X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:24

l22nhdge5b933eoh.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    macie sprawdzoną jakąś firmę co do materacyków dla maluszków bo szukam coś fajnego dla mojego bąbelka ?

Ja kupiłam lateksowy firmy Vitmat, nie pamiętam, chyba w InterJokerze, bo na ceneo znalazłam najlepszą cenę i z dostawą za darmo - ale to jakieś 1,5 miesiąca temu. Zapłaciłam coś koło 220 zł za 120x60, do tego dorzucili poduszkę klin, bo dostawa się o parę dni opóźniła :)

gg64rl68s121551a.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do.tego leżaczka.z punktu widzenia fizjoterapeuty najlepszy.ale widziałam w nim dziecko 3 miesiące po urodzeniu i malutki się już zaczął robić

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bujać trzeba samemu i to mnie zniechęca

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiecie moze czy sa takie bujaczki lezaczki, które jednocześnie maja pozycje lezaca i pozycja pollezaca ale tez same sie bujają??
    To byłby dopiero wypas :)
    Wiem, ze na pewno sa samobujajace jednopozycyjne ale dwu?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Podobno dotyczyło przede wszystkim jednej firmy, choć czasem były też w innych. Podobno też można to od razu sprawdzić (odpiąć pokrowiec i wygiąć trochę materac, jeśli są robaki to powinno być je widać). Wiadomo, że jak już wyłażą z pokrowca, to jest ich cała masa i to po jakimś czasie użytkowania :P
    Nie znoszę robactwa..muszę to sprawdzić :-/

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam lateksowy w Ikea, najbardziej mi się podobał, jest fajnie sprężysty, twardawy, ale przyjemny. Plus ma ściągany pokrowiec do prania.

Leżaczka na razie nie kupuję, mam kosz mojżesza i w nim będę kładła małą. Jak się okaże potrzebny to dokupię.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na razie nie kupuję leżaczka, koleżanka pożycza mi kołyskę, więc w ciągu dnia mała będzie spać w niej na dole, a na noc w łóżeczku.

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile u Was daje się pieniędzy na Chrzest? mamy w sobotę i mąż jest Chrzestnym, ja mam chrzesniaka ale to było z 7 lat temu...

• AniaM Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny a wiecie moze czy sa takie bujaczki lezaczki, które jednocześnie maja pozycje lezaca i pozycja pollezaca ale tez same sie bujają??
    I ja się dołączam do pytania :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    Dziewczyny ile u Was daje się pieniędzy na Chrzest? mamy w sobotę i mąż jest Chrzestnym, ja mam chrzesniaka ale to było z 7 lat temu...
    Hm u nas w tradycji rodzinnej jest ze chrzestni składają się na coś z bbiżuterii, siostrzeniec dostał łańcuszek :)

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Znalazłam coś takiego, więc chyba się da ;) https://www.mall.pl/lezaczki-bujaczki/kinderkraft-hustawka-easy-swing-blue

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB bardzo mi przykro :-(

Ja leżaczka na razie nie kupuje bo dostałam od przyjaciółki takie cudo : http://allegro.pl/hustawka-lezaczek-bujaczek-gecko-moskitiera-gratis-i5265011840.html

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko wydaje mi się, że to już jest zupełnie na takiego maluszka. I jak dla mnie Tiny Love wygląda bardziej stabilnie. To wygląda trochę na bujaczek turystyczny, ale da się :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z tymi robakami w materacu, bo coś mi chyba umknęło

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:

Ja byłam na chrzcinach miesiąc temu u bratanka, dawaliśmy 300zl, ale nie jesteśmy chrzestnymi. Nie wiem czy to w Twoich stronach dużo czy mało, ja robiłam rozeznanie w swoim otoczeniu i przeważnie to była taka optymalna kwota. Teraz mamy też inne wydatki, dlatego więcej nie mogliśmy dać

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Też do końca nie kojarzę, ale chodziło o to, że zdarzyły się kiedyś robaki w materacach do łóżeczka, które są wypełnione gryką. Stąd poszła fama, że jak mają się gdzieś znaleźć, to pewnie w takim materacu.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Podobno w materacykach z łuska gryki mogą zalegnąć się robale. Nie wiem na ile to prawda, ale słyszałam to już z tak wielu miejsc, że takich nawet nie brałam pod uwagę. Starczy, że pare razy przyniosłam robale w kaszy czy mące i rozlazly sie po innych produktach. Nawet jeśli coś takiego się zdarza rzadko to ja wolałam nie ryzykować.

Między innymi oglądałam ten film https://youtu.be/Il5et63_v8c

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 15:12

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Panna B - wyrazy współczucia ..:(

U nas pracowity weekend: przygotowujemy z Mężem pokój dla Oleńki :) Malowanie, składanie komody itp. Nienawidzę remontów, ale dla Małej wytrzymam wszystko!

Dziś byłam u mojej położnej na KTG, bo od wczoraj coś słabo czułam ruchy, pół nocy nie spaliśmy z Mężem i poleciałam z rana. Okazało się, że na szczęście wszystko ok, Ola po prostu ułożyła się jakoś inaczej. Ech...ale stresu przeżyłam...
    Spotkałam też dziś sąsiadkę, która urodziła 30.05.:) Ale ma pięęękną Córcię !! Włosy tak długie, że aż wchodziły na szyjkę :) Oj jeszcze troszkę i my będziemy tulić nasze Szkrabki słodziutkie :)

Poza tym Siostra przywiozła mi wczoraj 5 toreb(!!!!!) i 2 wielkie wory (!!) ciuszków dla Małej :D Także do 3 roku życia mam wszystko: skarpetki, buciki, sukienusie, chyba z 40 śpioszków, rajstopki, kaftaniki. Wszystko po prostu :)
    Teraz tylko czekam na zrobienie porządku po malowaniu i poukładam wszystko w komodzie :)

Miłego dnia dla Was Mamuśki !

PS> któraś z Was wspominała, że jest płaczliwa i nerwowa:) Mam identycznie! Po protu robie się wręcz aspołeczna i dopuszczam do siebie tylko Męża i Mamę, a reszta ludzi mnie drażni wszystkim...Oby to przeszło, bo sie wrogów w ciązy nabawię..:P

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

My mieliśmy (i nadal mamy) tego typu:
    http://wozki-dzieciece.pl/shop_item/419/hustawka-elektryczna-fisher-price.html

Tylko inny kolor i wzór ;) i powiem szczerze, że u nas się bardzo sprawdził. Syn od 2 miesiąca lubił bujaczek ;), potem dosięgał zabawek, ktore wiszą na pałąku, do jedzenia/karmienia (gdy jeszcze na krzesełko był za mały, bo jeszcze nie siedział sam) kolejna fajna funkcja - bujaczek zdejmuje się z tych bocznych pałąków i rozkłada, żeby była pozycja półleżąca. Zaś od roku do ok. 3 lat służyła nam ostatnia opcja, czyli sam bujaczek :) -> widzę, że poniżej są zdjęcia, to możesz zobaczyć o czym mówię :)
    Ja szukałam akurat czegoś, żeby służyło nie na chwilę, ale na dłuższy czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 15:28

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 1363 1364 1365 1366 1367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ