Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kasig wrote:Koalka nie dołuj mnie
podobno najważniejsza jest wartość po dwóch godzinach, a ta wygląda u mnie całkiem w porządku, fakt ta po godzinie jest dość wysoko, ale podobno norma po godzinie do 160. Po poniedziałkowym wyniku 171,7 to i tak jest ładnie. Sama z siebie stwierdziłam że troszkę bardziej zadbam o odżywianie, mniej słodyczy i soków, bo te piłam hektolitrami z racji tego że nie cierpie wody, jakis pełnoziarnisty chlebek zacznę jeść. Dla dzidzi wszystko, bo wizja glukometru i ewentualnej insuliny, jednak przeraża bardzo. Dobrze że wyniki spoko, ale jednak postaram się troszkę bardziej jeśli chodzi o jedzonko
norma po godzinie jest do 180 przy 75g glukozy. 50g to zupełnie inna bajka - nie ma co porównywać. Wyniki super
Edit: jesteś pewna co do AFI o takiej wartości? Ja pamiętam jak w 20 tyg w 1.ciąży na połówkowym usg zostalam nastraszona, że mam AFI 20, naczytałam się głupot w necie, a potem w 30 tyg na usg u innej dr okazało się, że jest w normie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 18:50
kasig lubi tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
kasig wrote:Koalka nie dołuj mnie
podobno najważniejsza jest wartość po dwóch godzinach, a ta wygląda u mnie całkiem w porządku, fakt ta po godzinie jest dość wysoko, ale podobno norma po godzinie do 160. Po poniedziałkowym wyniku 171,7 to i tak jest ładnie. Sama z siebie stwierdziłam że troszkę bardziej zadbam o odżywianie, mniej słodyczy i soków, bo te piłam hektolitrami z racji tego że nie cierpie wody, jakis pełnoziarnisty chlebek zacznę jeść. Dla dzidzi wszystko, bo wizja glukometru i ewentualnej insuliny, jednak przeraża bardzo. Dobrze że wyniki spoko, ale jednak postaram się troszkę bardziej jeśli chodzi o jedzonko
a z a hemoglobina to coz nic mi sie nie podnioslo mimo zelaza i nie wiem co teraz lekarz zarzadziWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 18:54
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUfff laski, skończyłam zabawę z wózkiem, wszystko posprawdzane, działa, śmiga, fotki porobione, spacerówka i zimowe muffki już wrzucone do folii i mąż będzie chyba zanosił do piwnicy, bo w mieszkaniu miejsca brak
Już wiem do czego są te białe kawałki materiału z rzepemOne idą na rączkę wózka, a na nie dopiero mufki zimowe - dzięki temu rączka nie jest zimna, bo pokryta miłym misiem
Misi@ lubi tę wiadomość
-
aldonaa wrote:A wiesz co, w niedziele 2 osoby mnie zaczepily i zapytaly sie czy mam warkocz doczepiany, bo nie mozliwe, ze taki gruby! No ja w szoku normalnie bylam.
Wcale sie nie dziwie, mala która ma takie piękne i grube włosy jak Ty
Zazdraszczam.ona., aldonaa lubią tę wiadomość
-
.ona. wrote:norma po godzinie jest do 180 przy 75g glukozy. 50g to zupełnie inna bajka - nie ma co porównywać. Wyniki super
Edit: jesteś pewna co do AFI o takiej wartości? Ja pamiętam jak w 20 tyg w 1.ciąży na połówkowym usg zostalam nastraszona, że mam AFI 20, naczytałam się głupot w necie, a potem w 30 tyg na usg u innej dr okazało się, że jest w normie...
na poprzednim usg miałam Afi 20, teraz 21 więc wydaje mi się to możliwe, no zobaczymy co będzie dalej, podobno normy się zmieniły i teraz jest norma Afi do 25, tej wersji się trzymam i ta mnie uspokoiła. Nie chcę się nakręcać i czytać więcej bo to nic dobrego nie wniesie. Po za tymi wodami wszystko było w jak najlepszym porządku, więc ufam że mój lekarz wie co robi skoro kazał sie nie przejmować -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sigma wrote:Ej a serio ktoś ją wtedy "zbeształ" za proszenie o miejsce w autobusie?
jakoś nie pamiętam takiej sytuacji
Sigma lubi tę wiadomość