WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:08

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Lady mnie czasem boli jak mój maluszek wypnie się główką czy też pupką, nie odróżniam jeszcze, w okolicach pępka w innych okolicach brzucha jakoś nie boli ale przy pępku to aż czasem muszę kucnąć tak boli.

no dokładnie mam tak samo jak Tu, jeszcze jak leże na bokach to ok. Ale jak już na plecach albo siedzę, to mała się potrafi tak wyrwać do przodu że aż za boli. Tak samo z kopniakami, rzadko są, bo częściej czuje teraz jak rusza nóżkami, rączkami, główką, i innymi częściami ciała niż takie kopniaki kopniaki. Ale jak kopnie, to też tak zaboli, że aż krzyczę, ałć XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 09:54

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    OMG! Ona chyba musi podejrzewać, ze chodzisz gdzie indziej... Jak mogla Ci nie zrobić żadnego USG i stwierdzić, ze ciaza zdrowa... A polowkowe?

Normalnie takiej babie powinno sie zabronić wykonywać zawodu. A pozniej wielkie zdziwienie, ze dziecko nie ma raczki, nóżki albo ma inne choroby wrodzone... Brrr konował

raczej nie podejrzewa, ale tak jak mówisz taka osoba nie powinna prowadzić ciąż, ja to jeszcze pójdę prywatnie, ale chodzą do niej tez biedniejsze pacjentki, ktorych zwyczajnie nie stać i też nie mają robionych usg, tak więc dla mnie to naprawdę porażka, pewnie musi się stać jakaś tragedia żeby lekarka zmieniła nastawienie. Ale przykre że człowiek całe życie płaci składki a potem trafi na konowała i nic z tych składek nie ma

4me lubi tę wiadomość

• AniaM Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mam wyniki po tej mojej glukozie co mdlałam na czczo 85,5 po 2h 146,8 ktos pamieta te stare normy co obowiazywały przed 2014 r ?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) witam sie i ja:) my wczoraj byliśmy na szkole rodzenia, fajnie było, temat o karmieniu piersią :)

ja tez nie mam co wizytę USG, a wizyty mam z reguły co 3 tyg., na początku ciązy co 2.

mnie mocniejsze ruchy dziecka zaczynają boleć, a wypychanie się- najczęściej pupcią też odczuwam.
    wczoraj jak jechaliśmy właśnie do szkoły to mała tak mnie uderzała w szyjkę,ze aż płakać mi się chciało,bo było to często i mocno, raz aż poczułam to dosłownie w odbycie.
    Cieszę się, że wszystko z nią dobrze i daje o tym znać, ale jak na kobietkę przystało mogłaby być bardziej delikatna:)

Powodzenia dzis na wizytach:)

• justysss Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja!!

U mnie maluszek też się pręży i wystarczy dotknąć tego miejsca i się przesuwa.

W końcu ZUS zmobilizowal się i w czwartek dostanę pieniądze za okres 23.04-03.06. Dla Pani z zasiłków problemem było ze na odwrocie L4 brak było adnotacji ze "nadal jestem zatrudniona" mimo iż mam umowę na czas nieokreślony, pracodawca wg prawa nie może mnie zwolnić. Moje biuro dziennie wysyła L4 ciążowe i tylko na moim trzeba to pisać, bo akurat ta Pani ma rządzi się swoimi prawami. Masakra jakas. Dobrze że mamy za co żyć, a współczuję ludziom dla których to jedyne źródło utrzymania bo trzymać pieniądze dwa mniesiace to już przesada. Między innymi dlatego nie ruszyłam jeszcze z wyprawka ;/ teraz nadrobie zaleglosci ;)

aldonaa lubi tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • kasig Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach ten nasz zus, całe szczęście że mi płaci pracodawca, ale trzymać kasę dwa miesiące to naprawdę przesada, ciekawe czy zus wyplaci Ci jakies odsetki, bo gdybyś Ty tak się spóźniła dwa miesiące z opłatą dla nich to pewnie by je doliczyli

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nie - ZUS jak Urząd Skarbowy, odsetki i zwroty działają tylko w jedną stronę.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Ja mam wizyty co miesiac i usg za kazdy razem (chodze na NFZ). Na początku ciazy mialam wizyty co tydzien-dwa (do 10tc).

Nie wyobrazam sobie nie miec zadnego usg, przeciez trzeba sprawdzić czy maluszek się dobrze rozwija! Choc jak wiemy mozna miec i kilka usg, u kilku lekarzy i zaden nie zauwazy, ze dziecko nie ma raczek i nozek:/

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiele rzeczy w Polsce działa w jedną stronę.

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:13

kasig, Gusiak, aldonaa, Natka88, Czarna_88, magdalenkaihelenka, Wonderland, Sigma, agatka196, Lady Savage, Kasiarzynka, Nancy87, Terazsięuda:-), monaaa85, trix, sweety, Dżuls, Kucykowa, .ona., karolcia87, 4me lubią tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Powodzenie na wizytach i gratuluje już tych udanych :-)

Ja do lekarza róznie chodzę na początku co dwa tygodnie później co trzy-cztery tygodnie i za każdym razem mam usg robione :-)

Ja mojego szkraba widziałam tydzień temu i teraz idę dopiero 3 lipca i już nie mogę się doczekać tej wizyty i tego ile mój maluszek waży i jak wygląda :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:08

l22nhdge5b933eoh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na nfz co miesiąc i co miesiąc mam usg :) ciekawa jestem czy jutro zrobi mi usg skoro byłam w szpitalu i miałam :) no ale miejmy nadzieję , że zrobi , bo chciałabym wiedzieć ile mój maluszek waży :) Co do wypinania się u mnie nic nie widać jedynie czuję, że kopniaki są mocniejsze :) i silniejsze. Ostatnio kopnął mnie w pęcherz to aż bolało :/ , a mój mąż dostał w ucho dwa razy kopniaka chyba chciał powiedzieć " tato nie podsłuchuj mnie". U nas w Jeleniej nie zakładają szwów ani pesserów czy jakoś się tam zwie na krótkie szyjki, twierdzą , że nie mają doświadczenia , a jak u was w miastach?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka pewnie by zrobiła, żeby się na własne oczy przekonać, czy wszystko w porządku z dzieckiem.

A co do szwów i pessarów, to oczywiście w Łodzi zakładają, ale my mamy akurat dobre szpitale położnicze specjalizujące się w takich trudnych przypadkach (Matka Polka i Madurowicz - chociaż jeśli chodzi o jakość sal, wygląd i warunki do rodzenia, to ja jednak postawię na prywatny szpital, jeśli wszystko będzie ok).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 10:44

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój malec też się wypina..ostatnio bardzo rozszalał się w brzuchu :-).
    Jak się położę brzuch chodzi mi na wszystkie strony :-)
    Powoli ogarniam się w kwestii wyprawki. Dzisiaj zamówiłam wózek. Może jutro zamówię łóżeczko z komodą/przewijakiem i później przyjdzie kolej na te wszystkie bibeloty. Nie wiem jak to u Was wygląda ale ja najchętniej chciałabym aby to ktoś za mnie zrobił.. jakoś nie sprawia mi przyjemności zastanawianie się np. jaką butelkę zaakceptuje nasz maluch.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze ze ja nie czuje takich mocnych ruchów, jedynie mąż się nasmiewa że córka nabiera masy i widać jak brzuch faluje :D

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też się wypina i to często nawet ( tak mi się wydaje ) naj bardziej jak słyszy szczekanie naszej suni :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Ja chodzę na nfz co miesiąc i co miesiąc mam usg :) ciekawa jestem czy jutro zrobi mi usg skoro byłam w szpitalu i miałam :) no ale miejmy nadzieję , że zrobi , bo chciałabym wiedzieć ile mój maluszek waży :) Co do wypinania się u mnie nic nie widać jedynie czuję, że kopniaki są mocniejsze :) i silniejsze. Ostatnio kopnął mnie w pęcherz to aż bolało :/ , a mój mąż dostał w ucho dwa razy kopniaka chyba chciał powiedzieć " tato nie podsłuchuj mnie". U nas w Jeleniej nie zakładają szwów ani pesserów czy jakoś się tam zwie na krótkie szyjki, twierdzą , że nie mają doświadczenia , a jak u was w miastach?

w 3city nie zakładają pessarów, twierdzą że ze względów medycznych bo wzrasta gwałtownie ryzyko infekcji etc...coś generalnie jest na rzeczy bo nie robią tego nawet prywatnie...moi znajomi by założyć pessar jechali aż do Łodzi...mój lekarz jest również zdania, że pessar to profilaktyka tzn zakłada się go jeżeli istnieje podejrzenie,że szyjka może się skracać w kolejnych etapach ciąży lub skraca się bardzo powoli...w gwałtownych przypadka takich jak np mój ze w tydzień szyjka z 3,2 cm skrociła się na 0,8 pessar juz by nie pomógl ( nie byłoby go na co założyć ;P ) i zakładają szew...a szew zakładają w zasadzie w każdym szpitalu z oddziałem patologii ciąży :)

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyty mam co 4 tygodnie, a od lipca będą co 3 tyg. Usg lekarz wykonuje oddzielnie w Luxmedzie, więc nie są zbyt częste, ale jak sama mam ochotę, to idę -co prawda prywatnie, ale nie znalazłam lekarza na nfz z usg w gabinecie u nas w mieście.
    Jeśli chodzi o szwy i pessary, to w moim szpitalu zakładają jedne i drugie, ale tylko w razie konieczności- najpierw profilaktyka oszczednego trybu życia.
    A co do zakupów dla synka, to ja uwielbiam i muszę się pilnować, bo mogłabym fortunę przepuścić. No i za nic nie dałabym się komuś w tym wyręczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 11:02

‹‹ 1270 1271 1272 1273 1274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ