Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
W temacie koszul do szpitala ja wszystkie kupuję troszkę większe i przystosowane do karmienia piersią. Do porodu polecam również taką koszulę, która umożliwi karmienie. Syna miałam przystawionego do piersi zaraz po porodzie i dzięki takiemu rozpinanemu dekoltowi mogłam spokojnie nakarmić.
alutka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydzięki dziewczyny za info o brzuszkach
w zabobony na temat płci dziecka nie wierzę
co do koszul ja przed ciązą nosiłam S, ale do karmienia kupiłam M.
Do porodu mam taką luźniejsza swoją koszule jeszcze sprzed ciąży, nie będzie mi jej szkoda wyrzucić po porodzie. -
nick nieaktualnymoka89 wrote:O właśnie apropo torby - skąd wiecie jaki rozmiar koszuli kupic ?:p brzuszek teraz bedzie rósł szybko i nie wiem jaki mam kupic rozmiar.. Wczoraj kupiłam piżamę zwykłą nieciążową (bluzeczka i krótkie spodenki) w rozmiarze M, boję się, że jak zamówię większą L to bede wyglądać jak w worku. W sumie po porodzie brzuch chyba choć troche zmienia kształt co?:p
Ja do samego porodu miałam przygotowaną koszulę o rozmiar większą niż nosiłam normalnie czyli L, ale do szpitala (czyli tuż po porodzie) już standardowo swój rozmiar M...bo mimo, że miałam rodzić SN a urodziłam przez cc to brzuch zmalał od razu ( no niestety stał się na kilka dni mało atrakcyjny wizualnie, ale to był mój najmniejszy problem wtedy) więc do porodu polecam większy ( puchniemy, pocimy się, musimy mieć tzw "luz" jak w dobrych dresach) ale do szpitala standardowy rozmiar
-
Ona ech bo dostalam 12 tabletek, zostaly mi jesszcze trzy. Nie dosc ze wyolywa zolte dziadostwo i w hotelu posciel pobrudzilam to takie gluty mam i lekko jakby smuzka krwi byla, sama nie wiem ale to juz drugi raz. Poczytalam teraz w necie ze moga byc uplawy podchodzace krwia po tym. Teraz mam cykora zuzyc reszte:(
-
nick nieaktualnyHello
po weekendzie;) nie dam rady Was doczytać, nawet nie próbuję
wymęczona jestem niezmiernie, ale dzisiaj leżakowanie i zbieram siły na następny week i kolejne weselicho;) dawno się tak nie ubawiłam! jestem przeszczęśliwa;) jak to ja (ekshibicjonistka;p) pochwalę się zdjęciem;)
http://wrzucaj.net/images/2015/06/15/DSC0485.jpgAnitka201, snoopy_etka, adzia, magdalenkaihelenka, Lady Savage, Sigma, Wonderland, Gusiak, Czarna_88, Dominka92, agatka196, easymum, Dżuls, Kasiarzynka, anula1990, 4me, bento, karolcia87, sweety, trix, kasig, skabarka, Kucykowa lubią tę wiadomość
-
moka89 wrote:Magdalenaihelenka - wydaje mi się, że mój brzuch też jest nisko, bardziej od dołu zaczal mi najpierw rosnąć. Znajoma z terminem na sierpień ma go wyżej. Ale..w Oczekiwaniu na dziecko był rysunek z 3 typami ciążowego brzuszka, więc jak lekarz nic nie mówi to wszystko w porządku
Też widziałam w tek książce te główne typy ciążowych brzuszków i najfajniejszy jest ten 3 taki w miarę płaski -
nick nieaktualnyWłaśnie dzwoniłam do mojej prywatnej położnej. Dzwoniłam do niej tylko raz jakos chyba na poczatku maja i kazala mi zadzownic w polowie czerwca. Byłam pewna ze o mnie nie pamieta wiec pierwsze co chcialam sie przedstawic, a ona do mnie dzien dobry Pani Agnieszko... mnie zatkało od razu mowie ze mialam dzownic ona tak tak mialysmy sie umowic co do wizyty ale czy mogłaby Pani zadzwonic po poludniu bo teraz wlasnie mamy pełne rozwarcie i będziemy rodzic...
Zaskoczyla mnie i rozbawila tym pelnym rozwarciemprzyszła mama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:Paulinek ślicznie wyglądałaś
Nie widać po Tobie ciąży
Brałaś swój rozmiar sukienki? I napisz mi czy nie jest w niej za gorąco?
kochana rozmiar mój, 36niesamowicie wygodna, ale lekki problem przy pójściu do toalety...jest dość wąska u dołu (dlatego zakładam ją zaczynając od nóg a nie od góry;p)
-
Paulinek wrote:kochana rozmiar mój, 36
niesamowicie wygodna, ale lekki problem przy pójściu do toalety...jest dość wąska u dołu (dlatego zakładam ją zaczynając od nóg a nie od góry;p)
-
Nancy87 wrote:Aaa w ogóle synuś ułożony jest główką w dół i lekarka mówiła, że bardzo nisko jest, więc na pewno ciężko mi się chodzi i odczuwam ból.
W ogóle jak byłam w szpitalu, lekarz który mnie badał, mówił że w tym roku wszystkie dzieci są strasznie nisko położonemamy jakieś takie nisko położone pokolenie
hihi
-
Witam się po weekendzie
Dwa intensywne dni i wczoraj padłam jak długa... Widzę, że piszecie o koszulach do porodu. Nam położona powiedziała, żeby do porodu brać te ze szpitala... a jeśli swoje, to takie, których nie żal wyrzucić :p
Ja wizutuję dziś dopiero po 17:00, ale bez usg
Powiedzcie mi czy wy też czasem czujecie kopniaki nisko,jakby w pochwie? Bo mnie wczoraj mały smyrał tak przez pół dnia i miałam wrażenie jakby miał zaraz nogę wystawić i mi pomachaćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 11:12
-
I ja także po wizycie. Wszystko jest ok. Lenka waży już 1400 gr. Dziś była tak uparta że nie chciała mi się pokazać.Leżała obrucona do mnie plecami i lekarz pokazał mi jej faldki tluszczyku jakie miała na boczkach. Cudowny widok. ☺
Lady Savage, Anitka201, Gusiak, wiaraczynicuda, Sigma, Czarna_88, marlenak_me, agatka196, Wonderland, .ona., easymum, 4me, karolcia87, sweety, trix, kasig, skabarka lubią tę wiadomość
-
snoopy_etka wrote:Witam się po weekendzie
Dwa intensywne dni i wczoraj padłam jak długa... Widzę, że piszecie o koszulach do porodu. Nam położona powiedziała, żeby do porodu brać te ze szpitala... a jeśli swoje, to takie, których nie żal wyrzucić :p
Ka wizutuję dziś dopiero po 17:00, ale bez usg
Powiedzcie mi czy wy też czasem czujecie kopniaki nisko,jakby w pochwie? Bo mnie wczoraj mały smyrał tak przez pół dnia i miałam wrażenie jakby miał zaraz nogę wystawić i mi pomachać
Oj takod jakiegoś miesiąca mnie kopie właśnie tam na dole.
-
Paulinek pięknie wyglądałas!
Może i ja się przejdę do top Secret i taka przymierze... obawiam się jedynie, ze w swój rozmiar nie wejdę ze względu na brzuszek, a przy większym rozmiarze będzie to co zwykle... góra wisi...Paulinek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej laski! tak na szybciutko przed egzaminem, bo jeszcze się nie zebrałam, a włosy muszę wysuszyć i coś zjeść
Dzięki za pomoc w wyborze koloru wózka! Wiadomo, że musi podpasować mi i mężowi, ale jednak dobrze jest usłyszeć głosy innych mam, szczególnie, że naprawdę w tej ciąży jestem taka niezdecydowana, że czasem to aż śmieszne
Dżuls, Gusiak - kot nie wróciłdzisiaj rano nie mogłam spać przez to, bo mocno padało i grzmiało, zastanawiałam się jak on sobie poradzi, bo nigdy nie był wystawiony na żadne trudniejsze warunki, a teraz upał, ulewa, brak jedzenia... Na osiedlu wystawiają miski z wodą dla zwierząt, przynajmniej tyle
Asiek191 - kupuję za niecałe 1600 zł z dedykowanym fotelikiem, można do niego dokupić pasującą bazę isofix za bodajże 350-400 z tego co się orientowałam.
Staraczka - no, teraz te mydelniczkowe są modne, ja też je wszędzie widzę.
-
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:Ciągle się do niej przymierzam. Chcę zamówić online bo w sklepach, które odwiedzałam jej nie było. Czyli w sumie brałaś swój rozmiar (taki jak przed ciążą)? Bo ja się zastanawiam pomiędzy 38, a 40.
ta mój, mierzenie zaczęłam od 40 (bo właśnie górą jej założyć przez brzuch nie mogłam, ale brzydko wisiała) potem 38, no i skończyło się jednak na moim rozmiarzeAnitka201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysnoopy_etka wrote:Witam się po weekendzie
Ja wizutuję dziś dopiero po 17:00, ale bez usg
Powiedzcie mi czy wy też czasem czujecie kopniaki nisko,jakby w pochwie? Bo mnie wczoraj mały smyrał tak przez pół dnia i miałam wrażenie jakby miał zaraz nogę wystawić i mi pomachać
ja tez dostaje bardzo nisko, czasem az zaboli. ja dostaje raczej z piąstki albo główki bo Helenka lezy główką u dołu.