były dopiero po 30którymś tygodniu wyczuwalne, w ogóle ruchy poczułam dość późno takie codzienne i regularne, a teraz jest na tylnej - dzień do nocy, widzę jak rączki/nóżki śmigają pod skórą, nie umiem odróżnić, o tym, że czasem nie jest to miłe i delikatne już nie wspominam
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 15:38
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Ja mam łożysko na ścianie przedniej i szału z ruchami nie ma i chyba nie będzie. A to już 29 tydzień. Jakieś mocniejsze kopniaki czuje w dole brzucha, czasem gdzieś z boku. A jak mała się ustawi w kierunku łożyska to w ogóle tylko rzadkie smyrania czuję.
-
Nie wiem czy nam się to przyda, czy nie ale dodałam nam nową zakładkę do excela na informacje o wybranym wózku, foteliku, łóżeczku, komodzie, może jeszcze coś się doda. Myślę że to może pomóc nie zdecydowanym
a ja bym chętnie zobaczyła w sumie jaki jest rozstrzał z markami i modelami zanim podejmę końcową decyzję co do wózka przede wszystkim. Zakładki w excelu zmieniamy tak (te strzałki):
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/386e69426067.png
A jak się nie przyda, to trudnoKasiarzynka, kasig, karolcia87 lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
cześć mamusie
pewnie nie dam rady Was nadrobić bo przez remont i konieczność mieszkania ponad miesiąc z rodzicami ładnych parę tygodni mnie tu nie było, a tyle piszecie że sporo by mi to zajęło
teraz w końcu wróciliśmy do naszego mieszkanka i będę tu znowu częściej
mam pytanko do słodkich mam, bo coś mi się wydaje że do takich dołącze, glukozę na czczo mam 87,5 a po godzinie z obciążeniem 50g glukozy wynik wyszedł mi 171,9. Zdaję sobie sprawę że zbyt fajny nie jest i pewnie czeka mnie dietka. Może mogłybyście coś doradzić zanim doczekam wizyty u swojego lekarza, co powinnam jeść i jak często żeby ten wynik jakoś poprawić, bo troszkę się dziś zdołowałam tym wynikiem
-
Hej a ja wróciłam z spotkania z koleżankami. Jak dobrze robi taka kawa z plotkami
. Zmarzłam w stopy strasznie a wczoraj narzekałam że mi za gorąco
Faktycznie anima skasował konto ale czemu? Może faktycznie któraś z mamus ma do niej nr telefonu?
LilaMy ja uważam że lepiej sprawdzić czy wszystko ok. Sama wczoraj panikowałam bo mała miała lenia ale po zaczepkach i lodowatej wodzie sprzedała kopa i dziś już kopie, rusza się jak należy. Może też spróbuj lodowata wodę, coś słodkiego lub delikatnie ponaciskaj brzuszek w miejscach gdzie najczęściej się odzywa.
-
nick nieaktualnyMadziaRatMed wrote:dziewczyny jaki macie rozmiar rożka? mam okazję tanio kupić rozmiar 71/73cm i nie wiem na ile on wystarczy, prosze o poradę
ja nawet nie wiedziałam,że są rozmiary. nie wiem czy widzialś mój post z rana, o tym, ze kupujemy wózek espiro gtx, bo pytałaś o ten model. -
magdalenkaihelenka wrote:ja nawet nie wiedziałam,że są rozmiary. nie wiem czy widzialś mój post z rana, o tym, ze kupujemy wózek espiro gtx, bo pytałaś o ten model.
widziałam, polubiłam , dziękujęno sa właśnie różne, a nie mogę nigdzie znaleźć poradnika na jak długo starczy dany rozmiar, największe sa 100x100cm nawet
-
nick nieaktualnyMadziaRatMed wrote:widziałam, polubiłam , dziękuję
no sa właśnie różne, a nie mogę nigdzie znaleźć poradnika na jak długo starczy dany rozmiar, największe sa 100x100cm nawet
a no ta ja nie widziałam, mi sie wydaje,że dziecko tylko na początku nosi się w rożku, wiec chyba jakis duży nie jest potrzebny, ale to tylko moje zdanie.
a Ty zdecydowalaś sie na ten wózek czy na razie szukasz opinii? -
szukam opinii, bo na olx babka wystawiła, tyle,że niebieski, a będę mieć córeczkę to tak nie bardzo mi pasuje, ale mówi, że ma tez fioletowy, więc się jeszcze zastanawiam, poszperalam też w necie i duzo ludzi pisze, ze sie hamulce psuja i jest steasznie ciezki i ma maly kosz na zakupy, wiec jeszcze sie zastanawiam, dzis znalazlam piekniejszy, ale cena za wysoka;/
-
Wróciłam, lekarz zrobił mi dodatkowe USG, bo położna z poradni od razu mnie do niego wysłała (chociaż jutro mam wizytę u swojej prowadzącej). Wszystko w porządku, po prostu zrobił się ostatnio leniwiec. 850g
Sigma, kasig, Czarna_88, trix, agatka196, Dominka92, Gusiak, Kasiarzynka, easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Hej
Wlasnie odebrałam wyniki testu obciążenia glukozą:
Glukoza na czczo 67 (norma 70-99)
Glukoza po 1 h. 148
Glukoza po 2h. 148
Wy jestescie bardziej doswiadczone, jak myślicie ok? Na czczo jest nawet poniżej normy, ale martwi mnie że po 1h i po 2h jest tak samito naszszczęśliwy cykl!
nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
asiek191 wrote:Hej
Glukoza po 1 h. 148
Glukoza po 2h. 148
Wy jestescie bardziej doswiadczone, jak myślicie ok? Na czczo jest nawet poniżej normy, ale martwi mnie że po 1h i po 2h jest tak sami
Nie chcę martwić, ale po 2 godzinach miałam lepszy wynik: 143 i musiałam przejść na dietę i dostałam glukometr. Po godzinie miałam 141. Jak to lekarz ocenił to stan przedcukrzycowy.
Edit: a na czczo może być wynik 60-90 -> mam często rano w dolnej granicy normy i zdaniem diabetologa jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 16:44
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
asiek191 wrote:Hej
Glukoza po 1 h. 148
Glukoza po 2h. 148
Wy jestescie bardziej doswiadczone, jak myślicie ok? Na czczo jest nawet poniżej normy, ale martwi mnie że po 1h i po 2h jest tak sami