Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:Masz rację Mozjaka, tak samo zareagowałam na pytanie któreś z dziewczyn o picie piwa, wymówka że ma ono 0.5% ale ma jakieś procenty, ja miałam chcicę na sushi pamiętacie, ale przeczytałam że nie wolno, i mimo bardzo chcenia, ja potem nie mogłabym właśnie dzieciakowi spojrzeć w oczy i powiedzieć bo wiesz mama miała ochotę na sushi.
A tu się z sushi nie zgodzę. Owszem można, w wersji wegetariańskiej lub z pieczoną rybą. Przede wszystkim z zaufanego źródła lub domowej roboty No chyba, że miałaś ochotę na surowe, to masz rację
Co do alkoholu. Swego czasu pisałam pracę o FAS czyli alkoholowym zespole plodowym. Nie ma bezpiecznej dawki alkoholu dla płodu. To co matka wypije wedruje do dziecka. A jakie ono jest malutkie... Jednemu owszem nie zaszkodzi, a innemu zrobi spustoszenie. Po co ryzykować? Można się obejśćagniesja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie przesadzajcie ze od fajek chore dzieci sie rodza, moja siostra czekając na pogotowie jak wody odeszly pogotowie siedziała w kuchni i palila . Ja tez palę ladnych 10lat próbowałam rzucic nie dalam rady a teraz tylko ograniczam wole zjeść tego ogorka kiszonego niż isc palic po ostatnim dymku sprzed 40min
spójrzcie ile się mówi o patologii w tv kobiety palą piją szlajaja sie a dzieci sa zdrowe.
Co do alkoholu w ciazy hm niewiem jak z piwem bo nie lubie, preferuhe drinki i wnko ale tego sie nie napije w czasie ciazy chociaz zastanawialam sie nad winem wytrawnym bo wcześniej jak łyka bralam to zgaga mijala a teraz baardzo dokucza -
nick nieaktualny
-
Co do papierosow to warto sobie zobaczyć odcinek takiego programu "Misbehaving Mums To Be". To niby taki glupiutki programik (jako, że ja leząca to ogladam ostatnio wszystko co mi wpadnie w rece). Ale jest tam bardzo prosto i obrazowo tłumaczone co kazdy papieros wypalany przez matke robi dziecku...
agniesja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySkabanka dlatego ja tu rzadko zagladam a jak juz chce pisac to nie cofam stron aby ich nie czytac
Agnieszka jestes pewna ze to od fajek? Bo wyobraz sobie ze moja mama nie palila nigdy, wzrok ma bardzo dobry, tata rowniez a akurat na mnie padlo iz mam astygmatyzm , dziecku nawet sZkodzi jak idziesz obok ulicy spaliny itd a czasami gorsze jest to w powietrzu biz to co wdychasz tzn dym papierosowy, po ciazy pozamacicznej jak lezalam juz po operacji przyjechala dziewczyna ktora poronila w 21tc i co nie palila nigdy fajek! Pięknie tak sie wczytać w google i pierdzielic nie do rzeczy, skoro ciaza prawidłowa to i zababobony nie sa potrzebne -
Wow co tu się dzisiaj dzieje.
Kochane proszę nie kłóćcie się. Wspierajmy się nawzajem. Ja, jako mama tematu proszę moje dzieci o spokój:)
Wszystko będzie dobrze, za 7,8 miesięcy będziemy tulić nasze skarby:)
Mój dzidziusiek przesyła dzisiaj uśmiech i buziaka wszystkim malutkim cudom:)MuffinLady, patrycja87, adzia, eM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySądzę ze nas tu za duzo jest a gdzie tłok to i różne opinie ponieważ osoby które nie palą upieraja sie ze dzieci sa krzywdzone już w łonie a te które palą bronią się, jak tak tu ma byc przez kolejne miesiące to niestety przeniose sie na inny wątek
-
Nancy87 wrote:Wow co tu się dzisiaj dzieje.
Kochane proszę nie kłóćcie się. Wspierajmy się nawzajem. Ja, jako mama tematu proszę moje dzieci o spokój:)
Wszystko będzie dobrze, za 7,8 miesięcy będziemy tulić nasze skarby:)
Mój dzidziusiek przesyła dzisiaj uśmiech i buziaka wszystkim malutkim cudom:)
popieramMarzenia się spełniają
-
dobra dziewczyny ja zaczełam z tym paleniem , to ja ucinam temat bo faktycznie zaraz bedziemy sie tu wszystkie wyzywać a przeciez nie o to tutaj chodzi , ja poprostu chciałam spytac o opinie dziewczyn które moga się wypowiedziec merytorycznie . bezsporte jest to ze fajki szkodza i chyba nikt nie ma do tego watpliwości i skończmy ten temat .
DZwonilam dzisiaj do swojej endokrynolog , , z pytaniem kiedy na wizyte mam przyjechac , bo w ciazy jestem , a choruje na niedoczynnosc tarczycy i hashimoto , zawsze co poł roku jexdziłam prywatnie , a dzis w szok sie wbiłam , bo endo powiedziala ze co miesiac bedzie mnie przyjmowac za darmo przez całą ciązę .
normalnie jestem zachwycona , wkońcu nie dość ze gin czesto to jeszcze endo ;/ a tak w moim portwelu zostanie okoloo 200 zł co miesiąc ,