X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki gdyby ktoras potrzebowala spodnicy to polecam, wlasnie przyszla jest mega-wygodna lekka zwiewna i do tego ladna, chyba kupie tez 2 w innym kolorze :)

http://allegro.pl/spodnica-maxi-ciazowa-s-m-l-i5395539773.html

4me, Natka88 lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie... Jak powiedziałam lekarzowi o tym, że tak nisko, prawie w pochwie czuję ruchy i rozpieranie dziecka, to od razu kazał kłaść się na fotel, bo ponoć w pierwszej ciąży tak być nie powinno. No i według niego szyjka się skraca, więc oszczędny tryb życia i USG za 2 tygodnie :( Kurcze mam nadzieję, że będzie OK, bo za 3 tyg. mam to echo serca w Wa-wie i lipnie żeby mi kolejka przepadła ;/
    Nie dopytałam jednak co dokładnie znaczy "oszczędny tryb życia". Dziewczyny, które miałyście z szyjką podobnie - dopomóżcie. To chyba nie znaczy, że mam leżeć cały czas...

• .ona. Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:
    właśnie wyczytałam że:
    "w 2014 roku zmieniono normę stężenia glukozy dla ciężarnych w 120. minucie OGTT. Aktualnie cukrzycę u kobiet w okresie ciąży na podstawie OGTT rozpoznaje się, gdy co najmniej 1 wynik oznaczenia glukozy wynosi: na czczo ≥92 mg/dl (5,1mmol/l), po 1h ≥180mg/dl (10,0mmol/l), a po 2h ≥153mg/dl (8,5mmol/l). Niższe od ww. wartości glikemii uznaje się za prawidłowe"

czyli jest szansa że obejdzie się od diety, ale to wszystko zależy od doktorki bo według tych nowych norm się mieszczę :)

No właśnie, to zalezy od lekarza, który jakie normy uznaje. Mój gin kazał mi odwiedzić diabetologa. Diabetolog z kolei powiedział, że to jeszcze wg nowych norm nie jest cukrzyca, tylko stan przedcukrzycowy i że dobrze, że przyszłam, bo za parę tygodni te wyniki mogłyby być większe.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ale to jest chyba dla dawki 75gr Ty miałaś 50gr...

ja miałam obciążenie 75g :)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się udało znaleźć dentystę na nfz. Kobiecina super :) miła nie bolało :) zrobiła jak to ona powiedziała opatrunek na zęba i mam zęby do leczenia( niby mówią, żeby w ciąży zębów nie leczyć bo są słabsze, ale wolę je zrobić, jak już wiem i mieć z głowy) Póki co ząb nie boli, no nic nie możemy zrobić bo nie można mi rtg zrobić , więc po porodzie będzie trzeba zobaczyć czy ząb do kanałowego leczenia się nadaje czy nie :). Ale ogólnie miła fajna i będę do niej chodziła :).

easymum lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Ja już po wizycie... Jak powiedziałam lekarzowi o tym, że tak nisko, prawie w pochwie czuję ruchy i rozpieranie dziecka, to od razu kazał kłaść się na fotel, bo ponoć w pierwszej ciąży tak być nie powinno. No i według niego szyjka się skraca, więc oszczędny tryb życia i USG za 2 tygodnie :( Kurcze mam nadzieję, że będzie OK, bo za 3 tyg. mam to echo serca w Wa-wie i lipnie żeby mi kolejka przepadła ;/
    Nie dopytałam jednak co dokładnie znaczy "oszczędny tryb życia". Dziewczyny, które miałyście z szyjką podobnie - dopomóżcie. To chyba nie znaczy, że mam leżeć cały czas...

Nastraszył Cię ;/ ja jestem w pierwszej ciąży, też nisko bardzo mi dziecko leży, szyjka mi się nie skraca, ja bym sprawdziła u drugiego lekarza bo ten jakieś banaluki Ci opowiada i Cię stresuje

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po za tym dziewczyny właśnie wróciłam :P z Czapur, mamy wodę :) więc od soboty mieszkamy już u siebie :3

Natka88, Lilla My, Mozjaka, Gusiak, adzia, Kucykowa, Misi@ lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczynki gdyby ktoras potrzebowala spodnicy to polecam, wlasnie przyszla jest mega-wygodna lekka zwiewna i do tego ladna, chyba kupie tez 2 w innym kolorze :)

http://allegro.pl/spodnica-maxi-ciazowa-s-m-l-i5395539773.html

A jak z rozmiarem? I jaki kolorek sobie wzięłaś? Też robię przymiarkę :)

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:
    ja miałam obciążenie 75g :)
    A to sorrki cos nie doczytałam:)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A mi się udało znaleźć dentystę na nfz. Kobiecina super :) miła nie bolało :) zrobiła jak to ona powiedziała opatrunek na zęba i mam zęby do leczenia( niby mówią, żeby w ciąży zębów nie leczyć bo są słabsze, ale wolę je zrobić, jak już wiem i mieć z głowy) Póki co ząb nie boli, no nic nie możemy zrobić bo nie można mi rtg zrobić , więc po porodzie będzie trzeba zobaczyć czy ząb do kanałowego leczenia się nadaje czy nie :). Ale ogólnie miła fajna i będę do niej chodziła :).

Anulka, niechcący dotknęłam "nie lubię" :( do bani ten przycisk :(

gg64rl68s121551a.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB, super jest ta spodnica:) Napiszesz tylko pozniej jak zachowuje sie material po praniu?

Ja tsh w cyklu, w ktorym sie udalo mialam 3,2, a kolo 8tc juz 0,98. Moja gin twierdzi, ze tsh samo w sobie nie przeszkadza zajsc w ciaze nawet jezeli dochodzi do gornej granicy normy, ale trzeba to kontrolowac i koniecznie sprawdzac czy do "wyzszego" tsh nie dolaczylo cos jeszcze.

Ktoras z Was pytala, czy to swoje dziecko mam w avatarze;) Nie, nie moje;)

Mam do Was pytanie. Niby II trymestr to taka dawka energii, aja od ostatniego tygodnia moglabym tylko spac! Ledwo wstane, a juz jestem zmeczona. Nie jestem w stanie sie na niczym skupic, nic zrobic, niczego sie nauczyc, a zaraz obrona:/ Macie jakies patenty na lepsza forme?

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze nie twoje bo takiego słodziak bym zjadła na raz nie wiem czemu ale uwielbiam dzieci z włosami takie tłusciutkie :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie urodzilam z taka burza wlosow, wiec moze moja corcia tez taka czupryne odziedziczy choc na chwile :)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny potrzebuje porady.
    za tydzień (23) mam obronę. Na uczelnię mam 50 km. dobrze się czuję i zastanawiam się nad tym czy nie pojechać autem na obronę. Prosiłam mojego zacnego męża, żeby wziął urlop na ten dzień i mnie zawiózł, ale jak to on ma 100 innych rzeczy na głowie i zapomniał. Codziennie jeżdżę samochodem jako kierowca i nie mam z tym problemów. Co zrobiłybyście na moim miejscu?

• AniaM Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy_etka no nie będę mówić że wykrakałam fufu ale coś w tym jest bo moja tez mówiła o tym kopania w szyjkę.oszczędny tryb to nie dzwigaj, nie stój długo w jednym miejscu np jak gotujemy obiad, najlepiej niech twoja druga połówka to zrobi.Ogólnie mało się ruszaj dużo Leż- poduszka pod pupę żeby biodra były wyżej wtedy bobas nie uciska na szyjkę

snoopy_etka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka - ja wczoraj wracałam jako kierowca z Warszawy do Łodzi (w sumie ok. 140km) i dałam radę. Najwyżej będziesz robiła częstsze postoje, ale jeśli się dobrze czujesz, to ja osobiście bym nie widziała przeciwwskazań i bym pojechała.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:07

snoopy_etka lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    A jak z rozmiarem? I jaki kolorek sobie wzięłaś? Też robię przymiarkę :)
    niby rozmiar jest od s-l i sumie chyba tak jest bo pas jest rozciagliwy na dole jest szersza, ja zwykle doly mialam L i jest akurat ani nie obciska ani nie wisi, na brzuszku pas sie zatrzymuje a dol jest luzny, jutro rano zrobie zdjecie to wrzuce, wahalam sie z tym kolorem i wzielam grafit super wyglada do mietowej bluzki lub jasnoszarej, do zoltej tez, ale chyba zamowie tez koral bo strasznie mi sie podoba:)

dam znac jak po praniu:))

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    szukam opinii, bo na olx babka wystawiła, tyle,że niebieski, a będę mieć córeczkę to tak nie bardzo mi pasuje, ale mówi, że ma tez fioletowy, więc się jeszcze zastanawiam, poszperalam też w necie i duzo ludzi pisze, ze sie hamulce psuja i jest steasznie ciezki i ma maly kosz na zakupy, wiec jeszcze sie zastanawiam, dzis znalazlam piekniejszy, ale cena za wysoka;/

też czytałąm te opinie w necie, aczkolwiek moi znajomi nie narzekali i hamulce mają sprawne. w przyszłym tyg jadę go obejrzeć to jak coś napiszę Ci co myśle :)

MadziaRatMed, diatomka lubią tę wiadomość

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Leków żadnych nie dostałam, tyle co cały czas biorę magnez i nospę. Mój lekarz jest bardzo dobrym specjalistą, więc raczej mu ufam. No cóż, 2 tyg. leżenia i zobaczymy na usg, czy jest OK.

‹‹ 1266 1267 1268 1269 1270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ