X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka moim zdaniem jeżeli dobrze się czujesz i nie ma żadnych przeciwwskazań to spokojnie możesz jechać.

Snoopy ja uważam tak jak Angela pisze, czyli spokojny tryb życia z przerwami i bez wariackich papierów.

A u mnie chyba zaczął się etap "Wicia Gniazda". No cały czas chodzę sprzątam, ciągle wyszukuje sobie jakąś robotę nawet najmniejsza ilość kurzu mi przeszkadza. Przed chwilą skończyłam sprzątać łazienkę i prać ręcznie ciuszki Małej (czerwone) i dalej czuje niedosyt. :-O R dziś powiedział że co trymestr zmieniam się o 180 stopni. I najlepsze jest to że nie jestem zmęczona.:-O

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla reszty dziewczyn jeszcze: Ja też miałam (dawno temu już) takie uczucie, jakby mi dziecko miało dołem nóżkę zgubić i jakby parło w dół - a z szyjką było wszystko ok, także jeśli komuś lekarz nie stwierdził niewydolności szyjki, to niech się nie stresuje na zapas! :)

Natomiast jeśli faktycznie szyjka jest niewydolna, to rzeczywiście trzeba poleniuchować dla dobra malucha :)

Słuchajcie, byliśmy dzisiaj z mężem jeszcze raz w smyku, żeby jeszcze dokładniej obejrzeć sobie Barlettę (bo wcześniej oglądaliśmy też inne wózki) - ponad godzinę się bawiliśmy, składaliśmy, rozkładaliśmy, rozpinaliśmy, wszystkie mechanizmy obczailiśmy itd. :) Jeśli macie jakieś pytania, to walcie śmiało, chyba już wszystko wiem :)
    Oprócz jednej rzeczy... do czego są takie białe kawałki materiału frotte z rzepem (wyglądają jak takie ręczniczkowe ochraniacze na rączkę dla spoconych rąk? :O) ;)

Aaa i jeszcze jedno! W C&A są świetne materiałowe krótkie spodenki - luźne, cieniutkie i przewiewne i z szeroką gumką. Nadają się na ciążę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 21:02

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:05

snoopy_etka, agatka196 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w smyku wózków nie ma :-( dlaczego? I specjalnie muszę zasuwać do Wrocławia obczaić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma tez nie wiem po co te białe cosie.

kurcze chyba już mam dość ciąży, bo odeszły ode mnie czarne myśli związane z porodem i już nie mogę się doczekać.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:05

8pdp47e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka - ja byłam np. w chyba największym Smyku w Łodzi, a z łóżeczek mieli dwa modele. Dzisiaj dla odmiany pojechałam do takiego sklepu Mama i ja - chyba z 30 modeli wystawionych, samych wózków z 50 - można złożyć, rozłożyć, pojeździć. W ogóle byłam zachwycona ilością akcesoriów dziecięcych i nie mogę się doczekać jak tam pojedziemy zamówić wszystko :D

agatka196 lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a lozeczko lepiej z szuflada czy bez?przy da sie czy zbieracz kurzu?

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczyny a lozeczko lepiej z szuflada czy bez?przy da sie czy zbieracz kurzu?

Ze względu na małą ilość miejsca ja kupuję z szufladą - przyda się przynajmniej na pieluchy albo jakieś inne tego typu "akcesoria". Widziałam dzisiaj też te łóżeczka, które mają funkcję kołyski. Matko, jak to się przyjemnie bujało :) :) :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • aldonaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:08

l22nhdge5b933eoh.png
  • agatka196 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B ja mam z szufladą i jestem zadowolona. Na razie mam tam buty małej i Chusteczki nawilżane.

Lilla My tylko u nas nigdzie prawie nie ma wózków a przynajmniej nie takie jak mi się podobają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 21:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo u mnie jest smyk megastore :P

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaaa, są różne właśnie, jedne krótsze, inne takie przed kolana nawet, ale chyba każde tyłek zakrywały ;D nie mierzyłam nawet, bo po tej zabawie z wózkami nie miałam już siły, ale zapamiętałam sobie, żeby tam po nie wrócić :)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Sigma lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma widzę, że humorek dopisuje przy zakupie wózka:D Taka podekscytowana:D Fajnie, my właśnie wybieramy pościel i wanienkę:) A moje 1,5 kg szczęście tak mocno mnie kopie, że już kilka razy krzyknęłam AŁA hehe. Chyba ma dużo do powiedzenia przy wybieraniu:D W ogóle dzisiaj na usg miał czkawkę, ja tego nie czułam, ale widać było. I tak słodko gadał coś tam hehe, całyy czas otwierał buziaka i zamykał:D

Ja też się nie mogę doczekać porodu i momentu kiedy go będę tulić i całować:) Śmieję się, że go rozbiorę od razu i całego posprawdzam i wycałuję:)

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:13

Dżuls, Lady Savage, agatka196, Kucykowa lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dziś po wizycie, już 1340g szczęścia <3
    Moja wstydnisia chyba postanowiła, że buzi nam nie pokaże do samego porodu, chcielibyśmy zrobić 3D, ale to się raczej nie uda, bo ostatni raz kawałek buziaka widzieliśmy gdzieś w 17 tygodniu. :P

U mnie remont, jutro się wynoszę nocować do mamy, bo trzeba rozmontowac łóżko. Jestem już ledwo ciepła, ostatnio ciągle dużo roboty, ale liczę, że jeszcze z miesiąc i wszystko uda się wyszykować. Teraz w najbliższych planach pilnie podjąć decyzję jakie łóżeczko.

diatomka, skabarka, Gusiak, karolcia87, .ona., easymum, snoopy_etka, kasig, Wonderland, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka wow! Jaka waga! Brawo

la_lenka lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A pamiętacie jeszcze nie tak dawno cieszył Nas każdy centymetr, każdy gram. ☺A teraz jak to poważnie brzmi, że już prawie każda z Nas nosi pod swoim serduszkiem ponad 1000gr Swojego szczęścia ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 00:10

Nancy87, diatomka, Lady Savage, kasig, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
‹‹ 1267 1268 1269 1270 1271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ