WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Kontroluję swoją wagę i zauważyłam, że ostatnio zamiast przybierać - chudnę. Nie wiem o co chodzi bo jem i apetyt mi dopisuje. Staram się jeść urozmaicone posiłki i nie wiem skąd ten nagły spadek. któraś z Was tak miała?

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki!
    Wczoraj miałam wizytę, ale byłam poza domem i dziś dopiero zdaję relację :)

Ola pozostała Olą :) Waży 950 gram, wszystko z Nią w porządku:)
    Moje zeszłotygodniowe bóle ginka zaklasyfikowała jako przepowiadające i nakazała więcej odpoczynku i zakaz dźwigania. Także dziś już chill w domciu :)
    Niby może tak się dziać, bo Mała spora no i ja niewiele przybrałam, bo 4 kg na plusie. Biorę Mama DHA i magnez.
    Już naprawdę kończę z tym wariackim trybem życia w ciąży, bo przyznaję, że mam więcej energii niż przed i dlatego mnie nosi.

Jeśli chodzi o USG, to miałam już kilka i teraz mam tak co 2gą wizytę, a wizyty średnio co 3 tygodnie.

Wózek wybrany :Rico Brano Ecco, kolor tylko do dogadania, bo albo malachit albo lila :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za Maluszka, który walczy o życie !

Anitka201, easymum, karolcia87, Czarna_88 lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Dziewczyny z niewydolnością szyjki, czy miewacie bóle jak na miesiaczkę? Mnie tak trzyma już od dwóch godzin i po nospie nic nie przechodzi. Nie wiem, czy dzwonić do lekarza... nie chcę panikować bez powodu...

Ja mam takie od kilku dni, i mialam w poprzedniej ciąży wg mojego lekarza...w 90 % nie świadczą o niczym innym jak tym, że rośniemy ...

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:05

.ona., Wonderland lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mielismy reczny i rowniez z tym zakupem poczekam, bo jak bedzie to sie okaze po porodzie.
    W moim przypadku laktator nawet po sn nie pobudzil laktacji, ale u nas to chyba rodzinne :P

Dzisiaj kurier nam przyniosl pieluchy tetrowe, recznik z kapturkiem i inne drobiazgi ;), starszy brat wybieral wzory i kolory - ale ciesza takie rzeczy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:03

Dżuls lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    A zmieniając temat - lepszy laktator ręczny, czy elektryczny?

a ja z autopsji mogę powiedzieć, że DLA MNIE lepszy był elektryczny...a musialam baaaaaaaaaaardzo często z niego korzystac....
    Ale i tak nic nie przebije tych laktatorów szpitalnych ( ale nie tych co wypozyczają, a tych co są na stanie szpitala) to dopiero ma moc! no ale taki kosztował powyżej 1000 zł i nie b ylo nas zwyczajnie na niego stać :P :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:14

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa ja tez zastanawiam sie nad malachitem a rozem :)
    Mi najbardziej pasuje rozowy ale jestem w stanie sie dogadac byle nie byl szary ,czarny.. Nie lubie ciemnych wozkow

Kucykowa lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na mojej liście wyprawkowej miałam wpisany laktator, ale waham się czy kupić teraz czy po porodzie. Bratowa też się zastanawiała i w końcu nie kupiła. Mówi, że najlepszym laktatorem i regulatorem laktacji, uldze przy nawale jest bobas, ale.. co jak będę musiała coś załatwić, albo będę chciała wyjść na chwilę, chociażby do fryzjera? :P Chcę karmić piersią, ale nie chcę być uwiązana non stop do dziecka..

Dziewczyny po porodzie kupuję depilator światłem, nie ma głupich! Namęczyłam się żeby ogarnąć bożenę, nie mówiąc o zacięciach.. Nie wspomnę o tym co będzie za miesiąc/ dwa.

trzymam kciuki za maluszka, bądź dzielny!

a i jeszcze co do wyprawki i myśli, że coś się może stać.. Jak się ma stać, to się stanie, nie oszukujmy się. Jesteśmy już na tym etapie, że ani się obejrzymy a dzieciaczki nam się urodzą. Nie wyobrażam sobie biegać po sklepach bliżej porodu. Staram się jak najwięcej ogarnąć teraz, żeby później nie stresować się, że czegoś nie zdążyłam zrobić. Łóżeczko, przewijak i szafa już stoją w pokoiku, materac otworzę z folii pewnie pod koniec lipca i będzie się wietrzył, wózeczek zamówimy też jakoś w lipcu, bo po co ma się kurzyć i zajmować miejsce w pokoju, nie zamierzam prać środka.

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:09

l22nhdge5b933eoh.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, no właśnie ten różowy jest przepiękny :)
    Nie wiem jednak czy nie będziemy planować 2giej ciąży i jak będzie chłopak, to jednak wolę mieć kolor neutralny :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam i kazał na IP na wszelki wypadek, czekam teraz na poczekalni. Tętno ok, zaraz lekarz powinien zjeść. Mam nadzieję, ŻE będzie dobrze i mnie nie zostawią... Jutro mam urodziny i nie chciałbym spędzać ich na patologii :(

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:16

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:16

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to wytłumaczyć ale mi jedynie na głowie włosy szybko rosną ;-) reszta tak wolno, ze nogi to mogę golić nawet co kilka dni. Wiadomo bikini i pachy golę codziennie ale i tak po porodzie idę na laser :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:05

Anitka201, alutka, .ona., easymum, Sigma, kapturnica, karolcia87 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    magdalenkaihelenka wrote:
    Trzymamy kciuki za maluszka. nie wiedziałam,że jest grupa na fb, chce dołączyć :)[/QUOTE

Grupa na fb jest, ale z naszego forum chyba tylko staraczka nalezy do tej grupy. :)
    Staraczka, trzymam mocno kciuki!!!

a myslałam, ze to grupa z naszego forum.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pianki nie mogę używać bo mam po niej takie uczulenie :-(. Ja od dawna myję się olejkiem do ciała ziaja AZS i tym robię poślizg przy goleniu :-). Ma krótki i neutralny skład i przede wszystkim jako nieliczny mnie nie uczula. Jest nawet polecany od 1 dni życia dziecka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Hehe, Dżuls, i znowu mi zamotałaś i nie wiem czy ręczny czy elektryczny :P Też myślałam, żeby poczekać do porodu, ale czy laktator nie przydaje się w niektórych przypadkach szpitalu, np po cesarce?

przydaje i to bardzo, ale zawsze ( bynajmniej w 3city) szpital udostepnia, a możesz nawet za niedużą opłatą wypożyczyć..i bedziesz miec czas by kupić swoj...

Nasz maly urodzil się 6 tyg przed terminem i tez nie mialam laktatora - mąż tego samego dnia pojechal i od reki dostał i to ten model na którym nam zależalo..

Wonderland lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dźuls rozwaliłaś mnie tą randką :-)

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również trzymam kciuki za maluszka, musi walczyc, ma dla kogo!
    Tutaj na belly jest Karola, ktora urodzil synka chyba w 26tc i poki co Maly ma sie swietnie (urodzil sie we wrzesniu 2014, zamiast w grudniu), jego losy mozecie sledzic w jej pamietniku.

Mi sie zawsze wydawalo, ze laktator elek. jest prostszy w uzytku, bo w recznym potrzeba wiecej sily. Ja nie planuje kupowac teraz, zaopatrze sie po porodzie jak będzie potrzebny. Choc z drugiej strony chcialabym moc wyjsc z domu i wiedzieć, ze mala bedzie miala co jesc;)

Co do wozka, to zdecydowalisny sie na bugaboo cameleona. Nigdy bym nie przypuszczala, ze sie w nim zakocham (gondola nie jest za piekna), ale po dotknieciu i przejazdzce jest bezkonkurencyjny.

diatomka lubi tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
‹‹ 1274 1275 1276 1277 1278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ