Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
snoopy_etka wrote:Dziewczyny z niewydolnością szyjki, czy miewacie bóle jak na miesiaczkę? Mnie tak trzyma już od dwóch godzin i po nospie nic nie przechodzi. Nie wiem, czy dzwonić do lekarza... nie chcę panikować bez powodu...
-
nick nieaktualny
-
asiek191 wrote:dzieńdoberek
według starej normy powinno być poniżej 140 a według nowej poniżej 153mam tą samą sytuacje bo ja po 2h mam 148
kasiarzynka z tego co czytałam na różnych forach, blogach podobno ręczny jest lepszy niż elektryczny -
AniaM wrote:I CO TERAZ ZROBIMY Z TYM CUKREM JA IDE W PIATEK DO LEKARZA TZN GINEKOLOGA
no właśnie ja na razie czekam na wizytę, a dopiero w przyszły czwartek mamobawiam się ze będziemy się musiały pilnować
daj koniecznie znać co ci powie lekarz po wizycie
to naszszczęśliwy cykl!
nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
nick nieaktualny
-
hej mamcie
witamy się i my w 30 tygodniuzaczyna się robić poważnie
gratuluję udanych wizyt,dzieciaczki już takie duże są .sama nie mogłam uwierzyć jak moja mała w zeszły poniedziałek miała 1300gr.jutro idziemy prywatnie na usg 3d tak na pamiątkę.
fajne te wózeczki wybieracie.ja już swój po synku mam- jedo fyn- i nie będę kupować nowego.co prawda kolorki mało dziewczęce ( czekolada z takim lazurkiem) ale co tam..dość innych wydatków mamy.
dzisiaj będą się składać komody na ciuszki bo już nie mam miejsca a chciałabym poukładać sobie chociaż część.nosidełko w drodze.
sigma mam podobne wyniki i też doktorka mówi że są ok bo w ciąży to zawsze coś tam odbiega od normy
skoro tak już narzekamy na nfz to i ja ponarzekam.może i usg mam co miesiąc ale za to mój gin nie sprawdza w ogóle szyjkinie wiem jak można tak robić bo co wizytę położna mierzy mi ciśnienie ,wpisuje wagę i dopina karteczkę z informacją,że szyjka jest normalnej długości.ale skąd ona to wie ?
dlatego też chodzę prywatnie bo chyba zwariowałabym z niepewności.robię sobie badania na nfz za darmo i z wynikami chodzę prywatnie
lady moja mała też się tak wygina,że aż boli.i chyba ostatnio więcej śpi,zwłaszcza rano jak wstaję.ruchy się zmieniły z takiego mocno podskakującego brzucha na rozciągania i wypinania.zazdroszczę wam,że od soboty będziecie na swoim,sama mieszkam z teściami i kolorowo nie jest
snoopy amoje bóle miesiączkowe raczej ustępują w miarę szybko ale ostatnio coraz częściej się pojawiają.i w szyjce pokłuje trochę.
kasiarzynka ja mam ręczny laktator i chyba nie będę kupować elektrycznego.ten mi się przydał zaraz po cesarce na rozkręcenie laktacji,potem go już nie używałam.
nie pamiętam co tam jeszcze pisałyście ale czytam na bieżąco.
a i jestem ciekawa czy któraś z was tak miała,że po obciążeniu glukozą wynik po dwóch godz był taki sam jak po godz?? kurcze bo niby w normach się mieści ale tak na chłopski rozum to po dwóch godz powinien być mniejszy a u mnie na czczo 81,po 1 godz 113 a po dwóch 112???Kasiarzynka, Czarna_88 lubią tę wiadomość
-
sweety ja tak miałam
na czczo 67
po 1h 148
po 2h 148
czekam na wizytę ale dopiero za tydzieńwedług starej normy, niestety się nie mieszczę ale według nowej jest ok
jednak myślę ze w twoim przypadku jest wszystko ok, bo ani jeden wynik nie jest zawyżony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 12:37
to naszszczęśliwy cykl!
nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
Staraczka23 wrote:Dziewczyny możecie trzymać kciuki za malutkiego chłopca, jest od mamy wrześniowej, dzisiaj się urodził w 24 tygodniu i walczy o życie.
polubiłam bo trzymam za malca kciuki bardzo mocno -
sweety wrote:hej mamcie
lady moja mała też się tak wygina,że aż boli.i chyba ostatnio więcej śpi,zwłaszcza rano jak wstaję.ruchy się zmieniły z takiego mocno podskakującego brzucha na rozciągania i wypinania.zazdroszczę wam,że od soboty będziecie na swoim,sama mieszkam z teściami i kolorowo nie jest
No ja nie wiemmamy całe 2 pokoje zagracone, workami śmieciowymi z ciuchami, kartonami, po raz pierwszy czuję się jak student
salon posiada materac, jedną półkę, lodówkę i kuchenkę i nic więcej
haha
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witamy się i my w 30 tygodniu
już coraz poważniej się robi
Gratuluję wizyt i dużych dzieciaczkówA jeszcze niedawno miały po kilka centymetrów
Co prawda nie ja pytałam o laktatory, ale też dziękuję za odpowiedzi, bo nie wiedziałam czy kupić ręczny czy elektrycznyAle skoro mówicie, że ręczny ok, to też kupię ręczny dwufazowy (Medelę)
Edit: I ja trzymam mocno kciuki za czerwcowo-wrześniowego malucha i wierzę, że będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 12:45
Czarna_88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasiarzynka wrote:A zmieniając temat - lepszy laktator ręczny, czy elektryczny?
-
Dżuls wrote:Ja miałam tylko ręczny i było ok, ale teraz wstrzymam siez kupnem do porodu, kiedy okaże się jak bardzo będziem i potrzebny. Jeśli będę musiałą używać częściej - inwestujęw lektrycznym, bo do regularnego użytku ręczny sięraczej nei nadaje.
Hehe, Dżuls, i znowu mi zamotałaś i nie wiem czy ręczny czy elektrycznyTeż myślałam, żeby poczekać do porodu, ale czy laktator nie przydaje się w niektórych przypadkach szpitalu, np po cesarce?
-
nick nieaktualny