X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wyglądałaś cudnie :-D

My zaliczyłyśmy drzemkę i już marze o tym by położyć się z powrotem.

Mnie też zaczyna brzuch pobolewac okresowo tyle że nie są to bóle jakieś specjalnie mocne. Wystarczy dłuższy odpoczynek. Za to mam mocniejsze bóle odcinka lędźwiowego i czasami ciężko się podnieść z pozycji leżącej lub siedzącej.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie akurat boli ala okresowych nie było nigdy, od początku ciąży. Różne bóle brzucha się pojawiały, niektóre bardzo nieprzyjemne albo dziwne, ale jednak zupełnie inne niż na okres.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam jakiś dzień zadumy nad całą ciążą (pewnie po dzisiejszym chrzcie pełnym bachorów w wieku 6 miesięcy-3,5 roku). Zajrzałam do marcówek 2016 i przypomniało mi się to całe wypatrywanie drugiej kreski, powtarzanie po 1000 razy bety itd. Niestety na samym początku sporo dziewczyn nas opuściło :/ Czy ma ktoś jakieś info, czy którejś udało się wrócić na fioletową stronę?

8pdp47e.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ślicznie wyglądałaś :-D

Dżuls no niestety tak się dzieje że z tymi okruszkami na początku to różnie bywa :-( sama się o tym przekonałam już ... :-( ale trzeba być dobrej myśli i tym dziewczyną na pewno też się w końcu uda ... My teraz o naszego szkraba staraliśmy się 12 miesięcy po stracie synka i początek ciąży był bardzo ciężki... ale trzeba być dobrej myśli :-)

Właśnie zamówiłam wielgaśną pizze margarite i salami i do tego sałatka grecka więc będzie mega wyżerka :-DDDDDD

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Niestety na samym początku sporo dziewczyn nas opuściło :/ Czy ma ktoś jakieś info, czy którejś udało się wrócić na fioletową stronę?
    Też sie kiedyś nad tym zastanawiałam, ale u nas nie ma na liście aniołkowych mam, a ze początkowo było dużo osób to nie spamietalam nicków, więc ciężko sprawdzić. Trzeba by na piechotę przekopać wątek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 20:42

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Gusiak ślicznie wyglądałaś :-D

Dżuls no niestety tak się dzieje że z tymi okruszkami na początku to różnie bywa :-( sama się o tym przekonałam już ... :-( ale trzeba być dobrej myśli i tym dziewczyną na pewno też się w końcu uda ... My teraz o naszego szkraba staraliśmy się 12 miesięcy po stracie synka i początek ciąży był bardzo ciężki... ale trzeba być dobrej myśli :-)

Właśnie zamówiłam wielgaśną pizze margarite i salami i do tego sałatka grecka więc będzie mega wyżerka :-DDDDDD
    Hehe smacznego...ja wczoraj zjadlam pizze i smialam sie bo kolezanki swoich nie daly rady, ze teraz mam dwa zoladki ;)

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, pieknie wygladalas:) I te szczuplutkie nogi!

Aldona, mi tez przy spacerze dluzszym niz 5 minut bardzo napina sie i twardnieje brzuch. Również mam jutro wizyte, wiec bede pytac czy to juz takie uroki ciazy czy cos jest nie tak. A najgorsze jest to, ze jak na spacerze zachce mi sie siku, to juz w polaczeniu z tym twardym brzuchem, to jest istna mordega:/

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Hehe smacznego...ja wczoraj zjadlam pizze i smialam sie bo kolezanki swoich nie daly rady, ze teraz mam dwa zoladki ;)

Dziękuje :-D

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls jadłaś może bób? Chodzi za mną a zastanawiam się jak cukier po nim?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dżuls jadłaś może bób? Chodzi za mną a zastanawiam się jak cukier po nim?
    Nope, bób uwielbiam, ale jeszcze nie próbowałąm w ciąży, bo tym razem źle reaguje na strączkowe i cukier skacze :/ Z cukrami może być różnie, bo raz że strączkowe, a dwa, że ugotowane... jedyny sposób żeby sprawdzić, to wypróbować :P

agatka196 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona, Natka88 dajcie jutro znać co Wam lekarze powiedzą na te twarde brzuchy, bo jestem bardzo ciekawa i sama zainteresowana czy takie coś powinno martwic czy to tak już musi być :) Będę bardzo wdzięczna:)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak cudnie wygladalas!

Agatka ja dzis zgrzeszylam zjadlam big milka skietankowego :) ale wiecej przyjemnosci ki sprawia jedzenie owocow

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, 4 dni nieobecności, ale w końcu Was nadrobiłam. Byliśmy z mężusiem na weekend w Wiśle. Tego mi było trzeba, troszkę pospacerowałam, popluskałam się na baseniku i od razu mi lepiej. Wprawdzie pogoda idealna nie była, ale generalnie nie była też najgorsza. Też mi się wydaje że te twardnienia brzucha to taki etap, mi powiedział ostatnio lekarz na wizycie, że mi brzuchol twardnieje, a teraz nauczyłam się to w końcu rozróżniać. Na szczęście pomaga mi nospa i leżakowanie, ale mi akurat lekki wysiłek to jest spacerki pomaga i twardnienie pojawia się rzadziej. Oby tak zostało. Justyś trzymaj się tam, będzie dobrze :)

justysss lubi tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:21

l22nhdge5b933eoh.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dzisiaj mam jakiś dzień zadumy nad całą ciążą (pewnie po dzisiejszym chrzcie pełnym bachorów w wieku 6 miesięcy-3,5 roku). Zajrzałam do marcówek 2016 i przypomniało mi się to całe wypatrywanie drugiej kreski, powtarzanie po 1000 razy bety itd. Niestety na samym początku sporo dziewczyn nas opuściło :/ Czy ma ktoś jakieś info, czy którejś udało się wrócić na fioletową stronę?

też się nad tym zastanawiałam, miejmy nadzieję że większość wróciła. Ja osobiście wiem tylko o dorbie, była z nami na początku, a teraz jest na styczniówkach 2016

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w szpitalu powiedzieli ze jak brzuch twardnieje to oznacza skurcze i wtedy brac cos rozkurczowego, no ale nie wiem czy w lazdym przypadku to jest zle, bo przy skracajacej sie szyjce to niestety nie za dobrze. Ja juz wtorkowej kontroli nie moge sie doczekac bo tez pare razy mi twardnieje brzuch dziennie, no ale mam nadzieje ze nie skrocila sie jeszcze bardziej..

relgzbmhh8tsviez.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:21

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, co ostatnio opisałam jako twardnienie brzucha, moja lekarka zakwalifikowała jako wypinanie się malucha. Bo jest podobno różnica między twardym jak kamień brzuchem, a mocno napiętym.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona ja mam dokładnie tak samo. Wystarczy, że usiąde albo się poloże i jest w porządku

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje twardnienie czasem przy zmianie poZycji np z siedzenia nan lezenie, i tez mam dyskomfort w brzuchu jak jednak sie jie wyprozniam regularnie:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 1355 1356 1357 1358 1359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ