X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyssss powodzenia. Trzymajcie się ciepło!

justysss lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysss a Tobie zakladali pessar albo szew?
    Bedzie dobrze :*

relgzbmhh8tsviez.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB-podasz namiary na sprzedawce? :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysss zaciskaj nogi:) a tak na powaznie trzymajcie sie :)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Justysss a Tobie zakladali pessar albo szew?
    Bedzie dobrze :*

Nie narazie mam jeszcze zapas 5mm. Szyjka ma 3cm. Więc się jeszcze wstrzymali;)
    Co do boli jak na @ to mają jutro zrobić powiew z pochwy czy to nie jakaś bakteria która to powoduje. Zobaczymy ;)

Dziękuję dziewczyny za wsparcie;)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    ja mieszkam prawie rok poza domem, ciezko sie przyzwyczaić,ale trzeba kiedys dorosnąć i zostawić rodziców:) też średnio raz w miesiącu jeździmy do moich rodziców ;)
    Oj tam, idzie sie przyzwyczaic ;), a jak ma sie swoja rodzine to tez jest inaczej. My mieszkamy juz 10 lat z dala od calej rodziny, wczesniej 1000km, teraz tylko 200 ;), ale nasze rodziny zupelnie w innych wojewodztwach, wiec jak sa np. swieta to robimy niezly maraton. Plus taki, ze nikt sie w nic nie wtraca :D

magdalenkaihelenka, easymum lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • justysss Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Justysss zaciskaj nogi:) a tak na powaznie trzymajcie sie :)

Hahaha zaciskam ile sił ;)
    a tak po za tym to przestaszyli się też tego że miałam parcie na odbyt i pochwe i miałam wrażenie że mi zaraz coś wyjdzie...masakra.

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E to zazdroszcze dlugosci, ja niestety marne 1,8 cm

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Oj tam, idzie sie przyzwyczaic ;), a jak ma sie swoja rodzine to tez jest inaczej. My mieszkamy juz 10 lat z dala od calej rodziny, wczesniej 1000km, teraz tylko 200 ;), ale nasze rodziny zupelnie w innych wojewodztwach, wiec jak sa np. swieta to robimy niezly maraton. Plus taki, ze nikt sie w nic nie wtraca :D

jesli chodzi o przyzwyczajanie sie to najgorsze już za mna:)
    my mieszkamy z dala od moich rodziców a meża mamę mamy na miejscu.
    a święta postanowiliśmy spędzać na zmianę,raz u moich rodziców raz u męża,żeby nie tułać się ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj taki kijowo marudny dzień, nic mi się nie chce, nie mam co robić, brakuje mi jakiegoś stresiku egzaminami czy nauki... (odbiło mi chyba!), włączyłam simsy ale mnie znudziły, trochę posprzątałam, ale brzuch twardniał, więc zagoniłam męża, ogarnął prawie cały dom, nawet pies śpi jakiś bez życia... Mąż sobie klika na kompie, znalazł sobie jakieś zajęcie, a ja tak skaczę po fb i stronach w sieci, nudzi mi się koszmarnie.
    Na pocieszenie zamówiłam dużą pizzę, bo nie chce mi się nic pichcić.

• diatomka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenkaihelenka no swieta sa najgorsze tzn zeby je podzielic:) mam 31 lat i udalo mi sie do tej pory kazda wigilie spedzic z rodzicami tzn jesli wypada wigilia u tesciow to moi rodzice przyjezdzaja do nich. Tescie w druga strone jie sa chetni jezdzc do moich wiec moj maz srednio co drugi rok nie spedza wigilii z nimi. Ale dzielimy swieta. Jedyne jak maly sie urodzil to spedzilam wielkanoc u siebie czyli z tesciami i awantui byla ze hej;)
    Wchodzimy na sniadanie wielkanocne a na stole nic! Nawet talerzyka! Jak chcecie jesc to idzicie do piwnicy sobie cos przyniesc... Ale jak jest drugi syn z rodzina to stol sie ugina:( taka to roznica dlatego moj maz wie ze nie popuszcze i musze do swojej familii pojechac a w ostatecznosci zostane w domu a do tescioe nie pojde i basta!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Nie narazie mam jeszcze zapas 5mm. Szyjka ma 3cm. Więc się jeszcze wstrzymali;)
    Co do boli jak na @ to mają jutro zrobić powiew z pochwy czy to nie jakaś bakteria która to powoduje. Zobaczymy ;)

Dziękuję dziewczyny za wsparcie;)
    trzymaj sie dzielnie wiem co przezywasz moze to tylko jakas bakteria, ale widzisz ja tez miałam te bóle jak na okres i duzo dziewczyn tak ma a potem szyja idzie w duł ;/ coza dziadostwo jakbyśmy normalnie nie mgły jeszcze wytrzymać tych 10 tyg

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysss pamietam jak juz rodzilam , bylam po lewatywie siedzialam pod prysznicem w trakcie skurczy tzn z godzine i bylam ciekawa jak tam jakie rozwarcie ;) i polozna pyta jak tam a ja mowie ze mam wrazenie ze mi sie zalatwic chce ( a nie chcialo) a ta od razu na fotel sprawdzamy rozwarcie i bylo 10 cm po dwoch godz. Ale maly nie byl w kanale jeszcze i mialaam kolejne dwie godz partych ale sily juz nie mialam:(
    Stad wiec ze takie jak ty mialas wrazenie i parcie na odbyt to niezbyt ok:( mocno sciskaj;)

Ona skad ten plyn masz do glukometru?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka ten płyn widocznie nie do wszystkich aparaów sie dokupuje moze ty masz taki lepszy co sam sie kalibruje.Choc ja jak wczoraj pisałam zrobiam test na kalibracje mojego aparatu i co powinno wyjsc koło 120 (bo taki roztwór dałam) a wyszło 160 a potem 145 ;/ no przeciez cukru takim złe skalibrowanym aparatem nie mozna mierzyc jutro maz go odda niech sobie w d/.... do wstadza

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM o kurde bardzo duze rozbieznosci. A jakie ty masz cukry na czczo i po posilkach?
    Dzis na obiad zjadlam kasze jaglana . Ciekawanjestem cukru:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyss będzie dobrze zobaczysz :-) trzymam kciuki za was.
    A małemu powiedz że ciocie z forum każą mu jeszcze ładnie w brzuszku siedzieć ;-)

Jakoś mój mały się obrócił chyba plecami bo inaczej go czuje oczywiście każda zmiana się martwię czy wszystko ok :-( ach już bym chciała mieć go ze sobą po tej stronie i przytulić mocno

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    AniaM o kurde bardzo duze rozbieznosci. A jakie ty masz cukry na czczo i po posilkach?
    Dzis na obiad zjadlam kasze jaglana . Ciekawanjestem cukru:)
    szkoda pisac bo to śmieszne z ran cos koło 60 a po zjedzeniu 80 ;/ ale to nie mozliwe teraz juz nawet nie mierze bo szkoda pasków jutro musze pozadny sobie kupic planuje accu chek

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh nie miałam wczoraj czasu wejść po badaniach na forum, to melduję się dziś. Ostatnie prenatalne za nami, waga młodego 1219g - szału nie ma, ale źle też nie jest :) niestety położenie pośladkowe, co bardzo utrudniało badanie i sugeruje że jak się Maksio szybko nie odwróci, to będziemy mieć cc... no ale taki problem to nie problem :) Poza tym to wszystko git :) w poniedziałek idę do normalnej gin i zobaczymy jak szyjka i co powie na to położenie :) a chciałam z nią pogadać o opcjach porodu no :P

Czarna_88, agatka196, Kasiarzynka, Lady Savage, karolcia87, Misi@, Wonderland, adzia lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Mam dzisiaj taki kijowo marudny dzień, nic mi się nie chce, nie mam co robić, brakuje mi jakiegoś stresiku egzaminami czy nauki... (odbiło mi chyba!)
    Ja sie chetnie moim strsem przed wtorkowa obrona podziele. A najgorsze jest to ze w ogole sie nie moge zebrac do nauki.

Em 1200 ro chyba calkiem ladna waga. Ciesze sie z udanej wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 16:28

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM, moja też pośladkowo i znowu mój lekarz twierdzi, ze ma jeszcze kupę czasu na przekrecenie, że na dany moment to zupełnie nie ma znaczenia. I w sumie w to wierzę, bo np. moja chrześnica fiknęła dokładnie 2 dni przed porodem (a poród normalnie, tydzień przed terminem, dzieciak ponad 3kg wagi).

eM lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 1353 1354 1355 1356 1357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ