X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Ja juz po wizycie.

Co do napinania i boli brzucha, to lekarka kazala lykac magnez (jakbym tego nie robila), zbadał szyjke (4cm), dala skierowanie na ktg i kazala sie oszczedzac i zwolnic tempo jak sie pojawiaja takie objawy.

Mam za to inny problem. Któremu lekarzowi zaufac. Moja gin wymierzyla i zwazyla Mala: 1044kg, a wymiarowo 26+6. Ona nie widzi w tym problemu, ze wg om powinno byc 24+3. Drugi lekarz za to tak (robil mi polowkowe). Jestem umowiona do niego jeszcze raz, ale nie mam pojecia na kogo soe zdac...

Ale to normalne, że jest duża granica błędu. Nam ostatnio na usg na wizycie wyszło (równy 27 tc), że młoda jest większa, różne wymiary były na 29tc +/- 14 dni (!), także sama widzisz jak to jest ;). I lekarz mówi, że to normalne. I taka granica błędu również.
    Za tydzien mamy usg 3 trymestru, więc dowiem się dokładniej :).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już wróciłam, opóźnienie było 30minut.

Moje dziecię waży 1260 :)
    Ja przytylam tylko kilogram w ciągu miesiąca więc zaraz zjem lody z bitą śmietaną :D
    Obok stała kobietka wyższa ode mnie i z większym brzuchem jak się odezwalam że termin mam na 18 września a ona 28 sierpnia to zapytała czy żartuje bo myślała że ja w ciąży nie jestem :D

Zła wiadomość taka ze szyjka się otwiera, jak bedzie mnie podbrzusze bolało min 2dni to mam się zgłosić do niego albo na IP.
    Łożysko jest na tylnej ściance.
    Zaraz wkleję zdjęcie z usg, patrząc na nie mam wrażenie że moje dziecko ma duze paczydelka :)

Sigma, Kasiarzynka, Gusiak, Natka88, agatka196, karolcia87, Czarna_88, monaaa85, Lilla My, sweety, Misi@, adzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, przy niewydolności szyjki lepiej każdy ból podbrzusza czy skurcze konsultować, taki co trwa 2 dni może doprowadzić do dużego rozwarcia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A on mówił że jak np dzisiaj będę czuła i nospa nie pomoże to wtedy jutro mam przyjść.

Zdjęcie się przekreca chcecie ćwiczyć mięśnie szyji? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, ja nie widzę fotki w ogóle, gdzie jest?

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Aleeeee sobie odespalalam weekend... zdążyłam tylko wstać i zjeść śniadanko =)

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za następne =)

Nie mogę się juz doczekać 16... umówiłam się dziś z Panią, od której mam odkupić ciuszki po Jej córeczce... caaaaaaaala walizeczka ubranek i butików....achhhh ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od kilku dni ograniczyła się tylko do ruchów przesuwnych jak ja to mówię, jakby mnie głaskała od drugiej strony :) kopniaka już od dawna mi nie zasadziła. Chyba posłuchała po ostatnim razie że mnie to boli.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Ale dzisiaj fajny dzień! Mężuś szaleje na zakupach i wysłał mi MMSem zdjęcia, to się pochwalę. Rozmiary pokupował ciut za duże (bo 62-68), ale nie będę psuła mu radości. Przy okazji możecie zobaczyć fragment jego "mieszkania":

uujuis0lfptw_t.jpg

hb88qkxow8ed_t.jpg .

Jejku, ale ten chłop czasem jest fajny <3 :) .
    super!Wiem co to za radość,bo mój też kiedyś sam z siebie kupił parę bodziaków,a jaka radocha była!
    A ja wiem gdzie to Twój Mąż kupił :P W Primarku ;)

Kupujecie dziewczyny elektryczną nianię?Jeśli tak to jaką??bo nie wiem na którą się zdecydować..?

Pogoda dziś do kitu,jeszcze psa mam chorego..:( Wczoraj na spacerze coś mu się stało,nie wiem czy wleciało mu coś do nosa?bo zaczął nagle ciągle kichać,normalnie non stop!Teraz leży osowiały,nie chce jeść i też czasami kicha :/

Natka88, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu pospałam znowu 2 godzinki.

Sex u nas libido jest wysokie tyle że robi się już nie wygodnie nawet w przeróżnych pozach ale jeszcze dajemy rade. My na początku ciąży dostaliśmy zakaz i po 5 miesiącach dopiero zielone światło. I tez czułam się jak dziewica :-P

Wózki Adamex są teraz bardzo popularne na rynku i na pewno nie jedna z nas będzie go miała. Zresztą my też zdecydowaliśmy się na Barletta pik4. Teraz tylko czekam na kasę i zamawiam.

Staraczka super ze z dzidziusiem wszystko ok ale na siebie też uważaj. Z szyjka nie ma żartów.!

Natka lekarzem nie Jestem ale większość z nas ma różnice i jakoś wszystko jest ok. U mnie też była rozbieżność i dr twierdził że mała później nadgoni bo każde dziecko rośnie w swoim tempie.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie zmarla moja babcia- a tak chciala doczekac pierwszej prawnuczki:(((((

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje angelcare z detektorem oddechu, bo mieszkamy w domu, a ja jako niemowle mialam bezdechy, takze sprzet jak dla mnie obowiazkowy.

A z tymi wymiarami, to mnie lekarz nastraszyl, bo po dokladnym wywiadzie wyszlo mu, ze ja i luby urodzilismy sie malency, specjalnie wysocy nie jestesmy, mam wzorowe wyniki badan, cukrzycy brak, a mala do 16tc rosla ksiazkowo (miala 4 dni na plusie), a teraz nie rosnie skokowo, a pedzi do przodu. Poki co dla niego to jest niepokojace i do obserwacji.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB, bardzo mi przykro :(

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj zdjęcie ale się obkreca :/

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8c05260a9c7.jpg
    Panna,B bardzo mi przykro , mój dziadek w szpitalu jest i też nie jest najlepiej

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wyrazy współczucia...
    juz tak niewiele zostało, ale na niektóre rzeczy nie mamy wpływu... babcia będzie opiekować się prawnuczka z góry =(

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:22

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB, przykro mi bardzo :(
    Nie wiem, czy jesteście osobami wierzącymi, ale jeśli tak, to pomyśl, że poniekąd się doczekała, tylko troszkę z innej perspektywy prawnuczkę pozna :)

• kasig Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B strasznie mi przykro :(

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:22

l22nhdge5b933eoh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :-)

PannaB przykro mi :-(

JA właśnie wstałam z drzemki hehe poszłam wtulić się do męża i mojego psiaka i tak mi się zasnęło i czuje się super teraz tego mi było trzeba :-D

Przyszła mi paczka z gemini :-D polecam bardzo pieluszki tetrowe kolorowe 5 szt za ok 16 zł i są śliczne :-D zdjęcia nie wrzucę bo mi się aparat popsuł w tel :-(

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB strasznie Ci współczuję :(

Gratuluję wizyt i trzymam kciuki, jeśli jeszcze jakieś są :)

Agatka, ja ostatnio rozmawiałam z ginem i powiedział mi, że będziemy odstawiać Acard od następnej wizyty (teraz w środę mam). Mówił też, że niektórzy lekarze odstawiają ok 34 tyg, ale on nie jest tego zwolennikiem. Rzeczywiście nie bierze się do samego końca.

Jeśli chodzi o nianię, to ja kupuję 2w1 z monitorem oddechu Angelcare.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 12:33

agatka196 lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
‹‹ 1360 1361 1362 1363 1364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ