X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A ja po kolacji, trochę porobiłam chałupnictwa na leżąco teraz odpoczywam. Coś mi się słabo zrobiło i leżę, ciśnienie ok, cukier też więc nie wiem czemu. Miałam się kąpać, lecz poczekam aż mi przejdzie, bo sama jestem i jak walnę gdzieś w łazience to będzie nieciekawie.

Anulka mi się kilka razy dziennie słano robi. Chyba mi mały coś uciska. Ostatnio nawet u ginekologa na usg zrobiło mi się słabo i podała mi wodę, a usg robiłyśmy jak leżałam na boku.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też zauważyłam że od tygodnia, czasami kręci mi się w głowie, muli mnie. Więc gdziekolwiek wychodzę mam przy sobie w torebce biszkopty. Trochę mi pomagają. Ale chyba jednak coś mi uciska. Ja się czuję już powoli jak małe sloniatko.Dziś miałam parę spraw do załatwienia w mieście. Więc trochę chodzenia, nogi to mi do tyłka wchodzą. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) wpadłam tylko na chwilkę bo jesteśmy u rodziców :)
    ale mnie dziś w sklepie spotkało... stoje przy lodówkach z mężem i siostra, mała się w brzuchu wierci i kichac mi sie zachciało i jak kichnęłam to czuje że coś mi pociekło... no posikałam się, niby niedużo i miałam wkładkę, ale było mi tak wstyd, jakbym zrobiła nie wiadomo co.
    jakbym nei miała wkładki i miała np spódnice, to dopiero byłby wstyd jakby mi po nodze pociekło...
    sory za takie historie ale jakoś tak się głupio z tym czuje.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała kopie gdzieś w głąb brzucha, oczywiście na dole, w kierunku mojego kręgosłupa. Czuję jak mi odbyt wibruję. Paskudne odczucie :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po wizycie. Tak jak podejrzewałam infekcja wróciła ;/ mam się przepłukać tantum
    Rosa i znowu ta maść do jednorazowej aplikacji.. Całą ciążę miałam spokój a teraz jakieś cholerstwo się przyplątało ;/
    Gabrysia waży 1500 g, troszkę większa niż termin OM ale to tylko pomiary :) buźkę chowa w łożysku wiec znowu zdjecia nie dostałam bu bu bu. Szyjka zamknięta, trzyma ładnie, długa do kości krzyżowej (nigdy nie podaje mi dokładnej miary). No i główka nisko na dole, girki z lewej strony i dupcia na prawo xD

kasig, la_lenka, agatka196, .ona., Lilla My, adzia, Sigma, Anitka201, Gusiak, Czarna_88, easymum lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka Lubie za wieści o Gabrysi a za infekcje stanowczo nie. Ja miałam na początku ciąży z 3 lub 4 razy.

Magdalenkaihelenka mnie się też to zdarza. Czasem mam wrażenie ze nie trzymam moczu a do tego mam potworne upławy po luteinie. Mam nadzieje że już mi dr odstawi.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię za Gabrysię oczywiście :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tu się spodziewałam czytania przynajmniej do jakiejś 23 a tu cisza :) wszystkie mamusie chyba spać sobie poszły tylko ja jeszcze nie :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spac tylko bawią sie na miescie ;) wlasnie wrocilam! Padam! A jutro wesele powinnam sily zbierać. Dobranoc!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Ja dzis spac nie moge mam dziwne dretwienie nog. Nie moge chodzic bo sa jakby oslabione i bola. Normalnie strach, ze sie przewroce. Taki bezwlad troche. Pewnie to przyczyna krazenia,
    Maz mowi przez sen..hehe uwielbiam to<3

Milego dnia!

• diatomka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

My dzis robimy grila i wpadna znajomi z dziecmi mam nadzieje ze pooda bedzie znosna bo dzieci dom rozniosa;)
    Macie jakies pomysly na latwa salatke zeby pasowalo do miecha?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! :)
    Ale mialam sen.. Snilo mi sie ze mala tak kopala ze az cale nogi jej wystawaly mi z brzucha , co sie potem okazalo ze tak ja rodze ! Po 5 min byla na swiecie :D wazyla 4kg i miala dluuugie rude, wrecz pomaranczowe wlosy!
    Chyba za duzo mysle o tym co by bylo gdyby sie szybciej urodzila i potem snia mi sie glupoty ;)

Misi@, Lilla My, Gusiak, monaaa85 lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • pralinek2 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Hej

My dzis robimy grila i wpadna znajomi z dziecmi mam nadzieje ze pooda bedzie znosna bo dzieci dom rozniosa;)

Diatomka mam sprawdzony przepis na prostą sałatkę Coleslaw:

Składniki: 1/2 kapusty, 3 marchewki, cebula, sól, pieprz i majonez.

Kapustę, marchewkę i cebulę szatkujesz, dodajesz majonez i resztę przypraw i gotowe :-)

Smaczna i prosta sałatka, która idealnie nadaje się na grilla.

diatomka lubi tę wiadomość

eikt3a3ftl57j282.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykamy na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia :)

Misi@ lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Hej

A ja najbardziej na grila lubie salatke grecka.
    Ale nie trzymam sie przepisu dodaje to co akurat mam ( i nie dodaje oliwek, bo nie lubie)
    Robi sie ja szybko.
    Np. Mix salat, pokrojone pomidorki, ogorek, papryka, cebulka, feta. Na koniec troszke oliwy i przyprawy do smaku;)
    Lub poprostu kiszone ogorki, pomidorki, cebulka zalane jogurtem naturalnym. Oczywiscie doprawiamy, sola pieprzem i gotowe ;)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Od wczoraj tylko Was podczytuje, ale nawet nie mam czasu pisać.... rozpoczęliśmy remont w pokoju dla małej =)
    Niby tylko jeden pokój i tylko malowanie, a jednak schodzi się z tym wszystkim... mam nadzieje, ze po weekendzie wrócę do 'żywych' =)

Miłego i słonecznego dnia! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia mamuski!

4me - baw sie dobrze :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Hej ! :)
    Ale mialam sen.. Snilo mi sie ze mala tak kopala ze az cale nogi jej wystawaly mi z brzucha , co sie potem okazalo ze tak ja rodze ! Po 5 min byla na swiecie :D wazyla 4kg i miala dluuugie rude, wrecz pomaranczowe wlosy!
    Chyba za duzo mysle o tym co by bylo gdyby sie szybciej urodzila i potem snia mi sie glupoty ;)

Miałam bardz podobny sen dzisiaj !ze nózki dziecka wystawały mi przez pępek i ze urodziłam...tak jak Ty ciagle mysle zeby mały jeszcze sie nie śpieszył na świat...

Dominka92 lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Hej

Ja robie prosta i zdrową sałatke,kupuje w biedronce warzywa mrożone niepamietam nazwy ale są one z takimi małymi całymi marcheweczkami(robie zawsze z 2ch paczek,paczka koszt.ok.3,5)gotuje to, przekladam do miskiczekam aż ostygną, zalewam sosem czosnkowym i scieram zółty ser...szybciutko,zdrowo i pysznie !:)

diatomka lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Miałam bardz podobny sen dzisiaj !ze nózki dziecka wystawały mi przez pępek i ze urodziłam...tak jak Ty ciagle mysle zeby mały jeszcze sie nie śpieszył na świat...

Hehe moze nasze maluszki daja nam podswiadomie do zrozumienia zebysmy sie tak nie martwily :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 08:54

relgzbmhh8tsviez.png
‹‹ 1410 1411 1412 1413 1414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ