Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
la_lenka wrote:Mi się dziś nic nie chce, mam pełno prania, a leżę w łóżku i klikam na tablecie. Przydało by się iść na spacer, trochę się dotlenić i poruszać, ale zupełnie mi się nie chce ruszyć.
i to tak naprawde dopiero niedawno bo na poczatku prawie, ze depresje mialam z tego powodu
la_lenka, Lilla My, easymum lubią tę wiadomość
-
Sigma ja myślę, że zacznę gdzieś na miesiąc lub 1,5 miesiąca przed porodem..tu jak we wszystkim trzeba być systematycznym i masaż raz na kilka dni raczej nic nie da.
Rany jak ten malec mi się wypinaaż brzuch od tego boli. Upatrzył sobie ten lewy bok i ciągle go molestuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 14:32
-
Ale Wam zazdroszczę tego leniuchowania. Ja od 2 tyg jestem sama w biurze i mam już dość. Już 2 dzień boli mnie głowa i pewnie po powrocie z pracy pójdę się przespać.
Na szczęście wieczorem idziemy na grilla do małża siostry i nawet nie robię obiadu. -
4me wrote:W takie dni ja sobie mowie, ze skoro mam ochotę lezec i nic nie robic to znaczy, ze tak ma byc. To nasze ostatnie dni spokoju na wiele, wiele lat- trzeba korzystać. Zawsze miałam w takie dni poczucie straconego czasu, możliwości itp a teraz w ciąży nauczyłam sie czerpać z tego duza przyjemność
i to tak naprawde dopiero niedawno bo na poczatku prawie, ze depresje mialam z tego powodu
Ale co tam, najwyraźniej czasem trzeba
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo właśnie ja planowałam gdzieś z początkiem 32 tygodnia zaczynać. W sumie lepiej chwilkę wcześniej, bo raczej przy prawidłowej szyjce porodu sobie nie wywołam tym, a mogę nie od razu załapać jak efektywnie masować, żeby faktycznie coś to dawało. Wszystkiego się trzeba nauczyć
-
Sigma, a nie masz możliwości obgadania tego z lekarzem?
Ja u siebie wolałabym nie ryzykować, bo mimo, ze szyjka ładnie trzyma to jest "drobna" i podobno ciut nierownomierna z jednej strony, więc lekarz twierdzi, że mogę wszystko robić, ale spokojnie i bez szaleństw, żeby przypadkiem nie prowokować.
Plus ja się i tak nastawiam, ze mnie na 100% natna ze względu na warunki anatomiczne, więc nie mam aż takiego parcia na masowanie. Spróbuję, może się uda, ale wielkiej wiary w to nie mam. -
nick nieaktualnyMyślę, że też na migdałowym ze wzgl. na witaminę E
La_lenka - mam możliwość, ale nie wiem czy jest sens w ogóle go o to pytać, skoro wszystko jest książkowo (oprócz tej mojej nerki). A czemu ze wzgl. na warunki anatomiczne mają Cię ciąć? Tzn. to jest możliwe, ale niejednej się wydawało, że jest wąska i drobna, a potem rodzą po 4 kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 14:51
-
kasig wrote:jejku słyszałyście kolejne zamachy w Tunezji i to na hotele, i jedź tu człowieku na wakacje. Aż mnie ciarki przeszły, bo w zeszłym roku byliśmy tam w podróży poślubnej
kurde współczuje ludziom, którzy mają wykupione wakacje a przecież rozpoczyna się sezon.. też tam byłam 3 razy z mężem.. super kraj, tanie wakacje, ale krzywo patrzą na swobodę obyczajową Europejczyków, niestety takie zamachy to strzał w kolano dla najważniejszej gałęzi gospodarki w tym biednym kraju- turystyki. -
Ot, tak jestem zbudowana.
Kiedyś mi lekarz proponował zabieg nacięcia dla mojego komfortu, tak bez porodu. Jakoś się udało wypracować, że do tej pory się obeszło, ale w sumie jakby mi mój drobny problem załatwili jednym zamachem przy porodzie to się wcale nie obrażę.
Wierzę, że można rodzić bez nacinania, ale akurat u mnie to nacięcie raczej będzie przydatne. -
Jeny jak ja sie nasluchalam na szkole rodzenia o konsekwencjach upierania sie przy nie nacinaniu to ja tam prosze o nacięcie od razu
Masakra w tej Tunezji. Ch...jki jedne- obdarłabym ze skory... Egipt, Tunezja, pewnie niedługo i Turcja- kierunki do skreślenia z list wakacyjnych destynacji...
-
4me wrote:Jeny jak ja sie nasluchalam na szkole rodzenia o konsekwencjach upierania sie przy nie nacinaniu to ja tam prosze o nacięcie od razu
Masakra w tej Tunezji. Ch...jki jedne- obdarłabym ze skory... Egipt, Tunezja, pewnie niedługo i Turcja- kierunki do skreślenia z list wakacyjnych destynacji...
dokładnie, do skreślenia, a szkoda we wszystkich trzech byłam i chciałam jeszcze bywać,piękne kraje i w miarę niedrogie ale skoro już strzelają do ludzi na hotelowej plaży to zastanawiać się nie będę, za duże ryzyko -
nick nieaktualnyLa_lenka - ojej, jeśli proponowano nacięcie bez porodu, to faktycznie coś musi być na rzeczy
4me - wszystko zależy do jakiej szkoły rodzenia trafiłaśtrafiłabyś do innej, posłuchałabyś o konsekwencjach rutynowej epizjotomii
Anulka - wygooglaj, jest sporo opisów co i jakja się nie znam, więc na razie się nie czuję na siłach tłumaczyć, póki sama tego nie ogarnę i nie wypraktykuję co i jak
-
Sigma szczerze to mialam swoje zdanie na temat ciecia juz przed szkola rodzenia. Mam zamiar cwiczyc miesnie kegla ( juz powinnam to robic), moze przemysle masaze ale nie mam zamiaru sie zapierac, ze nie chce ciecia. Taka moja decyzja
ale ja nikogo nie przekonuje bo mi sie wcale nie chce a zaraz zaczniemy sie tu przekonywac lub zniechecac
BTW jesli ktos szuka kupilam dzis pieluszki tetrowe w rossmannie- 20 pln za 5 szt. Jak na moj gust sa ok jakasciowo a wzielam bo az trzy z pieciu sa calkiem, calkiem i nie zaciagaja az tak bardzo tandetnymi wzorkami
A te kupilam w Akpolu 22pln/5 szt jakosc tez ok jak dla mnie. I tu mi sie wzorek podoba juz bardzo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 15:36
Anitka201, easymum lubią tę wiadomość
-
Dopiero nie dawno dotarliśmy do domu. Czuje się jak jajko ugotowane na twardo
Tyle godzin w aucie to nie dla mnie. I nie wiedzieć czemu spuchla mi tylko jedna noga?
Teraz grzecznie się relaksuje
Kasiarzynka jak któraś z mam pisała ze jadła banany i było ok to może i u ciebie po winogrona tez jest ok. Mi lekarz stanowczo zabronił tych owoców. Zresztą ja za owocami nie przepadam. Musi mnie naprawdę najść ochota.
Masaż krocza? Nawet o tym nie myślałam. Owszem słyszałam że coś takiego jest ale nie wiem nawet jak to się robi. Za to R doskonale może mnie wymasować
A i super że napisałyście o tych ciuszkach z rozm 56. Musze jeszcze dokupić.