X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wiaraczynicuda :) dasz radę :)

mam nadzieje ze te mdlosci przejda do konca pierwszego trymestru, bo obawiam sie ze nie bede mogla przytyc pozniej, a teraz mam niedowage i obawiam sie ze bedzie ciezko przez te wymioty i moj szybki metabolizm :(

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam :)
    Wszystko ok, mnie też boli kręgosłup, i tak uważam że to i czasami te bóle podbrzusza jest 10000 razy lepsze od bóli miesiączkowych jakie przechodziłam, strasznie się ciesze że mam spokój :3

Dziękuję za pocieszenie. Dzisiaj przynajmniej z rana jest na pewno o niebo lepiej niż wczoraj:)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda trzymaj się kochana :) ja też idę znowu parzyć imbir, bo jakoś mi znowu gorzej dziś z mdłościami...

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Przyszła mama ja też mam straszne bóle krzyża. Nie mogę za długo chodzić ani szybciej iść, o schylaniu nie wspominając...
    Ja właśnie wczoraj i w poniedziałek mialam tak straszne bóle, ze nie mogłam nawet ubrań z szafki wyciągnąć, ale dzisiaj juz jest dużo lepiej. Czytałam, żeby spać na boku i dobrze wygrzać krzyż to mniej boli :) mi pomogło:)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    mam nadzieje ze te mdlosci przejda do konca pierwszego trymestru, bo obawiam sie ze nie bede mogla przytyc pozniej, a teraz mam niedowage i obawiam sie ze bedzie ciezko przez te wymioty i moj szybki metabolizm :(

Dzidzia wie co robi :P nie martw się na zapas :)

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    Ja właśnie wczoraj i w poniedziałek mialam tak straszne bóle, ze nie mogłam nawet ubrań z szafki wyciągnąć, ale dzisiaj juz jest dużo lepiej. Czytałam, żeby spać na boku i dobrze wygrzać krzyż to mniej boli :) mi pomogło:)

A właśnie jeśli chodzi o spanie, jak śpicie, mi jest niedobrze na brzuchu, a kiedyś najbardziej lubiłam tą pozycję, czytałam też że zła jest pozycja na plecach,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Hej dziewczyny pisze do tych w 5tyg bylyscie u ginka? Ja mam 5tydz 6dzien a wizyta z pierwszym usg za tydzien

To jak najbardziej prawidłowo, bo masz wtedy duże szanse, żeby i zobaczyć twoją kruszynkę i nawet usłyszeć bijące serduszko... Ja mam teraz 5.+2 i mam wizytę na początku 7 tygodnia tzn. 6.+1.
    Ale się czasem zastanawiam czy nawet nie przesunąć na parę dni później np. na 30 stycznia... bo boję się że nic nie zobaczymy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    wiaraczynicuda trzymaj się kochana :) ja też idę znowu parzyć imbir, bo jakoś mi znowu gorzej dziś z mdłościami...

a powiedz mi jak smakuje ten parzony imbir i jak to robisz? bo ja slyszalam o tym ale jakos boje sie sprobowac nie wiem czemu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A właśnie jeśli chodzi o spanie, jak śpicie, mi jest niedobrze na brzuchu, a kiedyś najbardziej lubiłam tą pozycję, czytałam też że zła jest pozycja na plecach,

ja od zawsze spie na boku raz prawym raz lewym na zmiane w ciagu nocy, ale tez tak troche pol boku poł brzuchu tak mi najwygodniej :)

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Na brzuchu ja nie mogę spać, bo mnie piersi bolą potem - trochę im się dużo przyrosło. A na plecach podobno też niedobrze, bo jeśli ktoś ma takie bóle z krzyża to dodatkowo jest wtedy ucisk na jakiś nerw. Ja w ogóle nie mogę sobie znaleźć miejsca na łóżku. Mąż dzisiaj rano stwierdził, że nie może się ze mną wyspać, bo się ciągle wiercę na łóżku.

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    Na brzuchu ja nie mogę spać, bo mnie piersi bolą potem - trochę im się dużo przyrosło. A na plecach podobno też niedobrze, bo jeśli ktoś ma takie bóle z krzyża to dodatkowo jest wtedy ucisk na jakiś nerw. Ja w ogóle nie mogę sobie znaleźć miejsca na łóżku. Mąż dzisiaj rano stwierdził, że nie może się ze mną wyspać, bo się ciągle wiercę na łóżku.

Mów mówi dokładnie to samo XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda ja to po prostu obieram ten korzeń, mniej więcej 2 cm, myję solidnie i kroję na drobne kawałki i zalewam wrzątkiem jak herbatę i trzymam tak to 10-15 min. Potem można wcisnąć cytrynę i dodać miodu do smaku... Mi smakuje nawet bez niczego, ale ja lubię ostre jedzenie.... A imbir lubię, bo bardzo zdrowy...Możesz też dodać te kawałki imbiru do normalnej herbaty... No ale imbir ludzie albo lubią albo nie znoszą... musisz sprawdzić...
    A próbowałaś z herbatą miętową?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda.... aaaa... zapomniałam, tą ilość parzę tak w litrowym dzbanku, bo wtedy mam na parę razy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    To jak najbardziej prawidłowo, bo masz wtedy duże szanse, żeby i zobaczyć twoją kruszynkę i nawet usłyszeć bijące serduszko... Ja mam teraz 5.+2 i mam wizytę na początku 7 tygodnia tzn. 6.+1.
    Ale się czasem zastanawiam czy nawet nie przesunąć na parę dni później np. na 30 stycznia... bo boję się że nic nie zobaczymy...
    No ja mialam isc teraz w czwartek ale tez przesunelam bo tu w kalendarzu pokazuje niby pierwsze usg 22 ale bijące serduszko bedzie 26 więc chce isc 28 , bylam 12stycznia lekarz mowil ze wczesna ciąża wiec usg odpadło jedynie przez szyjke macicy potwierdził i test ciążowy który ze sobą wzięłam, jeszcze nie wierzę chyba bo wczoraj powtorzylam test heh a wieczorem strasznie kręgosłup mnie bolal, niedziela byla tragiczna pół dnia czulam sie jak bym miala chorobę lokomocyjna

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 20:56

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę znaleźć dobrej pozycji do spania... ani na brzuchu ani na plecach nie mogę długo wytrzymać i wiercę się jak głupia w łóżku a mój mąż ma już dosyć, bo on nie ma zwolnienia żeby się wyspać... ostatecznie jakoś zasypiam na boku chyba...

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mów mówi dokładnie to samo XD

;D myślałam, że tylko u nas jest taki problem ;D już wymyślił, że może pójdzie na drugie łóżko spać, ale zaprotestowałam argumentując, że fasolka i ja możemy go potrzebować w nocy i musi być na wyciągnięcie ręki :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata w tych poradach pisalo ze ba mdlosci banan lub sucharek pomagaja sprobuj ;)
    u mnie z łóżkiem zawsze problem był bo sie rozpycham, spie na boku ale zanim usne to musze na wznak lezec bo piersi bola, nie mam problemu z tym ze szybko usypiam, ale za szybjo sie budze juz od weekendu przed 7 goni do wc a dzisiaj za czesto biegam i ta zgaga echh
    dziewczyny tez macie ochote na pikantne potrawy? Ja wspomnialam babci a ona mowi ze powinnam uwazac bo rozrzedza krew i moze sie źle skonczyc

• marcepanek Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 ja ie do lekarza za tydzień w środę 28. To będzie 6 + 1. Też zastanawiam się czy nie za wcześnie, ale to będzie pierwsze usg i już dłużej nie wytrzymam. Od początku jem duphaston ze względu na pierwszą poronioną ciążę, no i tak sobie do środy czekam. Strasznie się boje;(

• eM Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcepanek też się bałam i szłam na 1 usg mniej więcej jak ty :) niestety dzidzi nie zobaczyłam i w 1 momencie to był szok :D dlatego warto mieć świadomość że może tak być, ja niby wiedziałam ale i tak się troche przestraszyłam. Ale potem serducho było :) Kiedyś musi nam się udać, dlaczego nie teraz? :)

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ