Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hej !
ja dziś wzięlam się za pranie, bo jedyny ładny dzień dziś u nas zapowiadają a nazbierało mi się troche ciuszków od siostry
czy któraś bierze coś farmakologicznego na zaparcia? ja od dziś próbuję siemie lniane pić ale podobno jest okropne w smaku..
pierwsza wizyta u gin tak późno.. dziwne, a czy nie robią później problemów przy wypłącie becikowego, jeśli badania nie były ronbione wcześniej?
korzystajcie z pięnej pogody, ja zamierzam -
U nas prowadzi rodzinny z położna właśnie mozna do jednego albo drugiego chodzić albo na zmianę na wizyty. Usg przeprowadza położna. Pobiera sie krew, mocz, mierzą ciśnienie, waza i sprawdzają wysokość dna macicy. Jak sie nic nie dzieje to to ogolnie wystarcza a i jeszcze mozna sie ich o co bądź pytać :p a do ginekologa kierują jak coś chcą dodatkowo posprawdzać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 07:18
Sigma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka:) witam się w ten pochmurny poranek
kto ukradł słońce ja się pytam? Kto?
Aldona - to co opisujesz o tym twardym brzuchu jak wstaniesz wydaje się być rzeczą normalną. Ja mam tak samo i to nie jest twardnienie brzucha związane ze skorczami bh, tylko wydaje mi się, że po prostu w takiej pozycji nasza naciąć bardziej wypycha się do przodu. Jak leżysz płasko na plecach to też czuć taką twardą piłkę. Dzidziol jakoś musi być chroniony w naszym brzuszku, sam ewentualny tłuszczyk go nie uchronino ale to moje przemyślenia, zobaczymy co ci lekarz powie
Powodzenia na wizytach -
easymum wrote:Agatka, ja biorę acard, jako uzupełnienie do zastrzyków Clexane, mi przepisuje to hematolog, musisz gina spytać, może zadzwoń do niego.
Wiesz nie będę dzwonić. Wizyta za dwa tygodnie i sam zadecyduje kiedy odstawiamy ale tak z ciekawości pytam bo słyszałam że się go do końca nie bierze.
A wogole to Dzień dobry
U nas noc fajna, nawet się wyspałam po za tym okropnym wstawaniem na siku. Co się przebudziłam to mała rozrabiała, że też jej się spać nie chciało.
Caroline super pierwsza wizytaczekamy na relacje
Diatomka oczywiście że mam insulinę. Bez niej nigdy naczczo cukry nie były takie niskie.
Powodzenia na wizytach!
-
nick nieaktualny
-
A u nas śliczne słoneczko za oknem
przesyłam trochę tam, gdzie go nie ma
Czas na śniadanko - przy okazji, u mnie codziennie jest na śniadanie koktajl na bazie kefiru z owocami, teraz truskawki lub maliny, potem borówki amerykańskie, i jakoś, mimo że łykam żelazo, problemów z zaparciami jakichś strasznych nie mam.
Wczoraj byliśmy zmężem na kebabie u prawdziwego Turka, zjadłam porcję jak mój mąż, chociaż zwykle połowę zostawiałam. Ale smakował mi bardzo, Oli pewnie też, bo potem fikała
Ok, miłego dnia mamusie, dzisiaj dentysta i fryzjer mnie czekają - no właśnie, Skabarka, jak tam Twój ząbm?
-
Carolline wrote:U nas prowadzi rodzinny z położna właśnie mozna do jednego albo drugiego chodzić albo na zmianę na wizyty. Usg przeprowadza położna. Pobiera sie krew, mocz, mierzą ciśnienie, waza i sprawdzają wysokość dna macicy. Jak sie nic nie dzieje to to ogolnie wystarcza a i jeszcze mozna sie ich o co bądź pytać :p a do ginekologa kierują jak coś chcą dodatkowo posprawdzać.
No wlasnie, przy edycji posta sobie uświadomiłam, ze ba pewno macie badania tylko robione przez innych lekarzy a wiec to jest ok. Wiesz te slawne bezmozgowie ciążowe oagrnelo i mnie
Nie za często mogę cos na ten stan zwalić więc chociaż ten jeden razadzia, Carolline, Nancy87 lubią tę wiadomość
-
moka89 wrote:Czy wam też zdarza się czuć gmeranie rączką czy czymś tak bardzo nisko? Aż w spojeniu?
Tak, Moka - mi się tak zdarza i myślałam, że to synek główką, ale byłam akurat wtedy na USG i okazało się, że leży nóżkami w dół (a raczej samą pupą i tak się odbija jak na trampolinie)Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
moka89 wrote:Czy wam też zdarza się czuć gmeranie rączką czy czymś tak bardzo nisko? Aż w spojeniu?
marlenak_me lubi tę wiadomość
-
Witajcie
Chwalę się wózkiem
Przyszedł w piątek i z racji tego, że laptop został w pracy zdjęcia dodaję dopiero dzisiaj ;-)Zdjęcia średnio wyraźne, robiłam zastępczym tel. W sumie na zdjęciach kolor się zlewa:
Tu tapicerka w przybliżeniu
Mogę napisać, że na chwilę obecną jestem zadowolona (wizualnie). Cieszę się, że kolor pikowany nie wypalił bo ten nawet bardziej mi się podoba. Zobaczymy jak będzie z użytkowaniem adameksa - opinie są różne ale liczę się z tym, że na necie wypowiadają się głównie niezadowolone osoby.Lilla My, anula1990, 4me, Czarna_88, Sigma, bento, Carolline, karolcia87, AniaM, Kasiarzynka, Lady Savage, easymum, Gusiak, adzia, agatka196, sweety, Wonderland lubią tę wiadomość
-
27 tydz ! JUPI ! Dzidzia z każdym dniem ma większe szanse na przeżycie co mnie jakos uspokaja
W nastepny poniedziałek wchodze w 3 trymest a to dopiero brzmi
Anitka201, Mozjaka, monaaa85, Czarna_88, AniaM, karolcia87, Kasiarzynka, skabarka, Gusiak, agatka196, Wonderland, sweety, przyszła mama lubią tę wiadomość