Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się znowu niepokoje, odkryłam dziś wieczorem leciuteńko podbarwiony śluz na buro. Teoretycznie dziś jest termin kiedy dostawalabym kolejną miesiączkę gdyby nie ciąża, ale nie umiem wyluzować. Jutro leżę plackiem i odpoczywam i modlę się aby nic nie bylo więcej.
-
nick nieaktualnyAnitka trzymaj się i powodzenia kochana! Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze... Poza tym stres to zły doradca.... Oddychaj głęboko i może spróbuj zająć myśli czyms innym...ściskam i daj znać później bo wszystkie czekamy na dobre wieści.
Mnie czeka to samo za tydzień...patrycja87, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
Ja byłam w 7 tygodniu, dokładnie 6t2d i nie było widać ani serducha ani dzidzi, a tydzień później była dzidzia centymetrowa i serducho ponad 140 uderzeń. Dużo zależy od sprzętu, wytrwałości gin w szukaniu i od szczęścia, bo czasem nie widać i już a wszystko jest ok. Dopiero w 8 tygodniu musi być widać. Ale oczywiście nie ma reguły bo w 1 ciąży widziałam serducho pod koniec 6tygodnia, jakoś 5t6d i to jest taki moment kiedy normalnie widać jak bijeAniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Si mam niedoczynność tarczycy. Kochana idź do gina też ale nie denerwuj się jak nic nie zobaczysz bo tak się może zdarzyć i to nie znaczy nic złego.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Hej dziewczyny,
Gratuluje kolejnych blizniakow na naszym watku
Ceska a jak u ciebie? Ochlonelas juz troche i przyjelas do wiadomosci? Mi tez przepowiadali blizniaki z powodu wysokiej bety, ale poki co na usg widzialam jedna dzidzie. Kto wie czy nie pojawi sie cos nowego nastepnym razem? Chociaz 8 tydzien to juz chyba powinno byc widac co??
eM a to ty juz dostalas skierowanie na badania od lekarza? Ja wczoraj probowalam wlasnie to zalatwic u rodzinnego i mi powiedzieli, ze nie robia przed 12 tyg. No jakas paranoja. Robia miedzy 12 a 16 tyg. A przed 12 tyg ciaza to nie ciaza? Za miesiac ide na kolejna wizyte do gina i chcialam miec juz te wyniki a tu lipa.A jakby tego bylo malo to jak juz zrobie te badania to potem bede musiala czekac tydzien na wyniki. Wrrrr!
La lenka jak u ciebie? Dzownilas do lekarza w sprawie tego plamienia?
patrycja87 moze byc cos widac w 6 tyg ale niekoniecznie. Temu ja wolalam isc pozniej. W ogole widze, ze dziewczyny biegaja co chwile do lekarzy i tak sie zastanawiam czy mozna tak czesto robic usg na poczatku?Lenuś lubi tę wiadomość
-
Ja robiłam w pierwszej ciąży często, moja niunia zdrowa jak rydz Mi lekarz powiedział, że są okresy w których trzeba robić usg, ale można też częściej, według potrzeby.Pamiętam jak wylądowałam w szpitalu z krwawieniem to tego dnia byłam u gina i robił mi usg, a tego samego dnia w szpitalu nie chcieli zrobić tylko na drugi dzień.
-
Co??? Nawet na belly masz żeby przed 9tym tygodniem wykonać. Ja dostałam ich sporo, z kiłą włącznie ale że w medicover wszystko idzie w systemie to nie wiem co dokładnie tam mam, dopiero jak wyniki będą to zobaczę.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
dzien dobry wszystkim
Lenus niechwale sie bo tak jak ty jestem po przejsciach i boje sie
dlatego tak pomalutku podpytuje - jutro mam wizyte u lekarza moze bedzie juz cos wiecej wiadomo - martwi mnie fakt ze nie mam absolutnie zadnych dolegliwosci ciazowych a z wyliczen wychodzi mi ze jestem w 6 tygodniu dlatego mysle ze juz powinno mi sie cos dziac
ohhh, gdybym mogla wiedziec jak to sie wszytsko wyklaruje
-
Mi w pierwszej ciąży zaczęło się od 7 tygodnia i miałam wymioty aż do 35 tygodnia, nawet byłam na kroplówce 4 dni , bo wszystko zwracałam. Cierpliwości objawy się pojawią lub nie
Nancy87 lubi tę wiadomość
-
Agniesja a wstajesz w nocy do toalety? Jak tak to zapodaj sobie wtedy tabletkę i dalej idź spać, jest łatwiej. Powinno minąć ok 5h od ostatniego posiłku. A jak nie to mi endo tłumaczyła żeby tabletkę rozgnieść, wtedy szybciej powinna się strawić.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Moje objawy na tym etapie to ból piersi, mega wzdęcia i zaparcia . Może szybciej się też męczę- ale na szczęście nie mam żadnych mdłości.
Wizytę u ginekologa mam dopiero 4 lutego (to będzie 8 tydzień, a dokładniej 7t i3d), a póki co sprawdzam co kilka dni betę i na szczęście pięknie przyrasta
Zastanawiam się nad zwolnieniem przynajmniej na pierwsze miesiące ciąży (pracuję w szkole)- ale teraz, mając 2-tygodniowy urlop wychodzę z siebie, bo ciągle myślę i liczępatrycja87 lubi tę wiadomość
Kubuś