WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj biodra bolały w nocy ;/ Chciałabym już się ułożyć na brzuchu, przekręcać się bez kombinowania jak to zrobić żeby nie naciągać mięśni brzucha, czy aby dziecku na pewno jest wygodnie i czy jak śpię troszkę na plecach to nic jej się nie dzieje. Dobrze, że chociaż na siusiu wstaję raz albo i wcale :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy zazdroszcze obrony :P ja dzis zostalam automatycznie przeniesiona na wrzesien :/

relgzbmhh8tsviez.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls uwielbiam Twoj humor :D

Dżuls lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy - ja się nie bronię, ale pewnie kupiłabym jakąś sukienkę, którą jeszcze później będzie można wykorzystać :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A jeszcze mam pytanie do tych dziewczyn co się teraz bronią. Co ubieracie? zamawiałyście może jakąś spódniczkę ciążową? Nie mam się w co ubrać na 9 lipca:( W żadną moją koszulę białą nie wejdę, o spódniczkach już nie wspominając.

moja siostra ma obronę w czwartek, i tez jest w ciazy, ostatnio w h&m kupiła fajną koszule biała, luźną i przewiewną.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    A właśnie, czym się golicie na dole? Ja przed ciążą używałam pianki veet, aktualnie przestałam. Niby na opakowaniu nie ma napisane że nie dla ciężarnych, ale to przecież taka chemia! Używam zwykłych maszynek tylko włosy duuużo szybciej odrastają :/ .

Nigdy się nie goliłam na dole i nie będę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I właśnie dzwoniła moja mama, jest u babci w Kucębowie i mówi że na strychu znalazła wór ciuszków po sobie i swoim rodzeństwie oraz po nas :3 właśnie zabrała się za ich pranie i mam mi przywieźć :3 nawet nie wiedziałam że takie skarby babcia ma na strychu.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Kasiarzynka Mam to samo z obracaniem się na plecy, a jak obudzę się w takiej pozycji to zaraz sobie wkręcam, że jakąś tam żyłę uciskam i rozmyślam o tym resztę nocy...
    Czy któraś z Was nie wstaje w nocy do toalety? Mi się zdarza bardzo sporadycznie, a piję na prawdę dużo również przed snem.

Ja nie wstaję w nocy :) jeśli coś mnie czasem obudzi, to wtedy idę do toalety, ale nigdy nie jest to tak, że muszę i że to potrzeba mnie obudziła. Piję dużo, odwiedzam wc przed pójściem spać i rano jak wstanę.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento, ja tez ne wstaje w nocy:) W dzien tez jeszcze nie mam parcia na pęcherz co chwile, choc z tym juz roznie bywa, sa gorsze i lepsze dni:)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, ja mam nadzieje sie zmiescic na obrone w sukienke odcieta pod biustem, a jak sie nie uda, to zaloze czarne leginsy i biala, luzna koszule. Nic innego nie wymysle.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze Wam nie wstawania w nocy. mnie budzi pełny pęcherz z reguły 2 razy musze wstac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A jeszcze mam pytanie do tych dziewczyn co się teraz bronią. Co ubieracie? zamawiałyście może jakąś spódniczkę ciążową? Nie mam się w co ubrać na 9 lipca:( W żadną moją koszulę białą nie wejdę, o spódniczkach już nie wspominając.
    Ja mam spodnie i chce, a wrecz musze jakas bluzke dokupic. Dobrze ze mam wizyte dzien po obronie to spobie spojrze czy u malej wszystko ok.

Co so koszul go ja mialam na zakladke w pierwszej ciazy i srednio sie sprawdzila. Moze to kwestia producenta ale ciezko bylo piers wyjac. Teraz chce kipic dwie rozponane ale po srodku nie na bokach jak w tych wyzej.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:02

8pdp47e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jeszcze poszłam z nadzieją do szafy, powyciągałam wszystkie białe bluzki i czarną sukienkę i pupa....Szkoda, że będę musiała wszystko kupić na jeden raz. Ale to już pół biedy, ważne żeby cokolwiek znaleźć.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • sweety Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento ja też wstaję w nocy.i niestety ale tak ze 3 razy to średnio,jak dużo wypiję przed snem to i z 5.mała dalej kopie po pęcherzu,wczoraj musiałam wyjść z zakupów na siku bo nie szło wytrzymać.

dżuls z rożków to szytych na zamówienie nie miałam.jeden dostałam razem z pościelą od znajomych od których kupowaliśmy łóżeczko.miał twardą wkładkę i bardzo go sobie chwaliliśmy.a taki kupiony na allegro był znów miękki,średnio nam przypadł do gustu no i kolorki szybko się sprały.

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba zaryzykuje i zrezygnuje z rozka na rzecz otulacza. Mam nadzieje ze to bedzie dobra decyzja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kupujecie śpiworki do spania czy kołderki? ponoć na początek lepsze są spiworki,ale moze ktos wie cos na ten temat lepiej? i jaki najlepiej kupic?

• kiti Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie bo bardzo dawnoo nie pisałam ;-)
    widzę ze temat koszul nocnych, ja już jakiś czas temu zakupiłam ładną długą piżamkę po czym z m uświadomiliśmy sobie w domu że przecież nie ma guzików do rozpinania i jak tu karmić i tym sposobem dalej nie mam odpowiedniej piżamki.

Ja sie na szczęście broniłam w lutym więc brzuszka jeszcze nie było :)

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    a kupujecie śpiworki do spania czy kołderki? ponoć na początek lepsze są spiworki,ale moze ktos wie cos na ten temat lepiej? i jaki najlepiej kupic?

my mamy kocyki i kocyko-kolderke minky i spiworek. W dzien to moze byc kocyk/kolderka, ale na noc spiworek koniecznie, zeby na glowie nie wyladowal. Przy synku sie sprawdzilo. Spiworek kupilam w smyku, fajny, mieciutki :).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rożek bede używać w szpitalu bo to wymóg ale d domu planuje kupic ze 2 otulacze i tak mysle ze do 2-3 miesiecy bede używać a potem spiworek i ewentualnie kołdre

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 1276 1277 1278 1279 1280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ