X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa - paliłam paczkę dziennie, rzuciłam w 2 dni po pierwszym bladym pozytywie - pierwszego dnia kupiłam sobie R1 minima i wypaliłam 3 fajki, drugiego już nic. To naprawdę nie jest takie trudne! :) Jest dużo łatwiej, niż się spodziewałam. Trzymam kciuki! :)

Agatka196 - dla mnie dyskusja na takim poziomie nie istnieje. Tylko tyle w tym temacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 19:44

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 20:59

patrycja87, eM lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja matka ze mna w ciązy paliła 3 paczki fajek i jakoś żyję ,..
    w pape to ty sobie strzel lepiej ! bo ty chyba nie jestes do końca normalna ciagle piszesz o tych swoich aniołkach , rozumiem współczuje , ale to nie powód aby kazdy post brać po siebie , czytałam twoje wczesniejsze wpisy i juz kilka dziewczyn chca z tad spadać bo maja dosyć ;/./;/;/
    wypowiedz sie merytorycznie o papierosach , jesli masz cos na ten temat do powiedzenia a nie ......

kapturnica lubi tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • patrycja87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ją nawet sobie tego nie umiem wyobrazić , ale możesz być z siebie dumna, silną babka z Ciebie! Tak trzymaj
    Dziewczyny trzeba zrozumieć każdego po to jesteśmy żeby się wspierać !! Jeśli o tym mówi to boli ją to , a my musimy ją wspierać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 19:49

Trzymam kciuki żeby u każdej z nas zabiło maleńkie serduszko :)
    oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Trochę mnie tu u Was nie było. Smutno było mi tu zaglądać, czekając na wizytę i nie wiedząc co lekarz powie po tym jak ostatnio ostudził moje emocje po 3 ładnie rosnących betach. A dzisiaj wreszcie była wizyta i serduszko słyszałam i popłakałam się jak bóbr. Ale zgłupłam całkiem co do tego jak lekarz ocenił wiek ciąży. W trakcie usg powiedział, że to 4-5 tydzień, na opisie usg jest info, ze 6 tydzień, do karty wpisał 4, a mnie od ostatniego okresu 3 grudnia wychodzi 7.... Zorientowałam się w tej rozbieżności dopiero jak wróciłam do domu. Jakieś pomysły jak to interpretować?

ps. Łiiiiiiiiii, serduszko biło :):)

Sigma, agniesja, kasig, eM lubią tę wiadomość

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • Dżuls Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:15

8pdp47e.png
  • Angelaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sigma , ja powiem szczeze że jak zrobiłam test i pozytyw to 3 fajki na raz spaliłam , ale potem sie ogarnęłam , test dopiero robiłam przed wczoraj więc już pale duzo mniej dzisiaj spaliłam 4 fajki jutro spale dwie , a po jutrze wcale :) takie mam postanpowienie , może nie jest ciezko ale łatwo też nie :P
    ale dla maluszka zrobie wszystko

Sigma lubi tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • patrycja87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja87 wrote:
    Kochana ją nawet sobie tego nie umiem wyobrazić , ale możesz być z siebie dumna, silną babka z Ciebie! Tak trzymaj
    Dziewczyny trzeba zrozumieć każdego po to jesteśmy żeby się wspierać !! Jeśli o tym mówi to boli ją to , a my musimy ją wspierać!

Trzymam kciuki żeby u każdej z nas zabiło maleńkie serduszko :)
    oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżuls masz oczywiście racje , no ale wiesz .. kto by wytrzymał 9 miesiecy :P
    no wkazdym razie napewno nie ja heh

km5se6ydozmkg5fc.png
  • marcepanek Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiuleks trzymaj się , musi być dobrze;) Widze dziewczyny że dzisiaj hormony dały nam się we znaki:) To forum ma na celu pomaganie tym które tej pomocy potrzebują, fajnie jest pogadać chociaż wurtualnie z kimś kto jest w podobnej sytuacji, boi się tego samego:) Mnie też spotkało nieszczęście , i niestety dlatego nie potrafie bezstresowo cieszyć się ciążą, ale staram się jak umiem myśleć pozytywnie;) no i dobre wieści od Was bardzo mi pomagają;) Więc każdej z osobna życze co byśmy za 8 miesięcy wymieniały się wspomnieniami oby miłymi z porodówki:)

patrycja87, kasiuleks, eM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa - to Cię pocieszę trochę :) dla mnie najtrudniej jest ograniczyć. Jak już nie paliłam wcale, to pierwszy dzień, dwa były trudne, a potem z głowy :-) za kilka dni będzie miesiąc odkąd nie palę i naprawdę bardzo rzadko w ogóle myślę o papierosie (dosłownie kilka razy naszła mnie ochota). Także jeśli masz podobnie, to będzie już tylko coraz łatwiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 19:52

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie..
    Mozna rozumiec strach o kolejne dziecko , gdy ma se za soba takie przeżycia ale ciągłe nakręcanie myśli negatywnych nie słuzy nikomu..Ja juz na samym początku napisałam na wątku ,ze nie fajne jest takie nakręcanie pesymistyczne .Można sie bac bo to normalne ale czasem taki nieokiełznany strach przeradza sie w traumatyczne myślenie tylko o tym co złego może sie stac.Cieszmy się tym ,że udało sie zajść w ciąże bo sa dziewczyny , które nigdy nie doświadcza tego cudu.
    Naprawde nie ma co nakręcac atmosfery , żadnej to nie słuzy..A spowoduje ,ze część dziewczyn odejdzie..Dlatego z doskoku Was czytam.
    Osobiście ciężko mi czytać o takich traumatycznych przezyciach a nie chce ściągać złych myśli bo i po co...

Sigma, adzia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:38

Misi@ lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie w pierwszej ciąży odrzuciło od fajek, zanim się o niej dowiedziałam, w tej ciąży oczywiście od początku nie palę, ale czasem jak widzę palacza mam ochotę wyssać mu powietrze z płuc :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 19:57

8pdp47e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paliłam po2ramki dziennie prawie 18 lat.Pewnie jestem z Was najstarsza 8) .Rzucilam prawie 2lata temu stosujac desmoxan..Ot w 5tym dniu juz nie paliłam..I powiem Wam ,ze lepiej nie mogłam .Człowiek przestal walić petem .Auto nie śmierdzi a i nie charczy rano jak gruźlik..Teraz mi fajki okropnie smierdza i nie wyobrażam sobie wrócić do nałogu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:01

agniesja lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem z innej strony- nie paliłam i nie palę, za to mój partner tak. Wcześniej nie przeszkadzało mi to, że czuję od niego nikotynę- a odkąd jestem w ciąży śmierdzi mi tak, że siedzieć koło niego nie mogę :P Biedak nie ma wyboru...musi rzucić ;)

kapturnica, agniesja lubią tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezu jak ja bym tez tak chciało żebym nie mogła patzreć na fajury , masakra ,
    najbardziej wkurza mnie to że mój mąż pali . dzisiaj pił sobie kawkę i ciagnał fajeczkę a ja tak patrzałam na niego i mnie kurwica brała . ale dla mnie i tak z prawie 40 wypalanych fajek dziennie na 4 fajki to jest taki wyczyn że ho ho , ale mysle że za kilka dni nie zapale wcale .

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    jezu jak ja bym tez tak chciało żebym nie mogła patzreć na fajury , masakra ,
    najbardziej wkurza mnie to że mój mąż pali . dzisiaj pił sobie kawkę i ciagnał fajeczkę a ja tak patrzałam na niego i mnie kurwica brała . ale dla mnie i tak z prawie 40 wypalanych fajek dziennie na 4 fajki to jest taki wyczyn że ho ho , ale mysle że za kilka dni nie zapale wcale .
    Pomyśl jeszcze ile kasy zostało w portfelu :D

8pdp47e.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja paliłam po2ramki dziennie prawie 18 lat.Pewnie jestem z Was najstarsza 8) .Rzucilam prawie 2lata temu stosujac desmoxan..Ot w 5tym dniu juz nie paliłam..I powiem Wam ,ze lepiej nie mogłam .Człowiek przestal walić petem .Auto nie śmierdzi a i nie charczy rano jak gruźlik..Teraz mi fajki okropnie smierdza i nie wyobrażam sobie wrócić do nałogu

a powiedz w ciązy ten desmoxan to nie mozna brac chyba co ?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 20:59

eM lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ