X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    jezu jak ja bym tez tak chciało żebym nie mogła patzreć na fajury , masakra ,
    najbardziej wkurza mnie to że mój mąż pali . dzisiaj pił sobie kawkę i ciagnał fajeczkę a ja tak patrzałam na niego i mnie kurwica brała . ale dla mnie i tak z prawie 40 wypalanych fajek dziennie na 4 fajki to jest taki wyczyn że ho ho , ale mysle że za kilka dni nie zapale wcale .

Nie bede zbyt dobrym przyładem bo w ciąży z synem paliłam ..Wiem nieodpowiedzialność totalna ale miałam taka ochote na papierosy ,że mogłam pety jeść..Czlowiek młody to głupi nie zdawał sobie sprawe z tego ,że szkodzi dzieciakowi...Na szczęście młody urodził sie cały i zdrowy...I wcale nie tak łatwo mimo zajścia w ciąże ot tak rzucic...Współczuje...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • patrycja87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją pamiętam jaj po porodzie lezalam z dziewczyna na sali i jej synek non stóp płakał , wzywała lekarza. I po czasie się pytają czy zdążyło jej się palić w ciazy , tylko głowę zawiesiła i lekarka mówiła że dziecko jest nerwowe bo.nikotyny siędopomina.

Trzymam kciuki żeby u każdej z nas zabiło maleńkie serduszko :)
    oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady ja nie zauwazylam, zeby jakos przesadnie ktos marudzil czy panikowal.

eM lubi tę wiadomość

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Chyba ktoś coś źle zrozumiał.
    Napisałam w pewnym poście że ja wyluzuje po 12 tygodniu. Bo czuje że jest bezpieczny. To nie jest tak że ja tylko chodze i się nakręcam że coś jest nie tak. Poprostu najnormalniej w świecie mam obawy i się martwie. A nie mam na celu siedzieć i się stresować. Ja doskonale zdaje sobie sprawe że wszystko jest w rękach Boga i co będzie to będzie, ale cholernie zabolał mnie ten wpis.
    Ja naprawde cieszę się z ciaży mimo wszystkich tych dolegliwości.

A co do papierosów to moja mama paliła przy wszystkich dzieciach i moja siostra też i wszyscy sa zdrowi. Ja paliłam kiedyś ale nie pale już rok.

a myslisz że jak minie 12 tydzień to co? ? poronienia sa i 4 , 9 , 15 , i 30 tygodniu , wiec wyluzuj i nie czekaj tak do tego 12 tygodnia ,

km5se6ydozmkg5fc.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    a powiedz w ciązy ten desmoxan to nie mozna brac chyba co ?

wiesz co nie mam zielonego pojecia...Ja rzucilam bo młody moj jest wielkim przeciwnikiem papierosow..I na dzien matki obiecałam mu ,ze sprobuje rzucic..[rzy okazji rzucil moj małż i mama...Ale jak to z nimi jest w ciazy nie mam pojecia...

adzia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokoj Angela po co ten ostatni post?
    Dziewczyny poprostu nie wierze jak Was czytam!

eM lubi tę wiadomość

• Angelaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica a duzo palilas w ciazy ? i przez całą ciażę ?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umiecie odpuscic?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:12

• MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady86 wrote:
    Hej dziewczyny. Trochę mnie tu u Was nie było. Smutno było mi tu zaglądać, czekając na wizytę i nie wiedząc co lekarz powie po tym jak ostatnio ostudził moje emocje po 3 ładnie rosnących betach. A dzisiaj wreszcie była wizyta i serduszko słyszałam i popłakałam się jak bóbr. Ale zgłupłam całkiem co do tego jak lekarz ocenił wiek ciąży. W trakcie usg powiedział, że to 4-5 tydzień, na opisie usg jest info, ze 6 tydzień, do karty wpisał 4, a mnie od ostatniego okresu 3 grudnia wychodzi 7.... Zorientowałam się w tej rozbieżności dopiero jak wróciłam do domu. Jakieś pomysły jak to interpretować?

ps. Łiiiiiiiiii, serduszko biło :):)

Kochana spokojnie. Widzisz ja dzis bylam i wedlug daty @ mam 7t3d a wedlud Usg dzidzia ma 6t3d . Gin absolutnie na to nic nie powiedzial,wrecz pochwalil. Teraz dzieciaczki roznie rosną i rzadko się zgra z datą "od @". Moze wpisal sobie 4 bo od owu? Sobie coś policzył i namodził.

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    kapturnica a duzo palilas w ciazy ? i przez całą ciażę ?

Wezz wstyd sie przyznac ale po pare , parenaście na bank...Wtedy mialam 21lat wydawało mi sie ,ze co tam fajki ot moja przyjemnośc i kto mi zabroni.
    Kurde nawet na porodowce z kroplowka miedzy skurczami ciągłam peta w kiblu..Położna widząc moje wkur..wienie ,że poród mimo oksytocyny nie postepuje sama mnie podprowadzila do klopa..
    Tak wstyd sie rpzyznac ale paliłam cała ciąże i później też..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    wiesz co nie mam zielonego pojecia...Ja rzucilam bo młody moj jest wielkim przeciwnikiem papierosow..I na dzien matki obiecałam mu ,ze sprobuje rzucic..[rzy okazji rzucil moj małż i mama...Ale jak to z nimi jest w ciazy nie mam pojecia...

to familijnie żeście zucili :p matko ja ja bym chciala mojego mezulka namówić żeby żucił , ale jak mu tylko powiedziałam ze test pozytywny to pierwsze jego słowa to cyt" o to ty już od dzisiaj nie palisz , a ja na balkon musze zacząć wychodzić" :P heh i tak to jest

km5se6ydozmkg5fc.png
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do palenia, to w pierwszej ciąży odrzucilo mnie od razu, a teraz nie palę w ogole. Palenie jest złe i nie ma wątpliwości. Żadna ilość nie jest dobra dla dziecka. Jezeli jednak matka pali duzo nalogowo to powinna rzucać stopniowo. Dążyć do zera.

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanie czy ktoras z was badala szyjje macicy w5tygodniu?
    cos mi nie pasuje tydzień temu czulam ze byla zamknięta i dosuc nisko a teraz czuje jak by koncowke penisa czyli otwarta i na sredniej wysokosci czy tak macie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica - jesteś kolejnym przykładem skuteczności desmoxanu/tabexu (to ta sama subst. czynna) :-). A mnie mąż wk..., bo sam chciał rzucić jeszcze zanim zaszłam w ciążę, kupił sobie tabex (ja przezornie nie kupowałam, bo w razie ciąży ten lek jest absolutnie zabroniony) i chciał próbować. No i tak jadł te tabsy 3-4 dni, potem piątego już nieregularnie, niby odstawił faje, ale jak odstawił fajki, tak też tabletki. I marudzi, że go ciągnie, nawet raz polazł do sklepu i kupił paczkę. Mówię mu pało głupia :P :P :P łykaj te tabsy skoro już je kupiłeś, one naprawdę działają (znam sporo osób, które paliły po 2-3 paczki dziennie i tabex/desmoxan pomogły), to nie ;-) czasem się zastanawiam, o co mu właściwie chodzi. Jak nie chce rzucać, to kto mu każe? Niech łazi na mróz jarać, przecież wolno :P

kapturnica lubi tę wiadomość

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej laseczki , a kiedy byłyscie na pierwszej wizycie u gina ? albo kiedy idziecie? bo u mnie beta 616 wskazuje na 3 lub 4 tydzień , i wlasnie nie wiem kiedy najlepiej udac sie na pierwsza wizyte ?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    to familijnie żeście zucili :p matko ja ja bym chciala mojego mezulka namówić żeby żucił , ale jak mu tylko powiedziałam ze test pozytywny to pierwsze jego słowa to cyt" o to ty już od dzisiaj nie palisz , a ja na balkon musze zacząć wychodzić" :P heh i tak to jest
    U mnie nie bylo żaboli.Chcial ,żebym przestała palic wiec i on musiał sie wykazac inwencja..Taki układ jak ja to i on...No i chUop nie miał wyjścia..Myślałam ,ze w pracy będzie popalał bo moj wyjazdowy niestety i praca za granica ale ładnie sie dostosował 8)

Przyjdzie czas ,że sam będzie chciał..Na siłe nie zmusisz go jak nie będzie chciał...A stara szkoła mówi ,że jak nie udaje ci sie rzucic w ciąży od razu to lepiej stopniowo..Inaczej org reaguje zbyt dużym głodem i to też nie ejst dobre...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    ej laseczki , a kiedy byłyscie na pierwszej wizycie u gina ? albo kiedy idziecie? bo u mnie beta 616 wskazuje na 3 lub 4 tydzień , i wlasnie nie wiem kiedy najlepiej udac sie na pierwsza wizyte ?
    Ja bylam w poniedzialek 5tyg5dzien i byl pecherzyk z ciałkiem żółtkowym..Pecherzyk sam widoczny jest przy becie kołó tysiaka...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:

Ja bylam w 5t4d i widzialam tylko pecherzyk.

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do stopniowego jeszcze - polecam spróbować R1. Są drogie, więc skutecznie odstraszają przed paleniem zbyt wiele (15,60 bodajże za paczkę), początkowo smakują jak słabiutki substytut papierosa, ale kwestia kilku fajek i można się przyzwyczaić, a mają tylko 0,1 mg nikotyny i 1 mg smolistych na papierosa. W porównaniu z innymi, to mega malutko. Dobre do stopniowego rzucania :-)

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój to kiedys jakos w tamtym roku kupił sobie elektrycznego , mówił ze bedzie go palić , fakt popalił 3 -4 dni i powiedział że to nie to samo co prawdziwy heh i 2 stówki poszły sie rypac , a może ja go zaczne kopcic ? hmm pewnie zdrowsze by to było niż normalne fajki , no ale wiadomo że nikotyne tez ma ta elektryczna fajura . no sama nie wiem ? czy powoli zucać czy sie przestawic na elektrycznego

km5se6ydozmkg5fc.png
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ