Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj tak, lusterko pomogło, ale oczywiście też się pozacinałam
I wylałam całą miseczkę wody na podłogę jak zmieniałam pozycjęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 08:59
Lady Savage lubi tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
witam się z rana,
u mnie częstsze wizyty dopiero w ostatnim miesiącu.
Czy któraś z Was nie ma (tak jak ja) co miesiąc usg? Ja miałam na samym początku, później w 12 tyg, połówkowe i teraz w 30. Miałam jeszcze w 16 i 18, ale to wynikało z mojego PAPPA.
Skarabka - super, że impreza się udała. Ja w zeszłym roku też swojemu zrobiłam w czerwcu i skubaniem w lipcu już tego nie pamiętał
Trzymam kciuki za wizyty -
Trix nie martw się, planowo powinny być właśnie 3 badania usg, jeśli nic się nie dzieje. Inne są albo przy problemach, albo z ciekawości
Ja właśnie wstałam i przez tę szyjkę odpadły mi plany dużego prania i remamentu w szafkach. I co ja będę robić? Chyba przeproszę się z szydełkiem: PLady Savage lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry ... ale się umeczylam tej nocy... jak przebudzilam się przed 1 tak do 4 nici ze spania... dobrze, ze nad ranem udało mi się jeszcze zdrzemnac...
Trix ja też nie mam USG co wizytę... ostatnio miałam robione w maju... teraz na wizycie w czerwcu lekarz tylko szybko zetknął na małą i koniec... w lipcu tez wizyta bez USG, wtedy mamy się umawiać, wiec najbliższe czeka mnie pod koniec lipca (ale to tylko dlatego, ze jadę do kliniki gdzie planuje rodzic na wizytę), bo u mojego gina prowadzonego najblizasze USG wypada w sierpniu...
ps. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty -
Dominka92 wrote:Ja wizyty od poczatku ciazy mam co 3 tyg, teraz bede miala co 2 a potem od 36 co tydzien i na NFZ, tak tam poprostu jest. A jak chce lepsze USG to umawiam sie z nim prywatnie. Ale zawsze na NFZ jak ide to pyta czy podgladamy dzidziusia no to nie jestem w stanie odmowic
I mam zaczac liczyc ruchy ale dzis mala tak kopie od 6 rano ze sie zaczynam gubic w liczeniubo dali wytyczne w jakich sytuacjach i kiedy ma byc min liczba ruchow. Napewno po powrocie do domu tez bede liczyc
Dominka podziel sie proszę wytycznymi
Mi sie jakies 3 tygodnie temu maly obrocil glowka w dol. Odkąd zmienił pozycje jego ruchy odczuwalne są zupełnie inaczej- tak jakby slabiej. Wczesniej uderzal nóżkami w dol brzucha i to bylo nieprzyjemne. Dodatkowo mialam tez to uczucie co niektóre z Was, ze zaraz mi wyskoczy- kopal w cos i to tak jakby rezonowalo aż do wyjścia z pochwy. W moim przypadku jednak to nie byla skracajaca sie szyjka. W ciagu dwóch miesięcy mialam 3 razy sprawdzona i zawsze pelne 42 mm
Teraz ruchy sa takie śmieszne... Jak sie czasem wierci to czuje poszczególne części ciała pod swoja dlonia- to jest straszne czasem
-
Wiecie co a ja mam jakos tak śmiesznie, ze włosów na głowie wiecej i szybciej rosną a te na nogach wolniej
idealnie prawda !?!
Dobra zbieram sie bo jadę z mama po sukienkę na wesela dla niej.
Sigma zajrzę tez do C&A po spodenki bo jestem wlasnie na etapie poszukiwania
Takze dzieki za cynkSigma lubi tę wiadomość
-
dzień dobry
ja też mam dziś wizytę i aż się nie mogę doczekać ile waży mój mały robaczek
też zaraz śmigam pod prysznic na akrobatykę depilacyjną, zobaczymy co z tego wyjdzie. A co do ruchów dziecka po glukozie, to mój przez pierwsze pół godziny ani drgnął, a potem jak zaczął szaleć to cały brzuchol latał. A co do usg mój gin prywatny robi oczywiście co wizytę, ale chodzę też na nfz, głównie po to by nie płacić za badania i u tej ginekolog nie miałam jeszcze ani jednego usg, jak dla mnie to kpina, ale ona stwierdziła, że ciąża rozwija się dobrze więc nie ma potrzeby
-
Lilla My wrote:Mój wczoraj się tak wypiął w którymś momencie (oczywiście jak już czekałam do położnej!!!!), że brzuch wystawał i był twardy tylko z jednej strony
Największy ubaw mam z mojego faceta- jak czuje te części ciała małego albo widzi takie zniekształcenia brzucha to jeszcze bardziej zadziwiony niż ja. Za dużo filmow science fiction sie na ogladal o obcych w brzuchachWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 09:40
Natka88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak Wam się tak dzidzuś napręża, to Was nie boli, no kiedyś jak mi wychodziła taka górka to nic nie czułam, teraz jak mi wychodzi, to zaraz jest twarda i tak naprężona że aż boli, mówię wtedy Zuziu przesuń się bo strasznie boli. Czasami usłucha a czasami napręża się jeszcze bardziej
-
kasig wrote:dzień dobry
ja też mam dziś wizytę i aż się nie mogę doczekać ile waży mój mały robaczek
też zaraz śmigam pod prysznic na akrobatykę depilacyjną, zobaczymy co z tego wyjdzie. A co do ruchów dziecka po glukozie, to mój przez pierwsze pół godziny ani drgnął, a potem jak zaczął szaleć to cały brzuchol latał. A co do usg mój gin prywatny robi oczywiście co wizytę, ale chodzę też na nfz, głównie po to by nie płacić za badania i u tej ginekolog nie miałam jeszcze ani jednego usg, jak dla mnie to kpina, ale ona stwierdziła, że ciąża rozwija się dobrze więc nie ma potrzeby
OMG! Ona chyba musi podejrzewać, ze chodzisz gdzie indziej... Jak mogla Ci nie zrobić żadnego USG i stwierdzić, ze ciaza zdrowa... A polowkowe?
Normalnie takiej babie powinno sie zabronić wykonywać zawodu. A pozniej wielkie zdziwienie, ze dziecko nie ma raczki, nóżki albo ma inne choroby wrodzone... Brrr konował
-
Lady Savage wrote:Dziewczyny a jak Wam się tak dzidzuś napręża, to Was nie boli, no kiedyś jak mi wychodziła taka górka to nic nie czułam, teraz jak mi wychodzi, to zaraz jest twarda i tak naprężona że aż boli, mówię wtedy Zuziu przesuń się bo strasznie boli. Czasami usłucha a czasami napręża się jeszcze bardziej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 09:48