X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Anitka czemu jeśli można wiedzieć będziesz odciągała pokarm?nie będziesz normalnie piersią karmić?
    Będę karmić piersią ale planujemy też czasem gdzieś sami wyjść i wtedy taki pokarm odciagniety się przyda :-)

Lilla My, bento, 4me lubią tę wiadomość

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominiko, doskonale Cię rozumiem, ale jak mus, to mus. Mój kochany mężulek przez 3 dni taki zrobił chlewik z mieszkania, że aż go podziwiam za pomysłowość... nawet w łazience są plamy z herbaty na podłodze??? Ale trzeba zacisnąc zęby, puścić dobry serial i leżeć dla dobra naszych pociech :)

bento, karolcia87 lubią tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Dziewczyny czy Wy wszystkie macie lekarza prowadzącego ze szpitala w którym planujecie rodzić?

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam, dla wszystkich leżących w szpitalach i w domu życzę dużo zdrówka i cierpliwości. Sama też przeleżałam pierwsze 3 miesiące i wiem jak jest ciężko, ale trzeba wytrać, już tak niewiele zostało.

sRUqp2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

Dziewczyny czy Wy wszystkie macie lekarza prowadzącego ze szpitala w którym planujecie rodzić?

Tak jakby - moja lekarka nie pracuje teraz w żadnym szpitalu, ale będzie pracować w tym, w którym pracuję rodzić (ale on otwiera się dopiero 1.09.).

bento lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

Moja nie pracuje w szpitalu.

bento lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

Ja mam prowadzacego i zamierzam rodzic w szpitalu, w kt pracuje :)

bento lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

Ja mam lekarza, który pracuje w szpitalu w którym będę rodziła :)

bento lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój prowadzący nie pracuje w szpitalu w którym planuje rodzić. Czy to stwarza jakieś trudności w przyjęciu?

sRUqp2.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

Zdecydowanie nie, chyba ze beda wskazania do cesarki, to wtedy rozwaze szpital, w którym pracuje moja gin.

bento lubi tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Mój prowadzący nie pracuje w szpitalu w którym planuje rodzić. Czy to stwarza jakieś trudności w przyjęciu?

Myślę, że to dużo zależy i od lekarza, i od szpitala. Są takie szpitale, w których nie ma znaczenia, czy masz lekarza prowadzącego od nich, czy nie. Z drugiej strony możesz mieć też takiego lekarza, który może i pracuje w tym szpitalu, ale totalnie Cię olewa albo w ogóle nie kojarzy pacjentek, bo ma ich od cholery i ciut ciut.

Byłabym dobrej myśli - na pewno zaopiekują się Tobą dobrze. Podobno ważniejsza od lekarza jest położna, czyli np. warto iść do szkoły rodzenia tam, gdzie będziesz rodzić albo do tych położnych, które pracują w Twoim szpitalu.

bento lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My Planuję wykupić opiekę położnej na czas porodu.

sRUqp2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Lilla My Planuję wykupić opiekę położnej na czas porodu.

To nie martw się - wydaje mi się, że ze szpitalem jest podobnie jak z dziekanatem. W szpitalu przy porodzie trzeba mieć dobry kontakt z położną, bo to ona jest przy Tobie i zawoła lekarza w odpowiednim momencie. A w dziekanacie z panią z dziekanatu - to ona podsuwa wszystkie pisma dziekanowi z datą wsteczną ;)

Gusiak lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

ja tak:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Pani dr też nie pracuje w szpitalu, żadnym :)
    A my od jutra mieszkamy już u siebie :) właśnie przewieźliśmy przedostatnie tobołki, jutro pojadą dwa biurka i my :) ostatnia noc u kogoś obcego :)

Nancy87, Natka88, adzia, Gusiak lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę rodzić w klinice, nie znam tam lekarzy i myśle, że nie ma to znaczenia. Moja przyjaciółka rodziła na dyżurze swojej pani gin, do któej chodziła prywatnie,a ta udawała, że jej nie zna :-)

720fbe94f2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam lekarza który pracuje w szpitalu gdzie będę rodzic :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie pracuje w szpitalu, ale co to za roznica? Przecież można trafić na porodowke w czasie kiedy lekarz prowadzący nie bedzie miał dyżuru :P

U mnie bigos się gotuje :D

Która martwila się zamkniętym pepkiem? Ja z dnia na dzień czuje palcem ze się zamyka w środku mniej miejsca i czuć zgrubienie.

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba przetrwać, macie racje. A co do chlewiku to moj tez taki narobil ze masakra, ale narazie nie komentuje. Musze powiedziec chyba ze moja mama wpadnie w odwiedziny to od razu posprzata :D a potem powiem ze jednak cos jej wypadlo ^^

snoopy_etka lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybralam lekarza ze szpitala, w ktorym bede rodzic plus jest tez ogolnie dobry i polecany.

Ja mam pepek, ktory wychodzi ale to troche takie martwienie sie na zarty ;) choc sie nie lubimy to gorsze sie rzeczy zdarzaja ;)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ