X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Dziewczyny z niewydolnością szyjki, czy miewacie bóle jak na miesiaczkę? Mnie tak trzyma już od dwóch godzin i po nospie nic nie przechodzi. Nie wiem, czy dzwonić do lekarza... nie chcę panikować bez powodu...
    ja tak niestety mam ale to chyba macica sie powieksza sama nie wiem nospy mi tez nie pomagaja nawet teraz mnie lekko pobolewa ;/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:08

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie trzymać kciuki za malutkiego chłopca, jest od mamy wrześniowej, dzisiaj się urodził w 24 tygodniu i walczy o życie.

Lady Savage, Sigma, Kasiarzynka, snoopy_etka, agatka196, adzia, Gusiak lubią tę wiadomość

• AniaM Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:
    dzieńdoberek :)

według starej normy powinno być poniżej 140 a według nowej poniżej 153 :) mam tą samą sytuacje bo ja po 2h mam 148 :)

kasiarzynka z tego co czytałam na różnych forach, blogach podobno ręczny jest lepszy niż elektryczny :)
    I CO TERAZ ZROBIMY Z TYM CUKREM JA IDE W PIATEK DO LEKARZA TZN GINEKOLOGA

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny możecie trzymać kciuki za malutkiego chłopca, jest od mamy wrześniowej, dzisiaj się urodził w 24 tygodniu i walczy o życie.

To ktoś od nas?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    I CO TERAZ ZROBIMY Z TYM CUKREM JA IDE W PIATEK DO LEKARZA TZN GINEKOLOGA

no właśnie ja na razie czekam na wizytę, a dopiero w przyszły czwartek mam :/ obawiam się ze będziemy się musiały pilnować :) daj koniecznie znać co ci powie lekarz po wizycie :)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy chyba nie, ja na fb w grupie jestem a że również wrześniowa to kciuki jak najbardziej się przydadzą :)

• sweety Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamcie

witamy się i my w 30 tygodniu ;) zaczyna się robić poważnie

gratuluję udanych wizyt,dzieciaczki już takie duże są .sama nie mogłam uwierzyć jak moja mała w zeszły poniedziałek miała 1300gr.jutro idziemy prywatnie na usg 3d tak na pamiątkę.

fajne te wózeczki wybieracie.ja już swój po synku mam- jedo fyn- i nie będę kupować nowego.co prawda kolorki mało dziewczęce ( czekolada z takim lazurkiem) ale co tam..dość innych wydatków mamy.

dzisiaj będą się składać komody na ciuszki bo już nie mam miejsca a chciałabym poukładać sobie chociaż część.nosidełko w drodze.

sigma mam podobne wyniki i też doktorka mówi że są ok bo w ciąży to zawsze coś tam odbiega od normy ;)

skoro tak już narzekamy na nfz to i ja ponarzekam.może i usg mam co miesiąc ale za to mój gin nie sprawdza w ogóle szyjki :/ nie wiem jak można tak robić bo co wizytę położna mierzy mi ciśnienie ,wpisuje wagę i dopina karteczkę z informacją,że szyjka jest normalnej długości.ale skąd ona to wie ? :) dlatego też chodzę prywatnie bo chyba zwariowałabym z niepewności.robię sobie badania na nfz za darmo i z wynikami chodzę prywatnie ;)

lady moja mała też się tak wygina,że aż boli.i chyba ostatnio więcej śpi,zwłaszcza rano jak wstaję.ruchy się zmieniły z takiego mocno podskakującego brzucha na rozciągania i wypinania.zazdroszczę wam,że od soboty będziecie na swoim,sama mieszkam z teściami i kolorowo nie jest

snoopy amoje bóle miesiączkowe raczej ustępują w miarę szybko ale ostatnio coraz częściej się pojawiają.i w szyjce pokłuje trochę.

kasiarzynka ja mam ręczny laktator i chyba nie będę kupować elektrycznego.ten mi się przydał zaraz po cesarce na rozkręcenie laktacji,potem go już nie używałam.

nie pamiętam co tam jeszcze pisałyście ale czytam na bieżąco.

a i jestem ciekawa czy któraś z was tak miała,że po obciążeniu glukozą wynik po dwóch godz był taki sam jak po godz?? kurcze bo niby w normach się mieści ale tak na chłopski rozum to po dwóch godz powinien być mniejszy a u mnie na czczo 81,po 1 godz 113 a po dwóch 112???

Kasiarzynka, Czarna_88 lubią tę wiadomość

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:16

wnidtv73dpzdszlc.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweety ja tak miałam :)

na czczo 67
    po 1h 148
    po 2h 148

czekam na wizytę ale dopiero za tydzień:/ według starej normy, niestety się nie mieszczę ale według nowej jest ok :)

jednak myślę ze w twoim przypadku jest wszystko ok, bo ani jeden wynik nie jest zawyżony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 12:37

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

polubiłam bo trzymam za malca kciuki bardzo mocno

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweety wrote:
    hej mamcie

lady moja mała też się tak wygina,że aż boli.i chyba ostatnio więcej śpi,zwłaszcza rano jak wstaję.ruchy się zmieniły z takiego mocno podskakującego brzucha na rozciągania i wypinania.zazdroszczę wam,że od soboty będziecie na swoim,sama mieszkam z teściami i kolorowo nie jest

No ja nie wiem XD mamy całe 2 pokoje zagracone, workami śmieciowymi z ciuchami, kartonami, po raz pierwszy czuję się jak student XD salon posiada materac, jedną półkę, lodówkę i kuchenkę i nic więcej XD haha

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki mocno zaciśnięte za małego czerwcowo-wrześniowego chłopaka!

p.s. gdzie można poczytać później o tym co u niego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 12:41

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Nancy chyba nie, ja na fb w grupie jestem a że również wrześniowa to kciuki jak najbardziej się przydadzą :)

Jak najbardziej, trzymam kciuki:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde u nas waga ponad i prawie kg a ten maluch 680gram :/
    Ciągle mi w głowie siedzi ale dobra nie będę smucic tutaj, cieszmy się z naszych bóli niech dzieci rosną :)

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my w 30 tygodniu :) już coraz poważniej się robi :)

Gratuluję wizyt i dużych dzieciaczków :) A jeszcze niedawno miały po kilka centymetrów ;)

Co prawda nie ja pytałam o laktatory, ale też dziękuję za odpowiedzi, bo nie wiedziałam czy kupić ręczny czy elektryczny :D Ale skoro mówicie, że ręczny ok, to też kupię ręczny dwufazowy (Medelę)

Edit: I ja trzymam mocno kciuki za czerwcowo-wrześniowego malucha i wierzę, że będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 12:45

Czarna_88 lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Kciuki mocno zaciśnięte za małego czerwcowo-wrześniowego chłopaka!

p.s. gdzie można poczytać później o tym co u niego?

Grupa na fb wrześniowe ciężarówki 2015

Sigma lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    A zmieniając temat - lepszy laktator ręczny, czy elektryczny?
    Ja miałam tylko ręczny i było ok, ale teraz wstrzymam siez kupnem do porodu, kiedy okaże się jak bardzo będziem i potrzebny. Jeśli będę musiałą używać częściej - inwestujęw lektrycznym, bo do regularnego użytku ręczny sięraczej nei nadaje.

8pdp47e.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja miałam tylko ręczny i było ok, ale teraz wstrzymam siez kupnem do porodu, kiedy okaże się jak bardzo będziem i potrzebny. Jeśli będę musiałą używać częściej - inwestujęw lektrycznym, bo do regularnego użytku ręczny sięraczej nei nadaje.

Hehe, Dżuls, i znowu mi zamotałaś i nie wiem czy ręczny czy elektryczny :P Też myślałam, żeby poczekać do porodu, ale czy laktator nie przydaje się w niektórych przypadkach szpitalu, np po cesarce?

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki za maluszka. nie wiedziałam,że jest grupa na fb, chce dołączyć :)

‹‹ 1273 1274 1275 1276 1277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ