X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie jakie kupiłyście materace do łóżeczek? Kokos gryka?Słyszałam, że w gryce mogą być robaki i nie wiem jaki kupić :/

• .ona. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Koalka nie dołuj mnie :) podobno najważniejsza jest wartość po dwóch godzinach, a ta wygląda u mnie całkiem w porządku, fakt ta po godzinie jest dość wysoko, ale podobno norma po godzinie do 160. Po poniedziałkowym wyniku 171,7 to i tak jest ładnie. Sama z siebie stwierdziłam że troszkę bardziej zadbam o odżywianie, mniej słodyczy i soków, bo te piłam hektolitrami z racji tego że nie cierpie wody, jakis pełnoziarnisty chlebek zacznę jeść. Dla dzidzi wszystko, bo wizja glukometru i ewentualnej insuliny, jednak przeraża bardzo. Dobrze że wyniki spoko, ale jednak postaram się troszkę bardziej jeśli chodzi o jedzonko :)

norma po godzinie jest do 180 przy 75g glukozy. 50g to zupełnie inna bajka - nie ma co porównywać. Wyniki super :)

Edit: jesteś pewna co do AFI o takiej wartości? Ja pamiętam jak w 20 tyg w 1.ciąży na połówkowym usg zostalam nastraszona, że mam AFI 20, naczytałam się głupot w necie, a potem w 30 tyg na usg u innej dr okazało się, że jest w normie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 18:50

kasig lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Koalka nie dołuj mnie :) podobno najważniejsza jest wartość po dwóch godzinach, a ta wygląda u mnie całkiem w porządku, fakt ta po godzinie jest dość wysoko, ale podobno norma po godzinie do 160. Po poniedziałkowym wyniku 171,7 to i tak jest ładnie. Sama z siebie stwierdziłam że troszkę bardziej zadbam o odżywianie, mniej słodyczy i soków, bo te piłam hektolitrami z racji tego że nie cierpie wody, jakis pełnoziarnisty chlebek zacznę jeść. Dla dzidzi wszystko, bo wizja glukometru i ewentualnej insuliny, jednak przeraża bardzo. Dobrze że wyniki spoko, ale jednak postaram się troszkę bardziej jeśli chodzi o jedzonko :)
    ja poprzednio mialam wyzsze i lekarz mowil ze sa ok ze wszystko w normie, te sa ciut nizsze wiec chyba wszystko spoko:)
    a z a hemoglobina to coz nic mi sie nie podnioslo mimo zelaza i nie wiem co teraz lekarz zarzadzi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 18:54

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Mam pytanie jakie kupiłyście materace do łóżeczek? Kokos gryka?Słyszałam, że w gryce mogą być robaki i nie wiem jaki kupić :/
    ja chyba kupie kokos, bo lateks bardzo drogi, gryka podobno robaki a pianka niedobra-takie slyszalam opinie

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    ja chyba kupie kokos, bo lateks bardzo drogi, gryka podobno robaki a pianka niedobra-takie slyszalam opinie
    Ale sam kokos? czy kokos z pianką?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff laski, skończyłam zabawę z wózkiem, wszystko posprawdzane, działa, śmiga, fotki porobione, spacerówka i zimowe muffki już wrzucone do folii i mąż będzie chyba zanosił do piwnicy, bo w mieszkaniu miejsca brak ;)

Już wiem do czego są te białe kawałki materiału z rzepem :P One idą na rączkę wózka, a na nie dopiero mufki zimowe - dzięki temu rączka nie jest zimna, bo pokryta miłym misiem :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    A wiesz co, w niedziele 2 osoby mnie zaczepily i zapytaly sie czy mam warkocz doczepiany, bo nie mozliwe, ze taki gruby! No ja w szoku normalnie bylam. :)

Wcale sie nie dziwie, mala która ma takie piękne i grube włosy jak Ty =)
    Zazdraszczam =)

.ona., aldonaa lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy kiedyś kokos grykę - jakoś robaków nie zaobserwowalam :D

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zastanawiamy się nad materacem lateksowym

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą, LAdy nieźle nas tam obgaduje :P

• PannaB Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ale sam kokos? czy kokos z pianką?
    kokos plus pianka, dwie kolezanki tak radzily :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    norma po godzinie jest do 180 przy 75g glukozy. 50g to zupełnie inna bajka - nie ma co porównywać. Wyniki super :)

Edit: jesteś pewna co do AFI o takiej wartości? Ja pamiętam jak w 20 tyg w 1.ciąży na połówkowym usg zostalam nastraszona, że mam AFI 20, naczytałam się głupot w necie, a potem w 30 tyg na usg u innej dr okazało się, że jest w normie...

na poprzednim usg miałam Afi 20, teraz 21 więc wydaje mi się to możliwe, no zobaczymy co będzie dalej, podobno normy się zmieniły i teraz jest norma Afi do 25, tej wersji się trzymam i ta mnie uspokoiła. Nie chcę się nakręcać i czytać więcej bo to nic dobrego nie wniesie. Po za tymi wodami wszystko było w jak najlepszym porządku, więc ufam że mój lekarz wie co robi skoro kazał sie nie przejmować

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Swoją drogą, LAdy nieźle nas tam obgaduje :P

Az idę podczytac ;D

.ona., Paulinek, Sigma, Anitka201 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam gryke kokos i bylam zadowolona i tez robakow nie widzialam. U moich rodzicow 5 lat lezy taki materacyk i tez nie ma robali. Tym razem wybralismy jesnak taki materac piankowy fikusny sen.

• PannaB Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Az idę podczytac ;D
    wiecie co?az ja sie wypowiem: jak w przedszkolu no, ide i zabieram zabawki i jeszcze poobgaduje złe kolezanki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 19:08

Paulinek lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny. Można na Was liczyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a serio ktoś ją wtedy "zbeształ" za proszenie o miejsce w autobusie? :D jakoś nie pamiętam takiej sytuacji :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozbawiacie mnie cały dzień;p nic nie pisalam bo nie mogłam się na tel zalogować...ale rozwalily mnie:odejmowanie od kieszonkowego nie mówiąc juz o fochach i obgadywaniu za plecami ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Ej a serio ktoś ją wtedy "zbeształ" za proszenie o miejsce w autobusie? :D jakoś nie pamiętam takiej sytuacji :D
    Nie wiem i jakos nie chce mi sie w to wierzyc.

• kasig Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Sigma nikt jej nie zbeształ, dziewczyny się wypowiadały, część mówiła żeby poprosiła część, że nie, zresztą to nie było w 7 miesiacu tylko chyba w 5. Dla mnie normalna wymiana zdań, ktoś na tak ktoś na nie, no ale skoro ktoś nie uznaje zdania innych i jesli ktos ma inne zdanie to już jest besztanie to ja wymiękam. Naprawdę jak w przedszkolu

Sigma lubi tę wiadomość

‹‹ 1303 1304 1305 1306 1307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ