X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szkole rodzenia radzili około 4 tygodnie przed data porodu. Ja do jakiegoś 34 tygodnia poczekam, boje się żeby nie sprowokować przedwczesnego porodu, a wtedy to już byłoby bezpieczniej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mi się dziś nic nie chce, mam pełno prania, a leżę w łóżku i klikam na tablecie. Przydało by się iść na spacer, trochę się dotlenić i poruszać, ale zupełnie mi się nie chce ruszyć. :P
    W takie dni ja sobie mowie, ze skoro mam ochotę lezec i nic nie robic to znaczy, ze tak ma byc. To nasze ostatnie dni spokoju na wiele, wiele lat- trzeba korzystać. Zawsze miałam w takie dni poczucie straconego czasu, możliwości itp a teraz w ciąży nauczyłam sie czerpać z tego duza przyjemność :) i to tak naprawde dopiero niedawno bo na poczatku prawie, ze depresje mialam z tego powodu ;)

la_lenka, Lilla My, easymum lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ja myślę, że zacznę gdzieś na miesiąc lub 1,5 miesiąca przed porodem..tu jak we wszystkim trzeba być systematycznym i masaż raz na kilka dni raczej nic nie da.
    Rany jak ten malec mi się wypina :-) aż brzuch od tego boli. Upatrzył sobie ten lewy bok i ciągle go molestuje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 14:32

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę tego leniuchowania. Ja od 2 tyg jestem sama w biurze i mam już dość. Już 2 dzień boli mnie głowa i pewnie po powrocie z pracy pójdę się przespać.
    Na szczęście wieczorem idziemy na grilla do małża siostry i nawet nie robię obiadu.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    W takie dni ja sobie mowie, ze skoro mam ochotę lezec i nic nie robic to znaczy, ze tak ma byc. To nasze ostatnie dni spokoju na wiele, wiele lat- trzeba korzystać. Zawsze miałam w takie dni poczucie straconego czasu, możliwości itp a teraz w ciąży nauczyłam sie czerpać z tego duza przyjemność :) i to tak naprawde dopiero niedawno bo na poczatku prawie, ze depresje mialam z tego powodu ;)
    W sumie prawda, ale ja mam cały czas poczucie, że to już zaawansowana ciąża i w każdej chwili może mi być trudniej i póki się jeszcze dobrze czuję to powinnam jak najwięcej działać. W przyszłym tygodniu mam dwie ekipy robotników (montaż szafy i wymiana pionów kanalizacyjnych). Mieszkanie nie jest do tego przygotowane zupełnie plus wszędzie jest koszmarny bałagan. A ja se leżę :P Ale co tam, najwyraźniej czasem trzeba ;)

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku słyszałyście kolejne zamachy w Tunezji i to na hotele, i jedź tu człowieku na wakacje. Aż mnie ciarki przeszły, bo w zeszłym roku byliśmy tam w podróży poślubnej

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja planowałam gdzieś z początkiem 32 tygodnia zaczynać. W sumie lepiej chwilkę wcześniej, bo raczej przy prawidłowej szyjce porodu sobie nie wywołam tym, a mogę nie od razu załapać jak efektywnie masować, żeby faktycznie coś to dawało. Wszystkiego się trzeba nauczyć :D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z boku to będzie ciekawie wyglądać :-)
    A na jakim olejku będziesz robiła masaż? :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, a nie masz możliwości obgadania tego z lekarzem?

Ja u siebie wolałabym nie ryzykować, bo mimo, ze szyjka ładnie trzyma to jest "drobna" i podobno ciut nierownomierna z jednej strony, więc lekarz twierdzi, że mogę wszystko robić, ale spokojnie i bez szaleństw, żeby przypadkiem nie prowokować.
    Plus ja się i tak nastawiam, ze mnie na 100% natna ze względu na warunki anatomiczne, więc nie mam aż takiego parcia na masowanie. Spróbuję, może się uda, ale wielkiej wiary w to nie mam. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że też na migdałowym ze wzgl. na witaminę E :)

La_lenka - mam możliwość, ale nie wiem czy jest sens w ogóle go o to pytać, skoro wszystko jest książkowo (oprócz tej mojej nerki :P). A czemu ze wzgl. na warunki anatomiczne mają Cię ciąć? Tzn. to jest możliwe, ale niejednej się wydawało, że jest wąska i drobna, a potem rodzą po 4 kg :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 14:51

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    jejku słyszałyście kolejne zamachy w Tunezji i to na hotele, i jedź tu człowieku na wakacje. Aż mnie ciarki przeszły, bo w zeszłym roku byliśmy tam w podróży poślubnej

kurde współczuje ludziom, którzy mają wykupione wakacje a przecież rozpoczyna się sezon.. też tam byłam 3 razy z mężem.. super kraj, tanie wakacje, ale krzywo patrzą na swobodę obyczajową Europejczyków, niestety takie zamachy to strzał w kolano dla najważniejszej gałęzi gospodarki w tym biednym kraju- turystyki.

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ot, tak jestem zbudowana. ;) Kiedyś mi lekarz proponował zabieg nacięcia dla mojego komfortu, tak bez porodu. Jakoś się udało wypracować, że do tej pory się obeszło, ale w sumie jakby mi mój drobny problem załatwili jednym zamachem przy porodzie to się wcale nie obrażę. :P
    Wierzę, że można rodzić bez nacinania, ale akurat u mnie to nacięcie raczej będzie przydatne.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny jak ja sie nasluchalam na szkole rodzenia o konsekwencjach upierania sie przy nie nacinaniu to ja tam prosze o nacięcie od razu :) :) :)

Masakra w tej Tunezji. Ch...jki jedne- obdarłabym ze skory... Egipt, Tunezja, pewnie niedługo i Turcja- kierunki do skreślenia z list wakacyjnych destynacji...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Jeny jak ja sie nasluchalam na szkole rodzenia o konsekwencjach upierania sie przy nie nacinaniu to ja tam prosze o nacięcie od razu :) :) :)

Masakra w tej Tunezji. Ch...jki jedne- obdarłabym ze skory... Egipt, Tunezja, pewnie niedługo i Turcja- kierunki do skreślenia z list wakacyjnych destynacji...

dokładnie, do skreślenia, a szkoda we wszystkich trzech byłam i chciałam jeszcze bywać,piękne kraje i w miarę niedrogie ale skoro już strzelają do ludzi na hotelowej plaży to zastanawiać się nie będę, za duże ryzyko

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak się robi taki masaż krocza?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka - ojej, jeśli proponowano nacięcie bez porodu, to faktycznie coś musi być na rzeczy :)

4me - wszystko zależy do jakiej szkoły rodzenia trafiłaś ;) trafiłabyś do innej, posłuchałabyś o konsekwencjach rutynowej epizjotomii ;-)

Anulka - wygooglaj, jest sporo opisów co i jak :D ja się nie znam, więc na razie się nie czuję na siłach tłumaczyć, póki sama tego nie ogarnę i nie wypraktykuję co i jak :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma szczerze to mialam swoje zdanie na temat ciecia juz przed szkola rodzenia. Mam zamiar cwiczyc miesnie kegla ( juz powinnam to robic), moze przemysle masaze ale nie mam zamiaru sie zapierac, ze nie chce ciecia. Taka moja decyzja :) ale ja nikogo nie przekonuje bo mi sie wcale nie chce a zaraz zaczniemy sie tu przekonywac lub zniechecac ;)

BTW jesli ktos szuka kupilam dzis pieluszki tetrowe w rossmannie- 20 pln za 5 szt. Jak na moj gust sa ok jakasciowo a wzielam bo az trzy z pieciu sa calkiem, calkiem i nie zaciagaja az tak bardzo tandetnymi wzorkami ;)

k71w2.jpg

A te kupilam w Akpolu 22pln/5 szt jakosc tez ok jak dla mnie. I tu mi sie wzorek podoba juz bardzo :)

10nfdjq.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 15:36

Anitka201, easymum lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero nie dawno dotarliśmy do domu. Czuje się jak jajko ugotowane na twardo :-/
    Tyle godzin w aucie to nie dla mnie. I nie wiedzieć czemu spuchla mi tylko jedna noga?
    Teraz grzecznie się relaksuje :-)

Kasiarzynka jak któraś z mam pisała ze jadła banany i było ok to może i u ciebie po winogrona tez jest ok. Mi lekarz stanowczo zabronił tych owoców. Zresztą ja za owocami nie przepadam. Musi mnie naprawdę najść ochota.

Masaż krocza? Nawet o tym nie myślałam. Owszem słyszałam że coś takiego jest ale nie wiem nawet jak to się robi. Za to R doskonale może mnie wymasować :-P

A i super że napisałyście o tych ciuszkach z rozm 56. Musze jeszcze dokupić.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, sowy straszne, a te upiorne owce to mnie prześladują po nocach, wszędzie je widzę, brrr. :P

Ja na razie mam w koszyku zestaw różowych z F&F, zobaczymy jaki przyjdzie.

No, wstałam i wstawilam pranie, jesteście ze mnie dumne? ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - też mamy takie serduszka i sówki :D

Edit: co do tv - to my nie mamy... od 15 lat :D I bardzo nam z tym dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 15:51

4me lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 1408 1409 1410 1411 1412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ