Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczynki gdyby ktoras potrzebowala spodnicy to polecam, wlasnie przyszla jest mega-wygodna lekka zwiewna i do tego ladna, chyba kupie tez 2 w innym kolorze
http://allegro.pl/spodnica-maxi-ciazowa-s-m-l-i5395539773.html4me, Natka88 lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie... Jak powiedziałam lekarzowi o tym, że tak nisko, prawie w pochwie czuję ruchy i rozpieranie dziecka, to od razu kazał kłaść się na fotel, bo ponoć w pierwszej ciąży tak być nie powinno. No i według niego szyjka się skraca, więc oszczędny tryb życia i USG za 2 tygodnie
Kurcze mam nadzieję, że będzie OK, bo za 3 tyg. mam to echo serca w Wa-wie i lipnie żeby mi kolejka przepadła ;/
Nie dopytałam jednak co dokładnie znaczy "oszczędny tryb życia". Dziewczyny, które miałyście z szyjką podobnie - dopomóżcie. To chyba nie znaczy, że mam leżeć cały czas...
-
asiek191 wrote:właśnie wyczytałam że:
"w 2014 roku zmieniono normę stężenia glukozy dla ciężarnych w 120. minucie OGTT. Aktualnie cukrzycę u kobiet w okresie ciąży na podstawie OGTT rozpoznaje się, gdy co najmniej 1 wynik oznaczenia glukozy wynosi: na czczo ≥92 mg/dl (5,1mmol/l), po 1h ≥180mg/dl (10,0mmol/l), a po 2h ≥153mg/dl (8,5mmol/l). Niższe od ww. wartości glikemii uznaje się za prawidłowe"
czyli jest szansa że obejdzie się od diety, ale to wszystko zależy od doktorki bo według tych nowych norm się mieszczę
No właśnie, to zalezy od lekarza, który jakie normy uznaje. Mój gin kazał mi odwiedzić diabetologa. Diabetolog z kolei powiedział, że to jeszcze wg nowych norm nie jest cukrzyca, tylko stan przedcukrzycowy i że dobrze, że przyszłam, bo za parę tygodni te wyniki mogłyby być większe.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
A mi się udało znaleźć dentystę na nfz. Kobiecina super
miła nie bolało
zrobiła jak to ona powiedziała opatrunek na zęba i mam zęby do leczenia( niby mówią, żeby w ciąży zębów nie leczyć bo są słabsze, ale wolę je zrobić, jak już wiem i mieć z głowy) Póki co ząb nie boli, no nic nie możemy zrobić bo nie można mi rtg zrobić , więc po porodzie będzie trzeba zobaczyć czy ząb do kanałowego leczenia się nadaje czy nie
. Ale ogólnie miła fajna i będę do niej chodziła
.
easymum lubi tę wiadomość
-
snoopy_etka wrote:Ja już po wizycie... Jak powiedziałam lekarzowi o tym, że tak nisko, prawie w pochwie czuję ruchy i rozpieranie dziecka, to od razu kazał kłaść się na fotel, bo ponoć w pierwszej ciąży tak być nie powinno. No i według niego szyjka się skraca, więc oszczędny tryb życia i USG za 2 tygodnie
Kurcze mam nadzieję, że będzie OK, bo za 3 tyg. mam to echo serca w Wa-wie i lipnie żeby mi kolejka przepadła ;/
Nie dopytałam jednak co dokładnie znaczy "oszczędny tryb życia". Dziewczyny, które miałyście z szyjką podobnie - dopomóżcie. To chyba nie znaczy, że mam leżeć cały czas...
Nastraszył Cię ;/ ja jestem w pierwszej ciąży, też nisko bardzo mi dziecko leży, szyjka mi się nie skraca, ja bym sprawdziła u drugiego lekarza bo ten jakieś banaluki Ci opowiada i Cię stresuje -
PannaB wrote:dziewczynki gdyby ktoras potrzebowala spodnicy to polecam, wlasnie przyszla jest mega-wygodna lekka zwiewna i do tego ladna, chyba kupie tez 2 w innym kolorze
http://allegro.pl/spodnica-maxi-ciazowa-s-m-l-i5395539773.html
A jak z rozmiarem? I jaki kolorek sobie wzięłaś? Też robię przymiarkę -
anulka20 wrote:A mi się udało znaleźć dentystę na nfz. Kobiecina super
miła nie bolało
zrobiła jak to ona powiedziała opatrunek na zęba i mam zęby do leczenia( niby mówią, żeby w ciąży zębów nie leczyć bo są słabsze, ale wolę je zrobić, jak już wiem i mieć z głowy) Póki co ząb nie boli, no nic nie możemy zrobić bo nie można mi rtg zrobić , więc po porodzie będzie trzeba zobaczyć czy ząb do kanałowego leczenia się nadaje czy nie
. Ale ogólnie miła fajna i będę do niej chodziła
.
Anulka, niechcący dotknęłam "nie lubię"do bani ten przycisk
-
PannaB, super jest ta spodnica:) Napiszesz tylko pozniej jak zachowuje sie material po praniu?
Ja tsh w cyklu, w ktorym sie udalo mialam 3,2, a kolo 8tc juz 0,98. Moja gin twierdzi, ze tsh samo w sobie nie przeszkadza zajsc w ciaze nawet jezeli dochodzi do gornej granicy normy, ale trzeba to kontrolowac i koniecznie sprawdzac czy do "wyzszego" tsh nie dolaczylo cos jeszcze.
Ktoras z Was pytala, czy to swoje dziecko mam w avatarze;) Nie, nie moje;)
Mam do Was pytanie. Niby II trymestr to taka dawka energii, aja od ostatniego tygodnia moglabym tylko spac! Ledwo wstane, a juz jestem zmeczona. Nie jestem w stanie sie na niczym skupic, nic zrobic, niczego sie nauczyc, a zaraz obrona:/ Macie jakies patenty na lepsza forme? -
nick nieaktualnydziewczyny potrzebuje porady.
za tydzień (23) mam obronę. Na uczelnię mam 50 km. dobrze się czuję i zastanawiam się nad tym czy nie pojechać autem na obronę. Prosiłam mojego zacnego męża, żeby wziął urlop na ten dzień i mnie zawiózł, ale jak to on ma 100 innych rzeczy na głowie i zapomniał. Codziennie jeżdżę samochodem jako kierowca i nie mam z tym problemów. Co zrobiłybyście na moim miejscu? -
Snoopy_etka no nie będę mówić że wykrakałam fufu ale coś w tym jest bo moja tez mówiła o tym kopania w szyjkę.oszczędny tryb to nie dzwigaj, nie stój długo w jednym miejscu np jak gotujemy obiad, najlepiej niech twoja druga połówka to zrobi.Ogólnie mało się ruszaj dużo Leż- poduszka pod pupę żeby biodra były wyżej wtedy bobas nie uciska na szyjkę
snoopy_etka lubi tę wiadomość
-
Mozjaka - ja wczoraj wracałam jako kierowca z Warszawy do Łodzi (w sumie ok. 140km) i dałam radę. Najwyżej będziesz robiła częstsze postoje, ale jeśli się dobrze czujesz, to ja osobiście bym nie widziała przeciwwskazań i bym pojechała.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
easymum wrote:A jak z rozmiarem? I jaki kolorek sobie wzięłaś? Też robię przymiarkę
dam znac jak po praniu:)) -
nick nieaktualnyMadziaRatMed wrote:szukam opinii, bo na olx babka wystawiła, tyle,że niebieski, a będę mieć córeczkę to tak nie bardzo mi pasuje, ale mówi, że ma tez fioletowy, więc się jeszcze zastanawiam, poszperalam też w necie i duzo ludzi pisze, ze sie hamulce psuja i jest steasznie ciezki i ma maly kosz na zakupy, wiec jeszcze sie zastanawiam, dzis znalazlam piekniejszy, ale cena za wysoka;/
też czytałąm te opinie w necie, aczkolwiek moi znajomi nie narzekali i hamulce mają sprawne. w przyszłym tyg jadę go obejrzeć to jak coś napiszę Ci co myśleMadziaRatMed, diatomka lubią tę wiadomość