X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcepanek będzie dobrze:* ja miałam pierwsze usg 6 + 0 i już serduszko biło także nie ma reguły:) Każde dzieciątko rozwija się inaczej :) Głowa do góry :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • marcepanek Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby dziewczyny. Niby każda z nas liczy się z tym że to może być za wcześnie , że jeszcze nic nie musi być widać ale jednak ma nadzieje że zobaczy pęcherzyk a w nim serduszko:) . Do środy wydaje mi się że to wieczność;(

• adzia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mów mówi dokładnie to samo XD
    Mój też to samo powiedział stwierdził że pierwszy raz cieszy się z tego że dziś zaczyna nocki. Pociesza się tym że jak będzie wracał rano to już łóżeczko będzie tylko do jego dyspozycji i się wyspi do woli ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja już po wizycie ;-) na razie wszystko w porządku :-) Gin wyliczyła, że jest to 6 tydz 2 dzień więc jest ok. Mówiła, że w pęcherzyku jest ciałko żółte/ zarodek z zalążkiem serduszka :-) Jej następna wizyta 04.02 u niej na NFZ. Prywatnie idę za tydzień może już będzie wszystko dokładnie widać. Dostałam skierowanie na badania (bezpłatne) :-)

lucy1983, Dżuls, eM, agniesja, Misi@, patrycja87, kasig lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    Na brzuchu ja nie mogę spać, bo mnie piersi bolą potem - trochę im się dużo przyrosło. A na plecach podobno też niedobrze, bo jeśli ktoś ma takie bóle z krzyża to dodatkowo jest wtedy ucisk na jakiś nerw. Ja w ogóle nie mogę sobie znaleźć miejsca na łóżku. Mąż dzisiaj rano stwierdził, że nie może się ze mną wyspać, bo się ciągle wiercę na łóżku.
    Ja mam to samo :-) ciągle się wiercę :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja nie mogę spać ani na brzuchu, ze względu na duży i twardy cyc, ani na plecach, bo mnie mdli. Pozostaje na bokach, ale wtedy boli mnie kręgosłup :( Potem będzie gorzej, bo dojdzie brzuch. Pamiętam tę ulgę zaraz po porodzie, jak wreszcie mogłam położyć się na plecach i normalnie oddychać :P
    A ja się zastanawiam nad tą poduszką dla kobiet w ciąży, którą wkłada się między nogi i pod głowę (tzw rogal) Wszystkie znajome, które były/są w ciąży sobie ją chwalą (nawet do tego stopnia, że nie potrafią bez niej spać).

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczynki ja już po wizycie ;-) na razie wszystko w porządku :-) Gin wyliczyła, że jest to 6 tydz 2 dzień więc jest ok. Mówiła, że w pęcherzyku jest ciałko żółte/ zarodek z zalążkiem serduszka :-) Jej następna wizyta 04.02 u niej na NFZ. Prywatnie idę za tydzień może już będzie wszystko dokładnie widać. Dostałam skierowanie na badania (bezpłatne) :-)

Ciesze sie bardzo. mama nadzieje ze ja w sobote na usg zobacze chociaz pecherzyk i cialko zolte :-) a moze i maly zarodeczek. nastepna moja wizyta 2 lutego , niestety u pana ktory mnie tak nie fajnie potraktowal ale musze zrobic badania dla mojej lekarki do ktorej bede chodzic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitka to super wieści :)... te wizyty to zawsze stres... cieszę się z Tobą :) relaksuj się :)

marcepanek... no ja też mam trochę stresa, ale chyba nie wytrzymam żeby dłużej czekać i pójdę tak jak mi wyznaczyła gin, a jak nic nie będzie widać, to tak jak eM odczekam parę dni i znowu pójdę...

dziewczyny tutaj mnie trochę uspokoiły i jestem dobrej myśli :) jesteście super kochane! bo wcześniej to byłam smętną kupą nerwów... a teraz relaksuję się, czytam i walczę z mdłościami... hehe... więc chyba wszystko dobrze... dziś mnie jeszcze do tego znowu ciągnie w dole...

eM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy to kiedy idziesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Lucy to kiedy idziesz?

Mam wizytę 27 stycznia w 6.+1 dzień...

• agniesja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:52

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima a ty kiedy idziesz??? Bo masz taki sam wpis co do wieku twojej ciąży...

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    taaaak, ja to miałam w pierwszej ciąży, tylko takie trochę badziewne, bo to była w sumie taka zwykła długa poducha wypełniona tym, co zwykłe poduszki, ale kuzynka miała taka specjalną wypełnioną groszkiem, grubszą i mega wygodną. Dobrze, że mi o niej przypomniałaś :D Tak, jest genialna :D
    To może podpytaj ją gdzie takie cudo kupiła bo ja już nie wyrabiam, a wcześniej uwielbiałam spać :-)
    Powodzenia na dzisiejszej wizycie :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za ciepłe słowa :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    wiaraczynicuda ja to po prostu obieram ten korzeń, mniej więcej 2 cm, myję solidnie i kroję na drobne kawałki i zalewam wrzątkiem jak herbatę i trzymam tak to 10-15 min. Potem można wcisnąć cytrynę i dodać miodu do smaku... Mi smakuje nawet bez niczego, ale ja lubię ostre jedzenie.... A imbir lubię, bo bardzo zdrowy...Możesz też dodać te kawałki imbiru do normalnej herbaty... No ale imbir ludzie albo lubią albo nie znoszą... musisz sprawdzić...
    A próbowałaś z herbatą miętową?

moze wkoncu sprobuje no ja sie boje sie to bedzie wlasnie za ostre dla mnie

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1986 i anima widzę że jesteśmy w tym samym " czasie" ja mam 5 tyg + 1:)
    Ale dobrze wiedzieć że jest ktoś kto ma tak samo jak ja:) a byłyście już na jakimś usg czy czekacie na swoje pierwsze dopiero?

• ceska Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata83 wrote:
    Hej dziewczyny,

Gratuluje kolejnych blizniakow na naszym watku :)

Ceska a jak u ciebie? Ochlonelas juz troche i przyjelas do wiadomosci? Mi tez przepowiadali blizniaki z powodu wysokiej bety, ale poki co na usg widzialam jedna dzidzie. Kto wie czy nie pojawi sie cos nowego nastepnym razem? :) Chociaz 8 tydzien to juz chyba powinno byc widac co??

Czasu moja psychika potrzebuje, nie ukrywam że było ciężko ale jest coraz lepiej, myslę że jeszcze kilka dni

Dzisiaj ide na usg prywatnie bo nie daje mi to życ puki co może ta ginekoloszka sie myliła i jest tylko jedno :X

oar8skjod4lwslof.png

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska pomyśl że jeżeli tak jest że są dwa to masz za jednym razem stres itp. Moja pierwsza ciąza też była bliźniacza, załamałam się, a kiedys po paru dniach się dowiedziałam że się nie rozwija i ją poroniłam wszystko bym dała żeby ta ciąża bliźniacza się utrzymała. Teraz znowu stres czy się nie powtórzy to samo, więc na pierwsza wizytą czekam ze stresem... moja koleżanka zaszła w ciąże dzięki inseminacji i też ciąza bliżniacza ale po tyg. zostało tylko jedno, drugie się wchłonęło. Jak urodziła córeczkę to urodziła też to drugie łożysko.. Mam nadzieję że wszystko będzie u Ciebie dobrze:)

• ceska Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogólnie ;
    - nigdy nie brałam tabletek anty ( raz 6 lat temu ale bardzo zle znosiłam)
    - nie mam nikogo z blizniaków w rodzinie sprawdzałam od 100 lat
    - nie starałam sie z wspomagaczami

Gdyby chodz jedna rzecz z tych 3 bym miała wtedy bym napewno an samym początku, myślała ze moze byc, ale nie było

Dlatego mówie że musi moja psychika dojść do siebie :)

oar8skjod4lwslof.png

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja miałam tak samo jak ty ciąża zupełnie naturalna i bliźniacza:) czasem tak po prostu jest.
    Ale nie martw się na zapas, w końcu lekarz też człowiek i mógł się pomylić;)
    Życzę Tobie żeby było po Twojej myśli:) i daj koniecznie znać co u lekarza;)

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ