X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:24

l22nhdge5b933eoh.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    macie sprawdzoną jakąś firmę co do materacyków dla maluszków bo szukam coś fajnego dla mojego bąbelka ?

Ja kupiłam lateksowy firmy Vitmat, nie pamiętam, chyba w InterJokerze, bo na ceneo znalazłam najlepszą cenę i z dostawą za darmo - ale to jakieś 1,5 miesiąca temu. Zapłaciłam coś koło 220 zł za 120x60, do tego dorzucili poduszkę klin, bo dostawa się o parę dni opóźniła :)

gg64rl68s121551a.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do.tego leżaczka.z punktu widzenia fizjoterapeuty najlepszy.ale widziałam w nim dziecko 3 miesiące po urodzeniu i malutki się już zaczął robić

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bujać trzeba samemu i to mnie zniechęca

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiecie moze czy sa takie bujaczki lezaczki, które jednocześnie maja pozycje lezaca i pozycja pollezaca ale tez same sie bujają??
    To byłby dopiero wypas :)
    Wiem, ze na pewno sa samobujajace jednopozycyjne ale dwu?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Podobno dotyczyło przede wszystkim jednej firmy, choć czasem były też w innych. Podobno też można to od razu sprawdzić (odpiąć pokrowiec i wygiąć trochę materac, jeśli są robaki to powinno być je widać). Wiadomo, że jak już wyłażą z pokrowca, to jest ich cała masa i to po jakimś czasie użytkowania :P
    Nie znoszę robactwa..muszę to sprawdzić :-/

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam lateksowy w Ikea, najbardziej mi się podobał, jest fajnie sprężysty, twardawy, ale przyjemny. Plus ma ściągany pokrowiec do prania.

Leżaczka na razie nie kupuję, mam kosz mojżesza i w nim będę kładła małą. Jak się okaże potrzebny to dokupię.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na razie nie kupuję leżaczka, koleżanka pożycza mi kołyskę, więc w ciągu dnia mała będzie spać w niej na dole, a na noc w łóżeczku.

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile u Was daje się pieniędzy na Chrzest? mamy w sobotę i mąż jest Chrzestnym, ja mam chrzesniaka ale to było z 7 lat temu...

• AniaM Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny a wiecie moze czy sa takie bujaczki lezaczki, które jednocześnie maja pozycje lezaca i pozycja pollezaca ale tez same sie bujają??
    I ja się dołączam do pytania :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    Dziewczyny ile u Was daje się pieniędzy na Chrzest? mamy w sobotę i mąż jest Chrzestnym, ja mam chrzesniaka ale to było z 7 lat temu...
    Hm u nas w tradycji rodzinnej jest ze chrzestni składają się na coś z bbiżuterii, siostrzeniec dostał łańcuszek :)

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Znalazłam coś takiego, więc chyba się da ;) https://www.mall.pl/lezaczki-bujaczki/kinderkraft-hustawka-easy-swing-blue

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB bardzo mi przykro :-(

Ja leżaczka na razie nie kupuje bo dostałam od przyjaciółki takie cudo : http://allegro.pl/hustawka-lezaczek-bujaczek-gecko-moskitiera-gratis-i5265011840.html

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko wydaje mi się, że to już jest zupełnie na takiego maluszka. I jak dla mnie Tiny Love wygląda bardziej stabilnie. To wygląda trochę na bujaczek turystyczny, ale da się :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z tymi robakami w materacu, bo coś mi chyba umknęło

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:

Ja byłam na chrzcinach miesiąc temu u bratanka, dawaliśmy 300zl, ale nie jesteśmy chrzestnymi. Nie wiem czy to w Twoich stronach dużo czy mało, ja robiłam rozeznanie w swoim otoczeniu i przeważnie to była taka optymalna kwota. Teraz mamy też inne wydatki, dlatego więcej nie mogliśmy dać

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Też do końca nie kojarzę, ale chodziło o to, że zdarzyły się kiedyś robaki w materacach do łóżeczka, które są wypełnione gryką. Stąd poszła fama, że jak mają się gdzieś znaleźć, to pewnie w takim materacu.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Podobno w materacykach z łuska gryki mogą zalegnąć się robale. Nie wiem na ile to prawda, ale słyszałam to już z tak wielu miejsc, że takich nawet nie brałam pod uwagę. Starczy, że pare razy przyniosłam robale w kaszy czy mące i rozlazly sie po innych produktach. Nawet jeśli coś takiego się zdarza rzadko to ja wolałam nie ryzykować.

Między innymi oglądałam ten film https://youtu.be/Il5et63_v8c

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 15:12

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Panna B - wyrazy współczucia ..:(

U nas pracowity weekend: przygotowujemy z Mężem pokój dla Oleńki :) Malowanie, składanie komody itp. Nienawidzę remontów, ale dla Małej wytrzymam wszystko!

Dziś byłam u mojej położnej na KTG, bo od wczoraj coś słabo czułam ruchy, pół nocy nie spaliśmy z Mężem i poleciałam z rana. Okazało się, że na szczęście wszystko ok, Ola po prostu ułożyła się jakoś inaczej. Ech...ale stresu przeżyłam...
    Spotkałam też dziś sąsiadkę, która urodziła 30.05.:) Ale ma pięęękną Córcię !! Włosy tak długie, że aż wchodziły na szyjkę :) Oj jeszcze troszkę i my będziemy tulić nasze Szkrabki słodziutkie :)

Poza tym Siostra przywiozła mi wczoraj 5 toreb(!!!!!) i 2 wielkie wory (!!) ciuszków dla Małej :D Także do 3 roku życia mam wszystko: skarpetki, buciki, sukienusie, chyba z 40 śpioszków, rajstopki, kaftaniki. Wszystko po prostu :)
    Teraz tylko czekam na zrobienie porządku po malowaniu i poukładam wszystko w komodzie :)

Miłego dnia dla Was Mamuśki !

PS> któraś z Was wspominała, że jest płaczliwa i nerwowa:) Mam identycznie! Po protu robie się wręcz aspołeczna i dopuszczam do siebie tylko Męża i Mamę, a reszta ludzi mnie drażni wszystkim...Oby to przeszło, bo sie wrogów w ciązy nabawię..:P

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

My mieliśmy (i nadal mamy) tego typu:
    http://wozki-dzieciece.pl/shop_item/419/hustawka-elektryczna-fisher-price.html

Tylko inny kolor i wzór ;) i powiem szczerze, że u nas się bardzo sprawdził. Syn od 2 miesiąca lubił bujaczek ;), potem dosięgał zabawek, ktore wiszą na pałąku, do jedzenia/karmienia (gdy jeszcze na krzesełko był za mały, bo jeszcze nie siedział sam) kolejna fajna funkcja - bujaczek zdejmuje się z tych bocznych pałąków i rozkłada, żeby była pozycja półleżąca. Zaś od roku do ok. 3 lat służyła nam ostatnia opcja, czyli sam bujaczek :) -> widzę, że poniżej są zdjęcia, to możesz zobaczyć o czym mówię :)
    Ja szukałam akurat czegoś, żeby służyło nie na chwilę, ale na dłuższy czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 15:28

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 1363 1364 1365 1366 1367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ