Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka88 wrote:Ja juz po wizycie.
Co do napinania i boli brzucha, to lekarka kazala lykac magnez (jakbym tego nie robila), zbadał szyjke (4cm), dala skierowanie na ktg i kazala sie oszczedzac i zwolnic tempo jak sie pojawiaja takie objawy.
Mam za to inny problem. Któremu lekarzowi zaufac. Moja gin wymierzyla i zwazyla Mala: 1044kg, a wymiarowo 26+6. Ona nie widzi w tym problemu, ze wg om powinno byc 24+3. Drugi lekarz za to tak (robil mi polowkowe). Jestem umowiona do niego jeszcze raz, ale nie mam pojecia na kogo soe zdac...
Ale to normalne, że jest duża granica błędu. Nam ostatnio na usg na wizycie wyszło (równy 27 tc), że młoda jest większa, różne wymiary były na 29tc +/- 14 dni (!), także sama widzisz jak to jest. I lekarz mówi, że to normalne. I taka granica błędu również.
Za tydzien mamy usg 3 trymestru, więc dowiem się dokładniej.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualnyA ja już wróciłam, opóźnienie było 30minut.
Moje dziecię waży 1260
Ja przytylam tylko kilogram w ciągu miesiąca więc zaraz zjem lody z bitą śmietaną
Obok stała kobietka wyższa ode mnie i z większym brzuchem jak się odezwalam że termin mam na 18 września a ona 28 sierpnia to zapytała czy żartuje bo myślała że ja w ciąży nie jestem
Zła wiadomość taka ze szyjka się otwiera, jak bedzie mnie podbrzusze bolało min 2dni to mam się zgłosić do niego albo na IP.
Łożysko jest na tylnej ściance.
Zaraz wkleję zdjęcie z usg, patrząc na nie mam wrażenie że moje dziecko ma duze paczydelkaSigma, Kasiarzynka, Gusiak, Natka88, agatka196, karolcia87, Czarna_88, monaaa85, Lilla My, sweety, Misi@, adzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Aleeeee sobie odespalalam weekend... zdążyłam tylko wstać i zjeść śniadanko
Gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za następne
Nie mogę się juz doczekać 16... umówiłam się dziś z Panią, od której mam odkupić ciuszki po Jej córeczce... caaaaaaaala walizeczka ubranek i butików....achhhh -
Moja od kilku dni ograniczyła się tylko do ruchów przesuwnych jak ja to mówię, jakby mnie głaskała od drugiej strony
kopniaka już od dawna mi nie zasadziła. Chyba posłuchała po ostatnim razie że mnie to boli.
-
nick nieaktualnyKasiarzynka wrote:
A ja wiem gdzie to Twój Mąż kupiłW Primarku
Kupujecie dziewczyny elektryczną nianię?Jeśli tak to jaką??bo nie wiem na którą się zdecydować..?
Pogoda dziś do kitu,jeszcze psa mam chorego..Wczoraj na spacerze coś mu się stało,nie wiem czy wleciało mu coś do nosa?bo zaczął nagle ciągle kichać,normalnie non stop!Teraz leży osowiały,nie chce jeść i też czasami kicha
Natka88, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
Uuu pospałam znowu 2 godzinki.
Sex u nas libido jest wysokie tyle że robi się już nie wygodnie nawet w przeróżnych pozach ale jeszcze dajemy rade. My na początku ciąży dostaliśmy zakaz i po 5 miesiącach dopiero zielone światło. I tez czułam się jak dziewica
Wózki Adamex są teraz bardzo popularne na rynku i na pewno nie jedna z nas będzie go miała. Zresztą my też zdecydowaliśmy się na Barletta pik4. Teraz tylko czekam na kasę i zamawiam.
Staraczka super ze z dzidziusiem wszystko ok ale na siebie też uważaj. Z szyjka nie ma żartów.!
Natka lekarzem nie Jestem ale większość z nas ma różnice i jakoś wszystko jest ok. U mnie też była rozbieżność i dr twierdził że mała później nadgoni bo każde dziecko rośnie w swoim tempie. -
Ja kupuje angelcare z detektorem oddechu, bo mieszkamy w domu, a ja jako niemowle mialam bezdechy, takze sprzet jak dla mnie obowiazkowy.
A z tymi wymiarami, to mnie lekarz nastraszyl, bo po dokladnym wywiadzie wyszlo mu, ze ja i luby urodzilismy sie malency, specjalnie wysocy nie jestesmy, mam wzorowe wyniki badan, cukrzycy brak, a mala do 16tc rosla ksiazkowo (miala 4 dni na plusie), a teraz nie rosnie skokowo, a pedzi do przodu. Poki co dla niego to jest niepokojace i do obserwacji. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gratuluje udanych wizyt
PannaB przykro mi
JA właśnie wstałam z drzemki hehe poszłam wtulić się do męża i mojego psiaka i tak mi się zasnęło i czuje się super teraz tego mi było trzeba
Przyszła mi paczka z geminipolecam bardzo pieluszki tetrowe kolorowe 5 szt za ok 16 zł i są śliczne
zdjęcia nie wrzucę bo mi się aparat popsuł w tel
-
PannaB strasznie Ci współczuję
Gratuluję wizyt i trzymam kciuki, jeśli jeszcze jakieś są
Agatka, ja ostatnio rozmawiałam z ginem i powiedział mi, że będziemy odstawiać Acard od następnej wizyty (teraz w środę mam). Mówił też, że niektórzy lekarze odstawiają ok 34 tyg, ale on nie jest tego zwolennikiem. Rzeczywiście nie bierze się do samego końca.
Jeśli chodzi o nianię, to ja kupuję 2w1 z monitorem oddechu Angelcare.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 12:33
agatka196 lubi tę wiadomość