X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam same ubranka 62 zakupione oraz jednego pajaca na 50 cm i na 56 cm i tyle. Jak będzie malutka, to będziemy podwijać rękawki :-)

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    ja mam same ubranka 62 zakupione oraz jednego pajaca na 50 cm i na 56 cm i tyle. Jak będzie malutka, to będziemy podwijać rękawki :-)
    Rękawki można podwijać, ale już dolną część nie bardzo. Ja pamiętam jak wyglądała moja chrześnica w 56 - stópki miała na wysokości pajacykowych kolan, siostra jej na wierzch śpioszków zakładała dodatkowe skarpetki, żeby to się jakoś trzymało. Ani to nie było ładne, ani wygodne, w 62 to już by w ogóle utonęła. A wcale nie była maleńka, ponad 3kg i 50cm z małą końcówką (chyba 52, choć teraz dokładnie nie pamiętam).
    Ja wolę zamówić teraz coś w moim stylu niż być po porodzie skazana na coś co się "trafi" w odpowiednim rozmiarze.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :) co do odwiedzin ja w szpitalu życzyłabym sobie tylko męża, rodziców i teściów no i moją siostrę, ale z racji, że ona ma termin swojego porodu 3 tygodnie przede mną to pewnie będzie to niewykonalne:) W domu też chciałabym mieć z miesiąc spokoju. Mąż pierwszy tydzień będzie na pewno ze mną. Moja mama niestety pracuje i ciężko będzie, żeby dostała wolne a z teściową nie mam takiego kontaktu, żeby zostawać z nią na całe dnie i żeby chodziła koło mnie i dziecka. Co do innych gości mam nadzieje, że uszanują to, że chcemy mieć na początku trochę spokoju. Wiem, że moja rodzina nie przyjedzie tak wcześnie ale męża nie mogę być pewna dlatego zapowiem od razu, że nie życzę sobie żadnych wizyt wcześniej niż miesiąc po porodzie.

W ogóle chyba mi hormony buzują. Dzisiaj rozmawiałam z mężem przez telefon bo jest teraz w pracy i rozpłakałam się bez najmniejszego powodu i tak mi jakoś smutno sama nie wiem dlaczego :(

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za to ostatnio jakieś schizy, że mała za mało kopie, że źle, że nie wtedy co bym chciała, że inaczej itp.
    Zupełnie bez sensu, bo odzywa się regularnie, może bez szału - ale przez moje łożysko z przodu to momenty ostrych harców to się ogólnie zdarzają tylko jak się jakoś wykręci w dobrą stronę, raczej raz na kilka dni niż codziennie. Poza tym wiem, że ma coraz mniej miejsca, więc coraz więcej przeciągania, a mniej ostrych ruchów. Ale wiadomo, hormony buzują, więc mam jakieś załamanie nastroju. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to chyba wszystkie dzieci powoli się coraz mniej ruszają moja ma już nóżki pod żebrami kolo mostku tak sobie porozciagala macie całe 1,5 kg miłości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 11:39

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Trix - sorry, nie było mnie już wczoraj tu :) Tak, w takim czystym olejku migdałowym bez chemicznych dodatków można kąpać maleństwo (od noworodka) na zasadzie dodania kilku kropelek do wanienki - cudownie nawilża skórę :) oprócz tego można go stosować zamiast oliwki i do masażu malucha :)

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:22

wnidtv73dpzdszlc.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na mnie nie działa lactulosa ani ten drugi duphlac więc już nie wiem co mam robić by się normalnie wypróżniać, dietę też mam.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zla ! Poszlam do chirurga na sciagniecie szwow a on ze nie ma czasu dzis ! to ja pytam czy mam z tymi szwami chodzic az mi w skore wrosna !! a on ze mam przyjsc w poniedzialek ! matko boska ! dobrze ze przy rejestracji babeczka mnie zawolala bo widziala ze w ciazy (az milo :) ) a przy rejestracji doslownie z 20 osob.. i mowi zebym podeszla spytac lekarza. A to ch** jeden stary no. I jeszcze powiedzial ze numerki sie skonczyly przed 8 rano :D w poniedzialek od 5 bede tam kwitla. Szkoda gadac :/
    byle mi cukry dobre wyszly bo mam ochote rzucic sie na slodycze :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92, a nie możesz podejść na oddział gdzie byłaś w szpitalu? Mi po laparoskopii ściągnęli szwy bez problemu, po cesarkach też ściągają.
    Może jak pójdziesz na oddział i powiesz jaka sytuacja to i u Ciebie się zlitują? To przecież minuta roboty.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie przy wyjsciu mi od razu powiedzieli ze szwy to w przychodni przy szpitalu :/ ale moze zajade jak bede po wyniki jechala i zapytam czy nie daloby rady

relgzbmhh8tsviez.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma - dzięki za info. szukałam właśnie czegoś do kąpieli i nie miałam koncepcji, dlatego zakupiłam gotowca z pat&rub. patrze na skład ich olejku do kąpieli i też z samych olejów się składa - słonecznikowy, sezamowy, sojowy, winogronowy i bawełniany. Migdałowy zawsze wyjdzie taniej i dla siebie go jeszcze podbiorę ;)

Kasiarzynka - widziałaś tą szkołę rodzenia w Kijewie? Nie masz ochoty się wybrać? Ja raz mam, a raz mi przechodzi, a czasu już mało

Dominka - może faktycznie spróbuj z tymi szwami jeszcze dzisiaj. O lekarzu się nie wypowiem, bo brak słów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 12:41

Sigma lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:22

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Hej!

Trix - sorry, nie było mnie już wczoraj tu :) Tak, w takim czystym olejku migdałowym bez chemicznych dodatków można kąpać maleństwo (od noworodka) na zasadzie dodania kilku kropelek do wanienki - cudownie nawilża skórę :) oprócz tego można go stosować zamiast oliwki i do masażu malucha :)
    Ja nawet teraz smaruję się olejkiem migdałowym bo fajnie działa rozciągajacą się skórę.
    Wczoraj kupiłam w aptece olejek migdałowy, z kiełków pszenicy i jojoba i zrobiłam taki mix do smarowania :-) Po nocy skóra nadal nawilżona i nic nie swędzi :-)
    Podobno ten z kiełków pszenicy świetnie nadaje się do masażu krocza (aby przygotować do porodu)

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilamnz corka od lekarza lzejsza o 100 za leki. No ale co zrobic. Wazne zeby mlodwj szybko przeszlo.

Co do odwiedzin to ja jestem pewna ze jak tylko wyjde ze szpitala to dostaniemy telefon od tesciowej z pytaniem kiedy do niej przyjedziemy. Taki jej urok. Ostaynio jak niebylo nas u niej 4 dni to sie pytala czy juz calkiem o niej zapomnielismy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 12:50

• diatomka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zla:/ odebralam wczorajsze wyniki i glukoza wyszla mi 81 a na glukometrze 92! Jezeli kazdy wynik jest o 10 przeklamany to ja dziekuje

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I hemoglobina glikowana 4,8

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka - zdrówka

Diatomka - mi kiedyś trzy razy pod rząd wyszedł całkiem inny wynik od 100 do 138.

Anitka - ile płaciłaś za olejki w aptece? ja zamawiam przez net, może wcale nie warto. Muszę też sobie mix zrobić, bo smaruje albo arganowym, albo z baobabu, ale pojedynczo mam wrażenie, że nie natłuszczają dobrze. Chyba najbardziej na tą chwilę pasuje mi masło shea.. Do krocza, to chyba też może być migdałowy.

atdcwn154po83a78.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki
    Na czczo 81
    Po 1h 106
    Po 2h 91

Dobre?

sweety, Lilla My, Gusiak lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Mam wyniki
    Na czczo 81
    Po 1h 106
    Po 2h 91

Dobre?
    Super, możesz wcinać słodycze :P

Dominka92 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 1406 1407 1408 1409 1410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ