Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chodzę prywatnie do ordynatora szpitala w którym planuje rodzić. Zaczęłam chodzić akurat do niego w sumie przypadkiem, nie wiedząc, że to ordynator, ale polubiłam go i zostałam. I w sumie jestem mu bardzo wdzięczna, właściwie dzięki niemu jestem w ogóle w ciąży.
Z tego co wiem brak lekarza ze szpitala u mnie nie rzutuje na przyjęcie (mały szpital, więc raczej nikogo nie odsyłają).
Ale w drugą stronę to już akurat u mnie zadziałało pozytywnie to, że miałam. Jak trafiłam do szpitala na początku ciąży to "mój" lekarz zobaczył mnie na korytarzu czekającą na przyjęcie, od razu do mnie podszedł, zapytał co się dzieje (jeszcze nie wiedział o ciąży), jak usłyszał, że ciąża i krwawię, to natychmiast kazał mnie zarejestrować jako pierwszą, poza kolejką, w ciągu kilku minut zostałam zbadana (przez niego osobiście). Od razu się przekonałam, że wybór jego na prowadzenie ciąży będzie słuszny - mimo, że najtańszy nie jest. Ale to też na pewno dużo zależy od konkretnego człowieka, bywają też tacy którzy mimo, że prowadzący to potrafią mieć pacjentke w nosie.Niesia86 lubi tę wiadomość
-
anulka20 wrote:A ja mam do was pytanie : Po jakim czasie dostałyście pieniądze z zusu wiem , że po 33 dniach zus płaci, ale po ilu miesiącach dniach od pierwszego zwolnienia bądź drugiego i na ile miałyście wystawione zwolnienia. ?
i ciagle mi nie daje spokoju ta ciaglosc, bylam na l4 w marcu i ksiegowa mowi ze juz wtedy sie tamte dni liczyly do tych 33 i teraz pracodawca zaplaci za reszte d o tych 33 i potem zus ale czytalam w necie ze nie i ze powiniem dalej pracodawca i zglupialam:(
-
Ja na zwolnienie poszłam dopiero 20 maja i teraz drugie zwolnienie doniosłam i zastanawiam się, kiedy będę miała pieniążki, czy w połowie lipca, czy sierpień dopiero. A wiem, że wy wcześniej jesteście na zwolnieniach i dostałyście już pierwsze pieniądze z zusu i dalej dostajecie, dlatego chciałabym się tego dowiedzieć
.
-
anulka20 wrote:Ja na zwolnienie poszłam dopiero 20 maja i teraz drugie zwolnienie doniosłam i zastanawiam się, kiedy będę miała pieniążki, czy w połowie lipca, czy sierpień dopiero. A wiem, że wy wcześniej jesteście na zwolnieniach i dostałyście już pierwsze pieniądze z zusu i dalej dostajecie, dlatego chciałabym się tego dowiedzieć
.
kolezanki mi mowily ze dostaja roznie, jedna tak jakby zaraz po miesiacu druga prawie po 2 takze nie wiem czy jest regula
-
PannaB wrote:dziewczyny dajecie drugie imie dzieciom??????
Co do drugiego imienia nie daję, dla mnie jest ono zbędne, by w przyszłości w papierach wypełniał dodatkową rubryczkęchoć wiem, że w niektórych rodzinach daje się drugie imię np po dziadkach taka tradycja. U nas na szczęście nie ma nic takiego.
-
PannaB wrote:ja poszlam 1czerwca ale mialam 2 tyg zwolnienia w marcu i tez kurcze nie wiem juz teraz kto mi za co zaplaci i kiedy
kolezanki mi mowily ze dostaja roznie, jedna tak jakby zaraz po miesiacu druga prawie po 2 takze nie wiem czy jest regula
O to zobaczymy jak reszta się wypowiemoże bardziej doświadczone, bo dłużej są na l4 :)i pierwsze pieniądze już z zusu przyszły
-
PannaB wrote:a maz nie chcial po swojej?
:P:P
)
-
la_lenka wrote:Ja jestem na zwolnieniu prawie od początku ciąży i nadal nie wiem kiedy zus mi zapłaci, ciągle jest to niespodzianka
a po jakim czasie dostałaś pierwsze pieniądze od zwolnienia pierwszego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 22:42
-
Dżuls wrote:Od razu mu zapowiedziałam, że drugie dziecko ma imię po kimś z mojej rodziny, bo syn ma drugie imię po jego dziadku (po moim w sumie też, ale mój już nie żył, więc zasadniczo było mu już wszystko jedno
)