X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:52

eM lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do piwa - jest Bavaria 0,0% :)

• MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Masz rację Mozjaka, tak samo zareagowałam na pytanie któreś z dziewczyn o picie piwa, wymówka że ma ono 0.5% ale ma jakieś procenty, ja miałam chcicę na sushi pamiętacie, ale przeczytałam że nie wolno, i mimo bardzo chcenia, ja potem nie mogłabym właśnie dzieciakowi spojrzeć w oczy i powiedzieć bo wiesz mama miała ochotę na sushi.

A tu się z sushi nie zgodzę. Owszem można, w wersji wegetariańskiej lub z pieczoną rybą. Przede wszystkim z zaufanego źródła lub domowej roboty :-) No chyba, że miałaś ochotę na surowe, to masz rację :-)

Co do alkoholu. Swego czasu pisałam pracę o FAS czyli alkoholowym zespole plodowym. Nie ma bezpiecznej dawki alkoholu dla płodu. To co matka wypije wedruje do dziecka. A jakie ono jest malutkie... Jednemu owszem nie zaszkodzi, a innemu zrobi spustoszenie. Po co ryzykować? Można się obejść :-)

agniesja lubi tę wiadomość

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przesadzajcie ze od fajek chore dzieci sie rodza, moja siostra czekając na pogotowie jak wody odeszly pogotowie siedziała w kuchni i palila . Ja tez palę ladnych 10lat próbowałam rzucic nie dalam rady a teraz tylko ograniczam wole zjeść tego ogorka kiszonego niż isc palic po ostatnim dymku sprzed 40min
    spójrzcie ile się mówi o patologii w tv kobiety palą piją szlajaja sie a dzieci sa zdrowe.
    Co do alkoholu w ciazy hm niewiem jak z piwem bo nie lubie, preferuhe drinki i wnko ale tego sie nie napije w czasie ciazy chociaz zastanawialam sie nad winem wytrawnym bo wcześniej jak łyka bralam to zgaga mijala a teraz baardzo dokucza

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:38

Kucykowa lubi tę wiadomość

• agniesja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do papierosow to warto sobie zobaczyć odcinek takiego programu "Misbehaving Mums To Be". To niby taki glupiutki programik (jako, że ja leząca to ogladam ostatnio wszystko co mi wpadnie w rece). Ale jest tam bardzo prosto i obrazowo tłumaczone co kazdy papieros wypalany przez matke robi dziecku...

agniesja lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabanka dlatego ja tu rzadko zagladam a jak juz chce pisac to nie cofam stron aby ich nie czytac ;)
    Agnieszka jestes pewna ze to od fajek? Bo wyobraz sobie ze moja mama nie palila nigdy, wzrok ma bardzo dobry, tata rowniez a akurat na mnie padlo iz mam astygmatyzm , dziecku nawet sZkodzi jak idziesz obok ulicy spaliny itd a czasami gorsze jest to w powietrzu biz to co wdychasz tzn dym papierosowy, po ciazy pozamacicznej jak lezalam juz po operacji przyjechala dziewczyna ktora poronila w 21tc i co nie palila nigdy fajek! Pięknie tak sie wczytać w google i pierdzielic nie do rzeczy, skoro ciaza prawidłowa to i zababobony nie sa potrzebne

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow co tu się dzisiaj dzieje.
    Kochane proszę nie kłóćcie się. Wspierajmy się nawzajem. Ja, jako mama tematu proszę moje dzieci o spokój:)
    Wszystko będzie dobrze, za 7,8 miesięcy będziemy tulić nasze skarby:)
    Mój dzidziusiek przesyła dzisiaj uśmiech i buziaka wszystkim malutkim cudom:)

MuffinLady, patrycja87, adzia, eM lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sądzę ze nas tu za duzo jest a gdzie tłok to i różne opinie ponieważ osoby które nie palą upieraja sie ze dzieci sa krzywdzone już w łonie a te które palą bronią się, jak tak tu ma byc przez kolejne miesiące to niestety przeniose sie na inny wątek ;)

• przyszła mama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Wow co tu się dzisiaj dzieje.
    Kochane proszę nie kłóćcie się. Wspierajmy się nawzajem. Ja, jako mama tematu proszę moje dzieci o spokój:)
    Wszystko będzie dobrze, za 7,8 miesięcy będziemy tulić nasze skarby:)
    Mój dzidziusiek przesyła dzisiaj uśmiech i buziaka wszystkim malutkim cudom:)

popieram :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • agniesja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Beata83 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny czy mogę się do was przyłączyć dziś właśnie zrobiłam test i wyszedł pozytywny szacowany termin porodu to 28.09.15, pozdrawiam :)

MuffinLady, adzia, eM lubią tę wiadomość

Beata83
    200902064565.png

201509251765.png[/ur
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Beata83:) Już 28 wrzesień:) Zaraz będą październikowe mamy:)

patrycja87 lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle Beata super wspomnienia mnie naszły:) Równy miesiąc temu też zobaczyłam dwie kreseczki:) Echh łezka w oku się zakręciła:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczyny ja zaczełam z tym paleniem , to ja ucinam temat bo faktycznie zaraz bedziemy sie tu wszystkie wyzywać :P a przeciez nie o to tutaj chodzi , ja poprostu chciałam spytac o opinie dziewczyn które moga się wypowiedziec merytorycznie . bezsporte jest to ze fajki szkodza i chyba nikt nie ma do tego watpliwości i skończmy ten temat .

DZwonilam dzisiaj do swojej endokrynolog , , z pytaniem kiedy na wizyte mam przyjechac , bo w ciazy jestem , a choruje na niedoczynnosc tarczycy i hashimoto , zawsze co poł roku jexdziłam prywatnie , a dzis w szok sie wbiłam , bo endo powiedziala ze co miesiac bedzie mnie przyjmowac za darmo przez całą ciązę .
    normalnie jestem zachwycona , wkońcu nie dość ze gin czesto to jeszcze endo ;/ a tak w moim portwelu zostanie okoloo 200 zł co miesiąc , :)

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa super wiadomość:)
    Ale mi dziewczyny brzuchol wieczorami wywala:D Cieszy mnie to bardzo hehe

patrycja87 lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy.

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • patrycja87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej mocno. Jutro piękny dzień , z cudownymi fasoleczkami w brzuchach :)))

Trzymam kciuki żeby u każdej z nas zabiło maleńkie serduszko :)
    oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc:) Przyjemnych snów:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ