Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Anitka czemu jeśli można wiedzieć będziesz odciągała pokarm?nie będziesz normalnie piersią karmić?
    Będę karmić piersią ale planujemy też czasem gdzieś sami wyjść i wtedy taki pokarm odciagniety się przyda :-)

Lilla My, bento, 4me lubią tę wiadomość

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominiko, doskonale Cię rozumiem, ale jak mus, to mus. Mój kochany mężulek przez 3 dni taki zrobił chlewik z mieszkania, że aż go podziwiam za pomysłowość... nawet w łazience są plamy z herbaty na podłodze??? Ale trzeba zacisnąc zęby, puścić dobry serial i leżeć dla dobra naszych pociech :)

bento, karolcia87 lubią tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Dziewczyny czy Wy wszystkie macie lekarza prowadzącego ze szpitala w którym planujecie rodzić?

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam, dla wszystkich leżących w szpitalach i w domu życzę dużo zdrówka i cierpliwości. Sama też przeleżałam pierwsze 3 miesiące i wiem jak jest ciężko, ale trzeba wytrać, już tak niewiele zostało.

sRUqp2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

Dziewczyny czy Wy wszystkie macie lekarza prowadzącego ze szpitala w którym planujecie rodzić?

Tak jakby - moja lekarka nie pracuje teraz w żadnym szpitalu, ale będzie pracować w tym, w którym pracuję rodzić (ale on otwiera się dopiero 1.09.).

bento lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

Moja nie pracuje w szpitalu.

bento lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

Ja mam prowadzacego i zamierzam rodzic w szpitalu, w kt pracuje :)

bento lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

Ja mam lekarza, który pracuje w szpitalu w którym będę rodziła :)

bento lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój prowadzący nie pracuje w szpitalu w którym planuje rodzić. Czy to stwarza jakieś trudności w przyjęciu?

sRUqp2.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

Zdecydowanie nie, chyba ze beda wskazania do cesarki, to wtedy rozwaze szpital, w którym pracuje moja gin.

bento lubi tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Mój prowadzący nie pracuje w szpitalu w którym planuje rodzić. Czy to stwarza jakieś trudności w przyjęciu?

Myślę, że to dużo zależy i od lekarza, i od szpitala. Są takie szpitale, w których nie ma znaczenia, czy masz lekarza prowadzącego od nich, czy nie. Z drugiej strony możesz mieć też takiego lekarza, który może i pracuje w tym szpitalu, ale totalnie Cię olewa albo w ogóle nie kojarzy pacjentek, bo ma ich od cholery i ciut ciut.

Byłabym dobrej myśli - na pewno zaopiekują się Tobą dobrze. Podobno ważniejsza od lekarza jest położna, czyli np. warto iść do szkoły rodzenia tam, gdzie będziesz rodzić albo do tych położnych, które pracują w Twoim szpitalu.

bento lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My Planuję wykupić opiekę położnej na czas porodu.

sRUqp2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Lilla My Planuję wykupić opiekę położnej na czas porodu.

To nie martw się - wydaje mi się, że ze szpitalem jest podobnie jak z dziekanatem. W szpitalu przy porodzie trzeba mieć dobry kontakt z położną, bo to ona jest przy Tobie i zawoła lekarza w odpowiednim momencie. A w dziekanacie z panią z dziekanatu - to ona podsuwa wszystkie pisma dziekanowi z datą wsteczną ;)

Gusiak lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

ja tak:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Pani dr też nie pracuje w szpitalu, żadnym :)
    A my od jutra mieszkamy już u siebie :) właśnie przewieźliśmy przedostatnie tobołki, jutro pojadą dwa biurka i my :) ostatnia noc u kogoś obcego :)

Nancy87, Natka88, adzia, Gusiak lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę rodzić w klinice, nie znam tam lekarzy i myśle, że nie ma to znaczenia. Moja przyjaciółka rodziła na dyżurze swojej pani gin, do któej chodziła prywatnie,a ta udawała, że jej nie zna :-)

720fbe94f2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam lekarza który pracuje w szpitalu gdzie będę rodzic :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie pracuje w szpitalu, ale co to za roznica? Przecież można trafić na porodowke w czasie kiedy lekarz prowadzący nie bedzie miał dyżuru :P

U mnie bigos się gotuje :D

Która martwila się zamkniętym pepkiem? Ja z dnia na dzień czuje palcem ze się zamyka w środku mniej miejsca i czuć zgrubienie.

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba przetrwać, macie racje. A co do chlewiku to moj tez taki narobil ze masakra, ale narazie nie komentuje. Musze powiedziec chyba ze moja mama wpadnie w odwiedziny to od razu posprzata :D a potem powiem ze jednak cos jej wypadlo ^^

snoopy_etka lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybralam lekarza ze szpitala, w ktorym bede rodzic plus jest tez ogolnie dobry i polecany.

Ja mam pepek, ktory wychodzi ale to troche takie martwienie sie na zarty ;) choc sie nie lubimy to gorsze sie rzeczy zdarzaja ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ