X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • sweety Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamcie

dwa dni mnie nie było a tu tyyyyyyle czytania :)

gratuluję udanych wizyt.a oprócz mnie ktoś dzisiaj wizytuje ?:)

pisałyście o karmieniu piersią.ja tylko 3 miesiące karmiłam,mały się nie najadał.kiedy przeszłam na butlę było już o niebo lepiej.tym razem też będę walczyć aczkolwiek jak się nie uda to trudno.

wyparzacza nie miałam ale laktator ręczny mi się przydał na początku na pobudzenie cyców po cc.tyle,że to taki sprzęt który można dokupić zaraz po porodzie ,nie jakiś super pilny.

co do dużych dzieciaczków to potwierdzam,że 4500g i 59 cm noworodek zmieści się w rozmiar 56 :) co prawda do szpitala zabierałam kompleciki na 62 ale w domku 56 na chwilę używaliśmy.za to tych na 50 wiadomo nie tknęłam .może teraz się przydadzą? :)

dominika po co masz chodzić z tymi szwami jeszcze przez cały weekend? podjedz sobie do przychodni .

aaa i temat kosmetyków.u nas pampersy przeszły każde,żadnych uczuleń nie było.tak samo chusteczki nawilżane.kosmetyki mieliśmy z nivei chyba i mieliśmy przesuszoną skórę niestety.

rożki u nas sprawdziły się usztywniane.

a co odwiedzin to niestety u mnie pielgrzymki zaczęły się niemal zaraz po przyjedzie do domu.nie muszę chyba wspominać jak bardzo byliśmy zachwyceni.ja po cięciu kompletnie wypompowana a tu cioteczki (dalsza rodzina) sobie na kawusię przylazły.szczerze mówiąc to nie spodziewałam się ich tak szybko a wyrzucić za drzwi już nie było jak.tym razem nie dam się tak załatwić.

fajnie,że wrzucacie tu linki co warto/nie warto kupić.jestem jeszcze przed zakupami higienicznymi i koszulowymi więc chętnie skorzystam z Waszych opinii.

mozjaka,skabarka dużo zdrówka dla starszaczków.pogoda taka ostatnio zwodzi,nietrudno gdzieś coś złapać

a teraz mykam się troszkę przygotować na wizytę coby zarostem przed panią doktor nie świecić :D

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak.zwykle wizytuje :)juz w przychodni jestem stałym gościem dzisiaj odbieram wyniki wymazu jak będzie ok to zamawiamy krazek i zakładam wreszcie go :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiecie jak mnie ten wynik uszczesliwil :-D
    Tylko morfologia cos kiepska WBC ponad norme o 5 ,
    I sporo obnizonych . Ale tym narazie sie nie martwie, we wtorek wizyta to sie dowiem, chociaz co mi nie dolega to lekarz mowi aaa w ciazy to sie tym nie martwimy, zdarza sie :P tak jakby kazda dolegliwosc mozna by przypisac do ciazy ;)

relgzbmhh8tsviez.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka - gdzieś mi się obiło o uszy, że glukoza mierzona z żyły jest często mniejsza niż za pomocą glukometru. Nie rozumiem dlaczego :/
    Robiłaś ponownie obciążenie glukozą, czy tylko na czczo glukozę badałaś?
    Jeśli jeszcze raz obciążenie, to szacun, podziwiam :D

Edit: hemoglibinę glikowaną masz super. U mnie było 4,3.
    Chyba do 5,5 wynik jest ok, ale nie chcę kłamać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 13:33

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiecie co dzisiaj zauważyłam ale nie śmieje się :)jak chodzę czy jestem.w WC i się podcieram to zauważyłam że wargi sromowe te małe i większe są takie dobrze ukrwienie, wielkie przy lezeniu tego nie ma.może Dziecko ciąży i to takie uczucie, któraś z was tak ma?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Anitka - ile płaciłaś za olejki w aptece? ja zamawiam przez net, może wcale nie warto. Muszę też sobie mix zrobić, bo smaruje albo arganowym, albo z baobabu, ale pojedynczo mam wrażenie, że nie natłuszczają dobrze. Chyba najbardziej na tą chwilę pasuje mi masło shea.. Do krocza, to chyba też może być migdałowy.
    Za migdałowy 50 ml zapłaciłam 18 zł, jojoba - 20 zł, kiełki pszenicy, 17 zł. Buteleczki wygodne bo z pipetą (fajnie się je dozuje).
    Tak migdałowy bardzo fajnie nada się do masażu krocza bo też jest bogaty w wit E.
    Masło shea ciężko mi wydobyć z buteleczki (jest bez pipety) i dlatego jakoś niechętnie po nie sięgam.
    Ostatnio rozpuściłam sobie trochę pastylek masła kakaowego i cała się tym wysmarowałam i też daje to świetny efekt.
    Wiem, że jak są predyspozycje do rozstępów to i tak się pojawią ale mam nadzieję, że uda mi się ich uniknąć. Moja mama/ babcia niczym się nie smarowały i nie mają rozstępów.

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki!

Gratuluję wszystkim udanych wizyt :) Piękne macie foteczki :D

Ja dziś mam dzień pod hasłem "bez kija nie podchodź"...Nie dość, że nie mogłam do 3.15 spać i łeb mi pęka, to jeszcze jestem troszkę zła na Męża. Miałam mieć wizytę 6.07. i nie dam rady być, bo Mąż wyjeżdża z synem na wakacje a ja zostaje - syn nie życzy sobie mojej obecności. Już kiedyś wspominałam Wam, że mamy beznadziejne relacje, ponieważ jest na mnie buntowany przez swoją matkę i jest agresywny. Na wieść o siostrze zareagował "mam to dziecko w dupie, nie chce znać i mieć kontaktu, nie będę lubił". Dlatego kontaktu i ja nie utrzymuję, a Mąż ograniczył. No,ale na wakacje jakoś wyjechać niby musi. Przykro mi, bo mogliby wrócić dzień wcześniej i wtedy mogłabym iść do lekarza, ale wracają właśnie 6.07. wieczorem,a ja na ten czas jadę do Mamy na działkę, bo nie chcę być sama i nie mam jak z działki jechać do gina.
    Dziś dzwoniłam przełożyć wizytę a Pani mówi, że teraz to dopiero 23.07. Późno cholera...i dlatego szlag mnie bierze. Mąż mówi, że najwyżej pójdziemy prywatnie wcześniej i powiem wam, że jak się wkurwię to tak uczynię, bo to z Jego winy.
    Wie cholera, że już mi coraz ciężej, to powinien czasem pomyśleć...
    No trudno, przeżyję.
    Przepraszam, ale musiałam się Wam wyżalić, bo aż mi z nerwów łzy do oczu podeszły.

PS. swoją drogą nie wiem jak z tymi wakacjami za rok, bo nie zgodzę się już na wyjazd Męża bez nas, a jeśli Jego syn ma być agresywny nie daj Boże wobec Oleńki to uduszę Go własnymi rękoma.

Miłego dnia :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucokowa głęboki wdech i wydech :) ale co masz tak daleko do tego lekarza? Nie możesz wziąć taxi. Albo kogoś poprosić? Czy po prostu chcesz żeby mąż był z tobą na badaniu i juz.

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze w domu na tym zwolnieniu to czasem sobie bym chciała cos w tv obejrzeć.
    Włączam to pudlo a tam same jakies odmóżdżające i patologiczne programy... Ukrytwa prawda, szpital, jakies rozmowy z ludźmi z innej planety- Drzazga... Dzizas za co ja place 70 pln co miesiąc. Chyba mam pomyśl na nowy saving :) zwłaszcza w wakacje bo zauwazylam, ze teraz to jest jakies apogeum tego gówna :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM - z tymi wargami ponoć będzie gorzej :p moj doktorek na początku już mi powiedział, że im bliżej porodu tym bardziej wszystko puchnie, włącznie z naszym dołem :p

Dominika - pewna nie jestem, ale wydaje mi się że w zwykłej przychodni też powinien ktoś ci ściągnąć szwy, także podjedz zapytać :)

Co do kopniaków - u mnie jest to bardziej wypychanie pupki i innych części ciała, kopniaki nie są już tak częste, chyba że po szyjce auuuu!:)

Dziś wieczorkiem wizyta, ciekawe ile ten moj klocek waży :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM, mam daleko, bo lekarz w Poznaniu, a działka sporo pod Poznaniem.

Trudno :) Poczekam do tego 23.07. i już, a gdyby coś się działo to wtedy pójdę prywatnie.

Idę tymczasem o jakieś zajebiste lody na poprawę humoru, bo wszystko na NIE.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - właśnie oglądam "Kuchenne rewolucje" na VOD. Cytat jednego z kucharzy: "Dzięki pani Magdzie lepiej poznałem i zrozumiałem ziemniaka - wykopałem go, obrałem, ugotowałem i podałem na talerzu" :P

My nie mamy telewizora w ogóle w domu :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika niestety szwy tylko chirurg Ci zdejmie takie sa procedury unas pielegniarki nie chca nawet tknac takich rzeczy bez lekarza

Ona zwlekalam z powtarzaniem krzywej, stwierdzalam ze skoro nie moge zejsc ponizej 90 to pewnie to cukrzyca , a skoro przeklamuje ten glukometr to dziekuje za takie pomiary. Dostalam w aptece jakis drugi dzis. Jutro sobie sprawdze rano dwoma. Chodzi tylko o to na czczo a okazuje sie ze sa dobre. Jeszcze w pon powrorze cukier . A krzywa juz po wizycie powtorze bo nie zdarze odebrac wyniku do wtorku.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze do poniedzialku nic sie nie stanie jak przenosze te szwy jeszcze ..

relgzbmhh8tsviez.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Dominika niestety szwy tylko chirurg Ci zdejmie takie sa procedury unas pielegniarki nie chca nawet tknac takich rzeczy bez lekarza
    Miałam dwie operacje, ani razu nie ściągał mi szwów chirurg (raz pielęgniarka w przychodni przyszpitalnej, raz położna w zabiegowym na oddziale).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja idę na chwilę do sklepu trzeba chociaż na chwilę się przejść w prawdzie pod nosem ale idę, a później chałupnictwo będę robiła mąż mi z pracy wziął, bo i tak nie mam co do roboty. Codziennie oglądam głupoty szkoła, rozmowy w toku , ukryta prawda, szpital, bo nic w tv nie ma ciekawego.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dziś nic nie chce, mam pełno prania, a leżę w łóżku i klikam na tablecie. Przydało by się iść na spacer, trochę się dotlenić i poruszać, ale zupełnie mi się nie chce ruszyć. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    4me - właśnie oglądam "Kuchenne rewolucje" na VOD. Cytat jednego z kucharzy: "Dzięki pani Magdzie lepiej poznałem i zrozumiałem ziemniaka - wykopałem go, obrałem, ugotowałem i podałem na talerzu" :P

My nie mamy telewizora w ogóle w domu :)

I chyba madra decyzja :) tv musi zostac na filmy i PS mojego lubego ale tv kablową chyba trzeba przemyslec- teraz jak siedzę w domu to widzę co za g jest w niej :)
    Ja nie jestem w stanie tych program ogladac- boje sie, ze stracę resztki IQ przez to ;) ;) ;)

Kuchenne jeszcze mi się zdarzało oglądać wieczorami ale te pseudo dokumentalne programy, na które teraz moda to juz przegięcie dla mnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 14:22

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, kobietki które zamierzacie wykonywać masaż krocza - kiedy zaczynacie? :)

My też nie mamy telewizora - kiedy wyprowadziłam się z domu do akademika, nauczyłam się żyć bez tv i kilka miesięcy później, kiedy zaczynaliśmy mieszkać razem z wtedy-jeszcze-nie-mężem uznaliśmy, że w zasadzie kompletnie nam go nie brakuje. Nauczyliśmy się korzystać z serwisów typu zalukaj, cda, vod itp. :) Mega polecam takie rozwiązanie, bo tak naprawdę wszystko jest dostępne w sieci (czasem trzeba zapłacić za dostęp, ale to są grosze, a nie comiesięczna kwota za kablówkę), no i efektywniej zarządzamy czasem - już nie jest tak, że o 18.00 koniecznie trzeba posadzić dupę na kanapie, żeby czegoś nie przegapić - oglądamy wtedy, kiedy chcemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 14:24

• moka89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A idźcie mi z telewizją, nie dość że samo badziewie typu szpital, ukryta prawda, szkoła itp to jeszcze teraz powtórki lecą. Nim stop to samo wałkują. A dla odmiany chyba w piątki mają puszczać harrego pottera - no nie ma to jak siąść z mężem po całym tygodniu pracy i oglądać harrego. Pfff kpina :p

4me lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 1407 1408 1409 1410 1411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ