X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie jakie kupiłyście materace do łóżeczek? Kokos gryka?Słyszałam, że w gryce mogą być robaki i nie wiem jaki kupić :/

• .ona. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Koalka nie dołuj mnie :) podobno najważniejsza jest wartość po dwóch godzinach, a ta wygląda u mnie całkiem w porządku, fakt ta po godzinie jest dość wysoko, ale podobno norma po godzinie do 160. Po poniedziałkowym wyniku 171,7 to i tak jest ładnie. Sama z siebie stwierdziłam że troszkę bardziej zadbam o odżywianie, mniej słodyczy i soków, bo te piłam hektolitrami z racji tego że nie cierpie wody, jakis pełnoziarnisty chlebek zacznę jeść. Dla dzidzi wszystko, bo wizja glukometru i ewentualnej insuliny, jednak przeraża bardzo. Dobrze że wyniki spoko, ale jednak postaram się troszkę bardziej jeśli chodzi o jedzonko :)

norma po godzinie jest do 180 przy 75g glukozy. 50g to zupełnie inna bajka - nie ma co porównywać. Wyniki super :)

Edit: jesteś pewna co do AFI o takiej wartości? Ja pamiętam jak w 20 tyg w 1.ciąży na połówkowym usg zostalam nastraszona, że mam AFI 20, naczytałam się głupot w necie, a potem w 30 tyg na usg u innej dr okazało się, że jest w normie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 18:50

kasig lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Koalka nie dołuj mnie :) podobno najważniejsza jest wartość po dwóch godzinach, a ta wygląda u mnie całkiem w porządku, fakt ta po godzinie jest dość wysoko, ale podobno norma po godzinie do 160. Po poniedziałkowym wyniku 171,7 to i tak jest ładnie. Sama z siebie stwierdziłam że troszkę bardziej zadbam o odżywianie, mniej słodyczy i soków, bo te piłam hektolitrami z racji tego że nie cierpie wody, jakis pełnoziarnisty chlebek zacznę jeść. Dla dzidzi wszystko, bo wizja glukometru i ewentualnej insuliny, jednak przeraża bardzo. Dobrze że wyniki spoko, ale jednak postaram się troszkę bardziej jeśli chodzi o jedzonko :)
    ja poprzednio mialam wyzsze i lekarz mowil ze sa ok ze wszystko w normie, te sa ciut nizsze wiec chyba wszystko spoko:)
    a z a hemoglobina to coz nic mi sie nie podnioslo mimo zelaza i nie wiem co teraz lekarz zarzadzi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 18:54

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Mam pytanie jakie kupiłyście materace do łóżeczek? Kokos gryka?Słyszałam, że w gryce mogą być robaki i nie wiem jaki kupić :/
    ja chyba kupie kokos, bo lateks bardzo drogi, gryka podobno robaki a pianka niedobra-takie slyszalam opinie

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    ja chyba kupie kokos, bo lateks bardzo drogi, gryka podobno robaki a pianka niedobra-takie slyszalam opinie
    Ale sam kokos? czy kokos z pianką?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff laski, skończyłam zabawę z wózkiem, wszystko posprawdzane, działa, śmiga, fotki porobione, spacerówka i zimowe muffki już wrzucone do folii i mąż będzie chyba zanosił do piwnicy, bo w mieszkaniu miejsca brak ;)

Już wiem do czego są te białe kawałki materiału z rzepem :P One idą na rączkę wózka, a na nie dopiero mufki zimowe - dzięki temu rączka nie jest zimna, bo pokryta miłym misiem :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    A wiesz co, w niedziele 2 osoby mnie zaczepily i zapytaly sie czy mam warkocz doczepiany, bo nie mozliwe, ze taki gruby! No ja w szoku normalnie bylam. :)

Wcale sie nie dziwie, mala która ma takie piękne i grube włosy jak Ty =)
    Zazdraszczam =)

.ona., aldonaa lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy kiedyś kokos grykę - jakoś robaków nie zaobserwowalam :D

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zastanawiamy się nad materacem lateksowym

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą, LAdy nieźle nas tam obgaduje :P

• PannaB Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ale sam kokos? czy kokos z pianką?
    kokos plus pianka, dwie kolezanki tak radzily :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    norma po godzinie jest do 180 przy 75g glukozy. 50g to zupełnie inna bajka - nie ma co porównywać. Wyniki super :)

Edit: jesteś pewna co do AFI o takiej wartości? Ja pamiętam jak w 20 tyg w 1.ciąży na połówkowym usg zostalam nastraszona, że mam AFI 20, naczytałam się głupot w necie, a potem w 30 tyg na usg u innej dr okazało się, że jest w normie...

na poprzednim usg miałam Afi 20, teraz 21 więc wydaje mi się to możliwe, no zobaczymy co będzie dalej, podobno normy się zmieniły i teraz jest norma Afi do 25, tej wersji się trzymam i ta mnie uspokoiła. Nie chcę się nakręcać i czytać więcej bo to nic dobrego nie wniesie. Po za tymi wodami wszystko było w jak najlepszym porządku, więc ufam że mój lekarz wie co robi skoro kazał sie nie przejmować

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Swoją drogą, LAdy nieźle nas tam obgaduje :P

Az idę podczytac ;D

.ona., Paulinek, Sigma, Anitka201 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam gryke kokos i bylam zadowolona i tez robakow nie widzialam. U moich rodzicow 5 lat lezy taki materacyk i tez nie ma robali. Tym razem wybralismy jesnak taki materac piankowy fikusny sen.

• PannaB Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Az idę podczytac ;D
    wiecie co?az ja sie wypowiem: jak w przedszkolu no, ide i zabieram zabawki i jeszcze poobgaduje złe kolezanki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 19:08

Paulinek lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny. Można na Was liczyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a serio ktoś ją wtedy "zbeształ" za proszenie o miejsce w autobusie? :D jakoś nie pamiętam takiej sytuacji :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozbawiacie mnie cały dzień;p nic nie pisalam bo nie mogłam się na tel zalogować...ale rozwalily mnie:odejmowanie od kieszonkowego nie mówiąc juz o fochach i obgadywaniu za plecami ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Ej a serio ktoś ją wtedy "zbeształ" za proszenie o miejsce w autobusie? :D jakoś nie pamiętam takiej sytuacji :D
    Nie wiem i jakos nie chce mi sie w to wierzyc.

• kasig Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Sigma nikt jej nie zbeształ, dziewczyny się wypowiadały, część mówiła żeby poprosiła część, że nie, zresztą to nie było w 7 miesiacu tylko chyba w 5. Dla mnie normalna wymiana zdań, ktoś na tak ktoś na nie, no ale skoro ktoś nie uznaje zdania innych i jesli ktos ma inne zdanie to już jest besztanie to ja wymiękam. Naprawdę jak w przedszkolu

Sigma lubi tę wiadomość

‹‹ 1303 1304 1305 1306 1307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ