X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB, przykro mi, moja babcia zmarla na miesiac przed tym jak nam sie udało zajść w ciąże, też by miała pierwszą prawnuczke i czekała na to, bardzo to przeżyłam, bo byłam z nią silnie związana, od kilku lat leżała i trzeba było się nią zajmować i ona się przy tym męczyła więc tłumaczę sobie, że teraz jest jej lepiej, do dziś jest mi smutno jak o niej myśle, a czasem sobie nawet popłacze, bo była dla mnie bardzo ważna, ale wierz mi że starość jest przykra i większość ludzi się męczy i czeka na śmierć( pracowałam 2 lata w domu opieki i sporo widziałam).

I właśnie moja dzidzia będzie miała imię po moich babciach, bo obie były Helenki i jak się okazało,że jestem w ciąży, to powiedziałam,że jak bedzie dziewczynka to nie nazwę jej inaczej niż Helenka.

Przykre jest to,że ludzie odchodzą ale na ich miejsce rodzą się nowi.

PannaB, trzymaj się!

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B współczuję :-(

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, mi z USG wychodza pomiary wieksze prawie o 2 tyg, ale lekarz jakos to bardzo nie zaniepokoiło, zawsze jest jakiś margines błędu pomiaru, bo przecież tepomiary nei są w 100 % wiarygodne. I termin z USG wychodzi mi 2 tyg wcześniej niż z OM.
    Myślę, ze nie ma co się martwić na zapas.

• PannaB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    PannaB, przykro mi, moja babcia zmarla na miesiac przed tym jak nam sie udało zajść w ciąże, też by miała pierwszą prawnuczke i czekała na to, bardzo to przeżyłam, bo byłam z nią silnie związana, od kilku lat leżała i trzeba było się nią zajmować i ona się przy tym męczyła więc tłumaczę sobie, że teraz jest jej lepiej, do dziś jest mi smutno jak o niej myśle, a czasem sobie nawet popłacze, bo była dla mnie bardzo ważna, ale wierz mi że starość jest przykra i większość ludzi się męczy i czeka na śmierć( pracowałam 2 lata w domu opieki i sporo widziałam).

I właśnie moja dzidzia będzie miała imię po moich babciach, bo obie były Helenki i jak się okazało,że jestem w ciąży, to powiedziałam,że jak bedzie dziewczynka to nie nazwę jej inaczej niż Helenka.

Przykre jest to,że ludzie odchodzą ale na ich miejsce rodzą się nowi.

PannaB, trzymaj się!

dziekuje Wam dziewczyny bardzo.

Magdalenkaihelenka u nas podobnie od 2 miesiecy babcia juz nie chodzila i mama sie nia zajmowala ale ciagle byla przytomna i mowila ze tak sie cieszy ze pozna prawnuczke eh, zycie :(

jeszcze raz dziekuje dzuewczyny:*

tez sobie tak pomyslalam 1 zycie seie zaczyna a 2 sie konczy

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nasze złożone łóżeczko wczoraj przez dumnego tatę :-) (mam nadzieje że się otworzy ;-) )

http://naforum.zapodaj.net/759d06718862.jpg.html

tylko tatuś z rozpędu szczebelki przykręcił na sam duł hehe i musi je przekręcić ;-) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 12:38

monaaa85, Lady Savage, Anitka201 lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest niestety prawda jedno życie się kończy a drugie się zaczyna ach...

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziekuje Wam dziewczyny bardzo.

Magdalenkaihelenka u nas podobnie od 2 miesiecy babcia juz nie chodzila i mama sie nia zajmowala ale ciagle byla przytomna i mowila ze tak sie cieszy ze pozna prawnuczke eh, zycie :(

jeszcze raz dziekuje dzuewczyny:*

tez sobie tak pomyslalam 1 zycie seie zaczyna a 2 sie konczy

bardzo Ci współczuję, ale nie denerwuj się bardzo, zeby dzidzia była spokojna.
    ehhh no i taki ze mnie płaczek,że teraz siedzę i pociągam nosem.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB - wyrazy współczucia...

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB - przykro mi, trzymaj się dzielnie! :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    bardzo Ci współczuję, ale nie denerwuj się bardzo, zeby dzidzia była spokojna.
    ehhh no i taki ze mnie płaczek,że teraz siedzę i pociągam nosem.

staram sie nie denerwowac i mowic sobie ze patrzy na nas z gory, oboje z dziadkiem czekali bardzo na prawnuczke juz od dawna (dziadek niestety zmarl pare lat temu a babcia nie zdazyla)

napewno gdzies tam "po drodze" sie spotkaly z mala:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno patrzy razem z dziadkiem na was z góry i was pilnują :-)

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panno B...wyrazy wspolczucia...
    Moji dziadkowie juz dawnonpoumierali, ale babcie czesto mi sie snia...dzis snila mi sie babcia Helenka...wiem, ze czuwaja nademna <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    staram sie nie denerwowac i mowic sobie ze patrzy na nas z gory, oboje z dziadkiem czekali bardzo na prawnuczke juz od dawna (dziadek niestety zmarl pare lat temu a babcia nie zdazyla)

napewno gdzies tam "po drodze" sie spotkaly z mala:)

napewno i pewnie nie raz Cie odwiedzi we śnie, mi w ciąży bardzo często śnią się moje babcie i dziadziusiowie.

i wiem,że trzeba uczyć dzieci szacunku do starszych osób bo niestety z tym jest coraz gorzej w dzisiejszym społeczeństwie.

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B. i moje wyrazy współczucia...
    Napewno z góry będą czuwać nad dzieciatkiem...
    My sie z mężem staraliśmy o dziecko od jakiegos czasu już...róznie to bywało,traciłąm nadzieje ...dziadek zawsze mówił,że przydałlby nam sie bąbelek mały...dziadek zmarł w pierwszym cyklu po jego śmierci (odpusciłam sobie już...)udało nam sie,niedowierzanie i szok,test zrobiłam w dzień dziadka...wyszły 2 krechy :)pózniej obawa ,że znowu strace dziecko(przedtem poroniłam w 8tc)i piękny sen ,jak widze dziadka twarz i mówi do mnie"MASZ SIE NIE DENERWOWAĆ WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE"nawet piszac to mam gęsia skórke...zawsze w chwilach zwątpienia powtarzam sobie jego słowa i wiem ze bardzo mnie kochał i nie przyśniłby mi sie na marne...Przepraszam,że zaśmiecam...juz kiedys opisywałam mój sen w szczegółach ...

magdalenkaihelenka, Czarna_88, Lady Savage, Anitka201, Wonderland, Natka88, Gusiak lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to u nas dzisiaj studniówka!! :)

Czarna_88, sweety, Anitka201, Wonderland, easymum, Kasiarzynka, Gusiak, skabarka lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie sprawdzoną jakąś firmę co do materacyków dla maluszków bo szukam coś fajnego dla mojego bąbelka ?

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    wlasnie zmarla moja babcia- a tak chciala doczekac pierwszej prawnuczki:(((((

ojej :( moje kondolencje, wiem jak się czujesz bo moja babcia i babcia R też bardzo czekają na prawnuczkę, moja babcia jeszcze ok, ale Rafałowa, jest dość w kiepskim stanie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:23

anula1990 lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • sweety Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

gratuluje udanych wizyt

natka nie przejmuj się rozbieżnością wymiarów ,to normalne.

staraczka to teraz i Ty należysz do grona oszczędzających się.oby szyjka wytrwała do terminu.też mam podobne foto z USG z otwartymi oczkami,taki niby obcy :D

sigma gratuluję zdanej sesji.teraz już z górki

anitka bardzo ładny ten wózeczek :) ciekawe jak się będzie woził.
    ostatnio coś królują szarości u nas na forum ;)

PannaB wyrazy współczucia.moje obie babcie umarły jedna po drugiej,całkiem niedawno bo końcem kwietnia i w połowie maja.z jedną z nich byłam bardzo zżyta.mimo,że leżała już w łóżku prawie 3 lata,trzeba było się nią opiekować i przebierać to wyniki badań miała dobre a serce mocne.kiedy nagle trafiła do szpitala,nikt się nie spodziewał,że za dwa tygodnie umrze..:(
    do tej pory nie mogę się z tym pogodzić.

u nas seksik ostatnio jakby trochę hmmm mniej porywający.raz w tyg to minimum ale polotu że tak powiem ,brak

któraś narzekała na brak humoru.łączę się w bólu,od wczoraj mam doła.czuję się nieatrakcyjna (czyt.gruba) i brzydka ,kondycji żadnej,ubrać skarpetkę graniczy z cudem a w dodatku zgaga znów o sobie przypomniała..ehhh:/

Anitka201, Sigma lubią tę wiadomość

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B najszczersze kondolencje. Babcia na pewno będzie nad Wami czuwać! Trzymaj się ;*

Czarna - ja kupiłam lateksowy w ikei, wydaje się być porządny i wygodny - mój mąż się na nim położył haha :)

Co do niani - ja nie kupuję, mamy mieszkanko 70m także na pewno uslyszę każdy pomruk z łóżeczka :)

Ciągle mam zagwostkę jak ogarnąć 3 wyjścia z psem i z dzieckiem. Prawdopodobnie mój mąż znowu dostanie budowę w innym mieście i nie będzie go z nami codziennie. Na szczęście wizja jest taka, że ma pracować poza domem od wtorku do czwartku. Ehh ciągle go gdzieś rzucają :(

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 1361 1362 1363 1364 1365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ