X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 20:57

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Wyszłam od gina, jest kijanka :) tzn pęcherzyk,ciałko żółte i płytkazarodkowa, a po dopytaniu gin uznał, że traktuje to jako zarodek :D niniejszym luzuję poślady i wyjeżdzam na ferie :D
    Gratuluję kochana już będziesz spokojniejsza ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • DomiBW Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcepanek wrote:
    Kiedyś było inaczej, moja mama nie chodziła na żadne usg, kobiety nie denerwowały się czy będzie widać serduszko, czy dziecko rozwija się prawidłowo, zachodziły w ciąże i już. O tym co się urodzi dowiadywały sie jak urodziły... teraz z jednej strony jest łatwiej a z drugiej żyjemy w większym stresie i niepewności..

dokładnie... moja mama jak była w ciazy z moim bratem to do lekarza poszla pierwszy raz w 7 miesiacu! Fakt, to dosc nierozsadne bylo, ale brat zdrow jak ryba, wiec nie ma tego zlego...

Pamietajcie - spokojna i szczesliwa mama to spokojne i szczesliwe dziecko!

Kiedys babcia (apropo, dziś ich świeto) mi opowiadala, ze nastroj kobiety w ciazy moze wspływać na całe zycie dziecka. Jak ona byla w ciazy radosna i spokojna to jej corka, czylo moja mama, tez ma takie radosne usposobienie. Natomiast jak była w ciazy z moja ciocia i była bardzo smutna , przygnebiona i zestresowana (niechciana ciaza), to moja ciocia tez taka jest - wycofana i generalnie cale jej zycie podszyte jest smutkiem... mysle, ze cos w tym jest! Wiec glowy do gory! Co ma byc to bedzie, a wiadomo - bedzie dobrze :)

eM, Lady Savage, lucy1983 lubią tę wiadomość

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa, jakże łatwo jest powiedzieć komuś kto nie miał żadnych przejść ciążowych "wyluzuj" :/

Ja nie sądzę żebym wyluzowala po 12 tygodniu. Mam przykłady w bardzo bliskim otoczeniu, że to nadal nic nie gwarantuje. Na pewno będzie łatwiej w jednym aspekcie, ale przyjda inne. Chyba po prostu na tym polega bycie rodzicem, że już do końca życia bedzie sie martwić o własne dziecko.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ceska trzymamy kciuki za pozytwne nowiny!

jestes na l4 mam nadzieje?? Musisz duzo.odpoczywac i myslec pozytywnie. Wiem ze to trudne ale tylko to nam zostaje :-)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomiBW wrote:

Kiedys babcia (apropo, dziś ich świeto) mi opowiadala, ze nastroj kobiety w ciazy moze wspływać na całe zycie dziecka. Jak ona byla w ciazy radosna i spokojna to jej corka, czylo moja mama, tez ma takie radosne usposobienie. Natomiast jak była w ciazy z moja ciocia i była bardzo smutna , przygnebiona i zestresowana (niechciana ciaza), to moja ciocia tez taka jest - wycofana i generalnie cale jej zycie podszyte jest smutkiem... mysle, ze cos w tym jest! Wiec glowy do gory! Co ma byc to bedzie, a wiadomo - bedzie dobrze :)

Prawda, więc kobietki do góry głowa, ja rozumie 4 aniołki, ale teraz masz jednego anioła w brzuchu, on czuje to co Ty, skończ się zamartwiać.

kapturnica lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Taa, jakże łatwo jest powiedzieć komuś kto nie miał żadnych przejść ciążowych "wyluzuj" :/

Ja nie sądzę żebym wyluzowala po 12 tygodniu. Mam przykłady w bardzo bliskim otoczeniu, że to nadal nic nie gwarantuje. Na pewno będzie łatwiej w jednym aspekcie, ale przyjda inne. Chyba po prostu na tym polega bycie rodzicem, że już do końca życia bedzie sie martwić o własne dziecko.

Co innego jest martwienie się o dziecko a co innego popadanie w paranoję. Radzimy dziewczynie by się uspokoiła troszkę i pomyślała o tym małym człowieczku pod sercem, bo się urodzi taki smutas

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage jutro rozpoczynamy 10 tydzień!!! :-)

Lady Savage lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski;)
    Gratuluje wszystkim nowym mama i oczywiscie pozytywnych wizyt u gin :)
    Ja tez sie troszke martwie, bo moje kolezanki tez rodzily martwe dzieci. To poprostu rozsadek. Ciesze sie ale z drugiej strony jest strach i mysle, ze sa to normalne uczucia, do ktorych wszyscy mamy prawo.
    U mnie pojawila sie angina i ostry bol w brzuchu. Leze caly dzien i od tego mi glowa peka. W nocy nie spalam, ostatecznie wstalam i przegotowalam sobie mleko z miodem i maslem. Mam nadzieje, ze bedzie lepiej bo w weekend mam uczelnie a w piatek musze odebrac wyniki ze szpitala.
    A powiedzcie o co chodzi z tym becikowym, ja pewnie sie nie lapie ale moge sprobowac :p
    Ktoras wczesniej napisala ze trzeba jakies badania zrobic, ale jakie?

• kasiuleks Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuffinLady to widze , ze mialysmy taki sam stresujacy dzien dzisiaj. Ciesze sie ze u Ciebie wszytko dobrze. Mam nadzieje , ze u mnie tez. Ja mam wizyte jutro. Mam nadzieje , ze tez u mnie bedzie wszytko dobrze.

MuffinLady lubi tę wiadomość

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls gratuluje -ja jutro:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleks wrote:
    MuffinLady to widze , ze mialysmy taki sam stresujacy dzien dzisiaj. Ciesze sie ze u Ciebie wszytko dobrze. Mam nadzieje , ze u mnie tez. Ja mam wizyte jutro. Mam nadzieje , ze tez u mnie bedzie wszytko dobrze.

Kasiulenka będzie wszystko dobrze. Nie ma innej opcji.

kasiuleks lubi tę wiadomość

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Hej mamuski;)
    Gratuluje wszystkim nowym mama i oczywiscie pozytywnych wizyt u gin :)
    Ja tez sie troszke martwie, bo moje kolezanki tez rodzily martwe dzieci. To poprostu rozsadek. Ciesze sie ale z drugiej strony jest strach i mysle, ze sa to normalne uczucia, do ktorych wszyscy mamy prawo.
    U mnie pojawila sie angina i ostry bol w brzuchu. Leze caly dzien i od tego mi glowa peka. W nocy nie spalam, ostatecznie wstalam i przegotowalam sobie mleko z miodem i maslem. Mam nadzieje, ze bedzie lepiej bo w weekend mam uczelnie a w piatek musze odebrac wyniki ze szpitala.
    A powiedzcie o co chodzi z tym becikowym, ja pewnie sie nie lapie ale moge sprobowac :p
    Ktoras wczesniej napisala ze trzeba jakies badania zrobic, ale jakie?

Pamietam jak się. rozchorowałam w pierwszej ciąży i uratował mnie Prenatal Gripcare. Ma wyciag z czosnku i inne cuda.

Co do becikowego to warunek jest ,zeby do 10 tyg sie zgłosić do lekarza i robić wszystkie zalecone badania. Nie ma szczególnych warunków. Przynajmniej 2 lata temu nie było.

Misi@ lubi tę wiadomość

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:15

8pdp47e.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuffinLady wrote:
    Pamietam jak się. rozchorowałam w pierwszej ciąży i uratował mnie Prenatal Gripcare. Ma wyciag z czosnku i inne cuda.

Co do becikowego to warunek jest ,zeby do 10 tyg sie zgłosić do lekarza i robić wszystkie zalecone badania. Nie ma szczególnych warunków. Przynajmniej 2 lata temu nie było.
    Jest warunek co do dochodów, nie pamiętam dokładnie ale chyba 2tys na osobę.

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanie z innej beczki-czy na wizyty chodzcie z mezami/partnerami czy same??

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze sama, ale dlatego, ze mam wizyty w szpitalu.
    Kasiuleks trzymam kciuki by wszystko bylo dobrze:)
    Tescie odebrali kartke...moi rodzice niestety jeszcze nie bo nie ma ich w domu. Pomagaja mojej siostrze w opiece nad dziecmi, jak ona ma pacjentow to zajmuja sie nimi, a dzis konczy pozno...ale mnie kusi,zeby im oznajmic przez telefon!

adzia, kasiuleks lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    Masz rację :) tylko jeśli ktoś tak jak np. ja siedzi w domu powiedzmy do godziny 16 sam, za bardzo nie ma siły nic robić to mu różne myśli do głowy przychodzą.
    No to nie siedź tyle sama w domu. Miałaś jedno plamienie z tego co czytałam - jeśli lekarz nie widzi potrzeby leżenia, to nie ma sensu leżeć, to w niczym nie pomaga, tylko osłabia organizm. Potem raz wyjdziesz na spacer i zaraz będziesz przeziębiona. Naprawdę jeśli ciąża nie jest zagrożona, to nie ma potrzeby brać L4 i unikać codziennych zajęć - no chyba, że ktoś pracuje w warunkach, gdzie jest narażony na działanie szkodliwych substancji chemicznych, promieniowania itp., albo ciężko pracuje fizycznie.

• MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM masz rację. Na to już mam zaniki pamieci:-)

eM lubi tę wiadomość

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę z mężem na wizyty. To też dla niego przeżycie:) Smutno by mu pewnie było, jak bym mu opowiadała o tym co widziałam. Mąż sam od razu bierze wolne na wizyty:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ