Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
anulka20 wrote:A ja po kolacji, trochę porobiłam chałupnictwa na leżąco teraz odpoczywam. Coś mi się słabo zrobiło i leżę, ciśnienie ok, cukier też więc nie wiem czemu. Miałam się kąpać, lecz poczekam aż mi przejdzie, bo sama jestem i jak walnę gdzieś w łazience to będzie nieciekawie.
Anulka mi się kilka razy dziennie słano robi. Chyba mi mały coś uciska. Ostatnio nawet u ginekologa na usg zrobiło mi się słabo i podała mi wodę, a usg robiłyśmy jak leżałam na boku. -
No ja też zauważyłam że od tygodnia, czasami kręci mi się w głowie, muli mnie. Więc gdziekolwiek wychodzę mam przy sobie w torebce biszkopty. Trochę mi pomagają. Ale chyba jednak coś mi uciska. Ja się czuję już powoli jak małe sloniatko.Dziś miałam parę spraw do załatwienia w mieście. Więc trochę chodzenia, nogi to mi do tyłka wchodzą. ☺
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny:) wpadłam tylko na chwilkę bo jesteśmy u rodziców
ale mnie dziś w sklepie spotkało... stoje przy lodówkach z mężem i siostra, mała się w brzuchu wierci i kichac mi sie zachciało i jak kichnęłam to czuje że coś mi pociekło... no posikałam się, niby niedużo i miałam wkładkę, ale było mi tak wstyd, jakbym zrobiła nie wiadomo co.
jakbym nei miała wkładki i miała np spódnice, to dopiero byłby wstyd jakby mi po nodze pociekło...
sory za takie historie ale jakoś tak się głupio z tym czuje. -
My też już po wizycie. Tak jak podejrzewałam infekcja wróciła ;/ mam się przepłukać tantum
Rosa i znowu ta maść do jednorazowej aplikacji.. Całą ciążę miałam spokój a teraz jakieś cholerstwo się przyplątało ;/
Gabrysia waży 1500 g, troszkę większa niż termin OM ale to tylko pomiarybuźkę chowa w łożysku wiec znowu zdjecia nie dostałam bu bu bu. Szyjka zamknięta, trzyma ładnie, długa do kości krzyżowej (nigdy nie podaje mi dokładnej miary). No i główka nisko na dole, girki z lewej strony i dupcia na prawo xD
kasig, la_lenka, agatka196, .ona., Lilla My, adzia, Sigma, Anitka201, Gusiak, Czarna_88, easymum lubią tę wiadomość
-
Moka Lubie za wieści o Gabrysi a za infekcje stanowczo nie. Ja miałam na początku ciąży z 3 lub 4 razy.
Magdalenkaihelenka mnie się też to zdarza. Czasem mam wrażenie ze nie trzymam moczu a do tego mam potworne upławy po luteinie. Mam nadzieje że już mi dr odstawi.
-
nick nieaktualnyDzien dobry!
Ja dzis spac nie moge mam dziwne dretwienie nog. Nie moge chodzic bo sa jakby oslabione i bola. Normalnie strach, ze sie przewroce. Taki bezwlad troche. Pewnie to przyczyna krazenia,
Maz mowi przez sen..hehe uwielbiam to<3
Milego dnia! -
Hej !
Ale mialam sen.. Snilo mi sie ze mala tak kopala ze az cale nogi jej wystawaly mi z brzucha , co sie potem okazalo ze tak ja rodze ! Po 5 min byla na swieciewazyla 4kg i miala dluuugie rude, wrecz pomaranczowe wlosy!
Chyba za duzo mysle o tym co by bylo gdyby sie szybciej urodzila i potem snia mi sie glupotyMisi@, Lilla My, Gusiak, monaaa85 lubią tę wiadomość
-
diatomka wrote:Hej
My dzis robimy grila i wpadna znajomi z dziecmi mam nadzieje ze pooda bedzie znosna bo dzieci dom rozniosa;)
Macie jakies pomysly na latwa salatke zeby pasowalo do miecha?
Diatomka mam sprawdzony przepis na prostą sałatkę Coleslaw:
Składniki: 1/2 kapusty, 3 marchewki, cebula, sól, pieprz i majonez.
Kapustę, marchewkę i cebulę szatkujesz, dodajesz majonez i resztę przypraw i gotowe
Smaczna i prosta sałatka, która idealnie nadaje się na grilla.
diatomka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydiatomka wrote:Hej
My dzis robimy grila i wpadna znajomi z dziecmi mam nadzieje ze pooda bedzie znosna bo dzieci dom rozniosa;)
Ale nie trzymam sie przepisu dodaje to co akurat mam ( i nie dodaje oliwek, bo nie lubie)
Robi sie ja szybko.
Np. Mix salat, pokrojone pomidorki, ogorek, papryka, cebulka, feta. Na koniec troszke oliwy i przyprawy do smaku;)
Lub poprostu kiszone ogorki, pomidorki, cebulka zalane jogurtem naturalnym. Oczywiscie doprawiamy, sola pieprzem i gotowe
-
Dzień dobry
Od wczoraj tylko Was podczytuje, ale nawet nie mam czasu pisać.... rozpoczęliśmy remont w pokoju dla małej
Niby tylko jeden pokój i tylko malowanie, a jednak schodzi się z tym wszystkim... mam nadzieje, ze po weekendzie wrócę do 'żywych'
Miłego i słonecznego dnia! -
Dominka92 wrote:Hej !
Ale mialam sen.. Snilo mi sie ze mala tak kopala ze az cale nogi jej wystawaly mi z brzucha , co sie potem okazalo ze tak ja rodze ! Po 5 min byla na swieciewazyla 4kg i miala dluuugie rude, wrecz pomaranczowe wlosy!
Chyba za duzo mysle o tym co by bylo gdyby sie szybciej urodzila i potem snia mi sie glupoty
Miałam bardz podobny sen dzisiaj !ze nózki dziecka wystawały mi przez pępek i ze urodziłam...tak jak Ty ciagle mysle zeby mały jeszcze sie nie śpieszył na świat...Dominka92 lubi tę wiadomość
-
diatomka wrote:Hej
Ja robie prosta i zdrową sałatke,kupuje w biedronce warzywa mrożone niepamietam nazwy ale są one z takimi małymi całymi marcheweczkami(robie zawsze z 2ch paczek,paczka koszt.ok.3,5)gotuje to, przekladam do miskiczekam aż ostygną, zalewam sosem czosnkowym i scieram zółty ser...szybciutko,zdrowo i pysznie !diatomka lubi tę wiadomość
-
anula1990 wrote:Miałam bardz podobny sen dzisiaj !ze nózki dziecka wystawały mi przez pępek i ze urodziłam...tak jak Ty ciagle mysle zeby mały jeszcze sie nie śpieszył na świat...
Hehe moze nasze maluszki daja nam podswiadomie do zrozumienia zebysmy sie tak nie martwilyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 08:54