X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie koszul do szpitala ja wszystkie kupuję troszkę większe i przystosowane do karmienia piersią. Do porodu polecam również taką koszulę, która umożliwi karmienie. Syna miałam przystawionego do piersi zaraz po porodzie i dzięki takiemu rozpinanemu dekoltowi mogłam spokojnie nakarmić.

alutka lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za info o brzuszkach :) w zabobony na temat płci dziecka nie wierzę:)
    co do koszul ja przed ciązą nosiłam S, ale do karmienia kupiłam M.
    Do porodu mam taką luźniejsza swoją koszule jeszcze sprzed ciąży, nie będzie mi jej szkoda wyrzucić po porodzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    O właśnie apropo torby - skąd wiecie jaki rozmiar koszuli kupic ?:p brzuszek teraz bedzie rósł szybko i nie wiem jaki mam kupic rozmiar.. Wczoraj kupiłam piżamę zwykłą nieciążową (bluzeczka i krótkie spodenki) w rozmiarze M, boję się, że jak zamówię większą L to bede wyglądać jak w worku. W sumie po porodzie brzuch chyba choć troche zmienia kształt co?:p

Ja do samego porodu miałam przygotowaną koszulę o rozmiar większą niż nosiłam normalnie czyli L, ale do szpitala (czyli tuż po porodzie) już standardowo swój rozmiar M...bo mimo, że miałam rodzić SN a urodziłam przez cc to brzuch zmalał od razu ( no niestety stał się na kilka dni mało atrakcyjny wizualnie, ale to był mój najmniejszy problem wtedy :P ) więc do porodu polecam większy ( puchniemy, pocimy się, musimy mieć tzw "luz" jak w dobrych dresach) ale do szpitala standardowy rozmiar

• diatomka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ech bo dostalam 12 tabletek, zostaly mi jesszcze trzy. Nie dosc ze wyolywa zolte dziadostwo i w hotelu posciel pobrudzilam to takie gluty mam i lekko jakby smuzka krwi byla, sama nie wiem ale to juz drugi raz. Poczytalam teraz w necie ze moga byc uplawy podchodzace krwia po tym. Teraz mam cykora zuzyc reszte:(

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ;) po weekendzie;) nie dam rady Was doczytać, nawet nie próbuję;) wymęczona jestem niezmiernie, ale dzisiaj leżakowanie i zbieram siły na następny week i kolejne weselicho;) dawno się tak nie ubawiłam! jestem przeszczęśliwa;) jak to ja (ekshibicjonistka;p) pochwalę się zdjęciem;)

http://wrzucaj.net/images/2015/06/15/DSC0485.jpg

Anitka201, snoopy_etka, adzia, magdalenkaihelenka, Lady Savage, Sigma, Wonderland, Gusiak, Czarna_88, Dominka92, agatka196, easymum, Dżuls, Kasiarzynka, anula1990, 4me, bento, karolcia87, sweety, trix, kasig, skabarka, Kucykowa lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Magdalenaihelenka - wydaje mi się, że mój brzuch też jest nisko, bardziej od dołu zaczal mi najpierw rosnąć. Znajoma z terminem na sierpień ma go wyżej. Ale..w Oczekiwaniu na dziecko był rysunek z 3 typami ciążowego brzuszka, więc jak lekarz nic nie mówi to wszystko w porządku :)
    Mój brzuch również jest dosyć nisko. Widzę, że powoli zaczyna się podnosić. Pytałam o to lekarza i powiedział, że u mnie idealnie widać jak z wizyty na wizytę podnosi się macica.
    Też widziałam w tek książce te główne typy ciążowych brzuszków i najfajniejszy jest ten 3 taki w miarę płaski :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek ślicznie wyglądałaś :-) Nie widać po Tobie ciąży :-) Brałaś swój rozmiar sukienki? I napisz mi czy nie jest w niej za gorąco?

Paulinek lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i znalazłam idealny naturalny sposób na przeczyszczenie jelit :-) - CZEREŚNIE :-) ostatnio tak się nimi objadam i od tego czasu mam murowaną wizytę w toalecie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwoniłam do mojej prywatnej położnej. Dzwoniłam do niej tylko raz jakos chyba na poczatku maja i kazala mi zadzownic w polowie czerwca. Byłam pewna ze o mnie nie pamieta wiec pierwsze co chcialam sie przedstawic, a ona do mnie dzien dobry Pani Agnieszko... mnie zatkało od razu mowie ze mialam dzownic ona tak tak mialysmy sie umowic co do wizyty ale czy mogłaby Pani zadzwonic po poludniu bo teraz wlasnie mamy pełne rozwarcie i będziemy rodzic...

Zaskoczyla mnie i rozbawila tym pelnym rozwarciem :)

przyszła mama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Paulinek ślicznie wyglądałaś :-) Nie widać po Tobie ciąży :-) Brałaś swój rozmiar sukienki? I napisz mi czy nie jest w niej za gorąco?

kochana rozmiar mój, 36 ;) niesamowicie wygodna, ale lekki problem przy pójściu do toalety...jest dość wąska u dołu (dlatego zakładam ją zaczynając od nóg a nie od góry;p) ;)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    kochana rozmiar mój, 36 ;) niesamowicie wygodna, ale lekki problem przy pójściu do toalety...jest dość wąska u dołu (dlatego zakładam ją zaczynając od nóg a nie od góry;p) ;)
    Ciągle się do niej przymierzam. Chcę zamówić online bo w sklepach, które odwiedzałam jej nie było. Czyli w sumie brałaś swój rozmiar (taki jak przed ciążą)? Bo ja się zastanawiam pomiędzy 38, a 40.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Aaa w ogóle synuś ułożony jest główką w dół i lekarka mówiła, że bardzo nisko jest, więc na pewno ciężko mi się chodzi i odczuwam ból.

W ogóle jak byłam w szpitalu, lekarz który mnie badał, mówił że w tym roku wszystkie dzieci są strasznie nisko położone :P mamy jakieś takie nisko położone pokolenie XD hihi

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie :) Dwa intensywne dni i wczoraj padłam jak długa... Widzę, że piszecie o koszulach do porodu. Nam położona powiedziała, żeby do porodu brać te ze szpitala... a jeśli swoje, to takie, których nie żal wyrzucić :p
    Ja wizutuję dziś dopiero po 17:00, ale bez usg :(
    Powiedzcie mi czy wy też czasem czujecie kopniaki nisko,jakby w pochwie? Bo mnie wczoraj mały smyrał tak przez pół dnia i miałam wrażenie jakby miał zaraz nogę wystawić i mi pomachać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 11:12

• adzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja także po wizycie. Wszystko jest ok. Lenka waży już 1400 gr. Dziś była tak uparta że nie chciała mi się pokazać.Leżała obrucona do mnie plecami i lekarz pokazał mi jej faldki tluszczyku jakie miała na boczkach. Cudowny widok. ☺

Lady Savage, Anitka201, Gusiak, wiaraczynicuda, Sigma, Czarna_88, marlenak_me, agatka196, Wonderland, .ona., easymum, 4me, karolcia87, sweety, trix, kasig, skabarka lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o koszule, to też mam kupione 3 z krótkim rękawem w rozmiarze 52 i z guziczkami z przodu, wszystkie w niebieskim kolorze :3 haha

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Witam się po weekendzie :) Dwa intensywne dni i wczoraj padłam jak długa... Widzę, że piszecie o koszulach do porodu. Nam położona powiedziała, żeby do porodu brać te ze szpitala... a jeśli swoje, to takie, których nie żal wyrzucić :p
    Ka wizutuję dziś dopiero po 17:00, ale bez usg :(
    Powiedzcie mi czy wy też czasem czujecie kopniaki nisko,jakby w pochwie? Bo mnie wczoraj mały smyrał tak przez pół dnia i miałam wrażenie jakby miał zaraz nogę wystawić i mi pomachać :)

Oj tak :P od jakiegoś miesiąca mnie kopie właśnie tam na dole.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek pięknie wyglądałas! =)

Może i ja się przejdę do top Secret i taka przymierze... obawiam się jedynie, ze w swój rozmiar nie wejdę ze względu na brzuszek, a przy większym rozmiarze będzie to co zwykle... góra wisi...

Paulinek lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski! tak na szybciutko przed egzaminem, bo jeszcze się nie zebrałam, a włosy muszę wysuszyć i coś zjeść :D

Dzięki za pomoc w wyborze koloru wózka! Wiadomo, że musi podpasować mi i mężowi, ale jednak dobrze jest usłyszeć głosy innych mam, szczególnie, że naprawdę w tej ciąży jestem taka niezdecydowana, że czasem to aż śmieszne :)

Dżuls, Gusiak - kot nie wrócił :( dzisiaj rano nie mogłam spać przez to, bo mocno padało i grzmiało, zastanawiałam się jak on sobie poradzi, bo nigdy nie był wystawiony na żadne trudniejsze warunki, a teraz upał, ulewa, brak jedzenia... Na osiedlu wystawiają miski z wodą dla zwierząt, przynajmniej tyle :(

Asiek191 - kupuję za niecałe 1600 zł z dedykowanym fotelikiem, można do niego dokupić pasującą bazę isofix za bodajże 350-400 z tego co się orientowałam.

Staraczka - no, teraz te mydelniczkowe są modne, ja też je wszędzie widzę.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ciągle się do niej przymierzam. Chcę zamówić online bo w sklepach, które odwiedzałam jej nie było. Czyli w sumie brałaś swój rozmiar (taki jak przed ciążą)? Bo ja się zastanawiam pomiędzy 38, a 40.

ta mój, mierzenie zaczęłam od 40 (bo właśnie górą jej założyć przez brzuch nie mogłam, ale brzydko wisiała) potem 38, no i skończyło się jednak na moim rozmiarze

Anitka201 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Ja wizutuję dziś dopiero po 17:00, ale bez usg :(

ja tez dostaje bardzo nisko, czasem az zaboli. ja dostaje raczej z piąstki albo główki bo Helenka lezy główką u dołu.

‹‹ 1261 1262 1263 1264 1265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ