Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Mamuśki!
Wczoraj miałam wizytę, ale byłam poza domem i dziś dopiero zdaję relację
Ola pozostała OląWaży 950 gram, wszystko z Nią w porządku:)
Moje zeszłotygodniowe bóle ginka zaklasyfikowała jako przepowiadające i nakazała więcej odpoczynku i zakaz dźwigania. Także dziś już chill w domciu
Niby może tak się dziać, bo Mała spora no i ja niewiele przybrałam, bo 4 kg na plusie. Biorę Mama DHA i magnez.
Już naprawdę kończę z tym wariackim trybem życia w ciąży, bo przyznaję, że mam więcej energii niż przed i dlatego mnie nosi.
Jeśli chodzi o USG, to miałam już kilka i teraz mam tak co 2gą wizytę, a wizyty średnio co 3 tygodnie.
Wózek wybrany :Rico Brano Ecco, kolor tylko do dogadania, bo albo malachit albo lila
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za Maluszka, który walczy o życie !
Anitka201, easymum, karolcia87, Czarna_88 lubią tę wiadomość
Córcia
-
nick nieaktualnysnoopy_etka wrote:Dziewczyny z niewydolnością szyjki, czy miewacie bóle jak na miesiaczkę? Mnie tak trzyma już od dwóch godzin i po nospie nic nie przechodzi. Nie wiem, czy dzwonić do lekarza... nie chcę panikować bez powodu...
Ja mam takie od kilku dni, i mialam w poprzedniej ciąży wg mojego lekarza...w 90 % nie świadczą o niczym innym jak tym, że rośniemy ... -
My tez mielismy reczny i rowniez z tym zakupem poczekam, bo jak bedzie to sie okaze po porodzie.
W moim przypadku laktator nawet po sn nie pobudzil laktacji, ale u nas to chyba rodzinne
Dzisiaj kurier nam przyniosl pieluchy tetrowe, recznik z kapturkiem i inne drobiazgi, starszy brat wybieral wzory i kolory - ale ciesza takie rzeczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:03
Dżuls lubi tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualnyKasiarzynka wrote:A zmieniając temat - lepszy laktator ręczny, czy elektryczny?
a ja z autopsji mogę powiedzieć, że DLA MNIE lepszy był elektryczny...a musialam baaaaaaaaaaardzo często z niego korzystac....
Ale i tak nic nie przebije tych laktatorów szpitalnych ( ale nie tych co wypozyczają, a tych co są na stanie szpitala) to dopiero ma moc! no ale taki kosztował powyżej 1000 zł i nie b ylo nas zwyczajnie na niego staćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:14
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
Ja na mojej liście wyprawkowej miałam wpisany laktator, ale waham się czy kupić teraz czy po porodzie. Bratowa też się zastanawiała i w końcu nie kupiła. Mówi, że najlepszym laktatorem i regulatorem laktacji, uldze przy nawale jest bobas, ale.. co jak będę musiała coś załatwić, albo będę chciała wyjść na chwilę, chociażby do fryzjera?
Chcę karmić piersią, ale nie chcę być uwiązana non stop do dziecka..
Dziewczyny po porodzie kupuję depilator światłem, nie ma głupich! Namęczyłam się żeby ogarnąć bożenę, nie mówiąc o zacięciach.. Nie wspomnę o tym co będzie za miesiąc/ dwa.
trzymam kciuki za maluszka, bądź dzielny!
a i jeszcze co do wyprawki i myśli, że coś się może stać.. Jak się ma stać, to się stanie, nie oszukujmy się. Jesteśmy już na tym etapie, że ani się obejrzymy a dzieciaczki nam się urodzą. Nie wyobrażam sobie biegać po sklepach bliżej porodu. Staram się jak najwięcej ogarnąć teraz, żeby później nie stresować się, że czegoś nie zdążyłam zrobić. Łóżeczko, przewijak i szafa już stoją w pokoiku, materac otworzę z folii pewnie pod koniec lipca i będzie się wietrzył, wózeczek zamówimy też jakoś w lipcu, bo po co ma się kurzyć i zajmować miejsce w pokoju, nie zamierzam prać środka. -
nick nieaktualnyaldonaa wrote:magdalenkaihelenka wrote:Trzymamy kciuki za maluszka. nie wiedziałam,że jest grupa na fb, chce dołączyć
[/QUOTE
Grupa na fb jest, ale z naszego forum chyba tylko staraczka nalezy do tej grupy.
Staraczka, trzymam mocno kciuki!!!
a myslałam, ze to grupa z naszego forum. -
A pianki nie mogę używać bo mam po niej takie uczulenie
. Ja od dawna myję się olejkiem do ciała ziaja AZS i tym robię poślizg przy goleniu
. Ma krótki i neutralny skład i przede wszystkim jako nieliczny mnie nie uczula. Jest nawet polecany od 1 dni życia dziecka.
-
nick nieaktualnyWonderland wrote:Hehe, Dżuls, i znowu mi zamotałaś i nie wiem czy ręczny czy elektryczny
Też myślałam, żeby poczekać do porodu, ale czy laktator nie przydaje się w niektórych przypadkach szpitalu, np po cesarce?
przydaje i to bardzo, ale zawsze ( bynajmniej w 3city) szpital udostepnia, a możesz nawet za niedużą opłatą wypożyczyć..i bedziesz miec czas by kupić swoj...
Nasz maly urodzil się 6 tyg przed terminem i tez nie mialam laktatora - mąż tego samego dnia pojechal i od reki dostał i to ten model na którym nam zależalo..Wonderland lubi tę wiadomość
-
Również trzymam kciuki za maluszka, musi walczyc, ma dla kogo!
Tutaj na belly jest Karola, ktora urodzil synka chyba w 26tc i poki co Maly ma sie swietnie (urodzil sie we wrzesniu 2014, zamiast w grudniu), jego losy mozecie sledzic w jej pamietniku.
Mi sie zawsze wydawalo, ze laktator elek. jest prostszy w uzytku, bo w recznym potrzeba wiecej sily. Ja nie planuje kupowac teraz, zaopatrze sie po porodzie jak będzie potrzebny. Choc z drugiej strony chcialabym moc wyjsc z domu i wiedzieć, ze mala bedzie miala co jesc;)
Co do wozka, to zdecydowalisny sie na bugaboo cameleona. Nigdy bym nie przypuszczala, ze sie w nim zakocham (gondola nie jest za piekna), ale po dotknieciu i przejazdzce jest bezkonkurencyjny.diatomka lubi tę wiadomość