WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Hm... tego nie przemyślałam. Muszę się zastanowić. Wiecie, ja cały czas mam jeszcze wewnątrz siebie takie jakieś głupie obawy że coś pójdzie nie tak i dlatego te "droższe" zakupy odsuwam od siebie jak najbliżej rozwiązania :/ . Boję się cieszyć tym wszystkim :( .

Kasiarzynka nie wiem czemu ale mam podobnie, dlatego i łóżeczko i wózek chciałam wybrać ale kupić dopiero jak mały się urodzi. Jakieś takie mam schizy że zapeszę i takie tam. Wiem to głupie, ale nic na to nie poradze

• kasig Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Wiesz, po porodzie też coś może pójść nie tak - też nie wycałujesz dziecka, żeby się nie przyzwyczajać, bo przecież może umrzeć za tydzień?

Skoro normy są nieciążowe, to luz :D

Sigma ma racje, niczego nie przewidzisz, muszę się jednak chyba przemóc i nie odkładać tego na ostatnia chwilę

Sigma, alutka lubią tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:16

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wole mieć wszystko gotowe, nie chciałabym w trakcie porodu martwić się tym, ze jeszcze coś muszę kupić, lubię mieć wszystko dopięte na ostatni guzik ;)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj się nasłuchałam od babci, że wózek to się kupuje jak już dziecko jest. I że kiedyś to jechali do sklepu i od ręki kupowali, co było. A ja to teraz wydziwiam, że niby 6 tygodni trzeba czasem czekać na zamówiony model.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z niewydolnością szyjki, czy miewacie bóle jak na miesiaczkę? Mnie tak trzyma już od dwóch godzin i po nospie nic nie przechodzi. Nie wiem, czy dzwonić do lekarza... nie chcę panikować bez powodu...

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama tak samo zdziwiona, że ja teraz wózek kupuję. Wytłumaczyłam jej, że potrzebuję go nawet ze względu na fotelik, bo jak młodego przywieziemy:D Kiedyś były inne czasy i kupowali takie rzeczy po porodzie. Chciałabym już mieć wszystko i taki spokój, że jesteśmy przygotowani na przyjęcie małego. Teraz ciągle myślę, że jeszcze trzeba to i to kupić.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdoberek :)
    AniaM wrote:
    hej Mam wyniki po tej mojej glukozie co mdlałam na czczo 85,5 po 2h 146,8 ktos pamieta te stare normy co obowiazywały przed 2014 r ?

według starej normy powinno być poniżej 140 a według nowej poniżej 153 :) mam tą samą sytuacje bo ja po 2h mam 148 :)

kasiarzynka z tego co czytałam na różnych forach, blogach podobno ręczny jest lepszy niż elektryczny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 12:08

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Dziewczyny z niewydolnością szyjki, czy miewacie bóle jak na miesiaczkę? Mnie tak trzyma już od dwóch godzin i po nospie nic nie przechodzi. Nie wiem, czy dzwonić do lekarza... nie chcę panikować bez powodu...

Jak po nospie nie przechodzi, to może lepiej skontaktuj się z lekarzem, zawsze będziesz spokojniejsza, jak ktoś Cię zbada.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM - masz podobne wyniki jak ja. Moja lekarka stwierdziła, że w nowych normach się mieszczę. Ja mimo wszystko staram się pilnować diety i mierzę cukier. Zdarza mi się niekiedy przekroczyć normę.

Kasiarzynka - gdzie robisz usg? U swojego lekarza czy chodzisz gdzie indziej?

atdcwn154po83a78.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli w ogóle laktator, to wybiorę ręczny, bo boję się trochę bólu przy elektrycznym (tak, wiem, że można regulować moc, ale to zawsze różnica jak robię to sama :) )

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Jam bez niewydolności, ale dzwoń. Wiele nie kosztuje telefon, a dowiesz się co robić:)

Laktator będę brała ręczny z lovi (bo jest dwufazowy jako jedyny chyba na rynku). Ale kupię pewnie używany :) podobno elektryczny się sprawdza rzadko, w większości przy normalnym użytkowaniu (do ściągnięcia nadmiaru,ew. rozkręcenia laktacji czy do ściągnięcia pokarmu raz na jakiś czas jak zostawiacie dziecko tacie/babci) elektryczny jest zupełnie zbędnym wydatkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 12:15

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;/ Nic mi do łba nie wchodzi a w czw egzamin ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:

mnie niekiedy boli tak kilka dni brzuch, ale nie wpływa to na moją szyjkę. Lekarz bez badania nie może określić, czy taki ból skraca szyjkę czy świadczy o czym innym. Jak mnie boli to lekarz na wszelki wypadek zaleca leżenie i nospę. Jeśli się martwisz i Twoja szyjka się skraca to zadzwoń do lekarza albo jedź na IP niech ktoś zerknie.

Kasiarzynka - ja miałam ręczny i się sprawdził

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 12:16

atdcwn154po83a78.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, o której masz wizytę? Dowiesz się ile malutki waży:)?

A w ogóle, która to mamusia miała takie złe wyniki leukocytów? Coś się wyjaśniło?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Sigma, o której masz wizytę? Dowiesz się ile malutki waży:)?

A w ogóle, która to mamusia miała takie złe wyniki leukocytów? Coś się wyjaśniło?
    Już miałam o 9.40 :) nie znam niestety wagi, bo lekarz nie ma usg w gabinecie. Na NFZ idę koło 30-32 tyg jak mi się uda dostać, więc się dowiem niedługo :)

Nancy87 lubi tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze sama musialam dzwonic i sobie zamawiac :/
    no ale juz zamowiony i jutro bedzie.
    Wiadomo,ze zamowilabym nie wazne ile by kosztowalo bo to dla bezpieczenstwa dzidzi ale nawet nie zapytali czy sie zgadzam,czy mam pieniadze tak.. I rozumiem,ze musialabym zaplacic gdybym lezala gdzies nieubezpieczona,prywatnie.. Ale tak? No bardzo dziwne..

Ale za to przemila pani oddzialowa mi poprawila humor :D
    siedze z moim M a ona przychodzi i tak patrzy na nas i mowi: no jak wam to dziecko sie tak zmiesza to bedzie przepiekne! Cera po tatusiu (bo ma bardzo ciemna karnacje) i oczka po mamusi i juz niech tatus kupuje taaaaka strzelbe zeby pilnowac corki :D
    poprawila mi humor na caly dzien :D

Kasiarzynka, Sigma, alutka, 4me lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o i tez sie w koncu dorobilam jakiegos ''nie lubie'' :D

Lady Savage, Sigma lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
‹‹ 1272 1273 1274 1275 1276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ