WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki gdyby ktoras potrzebowala spodnicy to polecam, wlasnie przyszla jest mega-wygodna lekka zwiewna i do tego ladna, chyba kupie tez 2 w innym kolorze :)

http://allegro.pl/spodnica-maxi-ciazowa-s-m-l-i5395539773.html

4me, Natka88 lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie... Jak powiedziałam lekarzowi o tym, że tak nisko, prawie w pochwie czuję ruchy i rozpieranie dziecka, to od razu kazał kłaść się na fotel, bo ponoć w pierwszej ciąży tak być nie powinno. No i według niego szyjka się skraca, więc oszczędny tryb życia i USG za 2 tygodnie :( Kurcze mam nadzieję, że będzie OK, bo za 3 tyg. mam to echo serca w Wa-wie i lipnie żeby mi kolejka przepadła ;/
    Nie dopytałam jednak co dokładnie znaczy "oszczędny tryb życia". Dziewczyny, które miałyście z szyjką podobnie - dopomóżcie. To chyba nie znaczy, że mam leżeć cały czas...

• .ona. Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:
    właśnie wyczytałam że:
    "w 2014 roku zmieniono normę stężenia glukozy dla ciężarnych w 120. minucie OGTT. Aktualnie cukrzycę u kobiet w okresie ciąży na podstawie OGTT rozpoznaje się, gdy co najmniej 1 wynik oznaczenia glukozy wynosi: na czczo ≥92 mg/dl (5,1mmol/l), po 1h ≥180mg/dl (10,0mmol/l), a po 2h ≥153mg/dl (8,5mmol/l). Niższe od ww. wartości glikemii uznaje się za prawidłowe"

czyli jest szansa że obejdzie się od diety, ale to wszystko zależy od doktorki bo według tych nowych norm się mieszczę :)

No właśnie, to zalezy od lekarza, który jakie normy uznaje. Mój gin kazał mi odwiedzić diabetologa. Diabetolog z kolei powiedział, że to jeszcze wg nowych norm nie jest cukrzyca, tylko stan przedcukrzycowy i że dobrze, że przyszłam, bo za parę tygodni te wyniki mogłyby być większe.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ale to jest chyba dla dawki 75gr Ty miałaś 50gr...

ja miałam obciążenie 75g :)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się udało znaleźć dentystę na nfz. Kobiecina super :) miła nie bolało :) zrobiła jak to ona powiedziała opatrunek na zęba i mam zęby do leczenia( niby mówią, żeby w ciąży zębów nie leczyć bo są słabsze, ale wolę je zrobić, jak już wiem i mieć z głowy) Póki co ząb nie boli, no nic nie możemy zrobić bo nie można mi rtg zrobić , więc po porodzie będzie trzeba zobaczyć czy ząb do kanałowego leczenia się nadaje czy nie :). Ale ogólnie miła fajna i będę do niej chodziła :).

easymum lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Ja już po wizycie... Jak powiedziałam lekarzowi o tym, że tak nisko, prawie w pochwie czuję ruchy i rozpieranie dziecka, to od razu kazał kłaść się na fotel, bo ponoć w pierwszej ciąży tak być nie powinno. No i według niego szyjka się skraca, więc oszczędny tryb życia i USG za 2 tygodnie :( Kurcze mam nadzieję, że będzie OK, bo za 3 tyg. mam to echo serca w Wa-wie i lipnie żeby mi kolejka przepadła ;/
    Nie dopytałam jednak co dokładnie znaczy "oszczędny tryb życia". Dziewczyny, które miałyście z szyjką podobnie - dopomóżcie. To chyba nie znaczy, że mam leżeć cały czas...

Nastraszył Cię ;/ ja jestem w pierwszej ciąży, też nisko bardzo mi dziecko leży, szyjka mi się nie skraca, ja bym sprawdziła u drugiego lekarza bo ten jakieś banaluki Ci opowiada i Cię stresuje

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po za tym dziewczyny właśnie wróciłam :P z Czapur, mamy wodę :) więc od soboty mieszkamy już u siebie :3

Natka88, Lilla My, Mozjaka, Gusiak, adzia, Kucykowa, Misi@ lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczynki gdyby ktoras potrzebowala spodnicy to polecam, wlasnie przyszla jest mega-wygodna lekka zwiewna i do tego ladna, chyba kupie tez 2 w innym kolorze :)

http://allegro.pl/spodnica-maxi-ciazowa-s-m-l-i5395539773.html

A jak z rozmiarem? I jaki kolorek sobie wzięłaś? Też robię przymiarkę :)

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:
    ja miałam obciążenie 75g :)
    A to sorrki cos nie doczytałam:)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A mi się udało znaleźć dentystę na nfz. Kobiecina super :) miła nie bolało :) zrobiła jak to ona powiedziała opatrunek na zęba i mam zęby do leczenia( niby mówią, żeby w ciąży zębów nie leczyć bo są słabsze, ale wolę je zrobić, jak już wiem i mieć z głowy) Póki co ząb nie boli, no nic nie możemy zrobić bo nie można mi rtg zrobić , więc po porodzie będzie trzeba zobaczyć czy ząb do kanałowego leczenia się nadaje czy nie :). Ale ogólnie miła fajna i będę do niej chodziła :).

Anulka, niechcący dotknęłam "nie lubię" :( do bani ten przycisk :(

gg64rl68s121551a.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB, super jest ta spodnica:) Napiszesz tylko pozniej jak zachowuje sie material po praniu?

Ja tsh w cyklu, w ktorym sie udalo mialam 3,2, a kolo 8tc juz 0,98. Moja gin twierdzi, ze tsh samo w sobie nie przeszkadza zajsc w ciaze nawet jezeli dochodzi do gornej granicy normy, ale trzeba to kontrolowac i koniecznie sprawdzac czy do "wyzszego" tsh nie dolaczylo cos jeszcze.

Ktoras z Was pytala, czy to swoje dziecko mam w avatarze;) Nie, nie moje;)

Mam do Was pytanie. Niby II trymestr to taka dawka energii, aja od ostatniego tygodnia moglabym tylko spac! Ledwo wstane, a juz jestem zmeczona. Nie jestem w stanie sie na niczym skupic, nic zrobic, niczego sie nauczyc, a zaraz obrona:/ Macie jakies patenty na lepsza forme?

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze nie twoje bo takiego słodziak bym zjadła na raz nie wiem czemu ale uwielbiam dzieci z włosami takie tłusciutkie :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie urodzilam z taka burza wlosow, wiec moze moja corcia tez taka czupryne odziedziczy choc na chwile :)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny potrzebuje porady.
    za tydzień (23) mam obronę. Na uczelnię mam 50 km. dobrze się czuję i zastanawiam się nad tym czy nie pojechać autem na obronę. Prosiłam mojego zacnego męża, żeby wziął urlop na ten dzień i mnie zawiózł, ale jak to on ma 100 innych rzeczy na głowie i zapomniał. Codziennie jeżdżę samochodem jako kierowca i nie mam z tym problemów. Co zrobiłybyście na moim miejscu?

• AniaM Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy_etka no nie będę mówić że wykrakałam fufu ale coś w tym jest bo moja tez mówiła o tym kopania w szyjkę.oszczędny tryb to nie dzwigaj, nie stój długo w jednym miejscu np jak gotujemy obiad, najlepiej niech twoja druga połówka to zrobi.Ogólnie mało się ruszaj dużo Leż- poduszka pod pupę żeby biodra były wyżej wtedy bobas nie uciska na szyjkę

snoopy_etka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka - ja wczoraj wracałam jako kierowca z Warszawy do Łodzi (w sumie ok. 140km) i dałam radę. Najwyżej będziesz robiła częstsze postoje, ale jeśli się dobrze czujesz, to ja osobiście bym nie widziała przeciwwskazań i bym pojechała.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:07

snoopy_etka lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    A jak z rozmiarem? I jaki kolorek sobie wzięłaś? Też robię przymiarkę :)
    niby rozmiar jest od s-l i sumie chyba tak jest bo pas jest rozciagliwy na dole jest szersza, ja zwykle doly mialam L i jest akurat ani nie obciska ani nie wisi, na brzuszku pas sie zatrzymuje a dol jest luzny, jutro rano zrobie zdjecie to wrzuce, wahalam sie z tym kolorem i wzielam grafit super wyglada do mietowej bluzki lub jasnoszarej, do zoltej tez, ale chyba zamowie tez koral bo strasznie mi sie podoba:)

dam znac jak po praniu:))

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    szukam opinii, bo na olx babka wystawiła, tyle,że niebieski, a będę mieć córeczkę to tak nie bardzo mi pasuje, ale mówi, że ma tez fioletowy, więc się jeszcze zastanawiam, poszperalam też w necie i duzo ludzi pisze, ze sie hamulce psuja i jest steasznie ciezki i ma maly kosz na zakupy, wiec jeszcze sie zastanawiam, dzis znalazlam piekniejszy, ale cena za wysoka;/

też czytałąm te opinie w necie, aczkolwiek moi znajomi nie narzekali i hamulce mają sprawne. w przyszłym tyg jadę go obejrzeć to jak coś napiszę Ci co myśle :)

MadziaRatMed, diatomka lubią tę wiadomość

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Leków żadnych nie dostałam, tyle co cały czas biorę magnez i nospę. Mój lekarz jest bardzo dobrym specjalistą, więc raczej mu ufam. No cóż, 2 tyg. leżenia i zobaczymy na usg, czy jest OK.

‹‹ 1266 1267 1268 1269 1270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ