X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa - można kupić liquid beznikotynowy do elektronicznego, ale gdzieś mi się obiło o uszy, że e-fajki wcale nie są zdrowsze od zwykłych. Trzeba by poczytać coś więcej na ten temat :) Ja bym jednak powoli rzucała, bo po co zastępować jeden nałóg drugim? Jak po ciąży będziesz miała ochotę palić dalej, to sobie będziesz palić ;-)

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sigma a te r 1 to chyba nawet podczas ciązy mozna by było palić , ale oczywiście nie tak duzo jak paliłam , co myslisz ?
    bo ja sie boje ze mnie nie odrzuci od fajek tak jak kapturnice i nie dam rady całkiem zucić

km5se6ydozmkg5fc.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    a mój to kiedys jakos w tamtym roku kupił sobie elektrycznego , mówił ze bedzie go palić , fakt popalił 3 -4 dni i powiedział że to nie to samo co prawdziwy heh i 2 stówki poszły sie rypac , a może ja go zaczne kopcic ? hmm pewnie zdrowsze by to było niż normalne fajki , no ale wiadomo że nikotyne tez ma ta elektryczna fajura . no sama nie wiem ? czy powoli zucać czy sie przestawic na elektrycznego

Ja tez probe robilam na te elektryczne.I tez kasa oszła na łączke.Dla mnie to ,byl najwiekszy syf jakbym perfumy palil
    Zawsze możesz probe zrobic..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    około 0,1 smolistych , to bardzo malo , to wiecej sie nawdycham podczas spaceru po mojej ulicy pełnej aut i fabryk

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez słyszłam własnie ze te elektryczne to takie samo gówno ;/

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz :P ja uważam, ze papieros to papieros. Jasne, że jak już musisz, to lepiej palić R1 niż czerwone marlboro, ale jak nie musisz, to lepiej nie palić wcale, przynajmniej na czas ciąży i karmienia piersią (jeśli planujesz) :) Wiem, że wydaje się to ciężkie, ale naprawdę nie musisz palić - każda z nas kiedyś nie paliła, i żyła, nie? ;-)

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe oj sigma :) prawda prawda

Sigma lubi tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczęśliwie rzuciłam ze dwa lata temu. Zdarzało mi się czasami zapalić przy winku ale sporadycznie. Teraz to nawet nie wychodzę z M na balkon dla towarzystwa.
    Za to ja na Trzech Króli uroczym swoją fasolkę dwoma wyśmienitym winami, oj ale były pydawno mi tak alko nie smakował. Ale wieczorem juz nie było tak miło bo mnie odrzucał na samą myślo tych winach.
    to był ostatni raz przez najbliższe dwa lata:-)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Lady Savage jutro rozpoczynamy 10 tydzień!!! :-)

:) Już, a jeszcze wczoraj byłam w 4 tyg XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Kapturnica - jesteś kolejnym przykładem skuteczności desmoxanu/tabexu (to ta sama subst. czynna) :-). A mnie mąż wk..., bo sam chciał rzucić jeszcze zanim zaszłam w ciążę, kupił sobie tabex (ja przezornie nie kupowałam, bo w razie ciąży ten lek jest absolutnie zabroniony) i chciał próbować. No i tak jadł te tabsy 3-4 dni, potem piątego już nieregularnie, niby odstawił faje, ale jak odstawił fajki, tak też tabletki. I marudzi, że go ciągnie, nawet raz polazł do sklepu i kupił paczkę. Mówię mu pało głupia :P :P :P łykaj te tabsy skoro już je kupiłeś, one naprawdę działają (znam sporo osób, które paliły po 2-3 paczki dziennie i tabex/desmoxan pomogły), to nie ;-) czasem się zastanawiam, o co mu właściwie chodzi. Jak nie chce rzucać, to kto mu każe? Niech łazi na mróz jarać, przecież wolno :P

Mój facet rzucił palenie po tabex

Sigma lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuffinLady wrote:
    Kochana spokojnie. Widzisz ja dzis bylam i wedlug daty @ mam 7t3d a wedlud Usg dzidzia ma 6t3d . Gin absolutnie na to nic nie powiedzial,wrecz pochwalil. Teraz dzieciaczki roznie rosną i rzadko się zgra z datą "od @". Moze wpisal sobie 4 bo od owu? Sobie coś policzył i namodził.

Nie, narazie nie panikuję. Tylko śmieję się z tej rozbieżności. Lekarz twierdzi, że wszystko ok, serce łomoce 110 na minutę, wizyta za 2-3 tygodnie bo wszystko jest pięknie.

A te rozbiezności to pewnie z tego, ze na usg rzeczywisty tydzień ciąży a w karcie wiek płodu 4 tyg od zapłodnienia i to by się zgadzało. A kij ich tam wie, grunt, że jest wszystko dobrze :) Powolutku już zaczynamy się chwalić :)

MuffinLady, eM lubią tę wiadomość

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:16

Lady Savage lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls ma rację dodatkowo nie jesteś narażona na jakieś głupie teksty ze strony ginekologa, bo tutaj co niektóre dziewczyny też przeszły swoje

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram szczeke z podlogi i czegos nie rozumiem. Z jednej strony panika czy aby wszystko jest ok, czy widac bedzie serduszko itp a po chwili temat palenia papierosow w ciazy i tego czy trzeba rzucac czy mozna palic r1. Sorry ale dla mnie takie pytania ne powinny miec miejsca. Jest ciaza nie ma papierosow.

Kobieta w ciazy jest odpowiedzialna za dziecko. Ja osobiscie nie moglabym spojrzec sobie i dziecku w oczy gdyby okazalo sie, ze przez moja glupote jest ono chore.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 21:09

MuffinLady, Lady Savage, Dżuls, SweetCherryPie, la_lenka, MagSz, Sigma, Misi@, eM, Luna1 lubią tę wiadomość

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale zapindalacie z tymi postami, ledwo nadążam z czytaniem. Wróciłam od ginka :) Mały Dzidek ma 8 mm, a sam pęcherzyk ma 1,57 cm :) Widziałam bijące serduszko, piękne uczucie nie do opisania. Szkoda, że ginekolog nie dał posłuchać. Stwierdził, że to szkodzi dziecku :|
    Ponoć wszystko jest wręcz książkowo. Ciąża odpowiada obliczeniom z BBF. Piękny dzień :)
    A tu fotka :
    oggn0o.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 21:39

agatka196, agniesja, adzia, hakorośl, Misi@, eM, Anitka201 lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Mozjaka, tak samo zareagowałam na pytanie któreś z dziewczyn o picie piwa, wymówka że ma ono 0.5% ale ma jakieś procenty, ja miałam chcicę na sushi pamiętacie, ale przeczytałam że nie wolno, i mimo bardzo chcenia, ja potem nie mogłabym właśnie dzieciakowi spojrzeć w oczy i powiedzieć bo wiesz mama miała ochotę na sushi.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet Cherry fajnie! Duży ten Twój dzidziul jak na 6 tyg, ja w 7 tyg miałam dzidziula 6 mm

SweetCherryPie lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Masz rację Mozjaka, tak samo zareagowałam na pytanie któreś z dziewczyn o picie piwa, wymówka że ma ono 0.5% ale ma jakieś procenty, ja miałam chcicę na sushi pamiętacie, ale przeczytałam że nie wolno, i mimo bardzo chcenia, ja potem nie mogłabym właśnie dzieciakowi spojrzeć w oczy i powiedzieć bo wiesz mama miała ochotę na sushi.

Widzę, że wszyscy dzisiaj nerwowi. Co do mojego pytania na temat piwa bezalkoholowego. To pytałam się lekarza i powidział, że "piwo bezalkoholowe mogą pić kobiety w ciąży i taka ilość wogóle nie szkodzi". A ja alkoholiczką nie jestem i wydaje mi się, że sporadycznie takiego piwa można się napić. Każda z nas jest odpowiedzialna za siebie. Ja nikogo nie oceniam.

kapturnica lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i masz rację, ja dziś przeholowałam, miałam o 18.30 wykład, winda się zepsuła i dawaj na 6 piętro na piechotę, i powiem że pierwszy raz mnie tak brzuch boli, że ledwo siedzę przed kompem, idę się położyć, i mam nadzieję że mi przejdzie, z dzisiejszego kucia nici. A do sesji coraz bliżej :P

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyo dziewczynki!!! A ja sobie wkoncu te mdłości wykrakalam. Niezla ze mnie czarownica...ale od wczorajszej wizyty czuje sie taka spokojna i pozytywnie nastawiona ze masakra( i bardzo sie z tego ciesze) wsunelam 5 kawalkow pizzy z kurczakiem i brokułami plus sos czosnkowy....PYCHAAA. Co do mdlosci to pomaga mi woda gazowana bo przynajmniej mi sie po niej odbije( sorki za doslownosc) życzę milej nocy i dużo spokoju:)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ