X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB, przykro mi, moja babcia zmarla na miesiac przed tym jak nam sie udało zajść w ciąże, też by miała pierwszą prawnuczke i czekała na to, bardzo to przeżyłam, bo byłam z nią silnie związana, od kilku lat leżała i trzeba było się nią zajmować i ona się przy tym męczyła więc tłumaczę sobie, że teraz jest jej lepiej, do dziś jest mi smutno jak o niej myśle, a czasem sobie nawet popłacze, bo była dla mnie bardzo ważna, ale wierz mi że starość jest przykra i większość ludzi się męczy i czeka na śmierć( pracowałam 2 lata w domu opieki i sporo widziałam).

I właśnie moja dzidzia będzie miała imię po moich babciach, bo obie były Helenki i jak się okazało,że jestem w ciąży, to powiedziałam,że jak bedzie dziewczynka to nie nazwę jej inaczej niż Helenka.

Przykre jest to,że ludzie odchodzą ale na ich miejsce rodzą się nowi.

PannaB, trzymaj się!

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B współczuję :-(

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, mi z USG wychodza pomiary wieksze prawie o 2 tyg, ale lekarz jakos to bardzo nie zaniepokoiło, zawsze jest jakiś margines błędu pomiaru, bo przecież tepomiary nei są w 100 % wiarygodne. I termin z USG wychodzi mi 2 tyg wcześniej niż z OM.
    Myślę, ze nie ma co się martwić na zapas.

• PannaB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    PannaB, przykro mi, moja babcia zmarla na miesiac przed tym jak nam sie udało zajść w ciąże, też by miała pierwszą prawnuczke i czekała na to, bardzo to przeżyłam, bo byłam z nią silnie związana, od kilku lat leżała i trzeba było się nią zajmować i ona się przy tym męczyła więc tłumaczę sobie, że teraz jest jej lepiej, do dziś jest mi smutno jak o niej myśle, a czasem sobie nawet popłacze, bo była dla mnie bardzo ważna, ale wierz mi że starość jest przykra i większość ludzi się męczy i czeka na śmierć( pracowałam 2 lata w domu opieki i sporo widziałam).

I właśnie moja dzidzia będzie miała imię po moich babciach, bo obie były Helenki i jak się okazało,że jestem w ciąży, to powiedziałam,że jak bedzie dziewczynka to nie nazwę jej inaczej niż Helenka.

Przykre jest to,że ludzie odchodzą ale na ich miejsce rodzą się nowi.

PannaB, trzymaj się!

dziekuje Wam dziewczyny bardzo.

Magdalenkaihelenka u nas podobnie od 2 miesiecy babcia juz nie chodzila i mama sie nia zajmowala ale ciagle byla przytomna i mowila ze tak sie cieszy ze pozna prawnuczke eh, zycie :(

jeszcze raz dziekuje dzuewczyny:*

tez sobie tak pomyslalam 1 zycie seie zaczyna a 2 sie konczy

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nasze złożone łóżeczko wczoraj przez dumnego tatę :-) (mam nadzieje że się otworzy ;-) )

http://naforum.zapodaj.net/759d06718862.jpg.html

tylko tatuś z rozpędu szczebelki przykręcił na sam duł hehe i musi je przekręcić ;-) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 12:38

monaaa85, Lady Savage, Anitka201 lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest niestety prawda jedno życie się kończy a drugie się zaczyna ach...

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziekuje Wam dziewczyny bardzo.

Magdalenkaihelenka u nas podobnie od 2 miesiecy babcia juz nie chodzila i mama sie nia zajmowala ale ciagle byla przytomna i mowila ze tak sie cieszy ze pozna prawnuczke eh, zycie :(

jeszcze raz dziekuje dzuewczyny:*

tez sobie tak pomyslalam 1 zycie seie zaczyna a 2 sie konczy

bardzo Ci współczuję, ale nie denerwuj się bardzo, zeby dzidzia była spokojna.
    ehhh no i taki ze mnie płaczek,że teraz siedzę i pociągam nosem.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB - wyrazy współczucia...

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB - przykro mi, trzymaj się dzielnie! :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    bardzo Ci współczuję, ale nie denerwuj się bardzo, zeby dzidzia była spokojna.
    ehhh no i taki ze mnie płaczek,że teraz siedzę i pociągam nosem.

staram sie nie denerwowac i mowic sobie ze patrzy na nas z gory, oboje z dziadkiem czekali bardzo na prawnuczke juz od dawna (dziadek niestety zmarl pare lat temu a babcia nie zdazyla)

napewno gdzies tam "po drodze" sie spotkaly z mala:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno patrzy razem z dziadkiem na was z góry i was pilnują :-)

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panno B...wyrazy wspolczucia...
    Moji dziadkowie juz dawnonpoumierali, ale babcie czesto mi sie snia...dzis snila mi sie babcia Helenka...wiem, ze czuwaja nademna <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    staram sie nie denerwowac i mowic sobie ze patrzy na nas z gory, oboje z dziadkiem czekali bardzo na prawnuczke juz od dawna (dziadek niestety zmarl pare lat temu a babcia nie zdazyla)

napewno gdzies tam "po drodze" sie spotkaly z mala:)

napewno i pewnie nie raz Cie odwiedzi we śnie, mi w ciąży bardzo często śnią się moje babcie i dziadziusiowie.

i wiem,że trzeba uczyć dzieci szacunku do starszych osób bo niestety z tym jest coraz gorzej w dzisiejszym społeczeństwie.

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B. i moje wyrazy współczucia...
    Napewno z góry będą czuwać nad dzieciatkiem...
    My sie z mężem staraliśmy o dziecko od jakiegos czasu już...róznie to bywało,traciłąm nadzieje ...dziadek zawsze mówił,że przydałlby nam sie bąbelek mały...dziadek zmarł w pierwszym cyklu po jego śmierci (odpusciłam sobie już...)udało nam sie,niedowierzanie i szok,test zrobiłam w dzień dziadka...wyszły 2 krechy :)pózniej obawa ,że znowu strace dziecko(przedtem poroniłam w 8tc)i piękny sen ,jak widze dziadka twarz i mówi do mnie"MASZ SIE NIE DENERWOWAĆ WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE"nawet piszac to mam gęsia skórke...zawsze w chwilach zwątpienia powtarzam sobie jego słowa i wiem ze bardzo mnie kochał i nie przyśniłby mi sie na marne...Przepraszam,że zaśmiecam...juz kiedys opisywałam mój sen w szczegółach ...

magdalenkaihelenka, Czarna_88, Lady Savage, Anitka201, Wonderland, Natka88, Gusiak lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to u nas dzisiaj studniówka!! :)

Czarna_88, sweety, Anitka201, Wonderland, easymum, Kasiarzynka, Gusiak, skabarka lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie sprawdzoną jakąś firmę co do materacyków dla maluszków bo szukam coś fajnego dla mojego bąbelka ?

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    wlasnie zmarla moja babcia- a tak chciala doczekac pierwszej prawnuczki:(((((

ojej :( moje kondolencje, wiem jak się czujesz bo moja babcia i babcia R też bardzo czekają na prawnuczkę, moja babcia jeszcze ok, ale Rafałowa, jest dość w kiepskim stanie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:23

anula1990 lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • sweety Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

gratuluje udanych wizyt

natka nie przejmuj się rozbieżnością wymiarów ,to normalne.

staraczka to teraz i Ty należysz do grona oszczędzających się.oby szyjka wytrwała do terminu.też mam podobne foto z USG z otwartymi oczkami,taki niby obcy :D

sigma gratuluję zdanej sesji.teraz już z górki

anitka bardzo ładny ten wózeczek :) ciekawe jak się będzie woził.
    ostatnio coś królują szarości u nas na forum ;)

PannaB wyrazy współczucia.moje obie babcie umarły jedna po drugiej,całkiem niedawno bo końcem kwietnia i w połowie maja.z jedną z nich byłam bardzo zżyta.mimo,że leżała już w łóżku prawie 3 lata,trzeba było się nią opiekować i przebierać to wyniki badań miała dobre a serce mocne.kiedy nagle trafiła do szpitala,nikt się nie spodziewał,że za dwa tygodnie umrze..:(
    do tej pory nie mogę się z tym pogodzić.

u nas seksik ostatnio jakby trochę hmmm mniej porywający.raz w tyg to minimum ale polotu że tak powiem ,brak

któraś narzekała na brak humoru.łączę się w bólu,od wczoraj mam doła.czuję się nieatrakcyjna (czyt.gruba) i brzydka ,kondycji żadnej,ubrać skarpetkę graniczy z cudem a w dodatku zgaga znów o sobie przypomniała..ehhh:/

Anitka201, Sigma lubią tę wiadomość

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B najszczersze kondolencje. Babcia na pewno będzie nad Wami czuwać! Trzymaj się ;*

Czarna - ja kupiłam lateksowy w ikei, wydaje się być porządny i wygodny - mój mąż się na nim położył haha :)

Co do niani - ja nie kupuję, mamy mieszkanko 70m także na pewno uslyszę każdy pomruk z łóżeczka :)

Ciągle mam zagwostkę jak ogarnąć 3 wyjścia z psem i z dzieckiem. Prawdopodobnie mój mąż znowu dostanie budowę w innym mieście i nie będzie go z nami codziennie. Na szczęście wizja jest taka, że ma pracować poza domem od wtorku do czwartku. Ehh ciągle go gdzieś rzucają :(

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 1361 1362 1363 1364 1365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ