WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mówimy, że z naszego już dobry kurczak hehe. Cieszę się, że już tyle waży:)

diatomka, Lady Savage lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MusZe inhalacje robic teraz bo znow sie zaczelam dusic:(

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę Diatomka, ze nie tylko u mnie ciężka noc... czuje się fatalnie, gardło boli, gorrrrrraco i jeszcze zaczęła męczyć mnie zgaga... a na domiar wszystkiego swedzą mnie dziąsła :/

W życiu czegoś takiego jak swędzenie dziąseł nie mialam i kompletnie nie wiem jak sobie z tym poradzić...

Czuje, że to będzie dluuuuga noc...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w III trymestrze :)
    Czekam na obchod,wyniki, badanie szyjki i decyzje czy dzis wychodzimy czy zostajemy :)

Lady Savage, easymum, Gusiak, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki, powodzenia na dzisiejszych wizytach. Do mojej jeszcze dwa tyg :P ciekawa czy mała dobije do 2kg. A czy wiecie że od 31 tyg ciąży wizyty u ginekologa są co 2 tyg a nie co 4.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Dominika kciuki za wyjście do domu :-)

Tak czytając Wasze wieści z wizyt to aż pragnę zobaczyć naszego szkraba a tu aż 3 tygodnie do wizyty bo dr na urlop pojechał.
    Ale bardzo się ciesze że tak pięknie nasze dzieciaczki rosną i się rozwijają <3

Chorowitki zdrówka!

Powodzenia na wizytach i miłego dnia :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w ten słoneczny dzień. ☺My dziś z Lenką zaczynamy 30 tydzień. ☺

Powodzenia na dzisiejszych wizytach. ☺Trzymam kciuki. ☺

agatka196, easymum, Lady Savage, Gusiak, kasig, skabarka, Wonderland, Kasiarzynka, Dżuls lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka :D ja dzisiaj wizytuję z rana, właśnie wygrzebuję się z łóżka i idę zbierać :) jak zwykle bez USG, ale poznam wyniki krzywej, morfo i moczu ;)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja mam teraz wizytę 21 lipca, bo moja jedzie na urlop i mam tydzień później. Hmm ciekawe kiedy później będę miała. Na następną wizytę mam zrobić tylko badanie moczu i albo ona zrobi mi wymaz do GBS albo powie mi, gdzie zrobić.

Gbs- to już naprawdę blisko:)

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuję na 13 dzisiaj i oczywiście próbuję się zabrać za golenie - jakiś czas temu było łatwiej :P

Sigma, adzia lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila My lusterko i do dzieła :-P

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i dobrego dnia zycze :)

Co do wizyt, to ostatnio chodze co 3 tygodnie :).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam mamuśki, powodzenia na dzisiejszych wizytach. Do mojej jeszcze dwa tyg :P ciekawa czy mała dobije do 2kg. A czy wiecie że od 31 tyg ciąży wizyty u ginekologa są co 2 tyg a nie co 4.
    Nie do końca.. Ostatnio pytałam mojego lekarza, od którego tygodnia są częstsze wizyty i powiedział, że jesli ciąża rozwija się prawidłowo i nic się nie dzieje, to nie ma sensu robi częstszych wizyt, bo to wyciąganie kasy. Tak więc ja byłam 8.06 kolejna 10.07 a kolejna w sierpniu :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

Właśnie siedzę pod laboratorium, "cudowny" nektar wypiłam, jakoś poszło, chociaż teraz samopoczucie kiepskie, kręci mi się w głowie i słabo mi, ale dam radę. Chyba ...

Czy dziecko nie powinno zacząć fikać po takiej dawce glukozy? Moja siedzi cichutko. Zresztą coś słabiej ją czuję od wczoraj, kilka kopniaczków wieczorem, kilka rano i cisza. Martwić się? Niby to łożysko z przodu ... Ech, ciągle coś ...

gg64rl68s121551a.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze. Ja jutro mam wizytę z rana :-) dzisiaj zaliczenie i wpisy :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyty od poczatku ciazy mam co 3 tyg, teraz bede miala co 2 a potem od 36 co tydzien i na NFZ, tak tam poprostu jest. A jak chce lepsze USG to umawiam sie z nim prywatnie. Ale zawsze na NFZ jak ide to pyta czy podgladamy dzidziusia no to nie jestem w stanie odmowic :P
    I mam zaczac liczyc ruchy ale dzis mala tak kopie od 6 rano ze sie zaczynam gubic w liczeniu :D bo dali wytyczne w jakich sytuacjach i kiedy ma byc min liczba ruchow. Napewno po powrocie do domu tez bede liczyc :)

4me lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ja wizytuję na 13 dzisiaj i oczywiście próbuję się zabrać za golenie - jakiś czas temu było łatwiej :P
    to samo miałam... pozacinałam się jakby mnie ktoś próbował obrzezać... ale będzie wiocha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    powodzenia na wizytach dziewczyny :)

Moje są jednego razu po 3tygodniach innego po miesiącu, w poniedziałek mam na 10.20 , jutro idę na morfologie.
    Pogoda słoneczna ale pewnie chłodniej, wstałam z łóżka połamana, miednica mnie boli :/

Muszę się zebrać aby spojrzeć na wózki i łóżeczka, tzn wózek używany będzie ale nie zaszkodzi popatrzeć może zmienię zdanie :D

Miałam głupie sny tej nocy

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Nie do końca.. Ostatnio pytałam mojego lekarza, od którego tygodnia są częstsze wizyty i powiedział, że jesli ciąża rozwija się prawidłowo i nic się nie dzieje, to nie ma sensu robi częstszych wizyt, bo to wyciąganie kasy. Tak więc ja byłam 8.06 kolejna 10.07 a kolejna w sierpniu :)

No to prywatnie, a na NFZ pisze że od 31 tyg co 2 tyg, a od 36 tyg co tydzień. Z tego co ja wiem to moja Pani dr tak robi.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum moja akurat fikała po glukozie, ale przecież nie ma obowiązku. ;)
    Co do ruchów to ja czasem naprawdę słabo czuje, nie dość, ze rzadko to jeszcze tylko delikatne pstryczki. Jednak łożysko z przodu robi dużą różnicę. Jak mała skieruje sie w kierunku łożyska to jest kilka dni baaardzo słabych, a potem znowu kilka dni szaleństwa. Jak cokolwiek sie dzieje to staram sie nie panikować, choć nie lubię tych momentów, wole jak szaleje, nawet jeśli to czasem jest nie do końca przyjemne.

easymum lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 1268 1269 1270 1271 1272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ